maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Speurhonden ingezet bij bestrijden illegale handel in wilde dieren

VIDEO: Speurhonden ingezet bij bestrijden illegale handel in wilde dieren

-

Does Travel & Cadushi Tours

In de periode van 15 tot en met 25 november 2021 is een speciaal team uit het buitenland, op uitnodiging van Suriname en met ondersteuning van IUCN-NL en de International Fund for Animal Welfare (IFAW), in het land. Dit om de nodige ondersteuning te bieden bij het bestrijden van de illegale handel in wilde dieren.

Deze speciale missie is uitgevoerd door de inzet van speurhonden die speciaal zijn getraind om specifiek in Suriname voorkomende wilde dieren (en producten ervan), zoals zeeschildpadden en jaguars, op te sporen bij de grensposten en andere controlepunten in Suriname, zoals in onderstaand filmpje te zien is.

De signalen geven aan dat de handel en vraag naar delen van de jaguar, in het bijzonder de tanden, de laatste jaren enorm zijn gestegen. De bedreiging van de jaguar wildpopulatie zit in de illegale jacht, die in het verleden incidenteel plaatsvond tegenover wat er nu gebeurt, waarbij men doelbewust op de jaguar jaagt.

Dit filmpje werd flink gedeeld via social media.

De illegale handel in jaguars en andere in het wild voorkomende dieren, zoals de recent ontdekte smokkel van zangvogels op de internationale luchthaven, neemt serieus toe en moet gezamenlijk worden bestreden zegt het Surinaamse Openbaar Ministerie in een persbericht.
 
In dit kader zijn er recentelijk in samenwerking met diverse nationale en internationale NGO’ s en instituten enkele projecten opgestart en uitgevoerd om de wildpopulatie van de jaguar en andere katachtigen te monitoren en de bewustwording en capaciteitsversterking bij de opsporingsdiensten en de justitiële autoriteiten te vergroten.
 
Het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft in overleg en in samenwerking met onder andere het Openbaar Ministerie, het Korps Politie Suriname, de douane, de N.V. Luchthavenbeheer en de N.V. Canawaima, de afgelopen periode een speciale missie uitgevoerd om de strijd tegen de illegale handel van wilde dieren aan te gaan en de capaciteit hiertoe te vergroten.

Deze eerste missie van inventarisatie van de veldsituatie mag als geslaagd worden beschouwd, daar er een goede samenwerking is ontstaan tussen de verschillende instanties die allemaal hun betrokkenheid, commitment, en medewerking hebben getoond. De inzet van speurhonden vermindert de hinder die kan ontstaan bij controle en vergroot de pakkans.

De verscherping van het beleid van de betrokken instanties en de inzet van speurhonden moet gezien worden als een grote bijdrage van Suriname aan het behoud van wilde dieren over de hele wereld en dat heel serieus moet worden genomen door een ieder in Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
 1. Bravo , de trouwe huisvriend helpt mee om andere dieren die in de illegale handel terecht komen te bestrijden , goed team.
  gemodereerd

 2. De honden moeten hun tanden goed in de stropers en handelaren zetten , blijf af van de wilde dieren , zij zijn de echte bewoners van Suriname.
  gemodereerd

 3. Allemaal grappenmakers, in onze buurland Brazilië zijn het precies deze witte mensen die grote stukken oerwoud aan het openkappen zijn om sojabonen te planten voor Nederlandse of Europese bedrijven . Waar alle wild zijn weggejaagd en vermoord en vernietigd in de Amazone . Nu komen deze zelfde witte mensen de jacht op de zelfde wilde dieren proberen te bestrijden in Suriname . Geloofd me zo goed zijn dit mensen niet goed voor Suriname . Ze zijn daar voor iets anders . Ze moeten Surinamers niet komen gek maken met hun mooie honden actie, er gaat binnenkort iets anders gebeuren . Daarom zijn deze mensen in su . Laten ze gaan verklaren waarom de Nederlandse bedrijven soja velden openkappen in de Amazone om de puma en de Jaguars 🐆 leefgebieden over te nemen, waar de dieren moesten leven . En in Suriname de boeman 👹 komen spelen . Typisch witte mensen gedrag vertonen ze in mijn lieve Sranan
  gemodereerd

 4. bambam maka , jij discrimineert mensen , en er zijn vele andere gekleurde mensen die ook aan illegale handel doen , wat dacht jij van de chinezen , en jou baasje van leonsberg , dus zit niet een groep mensen de grondt in te boren , want het zijn meestal de plaatselijke boeren die dat doen in brazilie , ben jij soms een vriend van jou baasje
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES