dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHoe integer is Mielando Atompai als politieagent?

Hoe integer is Mielando Atompai als politieagent?

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Er circuleert een filmpje op social media waar heel duidelijk te zien is dat de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Mielando Atompai, euro’s verdeelt. Daarmee heeft hij de integriteitsregels ernstig geschonden en bovendien het Korps Politie Suriname en de SPB ernstig in verlegenheid gebracht. De integriteit van de voorzitter van de SPB is in het geding. Daarover geen enkele twijfel.

Er dient onmiddellijk een diepgaand onderzoek ingesteld te worden naar aanleiding van dit filmpje. Hoe integer is Mielando Atompai als politieagent? Kan hij langer gehandhaafd worden als politieman? Kan hij nog als voorzitter fungeren bij onderhandelingen tussen SPB en de regering? Ja, dan moet hij zijn gezicht maar bedekken. Door de handeling van Atompai, is het imago van het KPS ernstig aan diggelen geslagen. Ik ben benieuwd naar een reactie van het KPS en de minister van Justitie en Politie.

Een delegatie van de SPB onder leiding van voorzitter Atompai, is momenteel op werkbezoek in Nederland op uitnodiging van de Nederlandse Politiebond (NPB). Ik ben benieuwd hoe de SPB-voorzitter zijn handeling zal verdedigen. Het valt niks meer te verdedigen want de hele wereld is getuige geweest van de ernstige overtreding van de integriteitsregels.

De handeling van de SPB-voorzitter is op geen enkele manier te rechtvaardigen. Hoe zal de NPB reageren op deze onfrisse zaak? Geld verdelen, vooral door een politieagent is erg corruptiegevoelig. Atompai heeft intussen zijn verontschuldiging aangeboden. Milando, een simpele verontschuldiging, dat is je reinste onzin. Als voorzitter van de Surinaamse Politiebond, moet je de eer aan jezelf houden en niets anders.

Het bestuur van de Nederlandse Politiebond had aan de Surinaamse Politiebond onder leiding van een andere voorzitter in goed vertrouwen ruim 150.000 Euro geschonken. De NPB zal ook de handeling van voorzitter Atompai gezien hebben, waar hij bezig is geld te verdelen. Zal de NPB weer bereid zijn geld te geven aan de SPB om te verspillen?

Er is nu werk voor de belastingdienst (fiscus) om die euro’s te halen bij de Atompai. Wat is de herkomst van die vele euro’s. Er rijzen een heleboel vragen over de herkomst van die vele euro’s. Ik hoop dat de fiscus en de politie spoedig zullen ingrijpen in deze onsmakelijke zaak.

Idris Naipal

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

55 REACTIES
 1. Wat valt er nog meer te zeggen?
  Vraag: zijn er nog integere mensen in de top van Suriname?


  gemodereerd
 2. Denk je dat IMF jouw Pres geld gast geven om hun zak te vullen?? Idris ga slapen. Zakkenvuller


  gemodereerd
 3. Zooooooo, Atompai, ba suku ba fenie, ba tjari.
  Zo dom ben je geweest. Oerdom. Kon je niet beter nadenken, hersenlose klootzak.


  gemodereerd
 4. Atompai heeft de hele KPS en land vreselijk voor schut gezet. Heel de wereld heeft deze film gezien. Dit zielig figuur hoort direct uit zij functie gezet te worden. Deze hele regering staat nu voor schut. Ongeloofwaardig en onbetrouwbaar.


  gemodereerd
 5. De vice president verdeeld regelmatig geld. Niemand in Suriname durft hem hierover aan te spreken. Betaalt hij ook belasting.?


  gemodereerd
 6. Storm in een glas water. Atompai is gewaarschuwd voor de duistere krachten vanwege de successen die hij geboekt heeft. Het betekent dat men schromelijk gaat overdrijven en hem de Zwarte Piet toeschuiven op basis van valse suggesties. Trap er niet in mi boi en hou je koest and stand tall. Het is duidelijk dat hij niet in de hoedanigheid van vertegenwoordiger van de politie, hier en daar een geschenkje heeft uitgedeeld. Het is gewoon op dat moment de burger Atompai in zijn vrije tijd en in het buitenland. Het is geen handige zet omdat kwaadwilligen willens en wetens het anders willen interpreteren. Die gaan er van alles en nog wat bijhalen. Afgunst is dat! Je moet moet wel honderd procent bewijs hebben alvorens zo een verdachtmaking te suggereren. Anders mag Atompai aangifte gaan doen vanwege laster.


  gemodereerd
 7. Als er ook zo kritisch gekeken werd naar politici op 25 mei waren we vandaag niet in de rommel waar we in zijn beland.
  De hoogste organen in het land hebben criminele achtergronden, maar je gaat zeuren wat atompai met zijn geld doet
  Kijk naar wat santokhie en brunswijk met belastinggeld, dus jou geld doet


  gemodereerd
 8. Weet niet hoeveel hij verdient in su
  Maarre als je met euro s kan strooien is het een mooie hap.

  Misschien volgende keer in su strooien.
  Schaamteloos!


  gemodereerd
 9. Raar dat een Politie man een heel pakket geld te voorschijn tovert. Het lijkt wel een poeder handelaar.
  Dat toept deze meneer over zichzelf en de leden af.
  Als de leden dit accepteren hoeven ze denk ik niet meer te rekenen op een serieuze reactie van de regering.


  gemodereerd
 10. Een integer persoon kan over eigen gedrag en keuzes verantwoording afleggen, dus we zullen zien hoe hij zich hieruit lult.


  gemodereerd
 11. een vp die geld aan het uitdelen is en nu de voorzitter van de politiebond.
  wie is de volgende?

  surinamers kan je met 2 woorden beschrijven
  boerki en agu


  gemodereerd
 12. Dat a-sociale, schaamteloze criminele gedrag zit diep in de genen bij de Suri’s. Het is een structureel, terugkerend fenomeen. Deze hersenloze, onnozele hals weet zich in het buitenland niet fatsoenlijk te gedragen. Brunswijk strooi geld uit een helicopter en deelt tassen vol geld uit in voetbalkleedkamers. Hoefdraad graait 10 jaar lang de staatskas leeg en slaat met miljoenen usd op de vlucht. Adhin rooft 200 miljoen kasreserves en koopt er zgn aardappelen en uien voor. Bankdirecteuren en governors zitten achter de tralies voor fraude, witwassen en verduisteren. Kortom…het is een onbetrouwbaar, corrupt, crimineel volk zonder enig normen en waardenbesef in een FAILED STATE.


  gemodereerd
 13. Zolang de suri’s de betekenis van het woord “integer” niet kennen is een antwoord hierop vergeefse moeite, sorry.

  Het gaat niet om die man, er is meer, dus effe geduld. De kans is groot dat men dit gewoon accepteert.

  Tsja paki, dan moet hij alle soc media aanklagen, dat wordt wat.

  Fijne dag der marrons!


  gemodereerd
 14. Is Mielando Atompai echt de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB)? Hij lijkt meer een artiest uit een dorpje uit Kongo in Afrika.

  Een politie bobo uit het Surinaamse oerwoud, die niet weet wat doe normaal is in de moderne westerse geautomatiseerde, internet wereld, oa Nederland. Wie loopt met zoveel geld in zijn portemonnee in Nederland?

  Zie gouden ketting om de hals en met een portemonnee vol met biljetten van € 50, = rond te lopen en popu te doen en deze uit te delen en zo de aandacht op zich willen vestigen.

  Heeft de Surinaamse politiebond hem met deze boodschap naar Nederland gestuurd, waarom?

  Wat dacht hij in Nederland/EU met dit gedrag te bereiken voor SPB en of wat wilde hij laten zien?

  Hij heeft wel het ’t een en ander uit te leggen als hij straks in Suriname is aan de politiebond , de minister van Justitie en politie, de vp, de president van Suriname.

  Als hij een niet goed gemotiveerd uitleg kan geven wat dit met zijn bezoek aan het politiekorps in Nederland te maken heeft, heeft hij hiermee bewezen dat hij te licht is voor de functie van voorzitter vd politiebond en kan hij de eer aan zich zelf te houden.


  gemodereerd
 15. paki-rat poesje , en jij verdedigd deze paarse politieman , hebt jij soms ook geld gestolen van het volk tussen 2010-2020 , echt jij bent geen haar beter, deze atompai als hij terugkomt direct oppakken en opstaande voet ontslaan , en poesje deze atompai zal nooit aangifte kunnen doen voor smaad , het zelfde geldt voor je baasje bouta deze massamoordenaar kan nooit aangifte doen voor smaad , poesje je moet beter de les lezen


  gemodereerd
 16. Ieder keer sta je weer met het schaamrood op de kaken van de fratsen van sommige Suri’s.
  Totaal geen niveau, gewoon walgelijk.


  gemodereerd
 17. Als het een business reis is die gefinancieeerd is met belasting geld of zelfs middellen van de bond, hoor je je professioneel te gedragen gedurende de gehele trip.

  Geen familie bezoek.
  Geen matties opzoeken.
  Geen clubs, feestjes of shows aandoen.
  Blijf professioneel en gefocust op de job.

  Waarom is dat zo moeilijk voor Surinamers?
  Weh doe so fostrong.
  Gaat men zo weinig op reis dat men niet 1 keer naar Nederland kan gaan en normaal zaken afhandelt inplaats van te gaan inmengen met friends & family?


  gemodereerd
 18. Hoe kan iemand met met zo een functie die in SRD betaald krijgt strooien met euro’s? Zelfs mensen met een goede functie in NL die zeker meer salaris hebben dan deze meneer kunnen niet zo met geld strooien. Hoe komt deze meneer aan het geld. Graag laten onderzoeken.


  gemodereerd
 19. Meneer Atompai strooit met de contributie gelden van de leden die hem hebben gekozen tot voorzitter. Aan de agenten die zich onderdrukt voelen en overige leden zou ik zeggen pak de kans en kies anderen die wel waardering heeft voor jullie. Ben benieuwd naar de reactie van leermeester Revelinho Eijck en aan het lijntje lopende Raoul Hellings. Als je kijkt naar de handel en wandel van deze heren dan zie je geen agenten maar gewoon mensen met verkeerde bedoelingen binnen het politiekorps. Ze lopen erbij als gangsters en dictators.


  gemodereerd
 20. @pakiratigri….ga aub weer in het bos wonen. Je doet je naam dan eer aan. Je redenering slaat kant noch wal……je weet duidelijk niet waar je over praat. Je normen en waarden zijn, net als die van atompai, LOOS


  gemodereerd
 21. Men Kan Een Mens Uit Het Bos Halen Das Niet Zo Moeilijk.
  Maar Het Bos In De Mens Is Moeilijk Te Verwijderen .
  De Wetenschap Is Nog Ni Zo Ver.


  gemodereerd
 22. Atoompi deelde het geld niet uit aan zwervers. Maar aan wie? Aan de lieden die racistisch bezig waren tegen Santokki bij de AdK herdenking?
  Ook de geldontvangers moeten worden onderzocht.


  gemodereerd
 23. Atompai and friends hebben waarschijnlijk een rol in de verdwenen wapens van het Nationale leger.

  Maar er is veel meer mis bij Juspol.
  Amoksie moet de declaraties en de aanstellingen (valse diploma’s e.d.) laten onderzoeken ! In de periode 2010 – 2015 was er al voor miljoenen US Dalla gefraudeerd bij JusPol.

  Na ruim een jaar is het gewoon duidelijk dat JusPol nog steeds niet is opgeschoond. ABOP kan JusPol niet aan. Suriname wordt niet veiliger onder leiding van ABOP !

  Wij willen een beter Suriname !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 24. @Rio 10 oktober 2021 At 15:59

  Veel mensen, waaronder ik, keuren dit gedrag van de VP sterk af.
  Maar er is 1 essentieel verschil. Van de VP is bekend dat hij heel rijk is hoewel ook daar vraagtekens bij zijn. Deze man zit steeds te verkondigen dat hij arm is en veel te weinig verdiend. Wel dat argument is nu met zijn gedrag om zeep geholpen. De SPB zal niet blij zijn met zijn gedrag.
  Daarnaast is je reactie een “2 wrong = 1 good” reactie en en ga je voorbij aan de afkeuring die recent tegen de VP is uitsproken bij het voetbal.


  gemodereerd
 25. @pakiratigri 10 oktober 2021 At 16:01
  Sterk spul dat je gebruikt. Gevolg is dat je onzin praat.
  En van smaad is al helemaal geen sprake. Het zijn gewoon de feiten dat Suries steeds met geld vrienden proberen te kopen.
  .
  Je moet mensen beoordelen op hun resultaten niet op de hoeveelheid geld die ze zinloos strooien. We kennen toch de uitdrukking “zo gewonnen zo geronnen”. M.a.w de man heeft het geld blijkbaar gekregen zonder veel moeite want hij kent de waarde er van niet.


  gemodereerd
 26. Ik hoop dat er vragen gaan worden gesteld in de 2e kamer van Nederland. Ik hoop dat de politiebond ook met vragen komt. Ik begin mij af te vragen als ik die achterlijke ben die elke maand braaf zijn contributie betaalt aan het ACP. Aan de Christelijke politie bond.
  Het lijkt wel een Maffioso. wat een figuur zeg. En ik die elke maand steun stuur naar Suriname voor mensen die de slagen moeten voelen van het corrupte en op diefstal gestoeld beleid die de NDP de afgelopen 10 jaren heeft gevoerd.
  De adepten van de dievenpartij zullen hem met hand en tand gaan verdedigen.
  En voor mij hoeven de mensen die bepaalde posities bekleden in Su echt niet op Chan te lijken. Ik was erg trots op de integere Vene en Telting.
  Deze man is gevaar voor de veiligheid van de staat Suriname en is een ordermijner van het gezag in al zijn dimensies van de staat Suriname. Zie maar zijn weerstand tegen de benoeming van de crime fighter Ramlall. Begrijpelijk. Want hij heeft zijn hele hoofd ergens diep zitten.


  gemodereerd
 27. Dit gedrag geeft aan dat hij omhoog gevallen is. hij had eht nooit voor mogelijk gehouden dat hij ooit in zo een positie terecht zou komen.


  gemodereerd
 28. ☝🏼Deze vraag hoeven we niet meer te stellen, het bewijs heeft hij zelf al geleverd.🤦🏼‍♂️


  gemodereerd
 29. Die Hollanders moeten denken wat een grappenmakers zijn deze gasten.
  Leuk visitekaartje voor het korps.


  gemodereerd
 30. browny paarsly is die atompei wel een politieagent , of heeft hij die titel gekregen in 2015 voor een stem voor de ndp jou clubje


  gemodereerd
 31. Goeie reputatie van de Surinaamse politie je wordt uitgenodigd dang ga je dit doen !!
  Bedankt Chan, zegt de Nederlandse regering, de geld kraan gaat weer dicht als jullie toch met geld smijten


  gemodereerd
 32. Het is zo jammer dat vele Surinamers zich zo laten afglijden naar het niet kunnen,je bekleed een functie,eerst de Vice President nu dit weer,come surinamers we know better,dit gedrag zie je nu ook onder de bevolking sari tori.


  gemodereerd
 33. Natuurlijk zijn ze op de loer om Atompai die Santokhi aan het wankelen bracht een hak te zetten. Maar Atompai is gewaarschuwd.


  gemodereerd
 34. @wat
  ik ben een oprecht mens ,ik strydt tegen alles wat onrecht vertegenwoordigd,dus ook tegen jouw, ik ben gelykheidt en voor eenSociale STAAT waar alles wat krom is wordt recht getrokken, om zo doende elke burger van dit landt tot zn recht telaten komen en geen plek meer is voor mensen met racistische hamdelingen in myn land zullen er alleen Surinamers wonen zonder aanzien des persoon,in myn land woond een volk, en geen bromtjie djarie.
  ja ik ben een Socialist.


  gemodereerd
 35. Om de schade tebeperken zou deze meneer op moeten stappen,dit zyn de consequenties van zyn handelen, een gedrag waar men van alles kan gaan vermoeden, maakt zyn positie verder onmogelyk.als je deze functies bekleedt moet men daar rekening mee houden.


  gemodereerd
 36. Ook hier weer, steeds hetzelfde soort.
  Brunswijk, bordo, nu deze idioot atompai, en nog enkele rappers en andere dealers.
  En zeggen jullie niet dat het niet waar is!


  gemodereerd
 37. Het siert de politie niet. En het land ook niet.
  Hij had die mensen beter aan een betaalde baan kunnen helpen
  Dan waren ze wat meer mee opgeschoten en hem voor altijd dankbaar geweest.
  Maar goed hoop dat deze slechte gewoontes afgeleerd worden.
  Mensen willen populaire zijn maar snappen niet dat dit niet de manier is hoe je dat moet doe


  gemodereerd
 38. Het is makkelijk om geld uit te geven, en vooral als je het niet van jou is !

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 39. Hahaha,
  De “Generaal ” mag doen en laten wat hij wil.
  Hij wordt zeker niet ter verantwoording geroepen in Sme hoor.
  Amoksie heeft niets gezien of gehoord en de Pres kijkt de andere kant op.
  Neks no fout mentaliteit .
  Deze man moet uit zijn functie gezet worden .maar nee hoor .straks krijgt hij weer 2 bijzondere benoemingen in 3 maanden tijd .
  Hij is een mattie van de “”top””.


  gemodereerd
 40. Ben benieuwd of de Surinaamse politie actie onderneemt maar de regering en de politie bond daar MOET actie van komen.
  De Nederlandse politie zal een onderzoek moeten instellen naar de herkomst van het geld en indien meegenomen uit Suriname als deze is aangemeld.


  gemodereerd
 41. Het is weer eens duidelijk dat alleen de paarse parasieten dit soort gedrag goedkeuren en begrip hebben.
  Het ligt dus niet aan de regering maar aan de mentaliteit van dat volk !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 42. Als Suriname uit de huidige problemen van 40 jaar “revo” af wil komen, moet Suriname bij de volgende verkiezingen misschien nog slimmer gaan stemmen. En als de VP zijn soort oproept om zich te bundelen, moeten de andere partijen zich maar ook gaan bundelen.
  Het blijkt nu dat er bij de laatste verkiezingen niet slim genoeg is gestemd.


  gemodereerd
 43. Nou, struisvogel heeft een reactie gegeven. (dbsuri).
  Teleurstellend voor velen, maar….

  Hoe vangt een koe een haas!


  gemodereerd
 44. Ooh ja, meneertje was in België, dus de Hollanders bemoeien niet. Artikel AD.

  België schijnt in trek te zijn bij suri’s. Tenminste de Haven 😑.


  gemodereerd
 45. Dit is heel grappig deze man komt door een uitnodiging van de politie van Nl en deze man gaat naar een ghetto party en geld strooien gahahahaha de voorzitter hahaha dit zegt allemaal al genoeg ka idioot


  gemodereerd
 46. Ik wil niet lullig zijn, maar ik verdien voor Nederlandse maatstaven redelijk goed en verdeel mijn geld die ik verdien, niet op feestjes. Zeker iet de bundels die ik op het filmpje voorbij heb zien komen. En dat voor een politie agentje uit Suriname…dat kan geen zuivere koffie zijn.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES