SLM B777 komende week terug naar Boeing vanwege grote kostenpost voor reparatie

23
SLM Boeing 777-200ER weer onderweg naar Suriname
Foto (c) Douwe van der Zee

De ‘nieuwe’ SLM B777 is reeds enige tijd uit de roulatie vanwege een technische inspectie en onderhoud. Het technisch onderhoud heeft uitgewezen dat er in het ergste geval rekening moet worden gehouden met een grote kostenpost voor reparatie en zelfs eventueel het moeten vervangen van één van de motoren.

Dit gegeven heeft ertoe geleid dat de directie en overige actoren binnen Surinam Airways, het besluit hebben genomen om de vroegtijdige teruggave van de B777 aan Boeing in te zetten.

Het een en ander is donderdag met Boeing besproken en Surinam Airways verwacht verdere besprekingen ter afhandeling of mogelijke andere opties. Het streven is, om bij consensus met Boeing, het vliegtuig reeds de komende week te vliegen naar een door Boeing nog te bepalen locatie.

Zodra zaken definitief zijn zal de SLM dit bekend maken. In de tussentijd wordt de Mid-Atlantische vliegroute onderhouden door Air Belgium

23 REACTIES

 1. De dieven partij ndp had met de gestolen miljarden een gloedje nieuwe Boeing 787-9 kunnen kopen, nee alles is verkwanseld door ndp op alle mogelijke manieren, slechte bestuur, deze ndper denken niet aan Suriname, maar alleen aan zichzelf,en toch zijn er een handje vol varken, die geloven heiling in dief ndp, Suriname is een rijke land, maar alle politieke partijen beloven een, tot dat zij voor het zeggen hebben, en dan begint het gedonder en diefstal, voor eigen gewin, Afrikaanse trekjes, wie moet je geloven en vertrouwen, santokhi geloof ik in, Brunswijk niet meer, nou blijkt dat hij grond van de arme eigen bevolking wil onteigenen, is toch niet te geloven, daarom negre nooit e kong vooruit, hebzucht jaloezie, voorbeeld surfin opgericht door de hindoestaanse surinamers, om te investeren, sang blaka mang e doe, nee is niet goed a no boeng, sang mie blaka mang e doe vooruit komen mag niet, stront mentaliteit, want het motto is hou de bevolking dom, en stelen maar, na 40 jaar onafhankelijkheid kunnen jullie geen land draaien, soso foefoermang in Suriname bah


  Maak melding

 2. Whaaa..geen moer kunnen jullie 😂😎die boeven en schurken.
  Vliegen zelf niet.Stelen van de staat en arme mensn.
  Dat alleen kunnem jullie. SLECHTE ZAAK EN A HOLY GHOST E SORI OENOE !BEKEER STELLETJE SCHURKEN !!!!


  Maak melding

 3. De waarheid mag toch gezegd worden, 10 jaar alles vernietigd, en sommige willen in 8 maanden orde op zaken zien, pe oe koullo ede de, het kan zo’n mooie land worden Suriname, iedereen schreeuwt Suriname mijn land, maar als op vooruit moet komen, dang a no mag, foegado me teigie, me mandi,


  Maak melding

 4. Suriname is nog niet rijp voor een eigen luchtvaartmaatschappij, een v.b aan Curaçao die hebben geen vliegtuigen. Maar ze hebben een goed draaiende luchthaven.


  Maak melding

 5. Rudisa Airways of Kuldipsing Airways is ook een optie…
  Misschien zelfs een Bravo Airways.
  Maak het nog mooier met een joint venture dan wordt het Multiculti Airways…


  Maak melding

 6. Domme SLM, hou toch een keer op met zulke grote vliegtuigen huren.Jullie hebben de expertice niet voor zulke zaken.Er zitten veel ongeschoolde friends and families en reisen gratis met de slm,De duivel ddd heeft meegeholpen naar de afgang van de slm.
  Heeft hij de huur van slm al betaald naar cuba en china??


  Maak melding

 7. De doek is nog niet gevallen..
  Wordt nog door getrokken.. ze hebben nog niet genoeg in hun zakken..
  Dit terwijl ze een voor een neer vallen..
  Gado ziet alles..l


  Maak melding

 8. Ze kijken niet rond in de wereld. Diverse Indiase luchtvaartmaatschappijen hebben nieuwere Airbuses en Boeings aan de grond staan en zouden blij zijn ze te kunnen doorleasen.


  Maak melding

 9. Pakiritigri
  Toch wel triest als de grote baas dit soort beslissingen heeft kunnen afdwingen terwijl er een voor SLM geniale oplossing in de maak was een A 330 die maar 10 jaar oud was, weinig gevlogen had als testtoestel voor de A350.
  Baas wilde een dreamliner en droomde dat die in mei 2021 geleverd zou gaan worden.
  Ondertussen verdienen de wetlease maatschappijen aan SLM en staat zij met al haar mensen aan de grond genageld.

  Dit is het gevolg van bestuurlijk gebluf en incompetentie.


  Maak melding

 10. Ik denk dat je de SLM beter kan opdoeken. Probeer zoveel mogelijk personeel te behouden als grondpersoneel voor andere maatschappijen. Of start door met alleen korte vluchten en schaf de mid-atlantische route af.


  Maak melding

 11. de nieuwe slm B777 , is toch al een oud vliegtuig dus niet nieuw.
  de regering heeft ook opdracht gegeven om de slm weer winstgevend te maken , maar zie hier dit oude toestel dat alleen geld heeft gekost doordat het altijd op de grond stond , dus geen inkomsten alleen maar verlies en nu nog meer want hij mocht vliegen en pats veel storingen, een vliegtuig dat lang aan de grond staat krijgt problemen , zelfde als je auto een jaar niet gebruikt , je gaat weer rijden en plots staat hij stil en vele onderdelen moeten vervangen worden dus ook een groot kostenplaatje.
  de regering moet nu toch weten dat zo de slm nooit winstgevend wordt , dus stop daar geen belastinggeld van het volk meer in , en wat hier boven meer vertellen trek de stekker van de slm eruit boem.
  de regering kan dan beter het geld (onze belastingcenten) in de luchthaven steken wat hier boven ook al werd genoemd , dat is zeker ook een goed idee.
  als je een goede luchthaven hebt waar veel vliegbewegingen zijn komt er geld binnen via de luchthavenbelastingen , en regering zo kunt U het belastinggeld weer voor andere dingen investeren , bijv. in wegen en waterwegen.


  Maak melding

 12. Ook dit is een foute deal !

  Het zou beter zijn om hiervan af te zien en het verlies te accepteren en bij de andere schadeposten te zetten.
  Dit toestel geeft nu al zoveel problemen en zoals men in Suriname zegt dat met zoveel dyugu dyugu iets nooit goed zal komen.
  Het gaat nu ook om de veiligheid van honderden passagiers tegelijk.

  De regering Santo. / B. zal er goed aan doen om in landsbelang alle deals die gesloten zijn door de familie Bouterse en Co onder de loep te nemen.
  Bullshit Bouta and the Bouta boys hebben vele foute deals afgesloten en onderhandse gunningen ontvangen.
  Bouterse speelt de onschuldige maar hij heeft personen de gelegenheid en toestemming gegeven om praktijken op te zetten met een dubbele bodem. De familie Bouterse en partners ontvangen bakken met geld en royalties als commissie buiten de kasboek van de staat.
  Zo lijkt Bouta de onschuldige maar door toe te stemmen en te ondertekenen is hij wel degelijk medeplichtig !

  Een oud voorbeeld is Wijdenbos / Ballast Nedam. Andere bekende toestanden en relaties die nader onderzoek eisen zijn Chotelaar en Dagubert Dilip van Rudisa ! Zo zijn er nog een aantal en hiernaast de katvangers van Hoefdraad.

  Para Express had al vaker gewaarschuwd dat elke dag dat de NDP langer aanblijft de schade groter zou worden. En zie daar, tot op de laatste seconde hebben zij gestolen.
  De puinhopen en de schade is nu enorm !
  Maar dit vereist prioriteit beste mensen.
  We moeten schoon schip maken.
  Want wij willen een nieuw Suriname dat internationaal gerespecteerd wordt.
  Ja toch ?
  Dit opruimen kost tijd, kost energie en doet pijn maar het is noodzakelijk beste mensen.

  De NDP-regeringen hebben zoveel geeist van het volk dat het volk nu geen geduld meer heeft voor de regering Santo. / B.

  Beste landgenoten is dit terecht ?

  De NDP-regeringen hebben afgelopen 10 jaar aaneensluitend ongestoord hun gang kunnen gaan. Het volk had netjes en geduldig gewacht tot de verkiezingen. Het is nu fout om deze nieuwe regering die al het mogelijke doet om onze Suriname te redden te verwijten en haar geen tijd te gunnen.

  Wij moeten nu eerst onze erf volledig schoonmaken om verder te kunnen.
  Dit proces kunnen we versnellen als wij samenwerken. Dus niet klagen en constant op de proef nemen en niet constant spijker op laag water zoeken of muggenziften of mierenn#uken.

  Dus beste landgenoten e.a. poltieke partijen als DA’91, PRO, STREI, DOE, e.a.
  Kom tot rust en besef wat de positie en toestand van ons geliefde Suriname is.
  Nogmaals de situatie is zeer ernstig !

  No aksi sa yu kondre kan du gi yu,
  ma aksi yu srefi sa yu kan du gi yu kondre !

  Mi e begi unu, kon yep makandra. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.