President Santokhi zal gesprek voeren met demissionair premier Rutte

46
President Santokhi brengt in februari bezoek aan Premier Rutte

President Chandrikapersad Santokhi brengt aan het hoofd van een regeringsdelegatie van 5 tot en met 12 september 2021 een werkbezoek aan Nederland. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft tijdens een op maandag 31 augustus gehouden persconferentie aangegeven dat het formeel bezoek aan het Koninkrijk van Nederland is van 8 tot en met 9 september.

Op 10 en 11 september is er een speciaal programma ingedeeld om samen met de Surinaamse diaspora van gedachten te wisselen over verschillende maatschappelijke vraagstukken.

Het Surinaamse staatshoofd zal een tête-à-tête hebben met demissionair minister-president Mark Rutte. De regeringsleider reist met een functionele delegatie bestaande uit 4 ministers van zijn kabinet, te weten: minister Ramdin, Armand Achaibersing van Financiën en Planning, Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) die reeds in Nederland vertoeft, zal zich voegen bij de delegatie.

De bewindslieden zullen breedvoerige deliberaties hebben met hun Nederlandse counterparts. De delegatie zal ook ontvangen worden door de Eerste Kamer der Staten-Generaal (Eerste Kamer) en de Tweede Kamer der Staten-Generaal (Tweede Kamer). President Santokhi zal een toespraak houden in aanwezigheid van leden van beide cruciale organen binnen de Nederlandse democratie.

De banden met het voormalige moederland zijn na ruim tien jaar hersteld. Suriname en Nederland hebben een historische band en zullen vanuit het oogmerk van volwaardige partners onderhandelen om diverse samenwerkingen aan te gaan en bestaande partnerschappen te intensiveren. Er staan verder heel wat bezoeken met diverse instituten, organisaties, NGO’s en het bedrijfsleven op schema.

De regering zal het belang van de Surinaamse natie bij elke onderhandeling bovenop stellen. De president zal tijdens zijn bezoek aan Nederland de zusterorganisatie van het Diaspora Instituut Suriname (DIS), namelijk Diaspora Instituut Nederland (DIN) installeren.

46 REACTIES

 1. Intussen heeft Brunswijk het rijk alleen en zal Bouterse hem zeker benaderen om een coup te plegen en samen de buit (Suriname) te verdelen. Bovendien zal het vliegtuig van Santokhi verboden worden te landen bij terugkeer.
  Een mogelijke scenario….


  Maak melding

 2. Dit is niet het juiste moment voor een bezoek aan Nederland. Praten met een demissionair kabinet heeft geen zin, want er is nog geen nieuw beleid dat gericht is op Suriname. En op de bedeltour moeten ze zeker niet gaan. Noch de Nederlandse regering, noch de Staten-Generaal hebben emotionele banden met Suriname. En in Suriname zijn er genoeg vraagstukken, die eerst opgelost zouden moeten worden. Denk maar aan de criminelen in het kabinet, die in Europa nog gevangenisstraffen hebben uit te zitten. De regering van Santhoki kent geen wapenfeiten, het vooralsnog bla bla…. Ik benieuwd in hoeverre de aangekondigde protestmanifestatie door zal gaan. In Suriname is sprake van grote armoede en een belangrijk deel van het volk in Suriname rekent op steun van vrienden en familie in Nederland, maar die bereidheid neemt af.

  Het Diaspora Instituut is een doodgeboren kind, omdat het teveel gericht is op geld halen uit de Surinaamse gemeenschap in Nederland. Ik denk niet dat die mensen zo onnozel zijn dat ze hun zuurverdiend geld aan de rovers in Suriname zullen toevertrouwen.


  Maak melding

 3. Hoeveel Surineds in Nederland hebben nou een industriële productiebedrijf? De meeste zitten in de Toko’s (im- en export).
  Wat nodig is lijkt mij is dat er ondernemers gaan die ervaring hebben in het opzetten en leiden van industriebedrijven in Suriname. Heeft de regering van Suriname al in kaart gebracht welk soort (productie)bedrijven ze met prioriteit wil hebben in Suriname?


  Maak melding

 4. No cure, no pay.
  Als de delegatie niet terugkeert met minstens 100 miljoen euro aan investeringen, dan moet de delegatie zelf alle reis- en verblijfkosten betalen en tevens 1 week loon inleveren.


  Maak melding

 5. Beste Kalibos,
  Een mogelijke staatsgreep?
  De kans is van 0 tot neks.
  Uw, gedachten bevinden in troebelig heid.

  Het is alsof u, denkt aan een koe met goudenhoorn!
  Diep in uw hart, is een licht, welke op uitdoven ligt en wacht op uw aanstekking.

  Wacht, niet te lang, steek het aan en u zult merken dat op deze chaotische aarde ook prachtige dingen gebeurt.

  Beste Pieter,
  Ik weet niet waar u, uw informatie hebt gehaald.
  Maar, velen en ik denken en weten dat het anders is.
  Misschien, kan het wereldjournaal,
  u anders doen denken.

  Ah, ja, armoede?
  De rijksten in financiële opzicht zijn de allerarmsten.
  En de andere armen, koesteren wat zij hebben.
  Zie en hoor naar de verhalen van de op straat levenden, rond de markten.
  Volgens de dikke Van Dale, komt dat neer op ” BEDELEN ”
  Ik, hoop dat u de betekenis van “BEDELTOUR” , in uw eigen woorden een keertje uitlegt.


  Maak melding

 6. @ Debby….juist ja
  ‘Ons land is leeg. Bedrijven gaan inkrimpen en mensen zonder werk. Kijk maar vr december’

  En dat allemaal door die criminelen….
  Vader>couppleger veroordeeld voor moord in eigen land, en drugs in buitenland
  Zoon>zit vast in USA>Wapenhandel.
  Kleinzoon>steelt wapens van opa, en pleegt zelfmoord..
  Minister van Financien >op de vlucht
  Governor centrale bank>in de bak
  directeur postspaarbank>in de bak
  Directeur Ziekenfonds>binnenkort in de bak
  Hooghart>binnenkort in de bak…

  wat een paarse puinhoop….of komt het toch door Nederland??


  Maak melding

 7. Tenminste hebben wij een president, die normaal met bevriende naties , waar wij in Suriname water aan hebben, kan praten en legale zaken kan doen. Itt de coke snuivende grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, die ook nog verkapte bedreigingen heeft geuit op zijn onemanshow.
  Dus president succes en natuurlijk hopen de paarse djamoe edes, dat u géén resultaten voor ons verarmd surinaams volk zal behalen.
  En ineens valt het op: zoveel anti regering posters hier op WTK. Welkom paarse djamoe edes, moordenaarlovers.


  Maak melding

 8. In feite hoeft de Surinaamse overheid geen begrotingstekort te hebben. Er is voldoende geld in het land maar dit geld is niet bij de overheid. Het geld zit bij mensen die er een nationale sport van hebben gemaakt om de belasting te ontduiken. Voetbal als nationale sport zegt hen niets. Het zou Santokhi daarom dieren als hij Rutte om ondersteuning zou vragen om de belastingdienst en fiscale opsporingsdiensten efficiënt te laten functioneren. Maar Santokhi is niet op zijn achterhoofd gevallen. Hij zal ten alle tijden voorkomen dat deze hulp aan Suriname wordt geboden.Dit zou tevens zijn politieke doodvonnis zijn als hij hiermee akkoord gaat. Santokhi zal het zeker ook niet leuk vinden als Nederland op zoek naar fresh money, een honderd procent controle zou toepassen op alle Surinamers die vanuit Nederland naar Suriname of andere landen reizen. Maar via een omweg kunnen de mensen alsnog ” de fresh money ,” naar Santokhi zijn projecten sluizen. Het blijft spannend met de frommel politiek van deze regering.Het is allemaal hap-snap, amateuristisch,onkunde,blunders,enz.


  Maak melding

 9. Santokhi moet tijdens het onderhandelen Rutte’s neus goed in de gaten houden. Dat hebben de Afghanen, die voor de Nederlanders werkten, niet gedaan en daar hebben ze nu spijt van.


  Maak melding

 10. Rutte moet aan president Santokhi vragen of hij akkoord gaat het uitleveren van bouterse , want Rutte zal erbij vertellen dat bouterse hier direct in de gevangenis wordt gesmeten , en die straf dat hij ook in Uw land nog moet uitzitten kan dan hier gelijk erachteraan.
  als bouterse van het toneel af is zal de onderhandelingen veel vlotter gaan.


  Maak melding

 11. Maar liefst 5 ministers op bezoek bij een demissionair kabinet!! Waarom?? Dit bezoek had gezien de economische malaise in Suriname, slechts beperkt kunnen blijven, tot 1 minister en wel die van buitenlandse zaken! Het Volk moet steeds steviger de buikriem aantrekken. Maar de regering neemt het ervan en geeft het weinige geld dat er is, uit aan onbezonnen akties zoals deze.

  Wat is het doel om met zo een zware delegatie naar Nederland af te reizen. Ramdin en achaibersingh hebben in het begin van deze regering al de deksel op de neus gehad, door geld te gaan vragen. Nederland heeft ze toen vriendelijk doorverwezen naar het IMF. Dus ik begrijp de noodzaak niet om nu, wederom die witmang bille te gaan likken.


  Maak melding

 12. Wat is zo byzonder om bij Rutte te gaan??
  Hij gaat ook nr Willempje, gaat Melissa mee naar Maxima?? Gaat ze ondergoed aandoen??
  Redskin ik heb geen hindustaanse arts, ik zal gek zijn. Hoe Ori zn familie tot professoren maakt zo krijgen die hun bull ook. Maak je niet druk met mijn gezondheid. Ik betaal en ik bepaal.
  Een arts moet moeite maken om patiënten hun leven te redden mr die van Su vermoorden ze. Fijne woensdag. Geld zaken nu.


  Maak melding

 13. Dit Zijn Allemaal Positieve Berichten
  Is Van Groot Belang Dat Santokie Daar Geen Leugens Gaat Vertellen. Hij Moet Zich Goed Voorbereiden Zodat Hij Als president Van Suriname Een Goed En Blijvend Indruk Achterlaat


  Maak melding

 14. Aha, sopi sjorrie, ben je vergeten dat jouw counterpart sopi jules wijdenbosch in 1996 de Nederlandse belasting hervormers Suriname heeft uitgezet, omdat ze door wilden pakken met onroerendgoedbelasting en vermogensbelasting invoeren in Suriname? En indien de president jouw advies opvolgt en hulp vraagt bij de belasting inning; dan is jouw gotrofather opa D death meat. Want hij gaat dan met zijn gerimpelde bakasee bloot. Evenals alle big shots hier in Suriname.
  Vraag audiëntie aan bij de president, als hij in jouw land Nederland op bezoek komt.
  Debieus, goed in de spiegel kijken en vertel wat je ziet en kom ons weer vertellen, kleinzerige paarse djamoe ede.


  Maak melding

 15. Ik ben benieuwd naar de antwoorden van Chan op de vragen m.b.t. desie, die de journalisten hier zeker zullen stellen tijdens het persconferentie!!! Deze zijn echte/kritische journalisten.., en niet die neppe, zogenaamde journalisten..uit Su…


  Maak melding

 16. RobG
  —-‐———————————————————————

  Het zou Santokhi daarom dieren als hij Rutte om ondersteuning zou vragen om de belastingdienst en fiscale opsporingsdiensten efficiënt te laten functioneren. Maar Santokhi is niet op zijn achterhoofd gevallen. Hij zal ten alle tijden voorkomen dat deze hulp aan Suriname wordt geboden.Dit zou tevens zijn politieke doodvonnis zijn als hij hiermee akkoord gaat.

  ————————————————————————-

  Ik ben het niet met jou eens. Venetiaan heeft zijn regeer periode toch ook hulp gehad van de Nederlandse belasting dienst. Voor een nieuw belastingsysteem.

  Dat gaat president Chan ook doen.
  Je bent veel te negatief. Dat is slecht voor jou bloeddruk .
  Of ben je bang dat door het nieuwe belastings systeem veel rijke en corrupte paarse ratten door de mand gaan vallen?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 17. Dankzij regering Santhoki heeft Suriname duizenden Covid vaccins van Nederland gekregen. Onder een paarse regering zou de ramp niet te overzien zijn. De huidige regering heeft internationale aanzien. Mensen verwachten dat de paarse ravage binnen 2 jaar opgelost is. Zo werkt dat niet. 1 ding is duidelijk de NDP mag nooit meer aan de macht komen.


  Maak melding

 18. “..
  WAT1 september 2021 At 13:17

  Rutte moet aan president Santokhi vragen of hij akkoord gaat het uitleveren van bouterse , want Rutte zal erbij vertellen dat bouterse hier direct in de gevangenis wordt gesmeten , en die straf dat hij ook in Uw land nog moet uitzitten kan dan hier gelijk erachteraan.
  als bouterse van het toneel af is zal de onderhandelingen veel vlotter gaan.

  …”

  Mee eens.
  Dit is in wederzijds belang, een win-win situatie !

  Aan de andere kant verdient hij geen verblijf in een Nederlandse gevangenis deze is te luxe.

  Bullshit Bouta moet z.s.m. in de vergeethoek gepleurd worden. Hij is de schandvlek in de Surinaams geschiedenis !
  En na zijn persconferentie heeft hij dit alleen maar bevestigd.
  Dat deze randdebiel president was van Suriname is een grove belediging voor land en volk !

  Opgeruimd staat netjes !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 19. Nederland moet simpelweg alle banden met dat corrupte, criminele narcoland definitief verbreken.

  Het bestaat uitsluitend uit veroordeelde moordenaars, drugscriminelen, bankrovers, verkrachters, leugenaars, bedelaars en overig gespuis.

  Opzouten met dat rovershol.


  Maak melding

 20. Jongens opgelet, baas Santohki komt bij jullie op bezoek. Hij gaat eerst langs Rutte die hem gaat ontvangen met zijn hand op de rug (op de knip). Het zal bij een beleefdheidsbezoek blijven. Misschien wordt hij ontvangen door de koning. Melissa op de koffie bij Latina, lekker knus.
  Er wordt weinig gedeeld met het publiek (volk) over de aard van deze reis, niet verwonderlijk dat men vraagtekens plaats bij dit geldverslindend bezoek. Mensen vragen zich terecht af waarom zo’n grote delegatie en notabene in een tijd dat onze Overheid elke dubbeltje nodig heeft.

  Maar ja, de president is iemand die van reizen houdt, in zijn vorige werkzame leven ging hij regelmatig de aardbol rond. (Brieven rond brengen)


  Maak melding

 21. @Poppekast: Dat wordt inderdaad lachen en ja, Suriname kent geen journalisten, het zijn gewoon verslaggevers die publiceren wat er gezegd of opgedragen wordt, een enkeling niet te na gesproken! Ik had trouwens lang geleden al gezegd, dat Chan met een demissionaire Rutte gaat praten. Als Rutte het met Chan cq Suriname meende, had hij dit bezoek laten uitstellen tot er een regering geformeerd is. Maar ja, de sufferds van deze regering weten niet eens wat het verschil is in importantie in het bezoek aan een missionair of demissionaire regering! Wat een amateurs. Dat krijg je nou als je je onderdanig instelt jegens je counterpart!


  Maak melding

 22. Pony, in de jaren 80 gingen opa D en consorten ook zoveel op reis, terwijl wij pinaarden. En dat waren géén noodzakelijke reizen om Suriname uit de pinarie te halen itt deze dienstreizen, die een bijdrage moeten leveren om ons uit de paarse beerput te halen. Dit zijn niet boefdraad 126 wurgleningen reizen.


  Maak melding

 23. RobG 1 september 2021 At 12:51
  In feite hoeft de Surinaamse overheid geen begrotingstekort te hebben.
  =====================================

  RobG, waar heb je dat papiertje gehaald die jou allemaal het recht geeft zulke stommiteiten te verkondigen?
  Die school bestaat waarschijnlijk niet meer of heeft nooit bestaan.
  Ik snap ook helemaal hoe je afgod met zijn hersenspinsels zijn regeer beleid de afgelopen tien jaar gisteren heeft proberen te verdedigen. Nochtans staat er 1 ding vast, dat hij met hand en spandiensten van jongens en meisjes zoals jou het hele land naar de verdoemenis heeft gebracht. Alleen maar chaos en ellende.


  Maak melding

 24. Aaah ja wij hebben genoeg, waarzegger waarzegster hier op WTK?
  Wel paars moet met tak en wortel worden vernietigd worden, daar hebben sommige gelijk in ?ach ja die debby de tortelduifje van bouta, Rob gay de grootste baboon hier?
  Op waterkant?


  Maak melding

 25. Koos, het is ook in het belang van de rijke landen dat er vaccins gaan naar de arme landen, ongeacht welke regering het op dat moment te zeggen heeft in die landen. Voordat je het weet, ontstaat er in de arme landen een nieuwe Super Delta variant van het virus, waar ze ook in de rijke landen last van zullen ondervinden. Ik denk daarom dat Nederland de vaccins toch gestuurd zou hebben naar Suriname met of zonder DiDiBri aan het roer..


  Maak melding

 26. Dankjewel voor de info Latour posse, dus niks verander !!!! delta vu.

  Een tip voor de Surineds, huur een stadion af, laat mensen komen luisteren naar de toespraak van Santokhi, misschien met een oproep zich te komen vestigen in Su, samen in de tjokotjoko.
  Santokhi heeft aangegeven dat hij beleid wil maken voor 1 miljoen Surinamers, niet alleen voor de Surinamers in Su maar ook voor de diaspora. Nu gaat hij naar NL, en wie gaat hij bezoeken, precies een selecte groep en niet de massa, geen kennis making met de Surineds. (overigens, niet mijn probleem). Jullie kunnen hem live zien, Surinamers in Su moeten het doen met een paar flitsen.


  Maak melding

 27. Ik zie het nut van visa-vrij reizen absoluut niet.

  Belangrijkste is concrete afspraken tussen beide ministers van Justitie; uitlevering en start rechtszaak in opdracht van het Inter Amerikaanse hof voor de rechten vd mens.

  Het DNA is met reces, dwz vakantie.
  Deze ministers en de President hebben lange uren achter de rug.
  Opladen en uitrusten, we krijgen een mooie nazomer, lekker genieten.


  Maak melding

 28. Ik denk het niet @Henkes
  Kijk maar naar Curacao. De nieuwe regering heeft de grootste moeite om hulp te krijgen van Nederland, ondanks het feit dat ze nog steeds vallen onder Nederland.
  Trouwens de veroordeelde moordenaar zou liever het volk opofferen, dan hulp ontvangen.
  Venezuela en Cuba hebben de grootste problemen met vaccins. Het is wel degelijk afhankelijk van de zittende regering.


  Maak melding

 29. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  President Santokhi en zijn (delegatie) zullen gesprek voeren met demissionair premier Rutte.

  Ik wacht rustig hun komst en bezoek aan Nederland af.
  Want de Nederlandse Journalisten zullen ook veel vragen hierover stellen.

  En verder kan het DEMISSIONAIR kabinet van premier Mark Rutte, op dit ogenblik geen extra toezeggingen doen aan ons Suriname.
  Kabinetsformatie in Nederland is nog steeds gaande.
  VVD wil Johan Remkes als nieuwe informateur. De zoveelste (informateur).
  Minderheidskabinet:
  De nieuwe informateur zal waarschijnlijk de opdracht krijgen om de mogelijkheid van een minderheidskabinet te onderzoeken.

  En misschien krijgt Nederland door de (perikelen) met bepaalde politieke partijen, uiteindelijk een MINDERHEIDSKABINET.

  En juist in deze moeilijke (periode) komt een (delegatie) uit Suriname op bezoek.

  Dus ik kijk en zal ook lezen, wat er echt uit de bus zal komen van het bezoek van president Chandrika Santokhi en de overige delegatie hier in Nederland.

  Een oud gezegde van van Jopie Pengel: WEES GERUST ALLES KOMT TERECHT.

  Nog een prettige dag verder aan een ieder.


  Maak melding

 30. Allen,
  Pieter, ik denk juist dat de President steun komt zoeken in Nederland hoe DDB te arresteren.
  Hij wil geen nieuwe bloedbad in Suriname, slimme set ?

  SUCCES


  Maak melding

 31. Genoeg Nederlanders die in Nederland pinaren. Je investeerd miljoenen en haalt miljarden (gas&olie) uit Suriname. Chan denk aan snel en heel veel cash maken.


  Maak melding

 32. @Djamoe, jij maakt een kardinale fout. Venetiaans kon hulp vragen bij een reorganisatie van de Belastingdienst. Nu hebben wij met een andere situatie te maken. Toen Venetiaan hulp vroeg aan Nederland was de NPS de grootste partij van het land. De insteek van Venetiaan was anders. Nu hebben wij met een andere soort regering te maken. Deze regering wordt geleid en gesteund door geldpiraten. Het zijn mensen die ontzettend veel van geld houden. De menselijk maat is bij hen zoek. De menselijke waardigheid wordt door hen te grabbel gegooid.Ik zou er helemaal geen moeite mee hebben als Nederland ondersteuning zou verlenen bij het reorganiseren van de Belastingdienst. Maar zoals vroeger ten tijde van Venetiaan zullen bepaalde krachten moeten inleveren dit veranderingsproces frustreren, m.a.w. dwarszitten. Denk maar aan mensen die op de goudvelden, de mensen die goudconcessies bezitten en stukken land verpachten aan anderen.

  @Sabaku,
  Ga het begrip begrotingstekort maar eens nader bestuderen. Ik kan jouw commentaar nergens plaatsen. Misschien komt het door onwetendheid.

  @Lucien, inderdaad met een demissionair kabinet kan men geen bindende afspraken maken omdat men nog altijd rekening moet houden met de Tweede Kamer. Ik vind het daarom ook raar dat vijf ministers hier op bezoek komen. Maar de zeer zakelijk ingestelde koopman ontvangt iedereen aan wie hij zijn producten kan verkopen of van wie hij tegen een zacht prijsje gas en olie kan in kopen.Maar ik denk dat de nood zal bij Santokhi en zijn mensen zeer hoog moet zijn. Een succesje om zijn imago op te vijzelen kan hij zeker gebruiken. Maar ik zie zijn reis naar Nederland eerder als een wanhoopsmissie. Zal me niet verbazen als het rendement van deze missie opgehangen wordt aan mooie woorden en mooie voornemens. Vervolgens gaat hij op bezoek naar de grote baas China. Hij heeft geen keus. Hij kan niet eerder naar India op bezoek gaan en dan naar China. China gaat hem een lesje leren als hij een dergelijke fout maakt. Hij weet in elk geval wie de baas is.


  Maak melding

 33. President Santokhi zal gesprek voeren met demissionair premier Rutte.

  @Esmerald 1 september 2021 At 15:31
  Ik zie het nut van visa-vrij reizen absoluut niet.
  -Maar dat zal ook niet gebeuren.

  Ik heb een klein voorbeeld m.b.t. een voormalige kolonie van Nederland.
  En dat is Indonesië.
  Indonesiërs zijn visumplichtig voor Nederland en het Schengengebied.

  @JackoB 1 september 2021 At 17:09
  Genoeg Nederlanders die in Nederland pinaren.
  Maar ze komen helemaal niet om van de “HONGER”.


  Maak melding

 34. Para Express als die massamoordenaar maar weg is uit Ons Suriname , dan kan het eindelijk langzaam aan rustiger worden , en die luxe daar in de jail zal zeker maar een knip zijn wat die klojo hier in Suriname heeft als vrije massamoordenaar maar wel 20 jaar aan zijn broek , echt we storen er ons telkens aan dat het gerechtelijke macht geen ballen heeft en zo blijft ons land een boevenland


  Maak melding

 35. ach ja weer die debby , die draaikont pony en weer die leugenaar robg , de president van Suriname Santokhi komt op bezoek aan Nederland , nou paarse schijters voor jullie het moment om Nederland te verlaten en breng nog snel eventjes een bezoek aan Suriname en aan jullie afgod , en als president Santokhi weer terug komt naar Suriname , kunnen jullie weer oprotten , maar jullie schijters durven niet he , geld voor een ticket moeten jullie wel hebben , jullie zijn rijk door al die uitkeringen die jullie ontvangen van de Nederlandse regering, stelletje paarse blaaskuikens


  Maak melding

 36. Beste Debby,
  Hebt, u de heer Rutte, ooit ontmoet en of gesproken?
  Ik was in de periode dat de held Peter R de Vries, werd dood geschoten.
  Ik, heb de heer Rutte een hand gegeven en gesproken.


  Maak melding

 37. @RobG en al die andere paarse aanhangers.
  Jullie hebben geen notie wat Bouterse met zijn NDP voor Suriname heeft gedaan. Zie lijst hieronder. Met dit geld zou Suriname moeten floreren. Eindstand het land zit op zwart zaad met dank aan Bouterse en zijn trawanten.

  Leningen 2015 (aantal 2)
  Binnenland
  1) Centrale Bank van Suriname SRD 2.498.327.404 / 3,5% rente

  Buitenland
  2) Industrial and Commercial Bank of China Limited 65,297 miljoen US-dollar / 3,5% rente

  Leningen 2016 (aantal 23)
  Binnenland
  3) Zhong Da International Engineering Company (Suriname) N.V. 3,126 miljoen US-dollar / 3,5% rente

  4) Chotelal N.V. SRD 11.358.600 / 5% rente

  5) Combe Markt N.V. SRD 10.609.311 / 5% rente

  6) Hakrinbank N.V. 3,5 miljoen US-dollar / 8,5% rente

  7) Nationale Uitvoerinsbedrijf N.V. SRD 31.874.096,52 / 9% rente

  8) Republic Bank (Suriname) N.V. 5,5 miljoen US-dollar / 10% rente

  9) De Surinaamsche Bank N.V. 30 miljoen US-dollar / 6% rente

  Buitenland
  10) Inter-American Development Bank 20 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  11) China Dalian 5,79 miljoen US-dollar / 4,85% rente

  12) Israel Discount Bank Ltd. 4,2 miljoen euro / 2,7% rente

  13) Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A 23,8 miljoen euro / 2,5% rente

  14) Oppenheimer Fund 150 miljoen US-dollar / 8,57% rente

  15) Islamic Development Bank 5,896 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  16) Islamic Development Bank 30,8 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  17) Caribbean Development Bank 50 miljoen US-dollar / 2,97% rente

  18) Inter-American Development Bank 70 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  19) ABN-AMRO 17,2 miljoen US-dollar / 1,95% rente

  20) ABN-AMRO Bank 21,99 miljoen US-dollar / 1,95% rente

  21) Islamic Development Bank 30 miljoen US-dollar / 6% rente

  22) Opperheimer Fund 550 miljoen US-dollar / 9,25% rente

  23) Eximbank China 235 miljoen US-dollar / 2% rente

  24) Islamic Development Bank 20 miljoen US-dollar/ 7% rente

  25) Eximbank China 98,5 miljoen US-dollar / 3% rente

  Leningen 2017 (aantal 16)
  Binnenland
  26) Baitali N.V. 6,9 miljoen euro / 6% rente

  27) Baitali N.V. 8 miljoen US-dollar / 6% rente

  28) N.V. Caremco Holding SRD 34.605.720,22 / 9% jaarrente

  29) Republic Bank 10 miljoen euro / 7% rente

  30) Finabank 24,4 miljoen US-dollar

  31) Finabank 12,5 miljoen US-dollar plus 3.255.000 euro

  32) Republic Bank Suriname 10 miljoen US-dollar / 8% rente

  Buitenland
  33) Caribbean Development Bank 65 miljoen US-dollar / 3,3% rente

  34) Inter-American Development Bank 17,5 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  35) Inter-American Development Bank 40 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  36) Export-Import Bank of India 8,64 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  37) Islamic Development Bank 35 miljoen US-dollar

  38) Caribbean Development Bank 498.850 US-dollar / 2,5% rente

  39) Oppenheimer Fund 75 miljoen US-dollar / 9% rente

  40) Inter-American Development Bank 20 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  41) Islamic Development Bank 35 miljoen US-dollar / 6% rente

  Leningen 2018 (aantal 26)
  Binnenland
  42) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. 18 miljoen US-dollar / 6% rente

  43) Baitali N.V. SRD 3.401.100 / 9% rente

  44) Trustbank Amanah 1,4 miljoen euro / 5% rente

  45) Trustbank Amanah 952.380 US-dollar / 5% rente

  46) Baitali N.V. 43,5 miljoen US-dollar / 5% rente

  47) Baitali N.V. 11,9 miljoen US-dollar / 5% rente

  48) Baitali N.V. 2,3 miljoen US-dollar / 6% rente

  49) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. SRD 4.760.595 / 9% rente

  50) Tjongalanga 6,2 miljoen US-dollar / 6% rente

  51) Caremco Holding 5,3 miljoen US-dollar / 5% rente

  52) Trustbank Amanah 1,9 miljoen euro / 5% rente

  53) Trustbank Amanah 3,8 miljoen US-dollar / 5% rente

  54) Trustbank Amanah 1,9 miljoen US-dollar / 5% rente

  55) Trustbank Amanah 2 miljoen US-dollar / 5% rente

  56) Tjongalanga 5,1 miljoen US-dollar / 5% rente

  57) Tjongalanga 7,6 miljoen US-dollar / 5% rente

  58) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. 18 miljoen US-dollar / 6% rente

  59) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. SRD 9,5 miljoen / 9% rente

  60) Kuldipsingh 16 miljoen US-dollar / 5% rente

  Buitenland
  61) Israel Discount Bank Ltd. 3,1 miljoen euro / 4,85% rente

  62) Banca Monte dei Paschi di Siena in Italië 17,8 miljoen euro / 2,5% rente

  63) Inter-American Development Bank 30 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  64) Inter-American Development Bank 20 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  65) Caribbean Development Bank 29,8 miljoen US-dollar / 3,8% rente

  66) Export-Import Bank of India 27,5 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  67) Export-Import Bank of India 3,5 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  Leningen 2019 (aantal 23)
  Binnenland
  68) Hakrinbank N.V. 40 miljoen euro / 1% rente

  69) Surinaamse Volkscredietbank 40 miljoen euro / 1% rente

  70) Republic Bank 10 miljoen US-dollar / 6% rente

  71) Trustbank Amanah 952.380 US-dollar / 5% rente

  72) Trustbank Amanah 952.380 US-dollar / 5% rente

  73) Djojo Bedrijven Groep SRD 12,7 miljoen / 9% rente

  74) S. Main Transport SRD 45,7 miljoen / 9% rente

  Buitenland
  75) The OPEC Fund for International Development 26 miljoen US-dollar / 4,6% rente

  76) The OPEC Fund for International Development 6 miljoen US-dollar / 4,6% rente

  77) International Bank for Reconstruction and Development 23 miljoen US-dollar / 1,4% rente

  78) Export-Import Bank of India 11,1 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  79) Israel Discount Bank Ltd. 1,6 miljoen euro / 2,5% rente

  80) Israel Discount Bank Ltd. 9,3 miljoen euro / 2,1% rente

  81) Credit Suisse 8,85 miljoen euro / 3% rente

  82) Credit Suisse 57,5 miljoen euro / 1,6% rente

  83) Agence Française de Developpement 5 miljoen euro Rente gebaseerd op zes maanden

  84) Israel Discount Bank Ltd. 12,5 miljoen euro / 2,1% rente

  85) Israel Discount Bank Ltd. 2,2 miljoen euro / 2,5% rente

  86) International Bank for Reconstruction and Development 35 miljoen US-dollar / 1,4% rente

  87) International Islamic Trade Finance Corporation 25 miljoen US-dollar / 3,5% rente

  88) Islamic Development Bank 41,3 miljoen US-dollar

  89) Inter-American Development Bank 30 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  90) Export-Import Bank of India 15 miljoen US-dollar / 1,5% rente

  Leningen 2020 (aantal 2)
  Buitenland
  91) Inter-American Development Bank 30 miljoen US-dollar

  92) Inter-American Development Bank 10 miljoen US-dollar

  Suriname is overgeleverd aan de goodwill van schuldeisers. Ja wo set em….om te beginnen als Bouterse de bak in gaat. Wellicht valt er dan te onderhandelen met schuldeisers


  Maak melding

 38. @Koos, een mooie opgedikte opsomming. Het grootste gedeelte kan met een rode pen doorgestreept worden. Oppenheimer zei het al.De Surinaamse regering Santokhi is zeer onbetrouwbaar met het verstrekken / aanleveren van informatie.Oppenheimer heeft ook haar accountants aan het werk gezet. Ze kwamen erachter dat de regering de boel zat te belazeren.


  Maak melding

 39. @Een Nederlander at 01.27 am Mooie opmerking van jou. Heel doortastend. @ Koos wat een grote informatie ben je. Ik vind dat Rutte geen ellende naar Nederland moet halen ik zit al jaren in ellende in Holland door de slechte beleid zoveel antillianen turken en marokanen en nu pakistanen en afghanen hun moeten eerst werk hebben dan pas een huis. Meeste zijn criminelen en zeer hatelijk en er is flinke woingtekort ik ben blij als ik heelhuids in huis bent zoveel overlast en witte hollanders ook zeer racistich omdat ze in nl geboren en de boel opzetten. Ik denk gemiddelde surined is armer dan in suriname maar hun leven onzichtbaar en zijn zeer schuw wereldvreemd en zoeken eerder ruzie dan dat ze vriendelijk zijn. Ik ken een heleboel maar hun zijn heel erg Schuw. @Ribeiro at 10.40 en @pieter 10.21 ook mooie reactie. Klopt ook wel.


  Maak melding

 40. een nederlander , goh een van de 17 miljoen Nederlanders
  sandra-angela , robg , 2 paarse rioolratten , goh 2 van de 1000 paarse rioolratten in het riool van de bijlmer
  nou ga alle 1001 idioten toch demonstreren in Den Haag , maar ook dat durven deze waardeloze gasten niet , wel elke dag een grote bek hier op WTK over president Santokhi , nou nu hebben jullie de kans om president Santokhi recht voor zijn gezicht een grote bek te geven , of na ga de ontmoeting met de koning ( o ja neem debby mee die is geil) maar ook dat durven jullie niet , jullie blijven gewone slappe domme paarseratten


  Maak melding

 41. Kom nou Rob G je doet net of Bouterse het land geweldig heeft achtergelaten. Als Suriname niet arm hoeft te zijn, zoals jij zo mooi kort door de bocht schetst, waarom trof deze, ook waardeloze regering dan geen volle schatkist aan. Alles wat ze hadden moeten doen was namelijk heel simpel: één telefoontje naar Rob G. Als Chan op basis van gelijkwaardigheid, zoals hij zelf zegt, een ontmoeting heeft met Rutte dan klopt dat wel. Rutte is demissionair minister President. Dat zal Chan binnenkort ook wel zijn.


  Maak melding

 42. Santokhi gaat op gesprek bij Rutte klinkt ongeveer als patient gaat op gesprek bij psychiater.
  Ik hoop maar niet dat het zo is, want die Rutte is echt een psychologisch geval. Zijn geheugen is erg kort en tegenwoordig lacht hij als een boer met kiespijn.
  Dus als hij Santokhi iets toezegt, dan is de kans groot dat hij dat over een maand alweer vergeten is.


  Maak melding

 43. Wat een trieste zaak hier op waterkant. In plaats dat die smerige paarse rioolratten het toejuichen dat er nu een President is die er alles aan probeert te doen om een toekomst voor het volk van Suriname te organiseren, komen ze hier met hun smerige prietpraat..
  Zo zie maar weer wie tegen het volk is.


  Maak melding

 44. @jesse ptachtige reactie mooi zo. De rotte surinamers als @,Wat en @ Sabaku denken nederland rozengeur en manenschijn maar het is rioolstank maar de hollanders ratten gedragen zich erg nederig tegen hun en zijn bang . Deze kanker @Wat en @Sabaku geven zieke geile commentatoren. Ik ken veel van zulke zieke gevallen contact geil commentaar geil ruzie geil geile vuile rioolratten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.