Internationale bond FINA erkent interim bestuur Surinaamse Zwembond

0
FINA erkent interim bestuur Surinaamse Zwembond

De Internationale organisatie FINA (Federacion Internationale de Natation) heeft deze week laten weten dat zij het interim bestuur van de Surinaamse Zwembond (SZB) erkent. Dat blijkt uit een officiële brief die de overkoepelende internationale zwembond FINA heeft gestuurd naar de SZB. Het interim bestuur staat onder voorzitterschap van Mw. Maureen Benschop – Abel.

Leden van de bond lieten onlangs weten dat zij uitdrukkelijk afstand nemen van de berichten en handelingen van dhr Clyde Ford met betrekking tot de SZB en het interim bestuur. Ford is door de meerderheid van de leden op een ALV van 28 januari 2021 afgezet als voorzitter van de SZB, na een motie van wantrouwen. Hij is vanaf die datum niet langer bevoegd te handelen voor en namens de SZB.

De motie waarin is opgenomen dat hij zich niet meer mag uitgeven als de voorzitter van de SZB, werd ondersteund door de zwemverenigingen OASE, Neptunes, De Dolfijn, TNT, The Whales, NTC en De Witte Lotus. Ook hebben tijdens de vergadering vijf van de zeven bestuursleden van de SZB bedankt, zij gaven aan niet langer onder leiding van Ford te willen werken.

Ondanks het feit dat Ford is afgezet, blijft hij berichten naar de pers sturen als ware hij nog verbonden bij de bond.

Het interim bestuur heeft de ondersteuning van de FINA en heeft middels een persbericht vandaag het volgende laten weten:

Door de Internationale organisatie FINA (Federacion Internationale de Natation) is op 6 September 2021 een schrijven gestuurd aan de Surinaamse Zwembond , waarbij wordt aangegeven dat op 1 September 2021 het FINA Bureau bijeen is geweest om de situatie van de SZB te bespreken en heeft onder andere besloten ;

1) Het voorstel van het Surinaams Olympisch Comité goed te keuren om het interimbestuur van de SZB onder voorzitterschap van Mw. Maureen Benschop – Abel te erkennen, waarbij het Interim bestuur alle rechten en plichten heeft om te functioneren als een FINA lid. (Fina rule C8)

2) Dat het interim-bestuur van de SZB geactualiseerde Concept Statuten en een geactualiseerd Huishoudelijk Reglement (HR) voorlegt aan de FINA voor toetsing aan de FINA normen.

3) Na goedkeuring door de FINA van de Statuten en het HR van de SZB zal de SZB verkiezingen uitschrijven conform deze goedgekeurde Statuten en het HR.

De SZB heeft aangegeven dat het interim-bestuur en de Lid verenigingen zich zullen confirmeren aan de besluiten van de FINA zoals genoemd hierboven en zullen in het belang van de zwemsport uitvoering geven aan het gestelde, en zorg dragen voor een vlotte afwikkeling hiervan.

“Tenslotte vragen wij alle Lidverenigingen, de Interim Bestuursleden en eenieder die de zwemsport in Suriname een warm hart toedraagt om de gelederen te sluiten en samen met dit Interim-Bestuur te werken aan de verdere ontwikkeling en groei van deze mooie sport. Alleen dan kunnen wij Suriname nationaal en internationaal weer succesvol op de kaart plaatsen”, aldus de SZB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.