President Santokhi 4 dagen naar Guyana voor politieke consultatie

37
President Santokhi voor vrij brede politieke consultatie naar Guyana

“Een vrij brede politieke consultatie en ook een betreffende de stand van zaken over de technische samenwerking en het stimuleren van verdere samenwerking.” Zo verwoordt minister Albert Ramdin het bezoek dat een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 augustus 2021 aan buurland Guyana brengt. Het Surinaamse staatshoofd zal dan in dialoog treden met zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali over de stand van zaken met betrekking tot het vorig jaar gesloten Strategisch Dialoog en Coöperatie Platform (SDCP). 

Deze overeenkomst is bedoeld om de samenwerking naar het hoogste niveau – staatshoofden niveau – te tillen en verschillende werkgroepen aan het werk te zetten op de verschillende deelbeleidsgebieden, onder andere volksgezondheid, energie, olie en gas, landbouw, veeteelt en visserij. Het ligt in de bedoeling om na te gaan waar samenwerking op die gebieden mogelijk is en eveneens na te gaan welke problemen zich op dit stuk in de relatie voordoen. Binnen de overeenkomst is vastgelegd dat de presidenten elkaar tweemaal per jaar ontmoeten. Echter is dit vanwege de Covid-19-pandemie niet mogelijk. De ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen hebben wel regelmatig contact gehad. Minister Ramdin: “De bedoeling is dat tijdens dit bezoek een update gepresenteerd zal worden van waar de werkgroepen zijn. Ook zal van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om ook te praten over een aantal strategische initiatieven tussen de beide landen en ook om te praten over ontwikkelingen op het westelijk halfrond, met name ontwikkelingen die impact hebben op Guyana en Suriname.”

Met het staatshoofd en zijn echtgenote reizen behalve minister Ramdin ook mee de ministers van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Openbare Werken. De aanwezigheid van de bewindslieden heeft te maken met het feit dat er een aantal specifieke landbouwzaken op de agenda staan, waaronder visserij in de Corantijnrivier. Op stuk van natuurlijke hulpbronnen betreft het de onderwerpen olie en gas. OW en TCT zijn er vanwege de bouw van de brug over de Corantijnrivier. “Heel functioneel en op basis van de agenda samengesteld,” zegt minister Ramdin over de delegatie.

Naast de ministers reizen ook 22 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven mee naar het westerbuurland. Minister Ramdin spreekt van een historisch moment. Het is namelijk oor het eerst dat zo een grote delegatie van het bedrijfsleven zal participeren in een bilaterale ontmoeting tussen twee landen. Vanuit het bedrijfsleven zullen participeren vertegenwoordigers van bedrijven die een vestiging in Guyana hebben, maar ook bedrijven die van plan zijn een vestiging te openen dan wel zaken te doen in Guyana. “Op dit moment is de belangstelling heel groot, maar we hebben het moeten beperken tot 21 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, waarvan 5 reeds in Guyana aanwezig zijn. 17 zullen met de delegatie afreizen.”

Over het belang van het bezoek zegt de bewindsman dat Suriname en Guyana buurlanden zijn en veel personen- en goederenverkeer over de grensrivier kennen. Vaak zijn er obstakels in de verkeerstroom. “Dat soort zaken moeten besproken worden.” Een belangrijk gegeven is dat beide landen olie en gas voor hun kust hebben. “Het is belangrijk dat wanneer we dit soort natuurlijke hulpbronnen hebben – waarmee grote investeringen gepaard gaan –  we dan samenwerken en elkaar op de hoogte houden.” Minister Ramdin acht het ook van groot belang om als buurlanden te kijken naar vriendschappelijke relaties en in dat opzicht samen te werken op het internationale vlak. Zowel de politieke ontwikkelingen op het westelijk halfrond als het gezamenlijk optreden zijn belangrijk, omdat beide landen belangen hebben in hetzelfde gebied. Minister Ramdin: “Wanneer je in hetzelfde gebied woont, spelen er ook veiligheidsvraagstukken.” Hij wijst erop dat vanwege de uitgebreidheid van het grondgebied van Suriname en Guyana er illegale drugtransporten plaatsvinden. In de afgelopen maanden zijn er met succes een paar interventies gepleegd, hetgeen een nauwe samenwerking vergt en genoeg reden is dat de presidenten om bij elkaar te komen. “Om de stand van zaken op te maken, nieuwe initiatieven te ondernemen en de samenwerking naar grotere hoogtes te brengen.”

Minister Ramdin benadrukt dat Surinames buitenlandse politiek deel van haar ontwikkelingspolitiek is. Indien de relaties niet warm worden gehouden en men niet frequent bij elkaar komt, gaan er dan kansen van samenwerking verloren alsook kansen om economisch voordeel te halen. Het feit dat Surinaamse bedrijven in Guyana vestigingen kunnen openen is zo een kans. President Santokhi zal in Guyana aanwezig zijn bij opening van een filiaal van Optiek Ninon. “Wij kunnen niet geïsoleerd zijn, we gaan dan geen ontwikkeling krijgen”, aldus minister Ramdin, die eraan toevoegt dat het bezoek niet gezien moet worden als een kostenpost. “Je verdient eruit en daarom is het een investering. Zowel politiek, financieel en economisch brengt het voordelen met zich mee.” Hij benadrukt dat geen enkel land op zich staat in de wereld noch alleen ontwikkeling kan brengen. “Daarvoor is de wereld te veel op elkaar afgestemd en van elkaar afhankelijk. Derhalve zijn deze bijeenkomsten noodzakelijk, ook wanneer wij in crisis zijn, is een van de goede investeringen om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden”. Volgens de bewindsman bieden dit soort bezoeken die mogelijkheden en kunnen die alleen maar ten nutte zijn voor de ontwikkeling van Suriname.

37 REACTIES

 1. dus 40 man die op kosten van de staat 4 dagen onnodig geld uit gaan lopen geven
  waarvan de regering maar blijft zeggen dat het er niet is?
  met 40 man tijdens covid lekker op reis
  zie die dikke patjakker zonder mondkap op de foto staan dan
  en dat moet een voorbeeld zijn?
  fucking onzin allemaal weer…… eind resultaat?
  veel kosten en heeft niets opgeleverd zoals gewoonlijk bij diknek


  Maak melding

 2. Een vrij brede politieke consultatie en ook een betreffende de stand van zaken over de technische samenwerking en het stimuleren van verdere samenwerking en daar moeten wij het doen. Niet lullen, geen diepgaande vragen stellen want dat doet de pers ook niet. Vier dagen met een zware delegatie naar het land dat al generaties een deel van ons grondgebied bezet houdt. Niks daarover in het bericht, want voor Chann en zijn Guyanese vrouw is dat een gepasseerd station. Tigri is wat hun betreft Guyanees grondgebied en als het in de toekomst moeilijk wordt kunnen ze daar ook Nickerie aan toevoegen……is dat soms de ware agenda van dit bezoek???


  Maak melding

 3. QQQ .. Lucien Karwafodi

  Deze Beste Heer Is Inhoudelijk Altijd Sterk. Hij Onderbouwd Zijn Argumenten Perfect En
  Op Een Academisch Nivo Velen Kunnen Van leren

  Hij En Nog 3 Anderen Op Deze Site


  Maak melding

 4. Het binnenlands beleid van deze regering verdiend nog steeds geen schoonheid prijs. Het beleid rammelt nog aan alle kanten en is nogal wazig, vanwege weinig of geen transparantie, vertrouwen en weinig structuur. Verarming slaat toe in alle lagen (behalve de rijken) van de bevolking.
  Maar een regering heeft ook een buitenlands beleid en daarin doen zij het niet slecht.
  Nu weer met een bezoek aan Guyana, kan alleen maar vruchten afwerpen in de toekomst. Je kunt je moeilijk afzonderen van de wereld omdat je binnenlandse crisis hebt. Het buitenland staat niet stil, je moet erbij zijn. De verdere ontwikkeling van het land is hiervan afhankelijk. Dus gewoon afwachten wat zo’n buitenlandse reis oplevert, welvarende landen doen het ook, niks mis mee.


  Maak melding

 5. @Lucien Karwafodi

  Waarom heeft Bouterse tijdens zijn 10 jaar regeren het Tigri gebied niet van Guyana teruggevorderd? Had Bouterse daar de ballen niet voor?
  Jij bezigt continue gespierde taal op deze site. Waarom heb je Bouterse niet bijgestaan met diezelfde harde taal om het Tigri gebied weer tot Surinaamse gebied te maken.
  Holle vaten klinken altijd het hardst.


  Maak melding

 6. Het gaat geweldig goed met Guyana sinds de machtsoverdracht door een Afro aan een Indier Irfan Khan. Deze geweldigste president ooit in de geschiedenis van Guyana heeft voor welvaart en vooruitgang gezorgd.


  Maak melding

 7. Viyayarni
  15 augustus 2021 At 20:02
  @Lucien Karwafodi

  Waarom heeft Bouterse tijdens zijn 10 jaar regeren het Tigri gebied niet van Guyana teruggevorderd? Had Bouterse daar de ballen niet voor?

  Nee Bouterse zijn ballen zijn opgedroogd en hij is ook geen militair anders had hij vast wel een steategie bedacht. Laffe zwarte natte hond !


  Maak melding

 8. ==Beste mensen,
  overal op de wereld zijn presidenten met aanhang verplicht te reizen naar andere landen.
  Het gaat erom dat partijen zaken voor elkaar krijgen zodat er bedrijven opgezet kunnen worden. Dit brengt een win win situatie voor beide landen als het gaat om inkomsten. Denk ook aan werkgelegenheid.

  Het is de bedoeling dat alles wordt vastgelegd zodat men kan nagaan wat er besproken is en welke bedrijven opgestart zullen worden.

  Een voorbeeld van Nederland is dat ze op de hele wereld bedrijven hebben en een van de sterke economieën hebben.

  Sommige presidenten gaan met aanhang naar landen om geld te lenen en niets bereiken voor land en volk. Al dat geld wordt in hun zakken gestopt.

  Sommige Surinamers kunnen NIET breed denken en daarom gaat het ook NIET goed in het land. Ze zijn zo verwend dat alles bij de oude moet blijven!!!!!

  Zolang de Surinamers niet de eenheid vormen zal het een probleem zijn en worden in Suriname. Alle culturen bij elkaar zijn heel prachtig en mooi, maar het is een vloek met het racistische gedoe.


  Maak melding

 9. Als ik Chan was zou ik kijken wat Saya en bordoo voor hem in petto hebben.
  Guyana doet wat ze willen met Su. Zelfs melissa zit op chan zn gezicht.
  Ned hft tigri nooit willen aanvechten en daarna vond Vene dat we niet yebzuchtig moeten zijn. Chan moet oppassen. Roger Khan wacht op hem.


  Maak melding

 10. De regering, gaat niet op reis, het is werken voor land en volk.
  Snap een keertje, zonder dialoog bereikt een regering niets.

  Kijk in uw, historie.
  Als u niet werkt, geldt het niet voor u.


  Maak melding

 11. Debby
  15 augustus 2021 At 20:41
  Als ik Chan was zou ik kijken wat Saya en bordoo voor hem in petto hebben.
  Guyana doet wat ze willen met Su. Zelfs melissa zit op chan zn gezicht.
  Ned hft tigri nooit willen aanvechten en daarna vond Vene dat we niet yebzuchtig moeten zijn. Chan moet oppassen. Roger Khan wacht op hem.

  Helemaal niet. Wie zegt dat? Santokhi is geen buschauffeur op wie Roger staat te wachten.


  Maak melding

 12. @Poepe Jantje: Ja de Indiers zijn in een gespreid olie-bedje dat hun voorgangers voor hun volk hebben voorbereid. Daar is geen kunst aan! Maar ja, zoals jullie zijn, zal dit natuurlijk als een verdienste van de Indiers worden gebracht. Maar weet je, de waarheid is net een hardnekkig terugkomend eczeem en ontmaskert jullie elke keer weer!


  Maak melding

 13. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  President Santokhi 4 dagen naar Guyana voor politieke consultatie.

  Ik zal het bezoek in ons buurland Guyana zelf volgen via verschillende (sites) van Guyana.

  Bron: (americasmi.com/insights/key-lessons-suriname-learn-guyanas-oil-boom)
  Door Arthur Deakin geplaatst op 16 juli 2021 in energie.
  American Market Intelligence Co-Director, Arthur Deakin.
  3 BELANGRIJKE LESSEN DIE SURINAME MOET LEREN VAN GUYANA’S OLIEBOOM

  Bron: (stabroeknews.com). 13-8-2021
  Culture of bribes, patronage, nepotism could strangle Guyana, Suriname oil wealth dream
  -American Market Intelligence Co-Director, Arthur Deakin.

  @Ira 15 augustus 2021 At 20:30
  ==Beste mensen:
  Een heel duidelijke reactie. Volkomen eens.

  Maar de Surinaamse (onderhandelaars) moeten wel voorzichtig zijn.
  Iemand had in zijn of haar reactie, dat deze Surinaamse regering GELD zou gaan bedelen in Guyana.
  Wel dan heeft men het glad mis in deze.
  De financiële perikelen in Guyana is niet gemakkelijk.
  Ze zijn in Guyana wel bezig om nu zaken in orde te brengen.
  Daarom is het goed om via (daily news Guyana) verschillende berichten te volgen als buurland.

  Vandaag las ik ook een artikel via (kaieteurnewsonline.com).
  Guyana heeft een enorme fout gemaakt tijdens onderhandelingen met het Exxon-contract.
  Bron: (kaieteurnewsonline.com) 15-8-2021
  Loophole allows US $Bs to be withheld from Guyana to pay oil costs — Sanzillo

  Exxon Contract…

  Kaieteur News – The Guyana Government failed to protect itself from front-loaded costs in its oil and gas contract signed with ExxonMobil and its partners and as such, receipt of hundreds of millions, if not billions of dollars due to Guyana will be held back well into the 2030s.

  Kaieteur News – De regering van Guyana heeft zichzelf niet beschermd tegen hoge kosten in haar olie- en gascontract dat is ondertekend met ExxonMobil en haar partners en als zodanig zal de ontvangst van honderden miljoenen, zo niet miljarden dollars als gevolg van Guyana goed worden tegengehouden tot in de jaren 2030.

  Het volledig artikel is verder te lezen via de genoemde (site).
  Suriname moet niet dezelfde fout maken als Guyana.

  Het zou ook prachtig zijn geweest als het volgende bedrijf nu ook het volgende zou doen in Suriname.
  Bron: (newsguyana.com) 13-8-2021
  Mega-agroverwerkingsfaciliteit van US $ 35 miljoen wordt gebouwd in Enmore, Guyana.

  De regering van Guyana heeft via het Guyana Office for Investment een Memorandum of Understanding getekend met Caribbean International Distributors Inc., een lid van de Rudisa Group of Companies, voor de ontwikkeling van een historische agroverwerkingsfaciliteit van US$35 miljoen.

  De faciliteit zal zich naar verwachting bezighouden met de productie en verpakking van verschillende producten, variërend van: melk, natuurlijke vruchtensappen en water tot een verscheidenheid aan broodproducten zoals hamburgerbroodjes, koekjes, koekjes, croissants, bagels en donuts om Guyana’s lokale en exportproducten te leveren. markten.

  De faciliteit zal werk bieden aan ongeveer 600 mensen en zal een belangrijke stimulans zijn voor de bedrijven van lokale fruit- en melkveehouders die de belangrijkste leveranciers van deze faciliteit zullen zijn.

  Het artikel is ook verder te lezen via de genoemde site.


  Maak melding

 14. Zijne Excellentie gaat vier dagen in de leer bij de Guyanese president. De Guyanese president is een man van een grotere kaliber. Wie weet krijgen wij na vier dagen een linkse Chandrikapersad terug in Suriname. We moeten wel voor waken dat Chan Suriname niet in de uitverkoop zet in Guyana. Guyana kan nu begonnen zijn met de exploitatie en verkoop van aardolie maar de deskundigheid zit in Suriname. Als Chan het slim aanpakt kan Staatsolie aardolie van Guyana gaan raffineren voor de Guyanese en Surinaamse markt. Het moet voor beide landen een win-win situatie opleveren. Het moet voor beide landen mogelijk zijn om benzine, diesel en stookolie voor een veel lagere prijs aan te bieden aan de lokale markt. Waarom lukt dit wel in Nigeria, Rusland, Algerije, Irak, de VSA en andere olieproducerende landen.


  Maak melding

 15. robg , ga toch met luci en debby een triootje doen , sorry franco 11 wil ook mee doen , dus nu kan het want de president is 4 dagen uitlandig , en de vp Brunswijk zal die 4 dagen waarnemend president zijn , grijp jullie kans om met de gestolen wapens een nieuwe coup te plegen en brunswijk zal het goed vinden want dan wordt hij president , bouta niet want die is een imbeciel geworden


  Maak melding

 16. En dat, terwijl velen niet uitbetaald kunnen worden. Het regerings apparaat kost de burger heel veel geld. Uiteindelijk gaan ze van onze centjes, dit uitstapje betalen. En u, moet voorlopig nog even de eindjes aan elkaar knopen…


  Maak melding

 17. lucien
  15 augustus 2021 At 23:58
  @Poepe Jantje: Ja de Indiers zijn in een gespreid olie-bedje dat hun voorgangers voor hun volk hebben voorbereid. Daar is geen kunst aan! Maar ja, zoals jullie zijn, zal dit natuurlijk als een verdienste van de Indiers worden gebracht. Maar weet je, de waarheid is net een hardnekkig terugkomend eczeem en ontmaskert jullie elke keer weer!

  Noem jij mij dan een land op met een zwarte leider waar het goed gaat. Overal in die landen zie je armoede, geweld, corruptie en politieke instabiliteit. Ik weet het, de feiten doen pijn. Waarin worden “we” ontmaskerd dan? In ieder geval houden de Indiers niet de handen op om te bedelen.


  Maak melding

 18. Noem mij een moslimland waar men democratisch te werk gaat. Wij moslims kunnen niet met vrijheid omgaan. Dat komt door de sharia wetgeving.
  Kijk naar de Taliban. Weer een democratische regering om zeep geholpen door sharia extremisten.


  Maak melding

 19. X. Mohammad
  16 augustus 2021 At 06:03
  Noem mij een moslimland waar men democratisch te werk gaat. Wij moslims kunnen niet met vrijheid omgaan. Dat komt door de sharia wetgeving.
  Kijk naar de Taliban. Weer een democratische regering om zeep geholpen door sharia extremisten.

  Volgens mij kom jij net onder je steen vandaan mr. Mohammad. Bij mijn weten zijn er maar 3 landen waar de Sjaria wetgeving geldt; Saoedie Arabie, Pakistan en Sudan. Niet de landen waar jij en ik graag op vakantie gaan. Dan jouw vraag waar ( Isl.landen) het goed gaat; Koeweit, VAE, Indonesie, Maleisië, Tunesie, en noem maar op.
  Nu jij “ Mohammad” noem jij een land op waar een zwarte leider is en het volk welvarend en ontwikkeld is. Een land maar !


  Maak melding

 20. Popo Jantje

  Noem mij maar een land op waar indiers aan de macht zijn, waar het goed gaat
  Zijn stuk voor stuk arme landen en ik ken geen een wat tot een rijk land behoort.


  Maak melding

 21. Bollie
  In tegenstelling tot Afrikanen hebben Indiërs maar een land en dat is India. Indiërs noemen Engelsen vampiers m.a.w. ze zijn leeg gezogen en daarom duurt herstel erg lang. India gaat met sprongen vooruit en zij behoren tot een economische en militaire macht in de wereld. In de ruimtevaart doen zij ook uitstekend. Overal in de wereld waar Indiërs aanwezig zijn hebben ze hoge posities en ze brengen welvaart. Indiërs ( Hindoestanen) hebben het overal redelijk goed tot uitstekend.In UK is zelfs een Indiër minister van binnenlandse zaken. Je leest waarschijnlijk alleen Sur nieuws. Onthoud: Indiërs hebben maar een land.
  Noem mij een land in het continent Afrika waar het goed gaat. Wat blanken en Indiërs in verschillende landen van Afrika hadden opgebouwd (bv Z Afrika) hebben de zwarten vernietigd. Ze vinden het
  prettig om in onderdrukking en armoede te leven en ze houden niet van werken zoals jij en jouw soort, daarom komt het voorlopig niet goed met Afrika en Sur.
  Afrikanen waren eerder dan Hindoestanen in Sur. Vergelijk hun kennis, werklust en rijkdom. Indiërs (Hindoestanen) zijn vooruitstrevend.
  Weet je wat jij moet gaan doen? Staken en demonstreren en misschien ook stelen!


  Maak melding

 22. @bollie

  Het eiland Mauritius behoort tot Afrika. Weet je wie dat eiland hebben ontwikkeld?
  68% van de Mauritianen stamt af van Indiërs. Hun voorouders waren naar Mauritius gebracht om in de suiker industrie te werken net zoals in Zuid-Afrika.
  Dat het Mauritius economisch goed gaat komt door de nazaten van de Indiërs en door de nazaten van de Chinezen. Decennia lang wordt de regering geleid door Mauritianen van Aziatische afkomst.
  Mauritius is een prachtig eiland waarvan slechts 29% van de bevolking creool is. Laat dat maar eens goed tot je doordringen.

  Ook op Fiji gaat het redelijk goed dankzij de nazaten van de Indiërs. Overal waar Indiërs en hun nazaten wonen doen ze het goed.
  Natuurlijk zitten er ook fraudeurs, oplichters, kortom criminelen tussen, maar het grootste deel weet zich te gedragen en is beschaafd, ontwikkeld.
  Elk land waar Indiërs wonen en werken is zeer tevreden over hun werk attitude. Het zijn harde werkers.

  India is zich snel aan het ontwikkelen. Zelfs de Ikea zag er brood in om zich in India te vestigen. In 2018 opende Ikea haar eerste vestiging in Delhi. In 2025 wil Ikea 25 vestigingen hebben in dat land.
  Door de covid-19 pandemie is de ontwikkeling van India enigszins getemperd. Ook andere landen hebben daar last van.


  Maak melding

 23. lucien 15 augustus 2021 At 23:58
  @Poepe Jantje: Ja de Indiers zijn in een gespreid olie-bedje dat hun voorgangers voor hun volk hebben voorbereid. Daar is geen kunst aan! Maar ja, zoals jullie zijn, zal dit natuurlijk als een verdienste van de Indiers worden gebracht. Maar weet je, de waarheid is net een hardnekkig terugkomend eczeem en ontmaskert jullie elke keer weer!
  ======================================

  Onsterfelijk belachelijk. “in een gespreid olie-bedje dat hun voorgangers voor hun volk hebben voorbereid”. Je zou even iets dieper moeten graven in je selectief geheugen. Het is je paarse afgod met zijn vorige regering die heeft zitten graaien in de spaarcentjes van het volk en het land in chaos en ellende heeft achtergelaten.
  Wat een smerige vieze vuile opmerking van een bijzondere paarse rioolrat.


  Maak melding

 24. Viyayarni
  Wat maakt in jou ogen een economie succesvol: Niet enkel de geur van winst, maar juist handelsethiek, creativiteit, eerlijke prijzen, kwaliteit van koopwaar, oog voor het milieu en bovenal gunfactor. Dus het zijn echt niet alleen indiers die verantwoordelijk zijn voor het economisch succes in de landen die jij suggereert.
  Doordat ik voor mijn beroep over de wereld reis, kom ik tot de conclusie, dat jou bewering ongefundeerd zijn en nergens opslaat.


  Maak melding

 25. Indiërs willen wel degelijk in een gespreid bedje belanden.
  Google, Microsoft, Apple, Oracle enz. hebben allemaal Indiërs op hoge posten. Een India-afkomstige vrouw was CEO van Coca Cola (of Pepsi Cola).
  Vraag: waarom kunnen ze dan in India geen wereldbedrijf maken en runnen?
  Antwoord: omdat ze in de VS in gespreide bedjes terecht komen.
  Als ze alles zelf van scratch moeten opbouwen, kunnen ze het niet.


  Maak melding

 26. Meer dan de helft van Zwart Afrika is islamitisch. Daar ga je dan ook niet de democratische landen vinden. Daar vindt je koppensnellers en handen afhakkers en stenigingen. Want dat wordt ons moslims geleerd.
  Onze opvoeding: ben je het niet eens met iemand van een ander geloof? Stenig hem dan of vermoordt hem. Neem al zijn bezittingen in beslag en maak zijn vrouw en kinderen tot (seks)slaaf. Dit werd en wordt ons moslims geleerd door onze ‘geestelijken’ die behoren tot de domste mensen op de wereld.


  Maak melding

 27. bollie
  16 augustus 2021 At 11:42
  Popo Jantje

  Noem mij maar een land op waar indiers aan de macht zijn, waar het goed gaat
  Zijn stuk voor stuk arme landen en ik ken geen een wat tot een rijk land behoort.

  Bollie vraag aan de blanke Zuid Afrikaner waarom de havenstad Durban zo welvarend en economische bloei kent. Hij zal antwoorden dat het de verdienste is van de Indiase gemeenschap die met hard werken deze stad tot het economisch centrum heeft ontwikkeld. Stel dezelfde vraag aan de zwarte Zuid Afrikaan en hij zal de mond vol hebben over discriminatie en racisme. Maar dat de zwarten Zuid Afrika naar de mallemoer hebben gebracht zal hij niet toegeven. Lees je het verschil Bollie?


  Maak melding

 28. Yor

  Ik heb met je te doen, je bent zo zielig en simpel.
  Je weet vast niet dat ik tot een van de mensen op deze aardbol behoor die het in alle opzichten goed heb getroffen. Wat betreft intelligentie, relatie, familie, werk, gezondheid, uiterlijk en ook nog heel erg sociaal en altijd bereid ben andere te helpen die het wat minder hebben getroffen in dit leven.
  Dus demonstreren hoef ik niet, bedelen niet, stelen niet en staken helemaal niet omdat ik met mijn echtgenoot samen een miljoenen bedrijf run.
  Maar als jij hulp nodig hebt wil ik je wel doorverwijzen naar GGZ. (Geestelijke Gezondheids Zorg)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.