Guyanese vicepresident brengt met delegatie bezoek aan Suriname

27
Guyanese vicepresident brengt met delegatie bezoek aan Suriname
De Guyanese vicepresident Bharrat Jagdeo.

De Guyanese vicepresident Bharrat Jagdeo brengt op maandag 13 september 2021, met een tien man sterke delegatie een tweedaags werkbezoek aan Suriname. Het doel van dit bezoek is om op specifieke terreinen na te gaan hoe Suriname en Guyana kunnen samenwerken in voorbereiding naar de klimaatconferentie COP26, welke in Glasgow (Schotland) wordt gehouden begin november.

Er zal van gedachten gewisseld worden over de impact van klimaatverandering en hoe dat in beide landen beperkt kan blijven. Ook zal er gekeken worden naar collectieve projecten om middels speciale maatregelen de klimaatdoelen te kunnen halen. Daarnaast zullen een aantal specifieke issues aan de orde komen, zoals de kwestie van samenwerken op het gebied van mangrovebossen.

De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) Albert Ramdin zegt dat Suriname middels een project van professor Naipal aardig wat ervaring heeft opgebouwd met mangrove. Suriname en Guyana hebben dezelfde kustzone problematiek. Tijdens de besprekingen zal er ook over de Carbon belasting gesprekken gevoerd worden met de Guyanezen.

“Carbon tax is op dit moment een voorstel dat ligt bij verschillende landen”, geeft de bewindsman aan. Verder wordt er op het stuk van het beheer van de bossen in beide landen gekeken naar hoe dat eruit moet zien, zodat er op een verantwoordelijke manier omgegaan kan worden met het bos. Nagegaan zal worden of er een mogelijke samenwerking kan worden opgezet tussen het Nationaal Instituut Milieu Ontwikkeling Suriname (NIMOS) en het Milieu Protectie Agentschap in Guyana.

Het bezoek is een uitvloeisel van de afspraken die zijn gemaakt tijdens het recente bilateraal gesprek tussen de presidenten van Suriname en Guyana. De Guyanese vicepresident zal in detail delibereren met de Surinaamse autoriteiten. Hij heeft volgens de BIBIS-minister aardig wat ervaring opgedaan internationaal als het gaat om klimaatvraagstukken. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen van Guyana en de voorzitter van de Private Sector Group maken deel uit van de Guyanese delegatie.

President Santokhi zal de delegatie uit Guyana maandag ontvangen op het presidentieel paleis. Vicepresident Ronnie Brunswijk zal zijn ambtgenoot hierbij verwelkomen. Dinsdag worden de gesprekken gevoerd met verschillende functionarissen, onder andere de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen David Abiamofo en Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu.

27 REACTIES

 1. Hij komt de beloofde visvergunningen halen. Beloofd is beloofd.
  Gaan ze een hoop poehbaahh maken en deze man was niet eens in Guyana toen ze erheen gingen. De Pres van Guyana komt niet omdat hij werk heeft te doen in zijn land.
  VP is genoeg voor Chan.


  Maak melding

 2. Nagegaan zal worden of er een mogelijke samenwerking kan worden opgezet tussen het Nationaal Instituut Milieu Ontwikkeling Suriname (NIMOS) en het Milieu Protectie Agentschap in Guyana.
  ====================
  Voor sommige paarsen is het moeilijk lezen, kan ze niet kwalijk nemen.


  Maak melding

 3. Hij komt leren hoe hij roti en dahl kan maken.haaaaaaaaaaaaaa
  ====================
  Misschien, misschien komt hij leren hoe hij die roti en dahl voor jou soort kan stop zetten, haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……….


  Maak melding

 4. Boskopoemang 13 september 2021 At 11:46

  Hij komt leren hoe hij roti en dahl kan maken.haaaaaaaaaaaaaa
  ====================
  Misschien, misschien komt hij leren hoe hij die roti en dahl voor jou soort kan stop zetten, haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……….
  ——————————————————————————————-
  Heel goed..!!! Hier dacht ik ook al aan !!! Wit meel is n.l heel slecht voor de gezondheid en bovendien is het heel belangrijk dat de ZWARTEN zelf gaan planten en zo minder gift door bespuiting binnen krijgen. Als je Banta en kerie kip zelf maakt is dat gezonder dan die kant en klaar te gaan kopen uit gemak zucht. Je weet niet hoe en door wie het eten klaar gemaakt wordt in b.v een roti shop. Ga gezonder eten en langer leven dan hoef je niet telkens naar de dokter en bespaart dus dubbel.


  Maak melding

 5. François! Langer leven met jou soort zou niemand willen. Daarom heeft je moeder al je verlaten. Afrikaanse uitschot. Jou soort mensen komen alleen door uitschot van Afrikanen.


  Maak melding

 6. Rami Rams 13 september 2021 At 12:13

  François! Langer leven met jou soort zou niemand willen. Daarom heeft je moeder al je verlaten. Afrikaanse uitschot. Jou soort mensen komen alleen door uitschot van Afrikanen.
  —————————————————————————————–
  François! voor jou FRANCO 11…Velen van mijn soort haalt en 90 en 100 en vermijd hangen of springen …Je weet zelf dussssssssssssss…maak jezelf niet belachelijk anders ga ik meer opsommen EZEL.


  Maak melding

 7. Boskopoemang 13 september 2021 At 12:11

  Jammer, jou gedachten gang Franco, ik dacht niet aan ZWARTEN, ik dacht aan jou soort.
  ———————————————————————————
  Van mijn soort heb je weinig in SU.


  Maak melding

 8. Er zijn grote overeenkomsten tussen Guyana en Suriname. Vanaf 1964 tot 1992 werd het land geregeerd door dictator Burnham. Deze man liet een failliet land achter in 1992. Het is bekend dat veel Guyanezen in de jaren zeventig en tachtig naar Suriname kwamen voor een beter bestaan. Bharrat Jagdeo die van 1999 tot 2011 president was van Guyana heeft het land tot ontwikkeling gebracht. Veel Guyanezen die naar Suriname waren gekomen gingen daarom terug naar hun land. In 2015 kwam Granger aan de macht, maar hij voerde hetzelfde beleid als Bouterse. Overal geld lenen en enorme corruptie. Het volk heeft vorig jaar gekozen voor Irfaan Ali. Dit ging niet zo gemakkelijk. Granger probeerde middels fraude, de uitslag van de verkiezing te beïnvloeden net zoals Burnham, maar de buitenlandse waarnemers hebben dit op tijd gezien en na druk van de VS moest Granger inbinden. Ook in Guyana lag acceptatie van een Hindostaanse president aanvankelijk gevoelig, maar steeds meer mensen beginnen de resultaten te zien en wordt de weerstand steeds kleiner. Er blijft wel een harde kern, die continue op sabotage uit is en dagelijks racisme predikt.


  Maak melding

 9. @Boskopoemang, spoor jij wel? Jij gaat wederom de racistische kaart trekken. Racisten zijn in mijn ogen alleen maar verliezers.Dat geldt voor elke racist ongeacht ras of kleur. Mensen protesteren en hebben kritiek op het economisch beleid van de regering Santokhi. Wat mij betreft mag die Santokhi zo snel mogelijk verdwijnen. Zijn beleid deugt niet. Die man snapt niets van de complexe Surinaamse samenleving. Ik ga daarom voor een nieuwe regering met Adhin of Parmesar als de nieuwe president van Suriname.


  Maak melding

 10. @ RobG, je schrijft dat je voor een nieuwe regering gaat met Adhin of Parmesar als president. Dat bepaald toch de bevolking van Suriname? De bevolking heeft toch al gekozen? Of accepteer je de uitslag van de verkiezing niet? De NDP heeft de kans gehad om zowel in 2010 als in 2015 Adhin of Parmesar als president te kiezen. Nu heeft het volk van Suriname anders beslist.


  Maak melding

 11. RobG 13 september 2021 At 13:47

  @Boskopoemang, spoor jij wel? Jij gaat wederom de racistische kaart trekken. Racisten zijn in mijn ogen alleen maar verliezers.Dat geldt voor elke racist ongeacht ras of kleur. Mensen protesteren en hebben kritiek op het economisch beleid van de regering Santokhi. Wat mij betreft mag die Santokhi zo snel mogelijk verdwijnen. Zijn beleid deugt niet. Die man snapt niets van de complexe Surinaamse samenleving. Ik ga daarom voor een nieuwe regering met Adhin of Parmesar als de nieuwe president van Suriname.
  ========================
  Ga toch weg met die struisvogel houding van je, kom geen mooi weer spelen hier betreft racisme, da wil je nog eens een ndp president, zogenaamd schuilend achter een hindustaans ndpér, terwijl je zelf een grote hindu hater bent. Sodemieter op in die Bijlmer hol van je!!!
  Jij durft, met je ik ga daarom voor een nieuwe regering met Adhin of Parmesar als de nieuwe president van Suriname. Onbewust achterlijk imbeciel!


  Maak melding

 12. FRANCO 11
  13 september 2021 At 12:03

  Ook hier heb jij als zwarte kakkerlak een grote bek. De stoere man speken maar in werkelijkheid ben jij gewoon een stinkend rottend aangebrand stuk vlees.
  Je bent niet alleen een kaffer maar je bent ook nog eens psychisch in de war. Lekker veilig vanuit Nederland je grote smoelwerk opendoen. Bah !
  Mexicanen noemen jouw soort maricon en ik noem jouw soort kakkerlakken.


  Maak melding

 13. @ David

  Er blijft wel een harde kern, die continue op sabotage uit is en dagelijks racisme predikt… gewoon deze racisten 1 op 1 uitschakelen. Dan pas zal er stabiliteit in dat land komen.


  Maak melding

 14. Davis, lezen is moeilijk jôh. Als je de comment van RobG goed had gelezen had je niet hoeven reageren.

  In je comment over Guyana heb je “bewust” de naam van the godfather Cheddy Jagan, weggelaten. Waarom, wat wil je de lezers wijsmaken met je “valse” nieuws. Je maakt een lange sprong van Burnham naar Jagdeo als vergelijking wat er in Su heeft plaats gevonden. Maar het gaat niet op, historisch sla je de plank behoorlijk mis.
  Je moet het hele verhaal vertellen.


  Maak melding

 15. franco , debby en robg , de paarse kontenlikken adhin of de paarse kontenlikker parmesar als president ,ha ha ha 😂🤣😂🤣 , , president zeker van boutaland 😂🤣😂🤣, president zeker van het riool in de bijlmer 😂🤣😂🤣 , de een kan boutaland , de andere kan in het riool van de bijlmer president zijn 😃😄😃😄😁😁😁😁


  Maak melding

 16. Popo Jantje 13 september 2021 At 15:02

  FRANCO 11
  13 september 2021 At 12:03

  Ook hier heb jij als zwarte kakkerlak een grote bek. De stoere man speken maar in werkelijkheid ben jij gewoon een stinkend rottend aangebrand stuk vlees.
  Je bent niet alleen een kaffer maar je bent ook nog eens psychisch in de war. Lekker veilig vanuit Nederland je grote smoelwerk opendoen. Bah !
  Mexicanen noemen jouw soort maricon en ik noem jouw soort kakkerlakken.
  —————————————————————————————–
  Poepe Jantje@…Ik dacht dat jij al gecremeerd was en je as was uitgestrooid in de Bijlmer, zodat de ZWARTEN over je heen konden lopen. Hoe noemen jullie een ZWARTE KOELI ?? MADRAS KOELI toch???…wel ik noem ze DJAKIES…haaaaaa. Je weet wel.
  En voor jou informatie ….Ik behandel overspannen mensen zoals jij die het psychisch helemaal niet meer zien zitten. Jij bent altijd welkom, stop eerst met die goedkope DARU die jij loopt te drinken bij de Chinees op LIVORNO…sabi toch……..Hangbuik KOELI.


  Maak melding

 17. WAT 13 september 2021 At 16:24

  franco , debby en robg , de paarse kontenlikken adhin of de paarse kontenlikker parmesar als president ,ha ha ha 😂🤣😂🤣 , , president zeker van boutaland 😂🤣😂🤣, president zeker van het riool in de bijlmer 😂🤣😂🤣 , de een kan boutaland , de andere kan in het riool van de bijlmer president zijn 😃😄😃😄😁😁😁
  —————————————————————————————-
  @WAT… Mijn naam schrijf je met een HOOFDLETTER…EZEL. Heb jij niets nieuws te schrijven dan alleen maar te schelden en met modder te smijten, waarschijnlijk zit je GROTE DIKKE KOP vol chehatta…..De Bijlmer..Bouta dit en Bouta dat…Is jou woordenschat zo klein als je piemel die je onder die enorme buik van je niet meer ziet. Joe bere foeroe nanga soso Roti met Dahl. Als jij iets zinnigs te vertellen hebt zal ik weer lezen, anders wis ik hem net als altijd………..Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


  Maak melding

 18. FRANCO 11
  13 september 2021 At 16:47
  Popo Jantje 13 september 2021 At 15:02

  Alweer een te grote mond. Inhoud waardeloos en alleen maar grootspraak. Typisch niggergedrag


  Maak melding

 19. RobG 13 september 2021 At 13:47
  @Boskopoemang, spoor jij wel? Jij gaat wederom de racistische kaart trekken.
  ===================================

  Oog om oog, tand om tand. Waarom zou racisme aan jou soort voorbehouden blijven? Een beetje de moraalridder hier komen spelen terwijl jullie bij gelegenheid anderen voor vies en vuil uitschelden, hahaha…


  Maak melding

 20. FRANCO 11 13 september 2021 At 16:47
  “…Heb jij niets nieuws te schrijven dan alleen maar te schelden en met modder te smijten…”
  ====================================

  Het is niet dat ik jullie soort hier nu echt op iets intellectueel heb kunnen betrappen, hahaha…


  Maak melding

 21. Sabaku, probeer jij eerst eens iets intellectueels te schrijven, een essay misschien, we beginnen makkelijk tôg hahaha welk onderwerp heeft jou aandacht. Jij bent tôg de man van de percepties.


  Maak melding

 22. Pony 13 september 2021 At 23:18
  Sabaku, probeer jij eerst eens iets intellectueels te schrijven, een essay misschien, we beginnen makkelijk tôg hahaha welk onderwerp heeft jou aandacht. Jij bent tôg de man van de percepties.
  ================================

  Het doet pijn hé, je laat je keer op keer weer kennen toch rioolrat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.