zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameAvond HAVO /VWO-onderwijs mogelijk in district Wanica

Avond HAVO /VWO-onderwijs mogelijk in district Wanica

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft voorzien in de behoefte om de avondopleiding HAVO-en VWO-onderwijs te starten in het ressort Lelydorp, district Wanica.

Het Avond Havo/VWO wil Surinamers opleiden die een droom of ambitie hebben om ontwikkeling te brengen voor zichzelf, op microniveau, en voor de maatschappij op macroniveau. Zij willen het fundament zijn waarop het ‘no child left out’ idee zich voortborduurt zodat het land over degelijk kader beschikt. Het startsein van de opleiding is gegeven op maandag 1 november 2021 op de Johannes Vrolijkschool 2.

Boordevol inspiratie en met lofzang heeft dominee Michael Persaud de openingsceremonie begonnen. Met het zingen van de bekende tekst ‘U bent mijn rots, wanneer ik wankel ’uit spreuken heeft hij zijn speech richting gegeven. De dominee heeft aangegeven dat onderwijs de basis is voor een goed leven.

Natasha Wolff-Soeleman, coördinator van de opleiding heeft benadrukt dat de samenwerking tussen de docenten en studenten van cruciaal belang is om succes te boeken. Zij heeft de studenten die zich hebben ingeschreven welkom geheten en heel veel succes toegewenst. “Ik wil jullie bemoedigen om je uiterste best te doen en om je doel te verwezenlijken”, merkt Natasha Wolff op.

Waarnemend directeur van het Algemeen Vormend Onderwijs, Gracia Ormskirk heeft mede namens minister Marie Levens haar felicitaties uitgebracht aan de docenten en studenten. In bemoedigende woorden heeft zij geaccentueerd dat de moed opgeven geen optie is. De opleiding heeft bewezen bestaansrecht te hebben. Na de toespraak van directeur Ormskirk zijn de lintjes doorgeknipt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Om een covid potie sma diploma te krijgen.
  Avondscholen in Su werken niet.
  Het schittert van de afwezigheid van de lesgevenden
  Enige die avond imeo kin draaien was Penneux. Docenten waren verplicht lessen te komen verzorgen.


  gemodereerd
 2. Heel goed idee!
  Ook deeltijd hbo en uni invoeren. In Nederland is het motto; een leven lang leren.

  Ik constateer dat Suriname ontzettend last heeft van vastgeroeste ‘kennis’. Je moet je vakgebied bijhouden en dat gebeurt niet in suri. Bestuurswetten, regelgeving, lifestyle en mindset, stammen af van de middeleeuwen. En dan worden ze boos als je tegengas geeft.

  “Dong no abi dresie”, is een ultiem voorbeeld. Domheid is geen ziekte. Iedereen beschikt over specifieke talenten.
  Als je iets niet weet, durf te vragen.

  Wat dat betreft omringd de pres zich wel degelijk met jong talent. Hij is dan helemaal in zijn element. De oude garde snapt dit helemaal niet.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES