‘SLM onderhandelt over huur voormalige KLM Airbus A330-200’

20
'SLM onderhandelt over huur voormalige KLM Airbus A330-200'
Een Airbus A330-200 in KLM kleuren | Foto (c) klm.com

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is in gesprek met een leasemaatschappij over de mogelijke huur van een Airbus A330-200, die voorheen voor KLM vloog. Dat meldt de website luchtvaartnieuws.nl.

Het zou gaan om ofwel de PH-AOM of de PH-AON die nieuw werden geleverd, meldt de site op basis van gesprekken met bronnen bij de SLM. Deze zou gebruikt kunnen worden voor vluchten tussen Suriname en Nederland, waarvoor nu een Airbus A340-300 van Air Belgium wordt gehuurd.

Surinam Airways beschikt al een tijdje niet over eigen vliegtuigen voor deze route. Het vorige toestel, de veel besproken Boeing 777, werd in maart dit jaar teruggegeven aan Boeing.

De KLM nam haar eerste A330-200 in 2005 in gebruik. In november 2019 kondigde topman Ben Smith van Air France-KLM aan dat er binnen KLM definitief afscheid zou worden genomen van de A330-vloot en dat deze vloot in 2025 moet zijn uitgefaseerd.


20 REACTIES

 1. Eerlijke is Eerlijke Airbus had eerder aangegeven om een Airbus a330_200 te huren,maar de voorige regering koos voor boeing triple 777,omdat met de Airbus a 340.heel veel problemen waren. Is te begrijpen?
  Maar die Airbus was toen 5 jaar oud en werd gebruikt voor de test?
  Surinam airways heel veel succes?
  Deze regering doet ook zijn best toch?
  Dus het bezoek aan Nederland heeft ook zijn vruchten afgeworpen?


  Maak melding

 2. RobGay…… werk aan de winkel, werkloze paarse droeftoeter. Flightradar kan weer voor een paar vluchtjes geactiveerd worden. Over een paar maanden is het feest weer over vanwege betalingsachterstanden. Dat is nou eenmaal de mentaliteit van dat a-sociale volk.


  Maak melding

 3. Abop en VHP vechten om de posities bij SLM. Waarom?????
  Iedereen wil goedkoop vliegen.
  De vorige kist kon de lucht niet ingaan omdat casas en Ramadhin onder 1 hoedje speelde. Nu kunnen de oude verlopen bokken kijken of ze hoge pist krijgen bij Slm.


  Maak melding

 4. Eindelijk goed nieuws als dit door kan gaan.
  Vliegtuig van 11 jaar oud dat 10 jaar gebruikt is. Een Vliegtuig met 268 plaatsen en daardoor dagelijks optimaal kan gaan vliegen en wellicht voorlopig onder KLM certificering (2 motorig vliegen) in gezet kan worden om zo het certificering drama van de B777 te ontgaan.

  helemaal over naar Airbus en dan met TAP of TAM gaan samenwerken omdat die de A330 en A320 in hun vloot hebben zodat er bij onderhoud minder gehuurd behoeft te worden.

  De route PBS AMS is ideaal als de turn a round in de hand gehouden kan worden.
  Zelfde soort Route als AMS Kilimanjaro waar een dreamliner een week lang 18 uur per dag in de lucht is en 6 uur op de grond staat (in Amsterdam/ Kilimanjaro/ Dar’Salaam).

  Men is er nog niet maar er wordt weer een stukje afgehecht.
  Schiphol en KLM zijn niet de beste partners maar ik denk dat SU niet zonder kan omdat er in NL 350.000 mensen met SU wortels wonen en er een vaste verbinding noodzakelijk is.
  Nieuwe routes starten is veel te duur tenzij het met vliegtuigjes met 50-100 passagiers kan die makkelijk te onderhouden zijn of omgeruild kunnen worden als er onderhoud nodig is.


  Maak melding

 5. SLM is diep in de schulden en gaat het niet redden met een gehuurde KLM Airbus A330-200. De opbrengsten zullen bij lange na niet genoeg zijn om de totale bestaande schulden af te lossen, laat staan die er bij komen voor onderhoudt van het toestel, enz.

  Men moet het hele plaatje van de SLM schulden bekijken en eindelijk gaan inzien dat de sLM een dood paard is. Je kan superkrachten inzetten, maar het zal niet helpen om de SLM rendabel te maken.

  De SLM is failliet en kan beter opgedoekt worden. Op dit moment is het beter dat andere Mij de dienst AMS – Par.bo – AMS, Par’bo – Miami, Par’bo en overige bestemmingen.

  Het is te hopen dat de Surinaamse economie van Suriname 15 – 20 jaar op orde is en dan kan Suriname gaan nadenken over de Luchtvaart Mij, wellicht samenwerken met GUYANA en KLM, AA, enz.

  Houden jullie op om jullie zelf voor de gek te houden. De SLM is nooit rendabel geweest.


  Maak melding

 6. Slm moet gered worden? Hoho met de 4 miljard die geleend is,en daarna gestolen kon men 10 Airbus 330_300 kopen?deze regering doet het goed?
  Niet zo negatief kijken over 5 jaar zullen wij zien dat het goed?met ndp gebeurde dat alles achter gesloten deuren?regering santhoki brunswijk maken alles kenbaar wat de voornemens zijn???


  Maak melding

 7. Ndp bouta dief steelt benadeeld Suriname? Toch zijn go likkers die deze dieven bende vertrouwen en geloven?
  Het is duidelijk dat ivp Suriname vooruit moet komen,heeft ndp boef heeft Suriname 30 jaar achteruit is gegaan?
  Het overduidelijk waar dit partij voor staat? Toch geloven sommige mensen deze dieven bende geloven?


  Maak melding

 8. Roman, volgens mij lijdt je aan een variant van het syndroom van Gilles de la Tourette. Ongecontrolleerd plaats je achter elke zin, terecht of onterecht een vraagteken (?). Moet je je niet laten onderzoeken door een neuroloog of psychiater?????????


  Maak melding

 9. @henkes

  Zo heb je nog er nog meer van op deze site.
  Eentje die elk woord met een hoofdletter schrijft en weer een andere die lijdt aan het “dt-syndroom”. Zowel bij werkwoorden als bij zelfstandig naamwoorden -dt- gebruiken aan het eind.


  Maak melding

 10. Henkes zolang het is zo gaat,dagelijks ga je van mij een schrijven zien?
  Ndp zijn dieven,als het aan jouw ligt dan dieven moeten gehuldigd worden,we schrijven niet over 4 miljoen,4 miljard?en jouw dief alias guru boefie boefdraad is nogsteeds spiorloos,hij is zo onschuldig als wat,maar die vet nek is ook spiorloos verdwenen,lik wang dieberie ie sjie ing moro? Ndp is en blijft een dieven bende,


  Maak melding

 11. Passant , je haalt ons de woorden uit de mond ,de slm geen geld een torenhoge schuld en wel proberen een vliegtuig te huren rara hoe kan dat , deze regering gaat er toch geen geld in stoppen toch , niet doen regering gebruik de belastinggelden voor het volk en niet voor de slm die op sterven na dood is , en het is niet de schuld van covid , die torenhoge schuld hadden ze al voordat corona zich melde.


  Maak melding

 12. robg waarom kan jij dat niet , o ja jij durft niet naar Suriname te komen en jou srd’s die jij hebt zijn niets meer waard he , dus het wordt niets en jou apparaatje kun je ook op marktplaats zetten , maar niemand zal er naar kijken


  Maak melding

 13. Jammer dat men niet met een cruiseschip gaat. De reis duurt dan zo’n 2 weken. Genoeg om als quarantaine te dienen en bovendien vol entertainment.


  Maak melding

 14. Taitakataitang wel een goed idee maar dan moet het niet duurder zijn als een vliegticket en er moet een tussen stop zijn aan de Azoren , als er een Cruiseschip van Paramaribo naar Amsterdam gaat varen ( als de Suriname rivier is uitgebaggerd ) zullen wij het best willen doen in plaats van te vliegen met de KLM


  Maak melding

 15. @Passant
  Niet zo negatief. De route AMS /PBM is voor een goed programmering een ideale route als de turn als men met het goede spul vliegt. SLM is door haar kleine omvang en slechte management te groot met 4 motoren blijven vliegen. Deze A330 200 zou wel eens het ideale vliegtuig kunnen zijn omdat men elke dag kan gaan vliegen, Aanzienlijk minder brandstof verbruikt en altijd 95% vol zit dus goede prijzen kan scoren.
  Ja er is $ 100.000.000 schuld men zal door de zure appel heen moeten want dat is te veel. Echter als de schuld bij de staat is, is het vestzak broekzaak en is alles wat er retourkomt welkom. Als de staat liquide wordt kan de staat te vreden zijn met in eerste instantie 1, 2 of 3% rente/jaar.
  Reken maar dat de Haan (was ook in NL) zijn contacten aangehaald heeft. vandaar de kans op deze vliegtuigen van een jaar of 11 die anders in spanje gestald moeten gaan worden. de piloten zijn zo weer beschikbaar ofwel het duur huren van een slurpende A340 met bemanning kan beeindigd worden.
  Als dan ook nog eens alle niet functionele personeel gesaneerd wordt kan er best veel vooral als Pengel een gateway naar Amazonia gemaakt kan worden.
  Lease meteen de tweede A330 zodat men de operatie altijd door kan gaan en ook op de VS gevlogen kan worden of naar heel Brazilie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.