‘Besluit visumvrij reizen Surinamers bevoegdheid Europese Commissie’

29
'Besluit visumvrij reizen Surinamers bevoegdheid Europese Commissie'
De twee regeringsleiders woensdag op een persbijeenkomst na hun ontmoeting.

Het afschaffen van visumplicht voor reizigers vanuit Suriname naar Nederland, is een aangelegenheid van de Europese Commissie. Suriname zal daartoe een aantal stappen moeten ondernemen.

“Nederland heeft wel gezegd dat zij voorstander is dat de Europese Commissie echt hiernaar gaat kijken. Ook daar willen we bij helpen, om te kijken wat nodig is om de vervolgstappen te kunnen zetten”, aldus de Nederlandse premier Mark Rutte. Dit naar aanleiding van een vraag die aan hem gesteld werd tijdens een persconferentie in verband met het werkbezoek dat de Surinaamse regering aflegt aan Nederland.

Om aan Surinamers toestemming te verlenen visumvrij te reizen naar Nederland is geen bevoegdheid van Nederland. “Het is niet een besluit dat Nederland kan nemen. Het is echt een bevoegdheid van de Europese Commissie”, aldus premier Rutte.

President Chandrikapersad Santokhi heeft vervolgens aangegeven dat hij aanstaande vrijdag wat aankondigingen zal doen aan de diaspora gemeenschap, die betrekking hebben op minder stress bij het afreizen naar Suriname.

29 REACTIES

 1. Yu Lau Maar Ding Witmang No Lau

  Als De Europees Commissie Ja Zeg Is Het Vragen Om Problemen.

  Suriname Is Een Corrupt Land. Er Gaan Duizenden Chinezen Naar Suriname Toe Komen Met Als Doel Zo Snel Als Mogelijk Een Surinaams Paspoort Te Bemachtigen, Als Ze Een Maal Aan Een Surinaamse Paspoort Zijn Gekomen Is Het Open Goal Richting Europa


  Maak melding

 2. Als de Surinamers zich als arme zielige moslimvluchtelingen presenteren, dan is er een grote kans dat ze ook nog in Europa mogen verblijven als vluchteling.


  Maak melding

 3. limbo we moeten jou gelijk geven , maar als Suriname stopt om chinezen een Surinaams paspoort te geven , kunnen ze het nog eens proberen bij de EU , maar Brussel zit niet te wachten op chinezen met een Surinaams paspoort


  Maak melding

 4. QQQ.. Wat

  Chinezen Krijgen Geen Paspoort In Suriname Ze Kopen Een Paspoort.
  1500 Us Hadden Ze Toen Al Een Surinaams Paspoort. Was Onder Bouterse Bewin

  Aan Ieder Nek Hangt Er Een Prijskaart

  Als Een Chinees Die Fufur Jampanesie Van Binnenlandse Zaken 10.000 Us Bied Heeft Die Chinees Binnen 17 U Een Paspoort.

  Zelf In De Europese Landen Kan Men Paspoorten Kopen
  Zolang Je Maar De Juiste Kontakten Heb


  Maak melding

 5. Limbo,

  Men kan officieel een EU paspoort krijgen als men enkele miljoenen Euro’s investeert in een bedrijf in Europa. Vooral in Malta werd hier flink gebruik/misbruik van gemaakt (door Russen, m.n.) Dat is nu iets strenger geworden.


  Maak melding

 6. Klop Helemaal. Malta Was Een Tijd Een Hot Spot
  Maar A Show Tapu.

  QQQ. WAT

  Is Paar Jou favoriete Kleur. Je Heb Het Altijd Over Paars. Het Bekt Lekker He.. Yu Libië Paars Boy


  Maak melding

 7. Alleen maar gelul om visum vrij te reizen. Zorg ervoor dat wij als surinamers zonder koppijn mogen exporteren naar TATA… zonder export komt het geen ka geld in het laadje.. Chan zit daar witte voetjes te maken terwijl we hier pienaren.


  Maak melding

 8. Het lyk my dat by terug komst suriname opnieuw naar de stembus moet voor verkiezing enof referendum, want dit beleidt wordt niet algemeen gedragen. en de armoede wordt extreem


  Maak melding

 9. En de Europese commissie gaat (NEE) zeggen?zodra Suriname ontwikkeld is tot een gelijkwaardig als Singapore china, zodat de men weet dat de surinamers terug, voor nu weet ik, dat het wordt neen


  Maak melding

 10. Picasso,
  Moslimvluchtelingen?
  Het zijn grotendeels moslims omdat Amerika ,Israël,en Europa,ook Nederland , gaan bombarderen in hun land. Hun westerse waarden en normen willen opleggenZoals drugs, alcohol vrouwen naaktheid promotie, .Het is een strijd tussen Satsn en gelovigen
  De EU moet neen zeggen.
  Feit is dat Chinezen e.a niet originele Surinamers gaan vluchten


  Maak melding

 11. @Iivanof goed gezien maar ik denk zelfs half Zuid Amerika komt naar Europa en gaat zich verspreiden zelfs tot spanje griekenland. Er is al zoveel ellende de surineds en andere allochtonen die hier zitten leven in armoede nooit gwerkt ook en hun worden agressiever en er is een broeinest aan het ontstaan ook met moslim vluchtelingen alles staat in nl onderdruk en gaat zeker vlam vatten en er is veel stress straatgevechten zelfs tussen buren in rotterdam zuid het gaat nog erger worden mensen leven als ratten kunnen niet meer te vreten kopen loeren anderen die wel kunnen kopen en loeren op elkaar over de rug en ook veel haat door luiheid onder de Surineds. Van mij hoeft het niet visum vrij reizen.


  Maak melding

 12. “President Chandrikapersad Santokhi heeft vervolgens aangegeven dat hij aanstaande vrijdag wat aankondigingen zal doen aan de diaspora gemeenschap, die betrekking hebben op minder stress bij het afreizen naar Suriname.”

  Wat dus de algehele strekking is van de poging om de visumplicht af te schaffen. Het zal waarschijnlijk makkelijker gemaakt worden voor de diaspora om naar Suriname af te reizen.


  Maak melding

 13. ik hoop dat de Europese Commissie nee zegt. Suriname moet eerst schoonschip maken van dieven , schurken en drugs bendes die op en af reizen , moorden plegen en zelfs in Nederland diefstalen plegen en dan uitwijken naar Suriname. Het zijn misdaad organisaties die hiervan zullen profiteren, want de normale werkende Surinamer heeft niet het geld on de oversteek te maken. trouwens 80% zal in Nederland onderduiken om de financiele toestanden in su. Geld lenen en niet kunnen terug betalen , waardoor er met achtergebleven afgerekend wordt. Indieers en pakos doen dit en de Surinamers zullen niet achter blijven.

  tee jay


  Maak melding

 14. Ze gaan niet eens het tarief vr visum aanvraag verlagen. Hadden ht al verhoogd door een derde ht werk te laten doen.
  Als Chan komt met gratis naar Su vr diaspora mensen dan is hij een grotere ezel dan ik dacht. Het volk uitknijpen van hun zielige srd en voor diaspora die ticket kan kopen visum tarief verlagen of weghalen. Ik hoop ht niet. Want die Mercedes van die ellendelung moet betaald worden. Schande met deze VHPers.


  Maak melding

 15. Faya Chiga, Rbrown en Bebby ga werken en je hebt eten. Die ouwe lul had jullie verwend met gratis eten. Het is over en uit. In Su hoef je niet eens hard te werken om aan eten te. Dus ga werken voor je kost jullie saka saka rasist. Als die VHPers niet gaan werken, na ka you jang jullie moerschond


  Maak melding

 16. Miss dikatie,

  Vaak zijn de moslims zelf onderling aan het vechten. Zoals nu in Afghanistan. Maar ook in Syrië, Libië en landen in Afrika. Zij vechten onderling, maar de wereld moet voor de kosten opdraaien en de meeste moslimlanden nemen de moslimvluchtelingen niet eens op. Alles aan de moslims is verkeerd, niet logisch, op uitzuiging en parasiteren gericht.


  Maak melding

 17. @Rami Rams lollig dat je aanneemt dat we niet werken. Ik draag meer belasting af dan je netto salaris. Ik pienaar niet , maar dat wil niet zeggen dat ik niet zie wat er in dit land gebeurt. Ik help waar ik kan maar dat moet de overheid doen.


  Maak melding

 18. Als Chan terug is moet hij zn uitspraken verklaren. Rusland die denkt aan zn dubbele salarissen dus gaat kontje likken. Brunsie hft Chan niet nodig.
  Brunsie zegt hem gewoon. Mi e saka. Einde regering.


  Maak melding

 19. WAT 9 september 2021 At 09:01

  limbo wij en paars, paars is de vloek van Suriname, paars moet opdonderen
  ————————————————————————————
  @WAT……. ik dacht eerder dat LUIZEN als jouw soort plaats moeten maken voor de GROOTSTE PAARSE PARTIJ de NDP met STRAKS 30 zetels. Dan gaat jullie soort weer vluchten…..maar waar naar toe …….nergens lust men jullie met dat slijmerige ..leugenachtige gedrag.


  Maak melding

 20. @WAT……Definitie Demissionaire Regering.

  Een demissionair kabinet is een kabinet dat ontslag heeft gevraagd aan de Koning (in), maar dit ontslag nog niet heeft gekregen. De demissionaire status van een kabinet betekent dat er alleen nog ‘lopende zaken’ worden afgehandeld, en dat omstreden (ook wel controversiële) kwesties niet aan de orde komen.
  ———————————————————————————————-
  Het bezoek van Chan is dus geld verspilling. Dit Kabinet kan dus weinig betekenen voor meneer CHAN…….zonde. Slechte timing en voorbereiding…en met zijn Orange das ..partij politiek.


  Maak melding

 21. @WAT en consorten….Als jullie internet hebben kun nen jullie luisteren naar het commentaar van Ludwich van mullier…

  Radio Tamara Damsko 08 september 2021 Ludwich’s Column vanuit Nijmegen
  2,655 views
  Sep 9, 2021
  ————————————————————————————
  Luister goed !!!


  Maak melding

 22. FRANCO 11 10 september 2021 At 01:02
  ===================================

  FRANCO 11, die Ludwich van Mullier, medeoprichter van de NDP is een narcist, precies zoals die andere hier op WTK.
  De man heeft geen identiteit en loop alles maar af te zeiken als het niet naar z’n zin is. De ene keer is hij NDPér en de andere keer is hij tegen de NDP. Hij is in Suriname een politieke paria, iemand die geen potten kan breken daar. Een loser dus. Deze compleet getraumatiseerde intellect zit ergens op een flatje in Nijmegen zijn frustraties over Suriname en Surinamers in een Column op Radio Tamara te ventileren.
  Als jij je met hem kan vereenzelvigen moet je dat zeker doen, maar dat betekend niet dat hij de Surinaamse samenleving vertegenwoordigt. De man heeft nog nooit en dan nog nooit iets positief voor de Surinaamse samenleving kunnen betekenen. Dat hij langer dan een uur Surinamers onderuit zit te halen zegt meer iets over hem en zijn vriendenkring dan over de rest van de Surinamers.
  Ik had ook niet anders verwacht dat jij je persoonlijk optrekt aan dit soort figuren.

  Luister ook maar naar zijn verhaal op Apintie Radio en Televisie, geplaatst op 4 juli 2014. Ik hoop niet dat je er een trauma van overhoudt…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.