zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCommissie Toezicht Penitentiaire Inrichtingen geïnstalleerd

Commissie Toezicht Penitentiaire Inrichtingen geïnstalleerd

-

Does Travel & Cadushi Tours

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol) heeft onlangs de Commissie Toezicht Penitentiaire Inrichtingen geïnstalleerd. De commissie wordt voorgezeten door Alida Johanns en heeft onder andere als taak de strafinrichtingen te inspecteren.

De commissie zal rapporteren aan de minister van Justitie en Politie met betrekking tot de slaapgelegenheden van de bewoners in detentie, de recreatiemogelijkheden en over de behandeling die zij krijgen. Daarnaast mag de commissie ook adviezen uitbrengen en aanbevelingen doen, vooral als het gaat om resocialisatie programma’s. De minister gaf aan dat de taken van de commissie niet onderschat moeten worden.

Voorzitter Alida Johanns zei dat de leden zeer enthousiast zijn om de nieuwe uitdaging aan te gaan. De leden zijn ervan bewust dat er heel wat extra werkuren gestopt zullen moeten worden in de uitvoering. Ze weten ook dat de noodzaak er is en beloven het werk daarom met alle liefde te doen.

Er zal vooral gewerkt worden aan de jongeren in de strafinrichtingen, zodat er minder jongeren in het gevang terecht komen. In de commissie heeft verder zitting een lid van het Openbaar Ministerie en een Psycholoog. De commissie zal verder aangevuld worden met nog 3 functionarissen.

Van de JusPol minister heeft de commissie als eerst de opdracht een werkplan in elkaar te zetten. Binnenkort zal de bewindsman samen met de commissie een bezoek brengen aan de diverse strafinrichtingen. Minister Kenneth Amoksi zal binnen niet al te lange tijd ook een meeting hebben met de commissie, de leiding van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), het Korps Politie Suriname, het Bureau Mensenrechten en de Forensische Zorg.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

8 REACTIES
 1. Beste minister, dit is de zoveelste commissie. Het grote probleem loopt vrij op straat. Probeer dat eerst op te lossen. Laat de politie uit hun luie stoel opstaan en de misdaad te lijf te gaan. Het wordt met de dag erger in dat land. Ik wordt er behoorlijk nijdig van om steeds te horen dat er steeds commissies worden ingesteld. Wie houden jullie voor de gek. Als je het probleem niet kan oplossen, laat een andere het dan doen.


  gemodereerd
 2. Ik vraag me af of er werkelijk wat gedaan zal worden aan de situatie in de cellen. Een vaststaand feit is, dat er meer gevangenen in een cel zitten, dan dat er bedden zijn. Eenmaal binnen geld het recht van de sterkste. Indien je familie niet een hamaka voor je brengt, zal je genoodzaakt zijn om een plekje op de grond te zoeken. Het zijn mensonterende taferelen die zich in de Surinaamse gevangenissen afspelen.

  Dus bij deze kan ik al opmerken dat er hierover met geen woord gerept word in dit artikel. De focus zal liggen op de jongeren!!?? Hoe gaan deze 2 dames, de criminelen proberen op het juiste spoor te krijgen.


  gemodereerd
 3. Criminelen verdienen het niet om in de gevangenis een menswaardige behandeling te krijgen. Behandelen deze criminelen hun slachtoffers menswaardig?
  Met z’n vieren een vrouw van 76 beroven van geld en sieraden nen haar ook nog mishandelen. Laat criminelen maar keven op briod en water en ze mogen ook verrotten in de gevangenis.
  Degenen die pleiten dat deze criminelen een menswaardige behandeling verdienen, zijn okk rotte appels.


  gemodereerd
 4. De commissie, moet nog informatie verzamelen. Ieder heeft haar/zijn taak.
  Zonder te weten, wat er gaande is, kunt u de oplossingen juridische niet oplossingen. Misschien, zal het wet aangepast, zoniet herschreven worden.
  Ik wacht af.


  gemodereerd
 5. Deze regering stelt voor elk probleem een commissie van onderzoek in. De ministers doen het op hun ministerie dunnetjes over, voor elk “witje wasje” komt er een commissie, dit maakt indruk maar lost in feite het geconstateerde probleem niet op of de doelstelling wordt niet gehaald. Men ziet het resultaat van zo’n commissie niet terug in het beleid, dus soso modo!!!! Zie ministerie Juspol, weinig daadkracht. Deze commissies dienen als cadeautje voor de partijleden.
  Ontvangen de commissieleden ook een vergoeding (in welke vorm), uit welk vijver van deskundigheid wordt er gerekruteerd??????
  DNA-leden doe je werk, stel vragen!!!!!!


  gemodereerd
 6. konsensi , wil je de gevangen hier het zelfde aanbieden wat ze in Nederland doen , daar is de gevangenis een soort hotel , en als die gasten vrij komen gaan ze direct weer in de fout en ze gaan weer graag naar dat hotel , als je alles leest wat daar in Nederland gebeurt , nou daar vallen de criminelen ook alleen maar oudjes aan en slaan ze ook nog tot moes , nou deze gasten horen niet een hotel terecht , maar in het varkenshok , hier in Suriname zijn ze goed bezig


  gemodereerd
 7. @ Wat,

  Niet iedereen die achter slot en grendel zit, is ook echt een crimineel. Mensen zitten daar voor verschillende feiten. Ik hoop voor u, dat u om wat voor reden dan ook, niet een dag of meer zal moeten doorbrengen in 1 van de cellenhuizen in Suriname. U kunt zelfs als verdachte ( of u nou schuldig bent of niet) ook worden opgesloten. Dan zal je toch anders piepen…


  gemodereerd
 8. Niemand pleit voor een “luxe” huisvesting van criminelen, die moeten hun straf uitzitten onder minimale omstandigheden. Je kunt mensen die zich in onze ogen als beesten gedragen niet als beesten behandelen, het blijven mensen. We zijn een geciviliseerde maatschappij, waar er voor een barbaarse overheid geen plaats moet zijn. Verder moet er beter gekeken worden naar de positie van de slachtoffers. Ook zij hebben rechten.

  Overigens is het lachwekkend dat men anderen gaat uitmaken voor ‘rotte appels’, enkel om het feit dat men een andere mening op na houdt.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES