maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisAmsterdam krijgt Suriname Museum

Amsterdam krijgt Suriname Museum

-

Does Travel - naar Suriname

Als alles goed gaat krijgt Amsterdam een Suriname Museum in het pand van Vereniging Ons Suriname. Er zijn uitgewerkte plannen voor een prachtig museum dat in 2023 open zou moeten gaan voor het publiek, meldt Het Parool vanmorgen.

Het initiatief komt van Vincent Soekra, voorzitter van Ons Suriname en organisator van onder andere het Kwaku Festival, samen met medebestuurslid en marketingman Jan Gerards.

Twee etages van het gebouw van de vereniging aan de Zeeburgerdijk, samen goed voor 1.300 vierkante meter, worden vrijgemaakt voor een permanente tentoonstelling over de cultuur en historie van Suriname en de Surinamers. 

Er komt een permanente tentoonstelling over de cultuur en historie van het land en de expositie zal het verhaal vertellen van de hechte, complexe relatie tussen twee landen, vertelt Gerards aan de krant.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Surinamers willen altijd veel nooit tevreden met een beetje. Wanneer gaat er in Suriname een Nederlandse museum staan. Steeds blijven hangen in de oude daarom komt Suriname nooit vooruit.


  Maak melding
 2. Ik hoop niet dat mensen de indruk krijgen, in dit museum, dat als er een synagoge en een moskee naast elkaar staan, dat de mensen daar in harmonie leven, misschien 50 jaar geleden wel. Dat is wat men willen laten doen geloven in de buitenwereld. Mijn ervaring is anders. Een land waar je na de onafhankelijkheid, je eigendom en spullen, als succesvolle Hindoestaan, heel goed moet bewaken en soms je leven ook. Het stikt daar van corruptie en rovers. Zo erg dat ik heb moeten vluchten, nadat ik op zeer gewelddadige wijze beroofd ben. Gelukkig heb ik en mijn vrouw het overleeft en kan ik het navertellen. Ik heb echt medelijden met de Aziaten daar waarvan de meeste echt willen werken en opbouwen maar door 1 probleem worden tegengehouden. 1 heel belangrijk probleem wat het land enorm tegenwerkt zich verder te kunnen ontwikkelen. Kort samengevat: laat het een museum zijn die geen feiten verdraait maar de waarheid laat zien zoals het is.


  Maak melding
 3. Hoop dat de bewaking niet in Surinaamse handen komt want ………….Zelfde Surinamers die dat willen kunnen niet eens een slavernij monument in Suriname opzetten omdat de fundraising door Surinamers maar niet van de grond komt. Een goed gebaar maar er was al eens een tropen museum in Amsterdam over het internationale roven van de wereld, mensen, grondstoffen.


  Maak melding
 4. Inderdaad ben ik het met de vorige posters het eens. Verdraai de feiten niet en belicht ook de rol van de Afrikaanse stamoudsten en Ashanti koning die graag aan mensensmokkel deden door hun zonen en dochters te verkopen. Dus een Museum moet de juiste feiten weergeven; het is geen bacovenwinkel . Meneer Soekra moet dit goed in de oren knopen.


  Maak melding
 5. Goede zaak. Voor de mensen die bezig zijn met stamoudsten; jullie zijn goed gek in jullie kop. Er heeft zich een verplaatsing bevonden tussen noord en zuid. Nederlanders hebben zich naar Afrika begeven. Niet omgekeerd!


  Maak melding
 6. Goede zaak. Voor de mensen die bezig zijn met stamoudsten; jullie zijn goed gek in jullie kop. Er heeft zich een verplaatsing bevonden tussen noord en zuid. Nederlanders hebben zich naar Afrika begeven. Niet omgekeerd


  Maak melding
 7. paki-rat poesje , jij snapt het niet he , Popo Jantje legt het haar fijn uit , en als het museum er komt moet er alles verteld worden , en zeker moet er verteld worden over de eerste bewoners daar de Indianen , en als ze in het jaartal 1980-1982 zijn moeten ze alles schrijven in het donker rood en ook de jaren 1982-1984 en 1996-2000 en 2010-2020 toen er gemoord werd , diefstal en corruptie stond in die jaren hoog in het vaandel


  Maak melding
 8. pakiratigri
  16 september 2021 At 16:16
  Goede zaak. Voor de mensen die bezig zijn met stamoudsten; jullie zijn goed gek in jullie kop. Er heeft zich een verplaatsing bevonden tussen noord en zuid. Nederlanders hebben zich naar Afrika begeven. Niet omgekeerd!

  Ja dit was te verwachten van jou vuile vulgaire racist. Alles is de schuld van anderen en altijd is jouw soort het slachtoffer. Wie heeft Zuid Afrika tot de bedelstraf? De blanke boeren of de donkere corrupte leiders?
  Wie heeft Suriname binnen 10 jaar failliet laten gaan? De Hollanders in 400 jaar konden het niet voor elkaar krijgen. Ach, sluit je ogen maar voor de harde realiteit, zwartkijker.

  @Wat. Deze mensen kennen hun eigen geschiedenis niet en daarom proberen ze die op te dringen aan anderen.


  Maak melding
 9. Pope Jantje , je bedoelt toch ze willen hun geschiedenis van moord , roven en corruptie liever niet daar hebben , maar reken erop het komt er te staan en dan gaan die gasten af als een gieter


  Maak melding
 10. Allen,

  Niets verkeerd aan zo een museum, geschiedenis moet men niet vergeten, want de geschiedenis herhaald zich.
  Feiten verdraaien heeft geen zin, in de boeken staat BIJNA alles.
  Wat mij opvalt dat er de laatste tijd bijna in alle reclames op TV in Nederland er donkere mensen in voorkomen.
  Multi-culti in Nederland gaat dus echt vooruit.
  Wij hier in Suriname waren een eenheid, wie staat op om dit weer voor elkaar te krijgen.
  Mijn mening is dat Suriname en Nederland weer samen moeten werken, want zowel in Suriname als in Nederland wonen bijna evenveel Surinamers.(Suriname-Neds).
  Suriname moet wel de “baas” blijven in eigen land.

  SUCCES


  Maak melding
 11. Popo Jantje
  18 september 2021
  Eerlijk
  17 september 2021 At 17:41
  Allen,

  Niets verkeerd aan zo een museum, geschiedenis moet men niet vergeten, want de geschiedenis herhaald zich.
  Feiten verdraaien heeft geen zin, in de boeken staat BIJNA alles.
  Wat mij opvalt dat er de laatste tijd bijna in alle reclames op TV in Nederland er donkere mensen in voorkomen.
  Multi-culti in Nederland gaat dus echt vooruit.
  Wij hier in Suriname waren een eenheid, wie staat op om dit weer voor elkaar te krijgen.
  Mijn mening is dat Suriname en Nederland weer samen moeten werken, want zowel in Suriname als in Nederland wonen bijna evenveel Surinamers.(Suriname-Neds).
  Suriname moet wel de “baas” blijven in eigen land.

  SUCCES

  Als je in Nederland woont dan zal het wel kloppen dat veel gekleurde mensen( die waarschijnlijk op jou lijken) in de media verschijnen. Daar ben je trots op. Maar wanneer gaan deze mensen die op jou lijken hun moederland financieel helpen? Hoeveel investeren ze in Suriname ? Daar moet je trots op zijn. Een negroïde “ zakenman “ probeert een project gefinancierd te krijgen. 1x raden bij wie deze man aanklopt om het project gefinancierd te krijgen. Juist ja bij die mensen die door jouw soort vernederd worden met walgelijke opmerkingen. Ik vrees dat de geldschieter in het geval van het project zijn geld kwijt is. Want jouw soort houdt van lenen maar niet van terugbetalen. Dan lopen ze te bedreigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES