43-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij dodelijk schietincident

5
36-jarige man aangehouden voor betrokkenheid dodelijk schietincident

De politie heeft Roberto S. (43) donderdag in verzekering gesteld voor betrokkenheid bij het dodelijk schietincident in BM Lounge in Suriname. Het vermoeden bestaat dat hij ook schoten heeft gelost, maar hij ontkent dat. Hij meldde zich aan bij de politie met het wapen van een van de agenten die een schotverwonding heeft opgelopen.

Bij het schietincident op de kruising van de Franchepanestraat en de Bersabalaan heeft een neef van Roberto S., Vincent Meiland (40), het leven gelaten. Ook hebben twee agenten van het Justitiële Interventie Team, die bij BM Lounge waren om zich te vermaken, schotwonden opgelopen.

De agenten gingen samen met anderen naar de plaats. Een van hen botste tegen Roberto S. op. Dat is de aanleiding voor een ruzie tussen de mannen geweest, die is uitgemond in een schermutseling. Daarna volgde een schotenwisseling.

Volgens Roberto S. hebben beide agenten schoten gelost. Hij maakte het wapen van een van de politiemannen afhandig nadat die alle patronen had geschoten. Hij rende weg met dit wapen en meldde zich naderhand hiermee aan bij de politie.

Vermoedelijk heeft Meiland ook geschoten, maar er is geen wapen bij hem aangetroffen. Roberto S. wordt verdacht van onder ander poging tot moord, poging tot doodslag en diefstal middels geweld.

Een van de agenten is bij het schietincident geraakt in de rug en de hals en de ander in de rug. 


5 REACTIES

 1. De agenten waren ter plekke om zich te “vermaken”?
  En wel tijdens lockdown. Mocht dat zo zijn dan moet de dienstleiding ernstig ingrijpen.
  gemodereerd

 2. Het is geen uitzondering dat dienders hier in su, de lickdown overtreden. Zelf tijdens diensttijd lopen ze te zuipen en te pronken, behangen met goud en hun zakken vol met munten.
  Het korps is verrot van boven naar beneden.
  Ze zitten tot hun nek in duistere zaken.
  De goeden niet inbegrepen, maar dat zijn enkelingen.
  Wat hebben ze gekregen?
  Kugru ini ding baka.
  Chan no mang seti ing kong
  gemodereerd

 3. Het is te hopen dat de president dit voorval benut om orde op zaken te stellen het kan nooit de bedoeling zijn dat leden van de gewapende macht tijdens lockdown zich vermaken met wapens onder het genot van alcohol. Je vraagt je af of deze mensen geen verantwoordelijkheid hebben en kennen. Dit zijn de gevolgen als er totale anarchie heerst in dit land. President doe er AUB wat aan dit stevent zich af naar de afgrond en totale chaos.
  gemodereerd

 4. Wederom heeft ”STEF BLOK” gelijk !!!!!! ” Stelletje wapen gekken” zonder wapen zijn ze niks.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Het is lockdown in SU. Wat doen de politiemensen daar met hun wapens op zak?De politiemensen moeten direct uit hun functie worden gezet en daarna moet er degelijk onderzoek komen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.