‘Nederlandse regering zal geen contact hebben met Brunswijk vanwege veroordeling’

49
Ronnie Brunswijk

De functie van Ronnie Brunswijk als vicepresident zal geen barrière vormen binnen de hernieuwde samenwerking tussen Nederland en Suriname. Maar Nederland zal geen contact met hem hebben. Dat heeft de Nederlandse premier Mark Rutte gezegd op 8 september 2021, tijdens de persconferentie in verband met het werkbezoek van de Surinaamse regering aan Nederland.

“Op zichzelf staat het lidmaatschap van de heer Brunswijk niet in de weg van een hele goede en uitstekende samenwerking met Suriname. Wij doen zaken met de regering van president Santokhi en wij doen dat uit volle overtuiging”, aldus Rutte.

De premier vervolgde zijn beantwoording op de vraag die aan hem werd gesteld met: “Wij respecteren de keuzes van het Surinaamse volk en de positie van de heer Brunswijk binnen de Surinaamse regering. Een feit is wel dat hij in 1999 in Nederland bij verstek is veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Daarom zal de Nederlandse regering geen contact hebben met de heer Brunswijk, behalve als er daarvoor een functionele noodzaak zou zijn. Dat is onze standpunt, maar het staat op geen enkele manier in de weg van de uitstekende samenwerking met Suriname.”

49 REACTIES

 1. Beste famiri, lonnie gaat het zelfde kunstje uithalen als Druga Baas. Die had nl Bosje naar voren geschoven. Maar ik hou mijn hart vast, als het zo ver komt!!!!!!!!!!
  Want Lonnie wil koning van Suriname worden. Geef mij maar NPS, DIE HEEFT NOG DESKUNDIGHEID IN HUIS.

  GADO DE WI FESI MANG!


  Maak melding

 2. Franco 11
  Ronnie is buitengesloten door Ned en niet door VHP. Wat lees jij toch slecht man.
  Heb je gezien dat Chan samen men Rutte onder politiebegeleiding weg reed en dat de rode loper voor hem uitgerold was. Jaloers hè dat jou president dat niet kon.
  Debbie, wat zeg je hiervan. Dit kan alleen Chan. DB kwam niet verder dan Albina.
  Zonder VHP geen vooruitgang in Sur. Overigens vind ik Ronnie sympathieker dan DB.
  Franco, je hersenen zijn aangetast. Snuif, snuif, snuif en als je klaar bent met snuiven ga mensen beroven . Laat zien wat je afkomst is.


  Maak melding

 3. Nederland kan wel veel niet willen, maar als ze in Suriname zijn, kan men niet voor de regering Chan – Bravo gaan bepalen wat wel kan en niet kan. Dat bepaalt Suriname.

  Ik ben ook niet een voorstander van criminelen in de regering van Suriname, maar het volk heeft gekozen en het is zo. Daar zal Nederland mee moeten dealen.

  Ik was ook heel boos toen Kolonel hans valk (NAVO) ddb het draaiboek gaf voor de staatgreep van 25 februari 1980 in Suriname. Verder doet Nederland met vele criminele landen/schurken staten in de wereld zaken. Dus Nederland moet niet komen doen alsof het heiliger is dan de Paus van Vaticaanstad, want dat is het niet.

  Suiriname is in een overgangsfase en Nederland kan maar beter rustig blijven doen. Er zijn vele fouten gemaakt bij de hele onafhankelijkheid van Suriname en Nederland kan niet blijven weg kijken of doen alsof het daar niets mee te maken heeft.


  Maak melding

 4. Niet alleen Chan kreeg de rode loper
  Bouters kreeg hem zo vaak als hij weer een hitsig was, dan zeiden ze steeds dat de rode loper uit was gerold
  Hij riep dan altijd dat hij een goede kapitein was en dwars door de rode zee kon varen


  Maak melding

 5. “Dus Nederland moet niet komen doen alsof het heiliger is dan de Paus van Vaticaanstad, want dat is het niet.”

  Het Vaticaan is ook een corrupte bende. Ze hebben een eigen bank, hebben banden met de maffia en houden de hand boven het hoofd van hun pedofiele leerlingen.

  Hoe groter de belangen in de toekomst zullen zijn, des te milder Nederland gaat zijn in haar uitspraken. Multinationals kan het sowieso niet schelen, die doen zaken met de duivel als het moet.

  Kijk maar naar Irak, kapot gemaakt door die zogenaamde war on terror en war for freedom van George Bush, jr.
  En recent sluit de Franse multinational Total een deal van 27 miljard USD voor 4 grote energie projecten met Iraq. Was dus een war for OIL en GAS, geen enkele terreur.


  Maak melding

 6. @Passant
  Zou Ronnie Brunswijk God verhoede het ooit president van Suriname worden dan heeft Suriname een probleem Nederland niet.Nederland kan zonder Suriname.Maar andersom zal het moeilijk worden


  Maak melding

 7. Op het moment dat Nederland denkt heel veel geld te kunnen verdienen in Suriname (met aardolie, gas, goud of whatever, wordt Ronny shoon en wit gewassen en verdwijnen alle bezwaren tegen hem.als sneeuw voor de zon.


  Maak melding

 8. JusPol valt onder ABOP / Brunswijk !

  ABOP moet nu ballen tonen en Bullshit Bouta en de Bouta boys oppakken !

  Er is meer dan voldoende bewijs en redenen !

  Doewet !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 9. Probleem is dat Brunswijk zaken doet met paarse saboteurs als Prade !

  ABOPers moeten keihard eisen van Brunswijk om de vernietigers van land en volk, de paarse patjakkers, te diskwalificeren !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 10. NEDERLANDS Moeilijk
  Daarom te oe ma be seni oenoe go na skoro.
  Met de paplepel ingegoten gekregen maar wanneer het komt om lezen en te begrijpen.
  Dan a probleem e bigien.
  Fijne avond verder


  Maak melding

 11. franco 11 , nu ben je stil he , en jou liefje debby is naarstig naar iemand op zoek die ballen heeft , want aan knikkertjes van jou heeft ze niks , debby is die brunswijk niet iets voor jou , Nederland legt geen contact met brunswijk , nou kun jij dat toch doen , en brunswijk staat ook dicht bij bouta , nou twee vliegen in een klap , klaar is kees


  Maak melding

 12. ma Debby, volgens rbrownwerker is de deal die gesloten is iets voor de elite en nu zeg jij er is geen deal gesloten. hij wil ook geen rechtstaat in Suriname, maar als hij bukt wil hij wel een die recht staat. Up in the ass


  Maak melding

 13. Viyayarni
  8 september 2021 At 18:29
  @Franco 11

  Is het weer de schuld van de VHP dat Nederland geen contact wil onderhouden met Brunswijk? Je bakt ze nu wel heel erg bruin!

  Die zwartjes zullen altijd de schuld bij anderen leggen. Heeft met hun ontwikkeling te maken. Eerst waren het de blanken, toen de Chinezen en nu dus de Hindoestanen. Vraag aan die zwartjes hoe het komt dat welvarend Zuid Afrika nu armoede kent… het zal vast de schuld van blanken , yellows en bruinen zijn.


  Maak melding

 14. Voor de lichtgewichten/laag geletterden die niets vd materie snappen

  Jullie maken je drukker dan wat Rutte heeft gezegd en en luisteren niet goed naar zijn hele verhaal hierover hij hierover heeft gezegd. Ga goed luisteren naar Rutte, dan zal je zien dat als het niet anders kan ze wel met Bravo gaan dealen.

  De soep wordt niet zo heet gegeten als het wordt opgediend.

  Dus Nederland weet wel beter.


  Maak melding

 15. Bravo wordt nooit president van Suriname, al zouden alle marrons op hem stemmen en het kiesstelsel in zijn voordeel werkt. De kans is nihil dat hij ooit president wordt van Suriname. Ook Ronny Brunswijk weet dat hij het Surinaamse Volk dat niet kan aandoen, ook hij weet dat wat hij nu bereikt heeft het hoogste is dat hij bereikt heeft en weet dan hij niet meer hoeft te hebben. VP en DNA-voorzitter is meer dan mooi voor iemand met zijn reputatie.

  De kiezers zullen er zorg voor dragen dat hij nooit zo groot wordt dat hij president van Suriname kan worden. De andere politieke partijen zullen ook samen werken om tegen te gaan dat hij president wordt, dus maken julle je daarover niet druk. Het zou de nekslag van Suriname worden als hij president van Suriname zou worden in de toekomst. Het Surinaamse volk heeft haar/zijn les geleerd wat ddb hen heeft aangedaan sinds 25 februari 1980. Het Surinaamse volk is wijs geworden en weten, eens maar nooit weer een crimineel als president van Suriname.


  Maak melding

 16. @@Debby(Debiel)
  De erfenis van Bouterse hangt als een strop om nieuwe regering Suriname: ‘Door de zure appel bijten’
  Ruim een jaar geleden nam Chan Santokhi de macht in Suriname over van Desi Bouterse. Hij werd president van een land met een lege staatskas, dat in diepe crisis verkeert. Corona heeft de toestand verder verslechterd.
  Chan Santokhi had vorig jaar één missie bij de parlementsverkiezingen in Suriname. ,,Het land moet verlost worden van het Bouterse-virus’’, zei hij in deze krant. Een dag later verpletterde de oppositiepartij VHP van Santokhi regeringspartij NDP, waarmee een eind kwam aan tien jaar heerschappij van MOORDENAAR/DRUGSLEIDER Desi Bouterse.


  Maak melding

 17. Vergeten jullie dit niet dat er vroeger werd gezegd dat de bevruchting van Breatrix door Claus in Suriname is gebeurd. Wim wil ook het heerlijk tropen land zien, waar dat is gebeurd.

  Wim is een SuriNed.


  Maak melding

 18. @Debby…….Brunswijk, veroordeeld in Nederland, in Frankrijk, in Suriname. Prijkt bovenaan de opsporingslijst van Interpol. Bouterse veroordeeld in Nederland en in Suriname. Bovenaan alle internationale opsporingslijsten. Hoefdraad, veroordeeld in Suriname en op de vlucht geslagen, hoog op de lijst van opsporingslijsten. Dat zijn de corrupte, criminele veroordeelde misdadigers waar jij met je paranoide kokosnoot als een loopse teef achteraan holt. Kansloze dorpsidioot.


  Maak melding

 19. Brunswijk kijkt niet bepaald vriendelijk op de foto.
  Zou hij door de uitspraak van Rutte dat de Nederlandse regering geen contact met hem zal hebben behalve als er daarvoor een functionele noodzaak zou zijn, getriggerd zijn?
  Rutte benoemt ook het feit dat Brunswijk in Nederland is veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf.


  Maak melding

 20. Ronny en de Nederlandse politiek zijn aan elkaar gewaagd; beide hebben in het verleden steeds weer bewezen geen principes te hebben. Alleen Ronny kwam daar openlijk voor uit. De Nederlanders doen zich steeds weer voor als het braafste jongetje uit de klas, terwijl ook zij principeloos zijn.


  Maak melding

 21. @ Henkes,
  Lees jij eens de racistische bijdrage van die zwarte racist FRANCO en veroordeel jij die ook ferm. Of ben jij een van de velen die racisme en discriminatie goedkeurt zolang de afzender zwart, dom, onderontwikkeld is? Wat hij over Hindoestanen zegt klopt niet in die zin dat ik geen een Hindoestaan ken die klaagt dat hij/zij door blanken achtergesteld wordt. Die zwartjes smeken werkelijk bij de Nederlanders om geaccepteerd te worden. Laat ik je dit zeggen tegen al die zwartjes… wees blij dat er mensen zijn die het goed voor hebben met het land.
  @ FRANCO, vraag aan fascist Bouterse waarom hij alleen rijke Hindoestaanse ondernemers belangrijke posities binnen zijn fascistische beweging laat bekleden. Hij zal antwoorden dat die zwartjes niet te vertrouwen zijn, dat die zwartjes geen visie hebben en niet te vertrouwen zijn. Heeft ooit een Hindoestaan zoiets gezegd over zwartjes?


  Maak melding

 22. passant hebt jij wel een zakdoek om je tranen weg te vegen , wel een paarse zakdoek he , en wat gaat het jou aan dat die Nederlandse regering geen zaken gaat doen met brunswijk , en brunswijk weet dat zelf allang en zal er niet treurig om zijn zijn hoogste doel om vp van Suriname te worden is gelukt


  Maak melding

 23. WAT 8 september 2021 At 21:34

  franco 11 jij hapt weer toe he , debby lacht zich dood zij hoeft jou knikkertjes niet meer te wassen ,en heeft stevige ballen ervoor terug gekregen
  ———————————————————————————————-
  @WAT…Waarschijnlijk ben jij afhankelijk van de VHP en consorten, maar voor mij is dat allang een gepasserd station. Ik zit hoog en droog in Nederland heb een huis in SURINAME en SPANJE en ben er met de lange vakanties vanwege mijn werk in het Onderwijs. Ik probeer jullie alleen maar wakker te maken dat Suriname of welk land dan ook niet per definitie het eind station hoeft te zijn alhoewel ik mij in Suriname lekkerder voel dan hier in Pata. Dus mijn waarde …het zal mij aan mijn reet roesten wat de koers is en wie er de Macht wil of is. Ik heb alleen medelijden met de bewoners van Suriname die het ontzettend moeilijk hebben. Ik zal het nieuws en dit Forum op de voet blijven volen en hoop een ieder veel geluk en vooral GEZONDHEID.

  Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee………


  Maak melding

 24. als je brunsie op de foto hier boven goed bekijkt, zal je denken, dat hij elk moment in tranen uitbarst.
  zo verdrietig is man.. ,kan zo een instorting krijgen….

  bala zit in de open gevangenis in eigen land thuis opgesloten net als die andere moordenaar..

  dit is Nederland op zijn best..


  Maak melding

 25. lollige brunsie bitter dat de vorige VP altijd in het buitenland vertoefde en hij kan nergens. Een oplossing een nieuwe stad in Marowijne bouwen en die Eureka noemen.


  Maak melding

 26. Popo, als jouw Hindoestanen het beter doen dan jou zwarten waarom klaag je dan elke keer weer over jou zwarten. Je blijf maar “dieken”. Heb jij je al die tijd achtergesteld gevoeld ten opzichte van jou zwarten. Sari tori , ik heb echt met je te doen.
  Je LP loopt vast en wordt roestig, je klinkt steeds valser hahaha

  Popo ‘Heeft ooit een Hindoestaan zoiets gezegd over zwartjes?@@
  Popo bel even met meneer Ori!!!!!dan weet je het antwoord.

  Popo, ik schrijf steeds over “jou zwartjes” omdat ik denk dat je het over alle zwarte mensen hebt, vooral de Creolen en de Hindoestanen met een donker huidskleur dan de anderen, is dit correct?

  Al de mooipraters hier op WKT, ik blijf het vragen, hebben jullie al geld gestort op de rekening van de heer Makka, ontvanger van de diaspora. Pé a bijdrage tang!!!!!

  Benne benieuwd als NL gaat helpen en hoe groot de steun zal zijn, ze hebben al langer dan honderd jaar de gelegenheid gehad, maar steeds weer verzuimd daadwerkelijk structurele ontwikkeling te helpen brengen. Noodhulp genoeg, maar dit zijn lapmiddelen. De ontwikkelingsgelden na de onafhankelijkheid vloeiden via de NL-consultants (su was verplicht om deze te nemen) linea recta terug, met achterlating van wat kruimeltjes, naar de Nederlandse schatkist.

  Verder citeer ik Jaichand, die zegt in zijn comment, dat de Nederlanders in het verleden niet wilden dealen met de Hindoestanen (de Creolen werden daarom voorgetrokken), die zouden niet te vertrouwen zijn vanwege o.a. hun niet Christelijke geloof, lees zijn comment.


  Maak melding

 27. Dat wist hij van tevoren. Niets nieuws voor brunswijk. Je hebt een strafblad klaar!

  Het gaat om de mindset van de marrons.
  Stemmen op iemand met een strafblad en een middeleeuwse politieke leiderschapsstijl, brengt je nergens.
  Het is schijnwelvaart, jullie politieke leider kan weinig voor jullie doen. Alleen basis zaken zoals water en elektra. Valt veel meer te halen voor jou en je gezin.

  Het moet verboden worden om mensen met een strafblad deel te laten nemen aan verkiezingen. Van het zotte dit!


  Maak melding

 28. ha ha franco , ben je nog een baby paars ratje , o o daarom hapt je
  en franco we hebben al tig keer gezegd dat we geen VHP zijn , geen abob , geen NPS en geen PL , we zijn van een partij die de paarse boeven partij de ndp en al zijn aanhangers hier en in Nederland zullen bevechten met een pen , jullie hebben ons land Suriname vernietigd , we weten wel hoor dat de paarse ndp vuurwapens inzet , maar een pen is beter dan dreigen met een vuurwapen
  brunswijk en jou baasje bouta dreigden ook met wapens en vermoorde mensen , maar zie ze nu twee cowboy’s die nog geen pen kunnen vasthouden en jullie paarse ratten ook niet


  Maak melding

 29. Slijmen bij de baas, specialiteit van de Hindoestanen. Je broeder, je zus, je moeder en vader verkopen in eigen belang, dat is ook hun specialiteit. Veel surinamers kennen hun geschiedenis niet of willen het niet kennen. Facebook, insta en tiktok zijn belangrijker. De Europeanen en Amerikanen veroordelen velen, maar wie veroordeeld hun? De zwarten en indianen waren slaven en geen contract-arbeiders. Zij kregen niets anders dan klappen. De Hindoestanen hebben toch een kleine salaris gekregen, toen zij hier vanuit india kwamen. Oorzaak en gevolg situatie. De Hindoestanen kloppen zichzelf op de borst, maar 3/4 van India is nog steeds straat-arm. Hoeveel Hindoestanen zitten in de drugshandel. Ze worden uit de radar gehouden. Elk volk heeft zijn rotte appels. Kijk eerst of er bij jou volk geen 1 zit, oordeel dan pas over een ander.


  Maak melding

 30. @wat
  Je bent openlyk een racist, verder ben je een lege doos, helemaal geen inhoudt.
  het heefd geen zin meer woorden aan jouw te besteden.
  lege vaten klinken het hardst


  Maak melding

 31. Soso dong kaw e schrivie dja, laat santhoki zijn werk doen,Suriname moet uit de problemen komen die ndp heeft veroorzaakt?maar de vraag is, waarom doet santhoki geen onderzoek, omtrent de 4 miljard dollar, daar hoor je geen woord over, misschien is hij omgekocht door bouta, kan zijn toch, moni doet wonderen, een politicus kan je niet vertrouwen?
  Maar beter deze regering, dan het dieven bende ndp, racisme is niet goed, franco jij bent geen haar beter, voor verder moet het land vooruit komen, we pina alla san kong diri, a schuld a no abop of vhp, a heri koullo probleem na bouta adhin parmesser bouva misikaba, simons die hebben surinamers tot een bedelstaf gemaakt?
  Debby de heks heeft dementie?


  Maak melding

 32. En weer vindt een commenter het nodig om India te betrekken bij Suriname en zoals altijd weer een creool. Waarom hebben ze het nooit over de ellende in Afrikaanse landen.

  Inmiddels leeft ongeveer 50% van de Indiase bevolking in armoede. Dat zijn nog altijd te veel Indiërs, maar wel 25% minder dan driekwart volgens de commenter.
  In 2020 waren de 10 armste landen ter wereld Afrikaanse landen. Ook voor die mensen is het erg om in armoede te leven net zoals dat voor de helft van de Indiase bevolking is.
  Maar het accent van armoede wordt door veel creolen altijd gelegd op India. Wat een schurftig (smerig) en racistisch volk zijn de creolen. Altijd met 1 vinger wijzen naar India en hindustanen terwijl 3 vingers naar hen wijst.
  Het zit in de genen van dit volk om altijd negatief te praten over de hindoestanen.
  Door dit soort gedrag van de creolen (de goede laat ik buiten beschouwing) komt Suriname niet vooruit.


  Maak melding

 33. “de Nederlandse regering zal geen contact hebben met de heer Brunswijk, behalve als er daarvoor een functionele noodzaak zou zijn.” aldus Rutte.

  Als Brunswijk het goed meent met het Surinaamse volk stelt hij zich diplomatiek op en reageert verder niet op deze uitspraak. Een diplomatiek antwoord van minister president Mark Rutte van Nederland vereist ook een diplomatiek antwoord van de VP Ronnie Brunswijk van Suriname.


  Maak melding

 34. @Passant,

  Mocht het waar zijn dat Willem Alexander is verwekt in Suriname, dan maakt dat hem nog geen SuriNed. Het land waar je bent geboren bepaalt de nationaliteit en niet het land waar je bent verwekt.
  De huidige koning van Nederland is een Nederlander.


  Maak melding

 35. @Viyayarni
  Ik heb medelijden met jouw. Als mensen oa ik posting plaats, moet je niet alles serieus nemen.

  Volgens wil ingelichte ( betrouwbare bronnen, ook in Nederland is het wel zo dat hij in Suriname is verwekt. Alles kan worden na- of uitgerekend op grond van data, cijfers, enz. Dus ook van Willem – Alexander.

  Wat jij zegt is ook niet helemaal waar, dat het land waar je geboren bent je nationaliteit bepaalt die je krijgt.

  Als een inwoners van USA in een andere land/buitenland geboren wordt, heeft die automatisch de Amerikaanse nationaliteit, idem voor een Rus en zo zijn er hiervan heel veel voorbeelden te geven.

  De regels over de nationaliteit worden doorlopen aangepast, waardoor wat je zegt, het land waar je geboren bent kan je nationaliteit ook bepalen wel klopt, maar het hoeft niet zo te zijn. Een ouder kan ook zelf bepalen als zijn of haar kind in een buitenland geboren is dat die de nationaliteit vhthuisland krijgt.

  In moslimlanden krijgen moslims die in het buitenland geboren worden de nationaliteit vh thuisland en daar naast kunnen ze ook vh land waar ze in geboren zijn krijgen.

  Ik vind je heel grappig dat je alles zo serieus neemt en denkt mij de les te komen voorlezen.

  Ik heb vele dikke boeken moeten lezen zo’n 42 jaar geleden.


  Maak melding

 36. Iedereen, met een buitenlandse achtergrond, die beweert dat hij of zij NOOIT achtergesteld of gediscrimineerd is (geworden) door een Nederlander in Nederland, is of gek of ziende blind. Ik heb Hollanders uit Noord Holland Limburgers zien achterstellen en discrimineren, ik heb Nederlanders Duitsers, Polen en Roemenen zien discrimineren, achterstellen en uitbuiten (soms op het journaal) en dan zou ik moeten geloven dat Surinamers, uit welke etnische groep ook, NOOIT en dan ook NOOIT hebben meegemaakt dat zij achtergesteld of gediscrimineerd zijn geworden door (sommige) Bakras, die denken dat Surinamers indringers zijn in hun.witte land. De slimme, heel intelligente en eerlijke Anil Ramdas, die jammer genoeg veels te jong is overleden, maakte eens in zijn praatprogramma op de T.V. een paar Hindoestanen, die beweerden nooit gediscrimineerd te worden in Nederland, belachelijk. Als je je gelukkig voelt in Nederland, omdat je denkt als Blaka Bakra, (door het te denken), dat je een witte Bakra bent geworden, mag je van mij rustig doorgaan, met jezelf voor de gek te houden.


  Maak melding

 37. Henkes 9 september 2021 At 23:46
  ==============================

  Speak for yourself. Discriminatie en gediscrimineerd worden ligt vooral in jezelf en heeft alles te maken met hoe je in het leven staat. Net zo min, dat gelukkig zijn in Nederland, totaal niets te maken heeft met feiten als zou men zich een Blaka Bakra voelen. Een term die door de grootste racisten zelf is uitgevonden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.