Wi! Uma Fu Sranan op Audiëntie bij minister Achaibersing

9
Wi! Uma Fu Sranan op Audiëntie bij minister Achaibersing

De agrarische vrouwencoöperatie ‘Wi! Uma Fu Sranan’ heeft op 31 augustus 2021 een bezoek aan de minister van Financiën en Planning gebracht. De officiële kennismaking was in het kader van economische ontwikkeling. De delegatie werd ontvangen door minister Armand Achaibersing, Financiën-directeur Dharmradj Parohi en Reguillo Hira van Economische Aangelegenheden. Hira is ook president-commissaris van de Nationale Onwikkelingsbank (NOB).

Voorzitter Tania Lieuw-A-Soe van ‘Wi! Uma Fu Sranan’ gaf een presentatie over de organisatie en haar doel om duurzame inkomsten voor vrouwen te creëren. ‘Wi! Uma Fu Sranan’ bestaat sinds 2013 en is gefocust op vrouwen in de agrarische sector, vooral in rurale gebieden. De coöperatie streeft ernaar om de levensstandaard van vrouwelijke agrarische producenten te verbeteren en heeft zelfs een award voor haar werk ontvangen van de Inter-American Development Bank (IDB). In 2020 kreeg ‘Wi! Uma Fu Sranan’ de IDB Super Heroes of Development award. 

De organisatie produceert van aardvruchten pap en meelsoorten. Ze heeft babyvoeding ontwikkeld, die voldoet aan de ‘Codex Alimentarius’. Dat is een verzameling aan standaarden en richtlijnen met betrekking tot voedsel, productie van levensmiddelen en voedselveiligheid. In het Herstelplan 2020-2022 is er ook een babyvoedingsprogramma opgenomen. Minister Achaibersing gaf dan ook aan dat het een goed idee zou zijn als dit lokale product wordt geïncorporeerd in het programma.

De minister zei bijzonder onder de indruk te zijn van de organisatie en de producten. Niet alleen vanwege de professionele verpakking en uitstraling, maar vooral ook omdat de producten lokaal en importvervangend zijn. Daardoor wordt de voedselvoorziening vanuit de lokale markt gestimuleerd. ‘Ik sta volledig achter dit project, dat werkgelegenheid stimuleert en een Surinaams product is’, aldus minister Achaibersing.

Tijdens het bezoek is er ook van gedachten gewisseld over uitdagingen in het productie- en projectproces.

Bekijk ook:

9 REACTIES

 1. Dit project, zal slagen en grondstoffen genereren voor voeding.
  De presentatie en het gesprek met de minister, zal oplossingen bedenken voor de blijvende toekomst.
  We zitten niet, samen komen vooruit.


  Maak melding

 2. Een klein groepje moet niet pretenderen dat zij alle Surinaamse vrouwen vertegenwoordigt. Zij planten zaden, maar de mannen planten ook hun zaad in ons.


  Maak melding

 3. Debby wanneer ga jij iets doen met je luie reet. Deze dames zijn vooruitstrevend en willen ondernemen. Jij wil achteruit en je hand openhouden gratis. Jij bent het type niet werken maar stelen. Stiekem heb je het hier over je eigen ellende. Alleenstaande moeder met teveel beltegoed en kinderen zonder vader. Zou je niet eerst bij jezelf beginnen en je domme Afrikaanse slaven mentaliteit van je afschudden.


  Maak melding

 4. Redskin , debby is nog te moe om alles van zich af te schudden van al dat niets doen , en deze debby is niemand hoor , het is een gewone paarse zombie , dus er geen aandacht meer aan schenken.


  Maak melding

 5. @ Debby. Aleenstaande moeders pienaren al voor honderden jaren in Suriname of de hele wereld. Raad maar hoe dat komt. Wanneer gaan ze dat afleren met de hit en run mentaliteit van de sperma donors???


  Maak melding

 6. ” …
  In 2020 kreeg ‘Wi! Uma Fu Sranan’ de IDB Super Heroes of Development award. 

  De organisatie produceert van aardvruchten pap en meelsoorten. Ze heeft babyvoeding ontwikkeld, die voldoet aan de ‘Codex Alimentarius’. 

  Ik sta volledig achter dit project, dat werkgelegenheid stimuleert en een Surinaams product is’, aldus minister Achaibersing.
  …”

  Dit is toch geweldig ! Bravo !

  Deze regering is voor samenwerking en voor ontwikkeling en voor Suriname eerst !

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.