Ook VHP bezorgd over beknotting persvrijheid

8
Vicepresident Ronnie Brunswijk

In navolging van de PRO en de NPS heeft ook de VHP woensdag van zich laten horen inzake de mishandeling van een journalist van dagblad De Ware Tijd, door lijfwachten van vicepresident Ronnie Brunswijk. De mediacommissie van de VHP zegt dat zij met afschuw en verbijstering kennis genomen van de mishandeling. De VHP mediacommissie keurt de wijze van optreden van de beveiligers ten zeerste af en vraagt naar een grondig en onafhankelijk onderzoek en wacht het resultaat af.

In een persbericht zegt de partij: 

De VHP mediacommissie is ernstig bezorgd over de beknotting van de persvrijheid en mishandeling van de journalist. Persvrijheid is een van de pijlers van de democratie en die moeten wij koesteren. We leven in een democratie en dat betekent dat journalisten vrijuit hun werk moeten kunnen doen. Als ze daarin gehinderd worden is dat een bedreiging van de democratie. Het tegenwerken van de pers om zijn kritische en controlerende functie uit te oefenen is schending van de persvrijheid. Ondermijning van persvrijheid kan leiden tot geweld op journalisten en dat moeten wij niet toelaten.

Een vrije pers is namelijk van cruciaal belang in een rechtstaat, niet voor niets wordt de journalistiek ook wel de waakhond van de democratie genoemd. In een rechtstaat moeten regeringen en politici kritisch gevolgd en gecontroleerd kunnen worden en daarvoor is een vrije pers onmisbaar. Journalisten mogen niet worden geïntimideerd of bedreigd. En het werk mag hen niet onmogelijk worden gemaakt.

Het instellen van perscensuur zal derhalve, indachtig de grondbeginselen van de democratische rechtsstaat, onder geen beding worden getolereerd. Deze afkeurenswaardige handeling van de beveiligers maakt dat de nieuws- en informatievoorziening naar onze samenleving toe is onthouden. 


8 REACTIES

 1. Santokhi schop deze ongeletterde en ongeleid projectief de regering uit en ga met NPS verder. Deze racist roept openlijk op tot het vormen van een creools blok tegen de anderen. Samenwerken en eenheid komt niet voor in zijn bigi ede. Schop hem eruit. Wat jij opbouwt wordt door deze mensen kapotgemaakt.
  gemodereerd

 2. Dat zijn losse flodders van de VHP. Dat zijn we intussen al gewend. Chan moet ballen tonen en de VP ontslaan. Die bende moet opgeruimd worden. In het parlement (huis van democratie) durft niemand openlijk kritiek te uiten, want Marinus Bee snoert allen hun mond. De ABOP is niet geschikt om te regeren.
  gemodereerd

 3. De NPS en de VHP keuren het gedrag van Lonny en zijn Tonton Macoute af en gaan daarna over tot de orde van de dag.
  gemodereerd

 4. Lachen om de reactie van de VHP, nu moet jij ballen tonen Chan. Je hebt ze wel dus toon ze dan ook maar dat zal je niet doen want Bigi Bravo is jou baas zolang je president bent. 1 handeling van Brunsie en je ligt eruit als president. Dus conclusie….. jou lot ligt in handen van een Marron jongeman die niet eens een middelbare schoolopleiding heeft genoten en ook nog bijna de helft van het Surinaams grondgebied bezit. Als jij inderdaad ballen hebt, laat ze dan zien. Schrijf nieuwe verkiezingen uit. Ga als 1 partij ( VHP) de verkiezing in. Gooi Abop PL en de NPS Eruit.
  gemodereerd

 5. De VHP heeft deze loose cannon nodig in de coalitie. Diplomatieker kan de VHP het niet uitdrukken. Achter de deuren kan je raden wat ze zeggen en welke psychiaters ze benaderen voor hun omgang met de heer ronnie bruswijk.
  gemodereerd

 6. Ik weet niet waarom Chanthoki zich laat intimideren en chanteren door deze crimineel. Hoe komt het dat hij Chan zo bij de ballen heeft. Deze durft geen stelling tegen hem te nemen, ik durf te voorspellen dat hij zichzelf al heeft uitgeroepen tot de volgende president. Het is wachten op de volgende coupe. Dit is nog maar het begin van de ellende die ons mogelijk te wachten staat.
  gemodereerd

 7. Mensen moeten niet zeuren. Dan hadden jullie de VHP maar 28 zetels moeten geven. Met slechts 20 zetels is elke partij chanteerbaar door de kleinere coalitiepartij.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.