Zusterorganisaties coalitie spreken diepe afkeuring uit over gedrag actievoerders

44
protest bij aankomst president Santokhi

De Nederlandse zusterorganisaties van de coalitie, ABOP, NPS, PL en VHP, hebben vandaag in een persbericht gereageerd op het protest van afgelopen vrijdag, tegen de Surinaamse president Santokhi. Ze schrijven:

“Hiermede spreken wij onze diepe verontwaardiging en afkeuring uitgesproken over het geëtaleerde gedrag en uitspraken gedaan door een groepje zich noemde actievoerders, op vrijdag 10 september 2021, voor en tijdens de Anton de Kom lezing jegens de president van de Republiek Suriname.

Meer nog de President van ons land van herkomst, Suriname.

Wij respecteren het recht op demonstratie en vrije meningsuiting, echter het doen van denigrerende en beledigende uitspraken jegens het Staatshoofd, zijn geenszins een uiting van wederzijds respect en waardering.

Wat ons ook zeer verbaasd zijn ook de racistische en vulgaire uitspraken, die zijn gedaan richting het Staatshoofd van het land, dat voorop gaat in multiculturele en multi-etnische samenleving, die sinds mensheugenis vreedzaam en in goede harmonie en gebroederlijk naast elkaar wonen en leven.

De President, ook onze President is hier op werkbezoek om ons land van herkomst op de wereldkaart te zetten en netwerken in beeld te krijgen, in het belang van de ontwikkeling en vooruitgang het land en volk.

Wij hopen en verwachten dat deze onbesuisde actie als een incident kan worden beschouwd en de initiatiefnemers tot inkeer komen en zulke acties, die wij met klem afkeuren, in de toekomst achterwege laten.”

44 REACTIES

 1. 😣🤨Wat ons ook zeer verbaasd zijn ook de racistische en vulgaire uitspraken, die zijn gedaan richting het Staatshoofd van ons land Suriname.😧 Wat een schaamteloze vertoning, dit zijn zeer waarschijnlijk ook de mensen die het hards roepen dat ze gediscrimineerd worden.
  Precies☝🏼 behandel een ander zoals jezelf behandeld wenst te worden.🤔


  Maak melding

 2. Da deng kar deng sref Sranang mang!

  En dan zingen ze met volle borst het Surinaams volkslied, niet wetende wat het betekent, anders zouden ze zich nooit zo hebben misdragen jegens ons zeer gewaardeerde president.
  Ma goed, die paarse Bijlmers voelen die pina niet toch, waar hun paarse president voor gezorgd heeft en dat is gewoon een feit. Robg en de rest mogen springen hier hun paarsen te verdedigen maar dat veranderd de waarheid niet. Het racisme is aangewakkerd door die idioten bij hun idiote protest stomme robg. Ze willen zwarte Piet weg hebben toch, want het is racisme toch, wat hebben ze nu zelf gedaan!? De ndp ontkent de aanzet, terwijl de demonstranten volle borst zingen,” tide, tamara, weh stre go moro fara!” Het is in ieder geval geen kernspreuk van een ander partij dan de ndp, stomme paarse idioten!


  Maak melding

 3. Inderdaad, het verdient geen schoonheidsprijs. De vertaalslag moet men wel zien te maken. Het is niets anders dan een noodkreet. Degenen die het zoveel beter weten, moeten dat proclameren. Zeer zeker niet in de vorm van hetzelfde niveau. Doe je dat ,laat je blijken dat je geen haar beter bent. Dan krijgen we de toestanden dat de pot de ketel verwijt dat die zwart ziet. Je moet geen situatie scheppen om mensen neer te sabelen. Integendeel ,moet je het niveau opvijzelen. Lesgeven is een kunt.


  Maak melding

 4. Rbrown 13 september 2021 At 18:37
  Maar als men op werk bezoek gaat en by een meeting aan party politiek gaat doen en gaat insinueren op versnelde verkiezingen dan roep je het zelf op je af, toch
  ====================================

  Helaas, je hebt het nog steeds niet begrepen en dat zal waarschijnlijk ook niet meer komen. Yepi no de moro.
  Na zoveel uitleg van zovelen over en weer blijf jij jezelf profileren als iemand die geen beschaving kent. Jullie zetten zonder dat jullie het zelf doorhebben jezelf behoorlijk te kijk.
  De nagedachtenis aan die Surinaamse verzetsstrijder Anton de Kom hebben jullie hiermee respectloos staan verloochenen.
  Schandelijk!


  Maak melding

 5. pakiratigri 13 september 2021 At 19:07
  Inderdaad, het verdient geen schoonheidsprijs. De vertaalslag moet men wel zien te maken. Het is niets anders dan een noodkreet. Degenen die het zoveel beter weten, moeten dat proclameren. Zeer zeker niet in de vorm van hetzelfde niveau. Doe je dat ,laat je blijken dat je geen haar beter bent. Dan krijgen we de toestanden dat de pot de ketel verwijt dat die zwart ziet. Je moet geen situatie scheppen om mensen neer te sabelen. Integendeel ,moet je het niveau opvijzelen. Lesgeven is een kunt.
  =================================

  Jij moet de laatste zijn die met verwijten komt als “de pot verwijt de ketel”. Wanneer het jullie rioolratten uitkomt mogen jullie van alles scanderen naar anderen en daarna komen jullie de moraalridder hier spelen. Een klein beetje zelfreflectie zou jullie geen kwaad doen. Laat me toch niet lachen man.


  Maak melding

 6. Linco
  13 september 2021 At 20:05

  Dat is te veel gevraagd. Stel eerst de vraag waar een zwarte iets opgebouwd heeft. Ik moet je helaas het antwoord schuldig blijven.

  Sabaku
  Pakiratigri is lijdt aan gespleten persoonlijkheid die vaker vreemde verwijten maakt. Zijn racistische inborst is bekend net als zijn grote kwebbel.


  Maak melding

 7. De President is zeer goed ontvangen door de burgemeester van Amsterdam en jonge ondernemers en kunstenaars uit Amsterdam. Dat lijkt mij interessanter, dan het gespuis achter de dranghekken. Die hebben nog een toekomst.

  Zie filmpje at5

  president-suriname-bezoekt-amsterdam-ik-heb-ontzettend-zin-in-een-bruin-biertje


  Maak melding

 8. Jij bent brutaal.
  De reden gaat je niks aan. Wij bepalen zelf wie we als president kiezen.
  In ieder geval niet die veelvoudige veroordeelde moordenaar die jij @linco aanbid. Rottjeknor is het toch.
  Zolang hij niet achter slot en grendel zit, moeten ze het daar zelf oplossen.


  Maak melding

 9. Ik denk niet dat dit TUIG tot inkeer zal komen, ze zijn namelijk een graadje erger dan de racisten hier op WKN en het is ons nog steeds niet gelukt ons WKN tuig tot inkeer te laten komen, zij doen namelijk nog steeds racistische uitspraken hier op Waterkant.


  Maak melding

 10. zo franco , El Al vliegt niet meer over de bijlmer , maar 100 andere vliegmaatschappijen vliegen wel over de bijlmer , vraag jou holmaatje robg die kan het toch zien op zijn apparaatje , hij zit er dagelijks op om te zoeken naar slm vliegtuigen die nooit meer komen
  Popo Jantje is jou de baas he
  en jij franco en brouwny ook een holmaatje van jou en die paki-rat-poesje ook een holmaatje van jou vinden het toch schande dat die paarse ratten de president , zijn vrouw en nog erger de nazaten van Anton de Kom hebben uitgejoeld , maar het zal jullie gewoon een worst wezen
  als Anton de Kom in 1980 nog in leven was had hij persoonlijk bouterse door zijn kop geschoten , jullie paarse ratten weten niet waar Anton de Kom voor vocht en gestreden heeft , dus losers lees eerst zijn boeken eens en geeft dan eens een mening slampampers


  Maak melding

 11. Vooral niet uit het oog verliezen wie de souffleuse van deze scandering was. Juist ja, de gefrustreerde schrijfster. Stel je voor dit publiek zou dan op het bordes staan tijdens de prijsuitreiking.

  De ndp is en blijft een Fascistische organisatie.

  Deze criminele organisatie heeft keer op keer dood en verderf gebracht. Recentelijk nog de zoveelste (ook in het verleden door Dino Bouterse) gepleegde wapen diefstal.


  Maak melding

 12. Linco 13 september 2021 At 20:05
  Ben je het daar niet mee eens, kom dan per ommegaand terug en help ons hier de zaak opbouwen.
  ==============================

  Yu skoro toch? We hoeven je hopelijk niet uit te leggen dat je niet fysiek in Suriname hoeft te werken en wonen om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het land. Een hele grote groep Surinamers die buiten Suriname verblijven steunen hun familie en het land daar waar ze kunnen. En dan hebben wij het niet over dat soort dat het land en de nagedachtenis van iemand als Anton de Kom te schande maakt.
  Ik verwacht niet dat jij het begrijp, maar verwacht dan ook niet van ons dat wij ons niet met zaken bemoeien die ons geboorteland schandaliseren.


  Maak melding

 13. RobG
  13 september 2021 At 20:50

  Ga nou niet de gelovige Thomas hier uithangen Rob want jij bent een van de grootste onruststokers hier samen met die kaffers en laffe honden van je.
  Ook al distantieer je je voor de zoveelste keer je bent en blijft een gezwel, een nagel aan de coffins van velen schijnheilige huichelaar.


  Maak melding

 14. W. Whome
  13 september 2021 At 21:01
  Vooral niet uit het oog verliezen wie de souffleuse van deze scandering was. Juist ja, de gefrustreerde schrijfster. Stel je voor dit publiek zou dan op het bordes staan tijdens de prijsuitreiking.

  De ndp is en blijft een Fascistische organisatie.

  Dank je wel. Ook jij bent tot de conclusie gekomen dat het een fascistische beweging is met een fascistische leider.


  Maak melding

 15. FRANCO 11 13 september 2021 At 20:48
  ===============================

  Was dat het? Want verbaal heb je geen ene k@ gezegd, anders dat jij hoogstwaarschijnlijk geen sterveling bent die het voornamelijk te doen is om een gratis visum naar Suriname. En ja een ieder is vrij om te protesteren en over de leuzen zullen wij het maar niet hebben. Dat ga je toch niet snappen.


  Maak melding

 16. RobG 13 september 2021 At 20:50
  “selectieve verontwaardiging”
  “business model van de VHP”
  ================================

  Weer zit je jullie tekortkomingen op anderen te projecteren.
  Ik weet zeker dat als ik zou vragen om een opsomming van de racistische gedragingen van de huidige President van Suriname naar zijn volk toe, jij met een mond vol tanden zou zitten of met de gedragingen zou komen van je afgod.
  Die racistische sneer van jullie zit gewoon in jullie DNA gebakken, zullen wij dat trauma verwerking noemen? Het zijn niet zozeer anderen die discrimineren, maar eerder een trauma die jullie zelf te verwerken hebben. Let op, ik heb pertinent niet gezegd dat anderen niet discrimineren, iedereen van ons doet dat in meer of mindere mate. Maar helaas jullie soort hebben een abonnement op. Zoals ik al eerder zei, een heel klein beetje zelfreflectie zou niet slecht zijn, un tout petit peu….


  Maak melding

 17. Het waren zelfde VHPers die een naam voir Mr Van Dijk hadden, die VP Adhin beledigden, die Pres Bouterse beledigden. Jullie maakten overuren op FB.
  Nu zit het op jullie bord.
  Sang yu no lob fu yu srefie yu no kus pot ini yu matie saka.
  Nu komt het terug. Boemerang effect.


  Maak melding

 18. Jaaaah, is heel erg jammer dat er zoiets is gebeurd. Niet wanneer Surinamers in Nederland zitten werken ze aan hun intellectuele vermogen, om die verder te ontwikkelen. Nee dit is benedenmaats en ’t leek op een onder de markt tentoonstelling. Je gaat je innerlijk gedrag, uiterlijk vertonen op grond van het menselijke vermogen of denkvermogen. Het denkvermogen is een weerspiegeling van de mate van ontwikkeling van het intellect. Jammer dat ze nog onder de markt leven.


  Maak melding

 19. franco jij en robg zien jullie ze al weer vliegen , koop wel een vliegenmepper bij Action , misschien zijn ze wel in de aanbieding , als je stevige koopt kun je er ook paarse ratten me kappen


  Maak melding

 20. Dit kreeg ik net van een kennis doorgestuurd.

  Door de veiligheidsdiensten van justitie en politie in Nederland zowel van Suriname is gisteren vastgesteld dat deze (demonstrerende) Mevrouw en nog anderen demonstranten die door gezichtsherkenning op de verbodlijst staan, het land Suriname 5 jaren lang niet meer binnen mogen betreden. Meer dan 15 mensen waaronder Surinaamse Nederlanders. Door het vloeken uitschelden en beledigende woorden naar de President Chandrikapersad Santokhien de First Lady. De woorden die geroepen zijn naar de President en de First Lady is ONACCEPTABEL en schokkend voor de Nederlandse Surinamers. Een ieder burger heeft het recht op demonstreren op een correcte regel.

  Justitie en Politie veiligheid
  ————————————————————————–
  Boen tori. Boontje komt om zijn loontje.

  Wo sit ing

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 21. Sopi sjorrie, typisch een paarse reactie. Ik distantieer me van dat racistisch tuig, blablabla. Je bent een Nederlander. Bemoei niet met Suriname .want toen die ene ptata zich met binnenlandse aangelegenheden van Suriname bemoeide,kregen we alleen maar ellende vanaf februari 1980. Dus hush puppy, jo sebrefata.


  Maak melding

 22. Een bloedige, ordinaire nietsontziendé kappartij hier op t forum. Een eruptie van primitieve oeronstincten zonder weerga. Rwanda loert. Daarom even ristig en regelmatig ademen en tot 10 tellen.


  Maak melding

 23. Klopt Djamoe wij hadden dit al gezien op facebook en ja deze paarse teringlijers willen nog wel op vakantie naar Suriname , maar ze worden heel goed opgevangen hier ze worden een attractie in Suriname Zoo , achter een hek zoals ze in Amsterdam zaten te demonstreren


  Maak melding

 24. franco jij komt weer in het nieuws , maar geen beelden of foto’s want jij als zwarte , ben je gewoon een zwart gat in het universum , maar troost je zelf bouta jou lieveling is ook een zwart gat in het universum , jullie zullen opgeslokt worden door dat zwarte gat en geen afgod of een andere god zal dat tegen kunnen houden , maar blijf geloven in jullie waanzin , donder en bliksem zullen jullie naar het zwarte gat leiden


  Maak melding

 25. Ohh nee hoor debby, niks geen boemerang.

  Het is al jaren bekend dat er voornamelijk gangsters, criminelen, drugsdealers in jullie kliek zitten en die zijn bepaald geen lieverdjes. Een groot deel van jou clan zit achter de tralies, de rest volgt. Dus eigenlijk is het geen verrassing, simpel een verlengstuk v jou kliek in het westen.

  En… het is de veroordeelde moordenaar en drugsdealer voor jou!

  Bij de laatste protestactie was het ook raak. Wkn heeft snel de video verwijderd, maar ik heb gezien hoe men tekeer gaat. Dit was een kopie suri-style.

  En robg doet een ook ndpstyle hier. Die distantiëren zich altijd van elke protestactie. Eindstand lopen die ndp-dna vrolijk rond tussen de menigte.
  Aso bende!


  Maak melding

 26. @Linco 13 september 2021 At 20:05
  Je opmerking is weer typerend voor het paarse gedraai. Het gajus dat daar stond zijn paarse SuriNed met een NL paspoort en de mensen die van “mijn president” spreken zijn vooral de mensen die de afgelopen verkiezingen de criminele moordenaar naar huis stemden!!!

  @pakiratigri 13 september 2021 At 19:07
  Als het al een noodkreet was van die onbeschofte figuren dan was het een roep om door de GGZ opgenomen te worden of om pilletje van het JIT.

  @Moderator. Lijkt mij hard nodig om de posters die zich te buiten gaan aan racisme te waarschuwen en bij herhaling te verwijderen.


  Maak melding

 27. @Jacobus. Ik verzoek je om maar te zwijgen over het feit dat de blakaman de haat jegens mijn hindoebroeders met de paplepel krijgt ingegoten.
  Ik ben opgegroeid tussen mijn hindoestaanse broeders te kwatta, munder en charlesburg.
  Je weet zelf, hoe de vork in de steel zit. Hindoe, moslim idem dito.
  Niet lopen generaliseren. Het heeft geen zin om zaken die wederkerig zijn aan te halen. Ik ben een surinamer die mij overal en in alle etnische groepen kan bewegen. De samenstelling van mijn bloedlijn en familie kunnen dat staven. AUB. Dus rustig aan, no bada.
  Ga in het leven door als zwarte en maar goed ook.


  Maak melding

 28. Er is tog beeld materiaal van de mensen die de rechtmatige president van de republiek suriname hebben uit gescholden , zet deze mensen op een zwarte lijst 5 jaar mag men suriname niet in ! Een mooije klus voor de surinamse geheimen dienst .


  Maak melding

 29. @Roland Faith,

  De opvoeding was zeker te koop en duur om te betalen toen je opvoeding kreeg? Geldt trouwens niet voor jouw alleen. Zijn heel wat Cavia neukers hier die het zelfde gedrag tonen als die van jouw.


  Maak melding

 30. franco, ben jij een schilder, ha ha ,zeker alles paars verven met dat piemeltje van jou, zal wel een geklieder zijn, vraag je zusterorganisatie om hulp, debby zal alles weer zwart maken


  Maak melding

 31. Ik ben ervan overtuigd dat minstens 90 % van de Surinamers zich diep schamen voor de uitlatingen van de circa 150 creolen bij de Anton de Kom lezing en tijdens het bezoek van de president in Amsterdam ZO op zaterdag j.l. Ik blijf erbij dat de groep opgehitst wordt door personen die dagelijks via radio T hun gif en gal spuwen. Veel effectiever is het om na te gaan wie de sponsoren zijn van dergelijke programma’s, hoe de makers aan hun geld komen ( de meesten hebben nooit gewerkt en leven van een uitkering) en deze personen in kaart te brengen. Ik herinner mij dat 1 van de racisten die in Suriname woont onlangs zei: Koffie is verschrikkelijk duur in Suriname, maar ik krijg regelmatig koffie van een Hindostaanse vriend uit Nederland. Hierbij noemt hij ook zijn naam ( Satisch R.M). Dus is het niet zo moeilijk om Satisch te informeren waar zijn vriend mee bezig is. Ik zag dat na afloop een paar van de demonstranten bij Roopram. Als Roopram had geweten wat deze mensen eerder hadden geroepen zou hij kunnen overwegen om te zeggen dat de roti op is. Ik weet zeker dat Roopram hieraan had meegewerkt als hij had geweten wat de demonstranten eerder hadden geroepen. Er zijn dus effectievere strategieën om dergelijke personen aan te pakken. Tenslotte wil ik wijzen op een prachtig ingezonden stuk vandaag in DWT van een Surinaamse documentaire maakster.


  Maak melding

 32. Wij zijn allemaal surinamers, van welkekomaf ook. De president heeft een bezoek gebracht om voor alle surinamers een betere boterham te zorgen. Dat jullie afro surinamers door 1 man of vrouw te laten opjutten om te demonstreren dat is respectloos. Straks als het beter gaat met suriname gaan wij allemaal profiteren.
  De president en zijn volgelingen hebben dit echt niet verdiend. De president heeft het voordeel dat hij en zijn volgelingen welkom zijn in Nederland, maar van jullie afro surinaamse aanhang dat is dat jullie beter in suriname kunnen blijven, wij doen geen zaken met jullie. Jullie hebben genoeg geld (hoefdraad) om straks weer bakkeljau uit te delen om te proberen om de verkiezing te winnen.? Dus volgende keer kan iemand jullie oproepen om te demonstreren niet meegaan, blijf thuis.


  Maak melding

 33. @Redskin, De zwartjes in Suriname zijn genetisch defect. Onderweg in de slavenboot is er iets veranderd. Daar is evolutie gestopt hersens gekrompen,fatsoen normen en waarden ook verdwenen.
  ——————————————————————————————-
  Het is niet helemaal waar wat je zegt. Eigenlijk is het ook de schuld van de slavenhandelaren, de Nederlanders dus, die hun als dieren/beesten/handelswaar hebben behandeld en helemaal niet als mensen. Zo hebben ze zich ook al die eeuwen gedragen. Ze wisten niet anders. Beschaving is ze niet aangeleerd. Voor de slavenhandelaren was het ook zo dat sterke mannelijke slaven veel baby’s moesten produceren bij alle slavinnen, dat was meer winst voor de blanken. Elke baby was geld waard. Nadat de slavernij was afgelopen wisten ze niet meer anders en zijn ze zo gebleven.

  Kijk naar mensen van Noord Afrikaanse landen zal je zien dat er wel degelijk verschil is in maatschappelijk/sociaal gedrag. Bovendien zijn de slaven van toen ook krijgsgevangen geweest in Afrika. Daar waren het ook landverraders dus zijn ze vanwege staatsgevaar aan de blanken verkocht. Nu krijg alleen de blanke de schuld maar de eerst schuldigen waren hun eigen mensen.


  Maak melding

 34. @Moderator. Lijkt mij hard nodig om de posters die zich te buiten gaan aan racisme te waarschuwen en bij herhaling te verwijderen.

  Bovengenoemd verzoek is aan u gedaan door Klaas op 14 september 2021 At 00:19
  Mag ik u eraan herinneren dat dergelijke verzoeken eerder aan u zijn gedaan (ook door mij) en dat u naast beheerder van deze site ook de taak hebt om posters met haatzaaiende en racistische teksten te waarschuwen en zonodig te blokkeren?
  Wellicht ter overvloede, ook aan de vrijheid van meningsuiting zitten grenzen. Zodra comments racistische teksten bevatten, worden grenzen overschreden en dient er te worden ingegrepen.
  Dan nog een vraag; wanneer wordt mijn blokkade opgeheven??
  (mijn teksten zijn nooit racistisch en toch ben ik geblokkeerd op wtk)


  Maak melding

 35. mensen wij vertelden gisteren toch dat die kontenlikker parmessar van de ndp , een hindo ???? toch zal zeggen dat die demonstranten gelijk hebben met hun uitlatingen , nou nu is het bewezen , deze paarse kontenlikker geeft het toe in zijn gesprek op Apinti TV
  apinti is wel een paarse zender he dus daar was het te zien en te horen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.