Suriname heeft weer kunnen genieten van Srefidensi parade en defilé

9
Suriname heeft weer kunnen genieten van Srefidensi parade en defilé

Suriname heeft op Srefidensi weer kunnen genieten van de terugkerende parade en defilé. Dit jaar kon de samenleving dit heuglijk evenement helaas niet persoonlijk bijwonen dan via de beeldbuis of via social mediakanalen.

In de vroege ochtend van Srefidensi werden de 21 minuutschoten gelost. Daarna werden de laatste voorbereidingen door de verschillende groepen rond het Kerkplein en Onafhankelijkheidsplein getroffen. De politie stond op verschillende punten rondom de veiligheidszone. Dit was het beeld in de morgen op 25 november 2021.

Naast de minuutschoten heeft de inspectie van de eenheden rond 10 uur plaatsgevonden op het Kerkplein door president Santokhi. Het defilé ging van start nadat de president plaats nam op het defileerpunt te Onafhankelijkheidsplein.

De verschillende eenheden die dit jaar meedoen aan het Srefidensi evenement zijn; het Nationaal Leger, Korps Politie Suriname, Korps Douane Suriname, Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname, met daaropvolgend de Buitenlandse eenheden.

De eenheden die deelnemen aan het defilé, waren dit jaar in kleiner formaat vanwege de gezondheidsmaatregelen.


9 REACTIES

 1. vandaag gaan wij in nederland 22:30 ook aan et beeldscherm gekluisterd zijn.
  alla man e doe
  gemodereerd

 2. Nou, als je echt van je mooie parade wil genieten, dan moet je naar die van Noord-Korea, China en Rusland kijken. Maar tja, dit is ook leuk voor de Surinamers toch, even de alledaagse ellende vergeten.
  gemodereerd

 3. de vrienden van ddb zullen wel weer alles afkraken , hun mannetje met dat apenpak was 10 jaar lang een aanfluiting met srefidensi , ook op revodag
  gemodereerd

 4. Sur hft kunnen genieten?? Het was voor het clubje van de president. Zorgt alleen voor covid gevallen. Er was geen reden voor het feesten.
  Heleboel senioren burgers pinaren. Had 10.000 van een waardebon voorzien.
  En ook moeders met kinderen.. ik ken mensen die rijst met waterr eten of droog brood. Heel triest
  gemodereerd

 5. Beste landgenoten,

  Vandaag is onze Suriname 46 onafhankelijk en zijn wij dus 46 zelfstandig !

  Een mens is op 46 jarige leeftijd volwassen maar dit kunnen wij niet zeggen als natie.
  Wij zijn als kleuters in het diepe gegooid door hoogmoedig en onverantwoord leiderschap !
  Wij zijn vervolgens 40 jaar als pubers misleid door hebzuchtig en onverantwoord leiderschap !

  Nu na 46 wordt het tijd dat wij als natie verantwoording nemen en lering trekken uit de afgelopen 46 jaar. De ouderen hadden uit onwetendheid vertrouwd op verkeerde leiders. Maar nu na 46 jaar horen de ouderen en de jongeren beter te weten.

  Vele landgenoten hebben ons land verlaten, omdat het vertrouwen in politiek Suriname is geschaad.

  Wij als volk kiezen onze leiders, laten wij daarom voortaan representatieve leiders kiezen met een high quality track record, leiders met visie, kennis, kunde, daadkracht. Leiders met een internationaal netwerk en met een respectvolle reputatie. Leiders die van ons land en volk houden en onze normen en waarden weten te respecteren.

  Na 46 jaar beginnen we weer helemaal opnieuw maar dit keer met ervaring.
  De ontwikkeling van ons land Suriname en van ons als volk is ook onze verantwoording !

  Beste landgenoten,
  No aksi sa yu kondre kan du gi yu,
  maar aksi yu srefi sa yu kan du gi yu kondre !

  Wi mus seti kondre bun.

  Wan switi Srefidensi !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 6. Ik heb 2 moderne naaimachines en een lock ter beschikking voor jongedames die niet meer schoogaand zijn en minchien al een kind dan kunnen ze in hun onderhoud voldoen
  gemodereerd

 7. Overigens zitten de foute profeten niet alleen in de politiek maar kunnen net zo goed ook in vakbonden en gebedshuizen zitten.

  Beste mensen,
  jouw leider is ook jouw vertegenwoordiger !
  M.a.w. kies jij een foute leider wil dat zeggen dat jij fout gedrag goed keurt en zegt dat ook iets over jouw eigen gedrag.

  Een goed milieu begint bij jezelf.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 8. Niet het volk heeft genoten van defilé, maar alleen vrienden families en uitgenodigden?.Dit heb ik voor het eerst in mijn 50jarig bestaan meegemaakt dat een president mij verplicht thuis te blijven en de defilé van huis uit te volgen. Hij komt aan mijn democratisch recht.( covid is de schuldige) . Wie moet het bedrijf/bedrijven betalen die geld gemaakt hebben met hun spandoeken en hekwerken
  gemodereerd

 9. debby jij zit altijd te klagen over deze regering , goh als jij vindt dat mensen het hier in Suriname slecht hebben kom dan hier naar Suriname en helpm die mensen , maar jij zal al net als robg bang zijn om naar Suriname te komen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.