vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlander probeert 33 zangvogels te smokkelen uit Suriname

Nederlander probeert 33 zangvogels te smokkelen uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De politie heeft op donderdag 15 oktober een Nederlander op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden voor het smokkelen van 33 zangvogels naar Nederland. De reiziger had 8 vogels verborgen in tandpastadozen en die hebben het niet overleefd.

De vogels zijn in beslag genomen en de Dienst ’s Lands Bosbeheer/Natuurbeheer van het Ministerie Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) werd ingeschakeld. Het gaat om de vogelsoorten: sabana rowti, oranka rowti, blauwbaka rowti, picolet, jack, bakba kanari en gelebek.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de levende vogels in de vrije natuur losgelaten door jachtopzieners van de dienst ’ s Lands Bosbeheer (LBB).

LBB/Natuuurbeheer benadrukt dat voor invoer naar Suriname of uitvoer van Suriname van dieren en planten en of delen ervan of producten vervaardigd met delen ervan, een vergunning voor nodig is.

Voor meer informatie ten aanzien van vergunningen kunt u contact opnemen met Sectie vergunningen van Natuurbeheer Sectie educatie en voorlichting op het nummer 479421/471641.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Voor ieder vogel dat dood is gegaan, 3 jaar in het gevang, weg met deze MPP!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Krijgt deze dierenmishandeling idioot geen fikse boete?
  Deze vogels vallen ook onder beschermde diersoorten. Op Schiphol had hij een flinke boete aan zijn broek gekregen. Waarom bestaan dit soorten mensen.
  Walgelijk.


  gemodereerd
 3. deze zakkenwasser ook in een tandpastadoos stoppen , zal hij het overleven? , blijf van die vogels af en ook van andere dieren in Suriname , niet terug sturen naar Nederland , maar hem droppen in het amazone , hij wordt aan gevallen door verschillende beesten en een grote vogel de gier vreet hem kaal en de botten worden door de amazone opgelost


  gemodereerd
 4. Mensen smokkelen toch ook een gedrogeerde vogel in een lege wc-rol in hun borstzak. Dat is al jaren zo maar er is geen partij voor de dieren in Su en de zgn vogelverenigingen in Nederland betalen graag om hun heimwee te compenseren.


  gemodereerd
 5. De soorten die genoemd werden hebben allemaal verschillende woongebieden binnen Suriname. Als men de vogels losgelaten heeft te Zanderij of in Paramaribo, zonder uit te zoeken waar ze precies voorkomen in Suriname, is de kans groot dat de meesten dat niet overleeft hebben. Bovendien kan je vogels, die al een tijdje door mensen verzorgd worden, meestal niet meer vrijlaten, omdat ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen in de natuur.


  gemodereerd
 6. Niet alleen een boete maar ook een straf op maat. Dit is te erg voor woorden. Tegenwoordig wordt er ook gebroedt in NL is toch veel beter. Of ga die vergunning aanvragen ipv dat je die prachtige vogels zo dood laat gaan.


  gemodereerd
 7. Wat hier telkens pompeus Nederlander(s) wordt genoemd zijn bijna altijd gewoon Surineds dus de telkens terugkerende en misleidende kopjes mogen dringend worden aangepast.

  Daarnaast zijn het medeplichtige Surinamers geweest die in het binnenland desbetreffende vogels illegaal en onwettig hebben gevangen.


  gemodereerd
 8. Geef hem een hoge boete en die gebruiken voor dierentuin en anderen die helpen met dieren in Su.
  Hoe verzin je zo iets. Logisch dat de beestjes doodgaan


  gemodereerd
 9. Het is niet bekend wat de overheid met de smokkelaar gedaan heeft. Heen gezonden of in de cel beland. Ik denk aangehouden. Meestal vermelden ze dat. Ik hoop dat hij een flinke straf krijgt.
  Ik heb gehoord dat mensen vogels in komkommers smokkelen. De komkommer uithollen en de vogel er in.


  gemodereerd
 10. Hemels.. dat is flauwekul
  Ik ga er vanuit dat de dienst bosbeheer wel zo kundig dat de vogels op een juiste wijze zijn vrij gelaten..
  Máár.. Waar dan ook ze zijn vrij gelaten.. dát is nog altijd beter dan in een kooi..
  Vogels hebben net als duiven een ingebouwde radar..om hun plekje terug te vinden.. zoniet..padden ze zich perfect aan in de natuur..
  Deze klootzak moet goed aangepakt worden.. het zijn dieren beulen…her zijn dit soort idioten die deze beschermde vogels naar zieke “nederlanders” brengen..om ze levenslang in een kooi te stoppen..
  Er MOET een verbod komen in Nederland op deze “hobbisten”.. het is gewoon dieren mishandeling..
  Hier kunnen ze deze vogels niet zimaar loslaten in de natuur.. immers het zijn uitheemse vogels.. dan krijg je straks het zelfde probleem als met de grote groepen groene uitheemse parkiet in Amsterdam en omstreken.. het wemelt er overal in Amsterdam van deze vogels en in steeds meer gritw steden en naast gelegen gemeenten.. zo gaat het steeds verder het hele land in..tot over de grenzen..
  Hoewel


  gemodereerd
 11. CORRECTIE
  -Hemels.. moet zijn..HENKES
  -padden ..moer zijn ..padden
  -her.. moet zijn.. het
  .-Zieke “nnederlanders” .. moet zijn.. zieke “-nederlanders” van Surinaamse afkomst
  -zimaar.. moet zijn is.. zomaar
  -..deze “hobbisten” .. moet zijn.. “hobbisten ” .. cq dierenbeulen..die zich schuldig maken aan laffe en lage dierenmishandeling

  -Hoewel.. moet zijn.. Mvrgr Sabi


  gemodereerd
 12. Hij zal wel een boete gehad hebben in euro’s daar is su ook weer blij mee de kzak mag weer lekker vrij en blij vliegen terug naar Nederland


  gemodereerd
 13. Voor 10 jaar uitsluiten om in Suriname te mogen blijven
  Eén boete van €1000 per dode vogel en €500 per levende vogel opleggen dat lijkt mij een niet Onredelijke straf


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES