donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVoorzitter Nederlandse Politiebond reageert in AD op geld uitdelende Atompai

Voorzitter Nederlandse Politiebond reageert in AD op geld uitdelende Atompai

-

Does Travel & Cadushi Tours

De video van de geld uitdelende voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Mielando Atompai, heeft ook de Nederlandse media bereikt. De voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB), Jan Struijs, heeft vanmorgen in het Algemeen Dagblad gereageerd op het filmpje, waarin te zien is dat Atompai flink wat geld aan een man uitdeelt op een feest.

Atompai is sinds 6 oktober in Nederland met een delegatie van de SPB op uitnodiging en kosten van de Nederlandse bond. Volgens Struijs belde Atompai hem na de ophef meteen op, om uit te leggen wat er gaande was. Tegen de krant zei Struijs:

Afgelopen weekend was Mielando in Antwerpen met zijn broer, in zijn vrije tijd, in een discotheek. De man uit de video is een straatrapper die kansloze jongeren helpt met een project en Atompai gaf hem geld. Dat ging wel een beetje op zijn, laat ik het zeggen, Surinaams. In een disco, cashgeld, dansende mensen eromheen. Dan is de beeldvorming niet goed.”

De Nederlandse bondsvoorzitter wil zich er verder niet over uitspreken. “Het gaat om een beëdigd politieman, in zijn vrije tijd, met zijn eigen geld. Dus ik laat het aan de Surinaamse bond om zich hierover uit te spreken“, aldus Jan Struijs.

Atompai heeft na het gebeuren zijn verontschuldiging aan de samenleving aangeboden.

Critici in Suriname vinden dat hij met zijn handelingen de integriteitsregels ernstig heeft geschonden en bovendien het Korps Politie Suriname en de SPB ernstig in verlegenheid heeft gebracht:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

41 REACTIES
 1. hij had het zo slecht?
  waar haalt hij dat geld dan vandaan?
  je bent uitgenodigd als voorzitter van de politiebond…… gedraag je daar dan ook naar.
  hersens heeft deze man niet, en integer is hij op zeker al niet.
  en dat geld?? is op zeker niet van hem
  dus kom maar op met dat onderzoek en zet die droplul gewoon op non-actief.
  ik zou me als politieagent doodschamen als zo’n domme lul me moest vertegenwoordigen


  gemodereerd
 2. Er wordt n draai aan gegeven om de reputatie v Atompai te redden. Laat de 2de kamer de beerput onderzoeken. Men heefy hoog in t vaandel moraal en integriteit. Zie hoe Eoppe Hoekstra door t slijk werd gehaald. Waar blijven de moraalridders v de PVDA en PVV? Het was op kosten v d NLbelastingbetaler.
  ZWIJGEN NU ALS HET GRAF. HYPOCRIETEN


  gemodereerd
 3. Ik vraag me oprecht af, of dit de juiste man in deze functie is.
  Hij vind dat sorry zeggen een leermomentje is ????
  Erg integer vind ik deze man niet, juist om zo’n grote organisatie als het politie korps te vertegenwoordigen moet je toch gezag kunnen uitstralen, dat is bij deze actie dus totaal weg!!!
  Plus, hoe kom je nu over bij je collega’s in Nederland , in mijn ogen ben je echt een wappy.


  gemodereerd
 4. Met geld strooien aan in een discotheek en dan het reisje gratis door de politie bond van Nederland.

  Hoe krom is dit “Schaamteloos”


  gemodereerd
 5. ==Dit staat geschreven:::::::Dat ging wel een beetje op zijn, laat ik het zeggen, Surinaams. In een disco, cashgeld, dansende mensen eromheen. Dan is de beeldvorming niet goed.”

  Jammer genoeg heeft Suriname verschillende culturen, dus dit gedrag komt niet van de Javaan, Indiaan of de Chinezen.
  Het zijn weer sommige afro Surinamers die het verpesten voor de goede afro Surinamers. Ook heeft hij Suriname internationaal belachelijk gemaakt.
  Dit soort mensen noemen zich leiders!!!!!
  Zie het gedrag van de jeugd op de dag van vandaag.

  Jammer dat vele Surinamers achter dit soort mensen staan.


  gemodereerd
 6. Om welke straatrapper gaat het en om welk project ?
  Blijft nog de vraag hoe komt Atompai aan zoveel cash.
  Hij en zijn collega’s verdienen volgens zijn eigen zeggen maar 100 € per maand.

  Doneren aan kansloze jongeren en op deze manier en onder die omstandigheden is zeker niet op zijn Surinaams !
  Met deze uitspraak heeft Atompai de Surinamer beledigd !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 7. Deze geld uitdelende voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Mielando Atompa is het niet waard om de politiebond als de politie en justitie, Suriname in het buitenland te vertegenwoordigen. Die man snapt het niet hoe hij zich moet presenteren en gedragen en wat hij wel mag doen en niet mag doen als politieagent, vooral in het buitenland.

  Deze man moet bedankt worden door de minister van Justitie en politie en president van Suriname.

  In Nederland zou dit niet gepruimd worden en zou hem op gewezen zijn dat hij zijn boekje ver te buiten is gegaan, ook al is het zijn eerlijk hard gewerkte geld. Dit gedrag is zeer primitief. Nu is wel bekend dat deze man tot de groep van de Marrons behoort, dit gedrag daar als normaal wordt beschouwd en ook in Suriname voor komt.

  Nederland is een westerse moderne maatschappij, geautomatiseerd, Internet bankieren, dus mensen lopen niet met geld/kapitaal op straat te strooien. Heel veel gebeurt online via het internet/geautomatiseerd en is transparant. De Surinaamse economie is op zijn gat, Sranan Skeer, mensen hebben geen geld in tegenstelling tot Nederland, waar alles goed geregeld is, en dan kom je geld hier strooien onder deze mensen. Hij kon zijn geld beter in Suriname strooien dan in Nederland. RB strooide ook geld bij de voetballers van Hondurese CD Olimpia, terwijl Surunamers in armoede leven.

  Dit kan ik mij niet voorstellen dat een voorzitter van een politiebond dit gedrag ten toon spreidt.

  Deze luitjes zijn zo slim dat ze niet eens zien/weten, waar ze het geld het beste/beter kunnen strooien en van deze mensen/Marrons wordt verwacht dat ze Suriname uit de armoede gaan halen en in het buitenland vertegenwoordigen en Suriname naar grote hoogten gaat brengen. Laat deze mensen weer terug gaan naar boes stong achter de watervallen en laat ze daar blijven.

  Het kiesstelsel van Suriname kan maar liever vandaag dan morgen veranderd worden, zo snel mogelijk veranderd worden, anders is Suriname verloren met deze slimme marrons in top functies in het land.


  gemodereerd
 8. zeer tactisch antwoord cq opmerking van Jan Struijs….want hy weet beter..net als Stef Blok destijds….

  geef je een aap een scheermes dan denkt hy dat hy kapper geworden is…

  De minister van justitie en politie, Amoksie is nu aan zet……of kijkt hij de andere kant op net als de leden van de SPB……enof wacht hy op instructies van zijn baas brunswijk ….


  gemodereerd
 9. Echt weer zo’n achterlijke aktie.

  Aan de autoriteiten;
  Is een sanctie misschien op z’n plaats in dit geval??
  Degradatie of ontslag misschien??
  Ontslag vind ik zelf een beetje ver gaan, maar op z’n minst zijn positie bespreken.
  Meteen op het vliegtuig terug naar Par’bo zou een goed voorbeeld zijn denk ik….


  gemodereerd
 10. Dat is het geld wat hij bespaard heeft op zijn ticket EN verblijfskosten. Hij geeft hier dus ons EIGEN Nederlands Belastinggeld weg! Rukker !!!


  gemodereerd
 11. Hij strooide niet met geld. Hij gaf het aan de straatmuzikant. Jullie mogen leren van die man. Diplimatisch antwoord. De man zn geld, zijn vrije tijd. Hij bemoeid zich niet daarmee.
  En gelijk hft hij. Maar die haters die witte voeten willen maken kletsen maar.
  Geklets om te filmen


  gemodereerd
 12. “De Nederlandse bondsvoorzitter wil zich er verder niet over uitspreken. “Het gaat om een beëdigd politieman, in zijn vrije tijd, met zijn eigen geld. Dus ik laat het aan de Surinaamse bond om zich hierover uit te spreken“, aldus Jan Struijs.”

  Zegt denk ik genoeg. De bal ligt nu in handen van de Surinamers om verder over te oordelen.
  Wellicht een gevalletje “moderne diversiteit & inclusie zienswijze” ala Brunswijk en zijn goeroe Rampersad?


  gemodereerd
 13. Sang, de Surinaamse Politie Bond die verantwoording aflegt aan de Nederlandse Politie Bond. Een zwarte n.b. die dat doet. Ze zijn wel van het padje af.


  gemodereerd
 14. Hersenloos, laaggeschoold popi-jopi gedrag naar zijn grote voorbeeld, de drugsveroordeelde VP van Suriname. Als er “slimmerik” geroepen word moeten dit soort populistische droeftoeters vooral niet omkijken.


  gemodereerd
 15. Die Nederlandse voorzitter van de NPB wilt zijn vingers niet branden , en zich er niet mee bemoeien , zaak voor de Surinamers , en hij heeft gelijk , het zal ons benieuwen wat de Surinaamse regering onderneemt tegen die atompai.


  gemodereerd
 16. Het leger is de meest gedisciplineerde organisatie in een land en de politie de meest corrupte organisatie.


  gemodereerd
 17. Ira

  Deze meneer is een individu en waarom zou hij het verpesten voor sommige Afro Surinamers, iedereen is toch verantwoordelijk voor haar of zijn eigen gedrag. Als jij vindt dat hij Suriname internationaal belachelijk heeft gemaakt dan heb jij een punt.


  gemodereerd
 18. Ik zou wat Atompai heeft gedaan niet doen, maar ik ben me er wel van bewust dat niet iedereen op aarde dezelfde cultuur heeft. Misschien is het in Atompai’s cultuur normaal dat men, om waardering te tonen, demonstratief met geld gaat strooien. De voorzitter van de Nederlandse Politiebond is een verstandig man om geen oordeel uit te spreken over het handelen van Atompai.


  gemodereerd
 19. Hij gaan samen bundelen om de arme tehelpen.
  Hij heeft het geleerd van de vieze president.


  gemodereerd
 20. De Nederlandse inlichtingendiensten weten al te goed hoe deze narco politieman aan zijn rijkdommen komt. De nederlandse politie bond blijft diplomatiek maar geloof mij er komt nooit meer een Surinaamse skowtoe delegatie op kosten van de NL bond in Suriname.


  gemodereerd
 21. In de krant staat dat deze persoon, zijn eigen geld stond uit te delen. Indirect zegt hij dus dat Surinaamse politie agenten zoveel verdienen dat ze het kunnen uitdelen.
  Waarom dan actie voeren om meer geld.
  De opmerking van de voorzitter van de Nederlandse politie bond slaat ook nergens op. Ik ben nog nooit op een Surinaams feestje geweest waar men geld uitdeelt.


  gemodereerd
 22. Duidelijk is dat de Nederlandse politie hiertegen niets kan ondernemen omdat het uitdelen van cash geld in België heeft plaatsgevonden.
  De Nederlandse politie zal niet publiekelijk verklaren dat zal worden nagetrokken hoe deze Surinaamse politie ambtenaar aan zoveel geld is gekomen.

  Inderdaad is het “zogenaamd” zijn eigen geld welke waarschijnlijk een luchtje heeft want een politie ambtenaar verdient niet zoveeld geld dat hij het in Belgi”e komt uitdelen.

  De opmerking van De voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB), Jan Struijs,
  “Het gaat om een beëdigd politieman, in zijn vrije tijd, met zijn eigen geld. Dus ik laat het aan de Surinaamse bond om zich hierover uit te spreken“
  Spreekt voor zich.
  Dus nu is het afwachten hoe en wanneer de leiding van de Politie met een verklaring komt zoals de Nederlandse Politiebond alsook is het ook maar de vraag indien de regering en de minister en het OM van Suriname van zich zal laten horen en hoe


  gemodereerd
 23. Hoezo op zn Surinaams. Die voorzitter v d NL PolitieBond bevestigd dat Su n apekooi is. OPROTTEN. Hij zpu v zn Duitse collega dus niet accepteren. Maar omdat wij apen zijn moet het kunnen. Schaamteloos. Wat denkt ie van zichzelf.


  gemodereerd
 24. Je gaat daar ten koste van de Nederlandse belasting betaler en ga je nog uit naar de disco als agent in een ander land. Geen enkel ander agent in zijn right mind zou dit uit vikken. Nu zie je wat voor troep we in onze politie korps hebben. Aap


  gemodereerd
 25. Dit zal je altijd krijgen als er alleen sukkels aan de macht komen. En zeker als dat geld niet van jou is. Als alleen maar al die jaap Jaapies aan de macht komen krijg je dit, zeker met al die gekochte diploma’s.


  gemodereerd
 26. Wie is de volgende politiefunctionaris die door het slijkt wordt gehaald? Een telefoontje vanuit Suriname om de politiedelegatie die op werkbezoek is, zoveel mogelijk te volgen en zoeken naar iets om deze agenten te schande te zetten. En waarom? Omdat ze tegen de benoeming van Ramlall waren. Dus oogjes open, de volgende politiefunctionaris van de delegatie is aan de beurt. En zo gaat het rondje door totdat allen die tegen Ramlall waren, schaakmat worden gezet.

  In Suriname mag jij je niet openlijk uitspreken tegen corruptie en nepotisme. Anders word je ofwel met de dood bedreigd ofwel in je privetijd gevolgd totdat ze iets vinden om je te beschadigen.


  gemodereerd
 27. Recentelijk is er één aanzienlijk bedrag aan €/USD’s (van wapenhandelaar wijlen first kleinzoon) op het politiebureau te PBM verdwenen. Tot op de dag van vandaag (de verdwijning zou tot op de bodem onderzocht worden) is de bodem niet bereikt. Ondertussen smijt men 💰 💴.


  gemodereerd
 28. In Suriname zitten veel niet kundige mensen op gevoelige posities, het weelt er zelfs van door partijpolitiek, nepotisme etc.

  Suriname moet eerst afscheid van zichzelf gaan nemen dan pas zal er vooruitgang komen.

  Veel mensen hadden hun hoop gevestigd op Chan “Sheriff” Santokhi maar hij is hopeloos door een zwamp gezakt door een gigantische valse start met nepotisme, etnocentrisme daarom zal hij een tussenpaus blijven, niet de gezochte verlosser.


  gemodereerd
 29. Zo denkt se NL voorzitter over het moraal v Su ers? OPROTTEN. Dit had niet geaccepteerd v n NLer. Want die hebben n hooge moraal. OPZOUTEN met je waarde oordeel.


  gemodereerd
 30. @Gemma
  Ik ben het volkomen met jouw eens.
  Schofterig gedrag onder het mom van ,,jong,, zijn .


  gemodereerd
 31. Hoe velen hier op het forum vragen zich echt af waar al dit geld nu eigenlijk vandaan komt?


  gemodereerd
 32. Deze politie man moeten we niet serieus
  nemen als zijn VP als voorbeeld is geweest voor hem
  met het uitdelen van geld. Gekken zijn gestoorden.


  gemodereerd
 33. Het schijnt dat Robg en Franco 11 van de aardbodem verdwenen zijn. Geen commentaar, omdat het hier niet gaat over de Pres., maar om iemand van zijn eigen soort.

  Zoals gewoonlijk klets Debby weer als een Mongool. Ik hoor haar nu niet zeggen dat Atompai met geld strooit terwijl het volk geen eten heeft en ook klaagt dat de koffie duurder geworden is.

  Door de actie van Atompai is het imago van Sur, de goede burgers weer te grabbel gezet zowel in het binnen- als het buitenland. Zowel hij als zijn leidinggevende zouden de eer aan zich zelf moeten houden.
  Hij heeft sorry gezegd en daarmee is de kous af. Schiet iemand dood en zeg ook sorry.


  gemodereerd
 34. Smatje 11 oktober 2021 At 20:42
  Wie is de volgende politiefunctionaris die door het slijkt wordt gehaald? Een telefoontje vanuit Suriname om de politiedelegatie die op werkbezoek is, zoveel mogelijk te volgen en zoeken naar iets om deze agenten te schande te zetten. En waarom? Omdat ze tegen de benoeming van Ramlall waren. Dus oogjes open, de volgende politiefunctionaris van de delegatie is aan de beurt. En zo gaat het rondje door totdat allen die tegen Ramlall waren, schaakmat worden gezet.

  In Suriname mag jij je niet openlijk uitspreken tegen corruptie en nepotisme. Anders word je ofwel met de dood bedreigd ofwel in je privetijd gevolgd totdat ze iets vinden om je te beschadigen.
  ============================

  Je zou het ook anders kunnen benaderen. Waarom was men überhaupt zo uitgesproken tegen de benoeming van dhr. Ramlall, en waarom was en of is er reden om dhr. Atompai in zijn privé tijd te volgen?
  Bij jouw zijn ook alle normen en waarden verdwenen merk ik.


  gemodereerd
 35. Deze atom klouwn moet het velt ruimen , hij heeft een hele land en korps ten verlegenheid gebracht , opperbevelhebber Chan haal die man daar weg !


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES