VIDEO: Verbazing om drukte bij mall; vechtpartij uitgebroken

41
VIDEO: Verbazing om drukte bij mall; vechtpartij uitgebroken

In Suriname hebben grote groepen jongeren zich zaterdagavond verzameld bij de Hermitage Mall. Dat is ook te zien in onderstaand filmpje van een Facebook gebruiker, die eerder ter plekke live ging. Het is niet duidelijk waar de jongeren op af zijn gekomen.

Buurtbewoners hebben met grote verbazing kennis genomen van de drukte. Het is de eerste keer sinds de lockdown dat het zo druk is bij de mall.

Omdat de gezondheidsmaatregelen niet werden gehandhaafd werd er contact met de Surinaamse politie opgenomen. Die gaf aan al op de hoogte te zijn en kwam na een uur ter plaatse.

Aan het begin van het filmpje hieronder is te zien dat er een vechtpartij uitbrak. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat er een uur later weer een gevecht is uitgebroken en dat de politie weer zou zijn ingeschakeld.

Bekijk hier de beelden die wij geplaatst hebben met toestemming van de maker. Onderaan de situatie rond 21.00u:

41 REACTIES

 1. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  VIDEO: Verbazing om drukte bij mall; vechtpartij uitgebroken.

  @Ram!
  Heb je ook naar de tijdsduur van het (filmpje) gekeken?
  Ongeveer 6 uur en 39 min.
  En geen enkele politie te bespeuren.
  En alleen maar jongeren van een bepaalde groep.

  Je hebt gelijk dat ze straks besmet zullen worden met het CORONAVIRUS.
  En het wordt daarna Singi Neti of Singi Bakadina.
  Daarna afscheid met inachtneming van de Surinaamse Covid-19 maatregelen.


  Maak melding

 2. Aiiii mi jeetjes deng pikin disi jere. Na so oen tranga jesi. We gi oen volk sjing. Alla lesi je sjie tak na a sem volk e mek deng rotzooi disi. Daarom tap so wan fasi nooit we kon vooruit. Wan deel e doe ing best foe mek wan san foe deng srefi, maar altijd ie ab wan deel sa altijd e por ing.
  Mi e sari deng bigi sma foe oenoe. We gi deng sma so so ede hati.
  Te joe kis mankeri suma moes long long gi joe? Joe ouders. Wel dan abi lespeki gi deng bigi sma foe joe. If na mi pikin e denki tak a mek denk sani dis na strati, a sabi tak koti go ey wakti ing.


  Maak melding

 3. Is hun zaak laten ze maar kletsen buiten. De politie en covid brigade moet ze aanspreken en beboeten.

  Verder ook nog beelden gezien van eigenaar MNI zijn huis aan de Anton Dragtenweg dat daar gewoon groot feest word gehouden. De president en de First Lady waren ook aanwezig. Lockdown en verbod op feesten en samenscholing geldt niet voor iedereen blijkbaar…


  Maak melding

 4. Op de beelden zie ik een tiener met een grote Djogo fles in hun hand en het lijkt erop dat ze allemaal naar KFC willen, waar het erg druk is. En ik maar steeds denken dat ze in armoede leven. Weten de ouders en met name de vaders van deze tieners waarmee hun kinderen bezig zijn? Wellicht kunnen Belfort en Bouva komen uitleggen wat er hier aan de hand is. Bouva sprak over een stront aanpak van de minister van Volksgezondheid. Hoe moet ik deze beelden duiden?


  Maak melding

 5. Overal waar dit strontsoort zich bevindt krijg je dit soort taferelen. Het zal niet meer duren voordat Suriname onbewoonbaar wordt en de middenklasse emigreert. Echt verschrikkelijk hoe een bepaalde bevolkingsgroep weigert om zich te ontwikkelen en om het land op te bouwen. Voedingsbodem voor de zware criminaliteit is alom aanwezig hier.
  Suriname een paradijs?
  Me mars papa !


  Maak melding

 6. De regering Santo. / B. moet niet lichtzinnig omgaan met de arrestatie van Desi de duivel Bouterse !
  Bullshit Bouta heeft nog duizenden aanbidders die bereid zijn eigen land en volk te vernietigen !

  Dit soort “onverwachte bijeenkomsten” en al die kleine stakingen kunnen ernstig uit de hand lopen. We hebben op diverse filmpjes op social media kunnen zien hoe de leiders van de NDP zijn achterban ophitst. Bouta-lovers wachten tot zij het signaal krijgen van hun leider om massaal de straat op te gaan met de slogan “armoede is onze vijand” ! Terwijl de achterliggende gedachte en het werkelijke motief anders is nml “ie aa Bouta ie aa Bouta” !

  Min v JusPol Amoksie en Min v Defensie Mathoera zijn met deze “jongeren bijeenkomst” gewaarschuwd en doen er goed aan om dit soort “onverwachte bijenkomsten” te verwachten en voorbereid te zijn op rellen !

  Beste landgenoten,
  de Nationale Veiligheid is ook onze eigen verantwoording !
  Laten wij onze eigen land en volk niet vernietigen.
  Laten wij samen werken aan een beter Suriname.

  Justitia Pietas Fides.
  Gado de wi fesiman. Krakti !


  Maak melding

 7. @indra, Het feit dat een bepaalde groep de economie van Su al tig decennia in handen heeft en al die tijd de economie op zijn gat ligt, maakt duidelijk dat deze groep toch niet zo slim is als ze denken.

  Ieder weldenkend mens ziet dat deze groep bestaat uit simpele handelaren die het land kapot importeren. Ze beseffen niet dat iedere import leidt tot export van banen. Dit maakt dat ik deze groep aanwijst als de parasieten die het land uitbuiten en naar zijn verdoemenis helpen.

  Deze groep produceert even min als andere groepen, maar zijn de ergste soort. Want ondanks hun fresh capital weten ze geen duurzame ontwikkeling te brengen. Tjup karré.


  Maak melding

 8. Deze groep brengen hun zuurverdiende geld regelrecht terug in de muil van de mensen die hun haten.
  Blijf weg van deze uitbuiters laat ze lekker omvallen.
  Tijd voor deze groep om zelf hun winkels en vreetschuren te openen.
  Mensen hou rekening met corona en de Nieuwe Delta je wil toch niet jong sterven.
  verder moet worden uitgezocht waarom ze daar waren .


  Maak melding

 9. De groep die elke keer op straat is, kan wil niet beter worden..
  Hun toekomst is nu vandaag dus, morgen zullen we zien..
  Wie leeft, die zorg dat is de harde mentaliteit..

  Voor dit soort mensen bestaat morgen niet…, dat zie door de hele linie…
  Ze maken kinderen als awarien en leven ook zo..
  Ze leven altijd in krotten willen niet anders…


  Maak melding

 10. Hun zuurverdiende geld ? Nou vertel eens waar ze dat geld aan verdienen. Let op ik heb het over deze losgeslagen groep jeugdterroristen.

  Feit is gewoon dat het opbouwen van een land een bepaalde groep niet goed afgaat. Overal waar zij het voor het zeggen krijgen, laat steeds zien dat ze een land niet kunnen leiden. Zuid Afrika was onder blank bestuur een zeer zeer welvarend land dat na de overname door de Afrikanen bijna failliet is. De Afrikanen lijden honger en het geweld is onbeheersbaar geworden.
  Kijk ook naar Brits Guyana. Na machtsoverdracht(wat met veel pijn en moeite ging omdat de zwarte dictator zich niet bij zijn verlies wilde neerleggen) bloeit de economie van dat land als nooit te voren dankzij Irfan Khan. Geweldig hoe deze man Brits Guyana naar ontwikkeling leidt. Dit mag ook eens gezegd worden dat de Aziaten altijd vooruit denken.


  Maak melding

 11. Popo Jantje, het is te hopen dat de Surinaamse middenklasse niet de fout maakt naar het Gooi in Nederland te migreren. De rijke, ‘beschaafde’ jeugd uit dat gat veroorzaakte namelijk niet een kleine ‘djugudjugu’ als de Surinaamse tieners, ze veroorzaakten een heuze rel, ze sloegen er als beesten oplos en schopten zelfs een landgenoot van hen dood in Mallorca. Waarom roep je niet dat alle blonde jongeren in Nederland het land naar de verdoemenis helpen?


  Maak melding

 12. Dat krijg je als je geen beleid maakt maar de mensen wilt opsluiten.
  Al die idiote lockdown zaken werken geen moer. Je had liever geleerd alles doen maar de afstand houden. Je mag een feestje geven in openlucht mt zoveel mensen, je mag dat met zoveel mensen. Maar nu laat je de jongeren los, geen school, geen ontspanning, geen bijbaantjes. Krijg je chaos


  Maak melding

 13. Racistische opmerkingen van een paar racisten hier op WKT. Ga je schamen.
  Ga zelf kijken wat de andere groepen doen, ze doen allemaal hetzelfde, ze hebben allen lak aan Corona. Ook onze leiders geven elke week feestjes. Maar wanneer het “zwart” is, regent het van racistische uitlatingen. Dan komt de onderbuik gevoelens tot leven. Schorpioen gedrag, ze kunnen het niet helpen, het zit in de ………De media helpt ook een handje, waarom nooit beelden laten zien van de “andere” zogenaamde nette jeugd, ze is selectief in haar beeldvorming.
  Denise in elk huis heb je “stront”, alleen de kleur, samenstelling en reuk kan verschillen en wat belangrijker is, de “echte” drol stront komt altijd boven drijven.
  Jullie moeten niet jullie manier van leven superieur stellen boven andere manieren.
  Overal heb je last van de jeugd, het is van alle tijden, zeker nooit jeugdig geweest.
  Jongelui die voor overlast zorgen moet je aanspreken, misschien ook bestraffen als het te gortig wordt.
  Maar waarom direct naar vooroordelen grijpen en dan stigmatiserend doen. Het hoort niet thuis in een multi culturele samenleving.
  Stel je voor dat de witte Nederlanders ook zo zouden denken over de surineds, wat in het klein ook al gebeurt, denk maar aan Wilders en Baudet.
  Indra, zeker doorgeleerd, maar nog steeds niets van het leven begrepen, wie is nauw een ezel.


  Maak melding

 14. Ze leren het nooit so so covid het is weer de schuld van de regering geen interventie
  slape regering moordenaar loopt nog vrij boefdraad nog vrij cowboy land.


  Maak melding

 15. Waarom zetten jullie niets over het feest van MN international aan de Anton Dragteweg waar Chan, Achaibersingh en de rest van VHP waren. Was super druk.
  Over de armen bij de mall kletsen jullie.


  Maak melding

 16. Dus die vrouw stapt na een tip, tijdens lockdown, in haar auto om een filmpje te maken ve feest. Nauwelijks 0:58 min en ze weet exact dat het een ‘groot’ feest is en dat de hele regering aanwezig was. Zelf zie ik geen uitbundig feest en hoor ik geen muziek. Misschien was het een nachtwake.

  Neus, je gaat steeds meer naar gotro niveau. De zoveelste Kwalitatief Uitermate Teleurstellende actie van jou.
  Diep triest. Je kan heel veel leren van Xaviera, das nou een potentiële politicus en een echte vrouw.

  De vernieuwde politiek; mensen in hun privéleven bespioneren. Walgelijk!

  Ondertussen kan niemand aangeven waarom die jonge volwassenen in de mall waren.


  Maak melding

 17. Lijkt wel een project X oproep.

  Maar dat men dit weer gaat gebruiken om de race card erbij te halen?
  Sorry hoor. Achter je laptopje zitten en andere mensen bashen is ook een kunst.
  Als jullie zulke lieverdjes waren, hadden ze jullie niet op de boot gezet. Paria’s, laagste kaste. Stelden niks voor!
  En nu de elite uithangen. Geef me een brick hoor.

  De eerste zullen de laatste zijn. Gelukkig zijn er mensen uit het binnenland die economen, artsen enz zijn.


  Maak melding

 18. Henkes
  1 augustus 2021 At 12:56
  Popo Jantje, het is te hopen dat de Surinaamse middenklasse niet de fout maakt naar het Gooi in Nederland te migreren. De rijke, ‘beschaafde’ jeugd uit dat gat veroorzaakte namelijk niet een kleine ‘djugudjugu’ als de Surinaamse tieners, ze veroorzaakten een heuze rel, ze sloegen er als beesten oplos en schopten zelfs een landgenoot van hen dood in Mallorca. Waarom roep je niet dat alle blonde jongeren in Nederland het land naar de verdoemenis helpen?

  Dat soort gewelduitbarstingen zullen daar in Nederland zeker voorkomen alleen maak je dan weer de fout om alleen incidenten waarbij het blank tuig bij betrokken is te vermelden. Waarom benoem je niet ook de (dodelijke) incidenten in Nederland gepleegd door Afro Sur/ Antillianen enz. Mij gaat het dat dit soort gewelduitbarstingen in Suriname vooral door Afro gepleegd worden. Of zijn het Chinezen verkleed als Afro?


  Maak melding

 19. Arlet
  1 augustus 2021 At 16:04
  Lijkt wel een project X oproep.

  Maar dat men dit weer gaat gebruiken om de race card erbij te halen?
  Sorry hoor. Achter je laptopje zitten en andere mensen bashen is ook een kunst.
  Als jullie zulke lieverdjes waren, hadden ze jullie niet op de boot gezet. Paria’s, laagste kaste. Stelden niks voor!
  En nu de elite uithangen. Geef me een brick hoor.

  De eerste zullen de laatste zijn. Gelukkig zijn er mensen uit het binnenland die economen, artsen enz zijn.

  Je woont in Nederland toch ?
  Dan heb je vast ook meegekregen hoe racistisch de beweging van Simons is. De allochtonen die onderling behoorlijk racistisch zijn
  En zolang die bootvluchtelingen hun handen niet bij jouw soort omhoog houden verdienen ze respect!
  Volgens jou zitten de gevangenissen waar jij werkt vol met mensen die nazaten zijn van Indische bootvluchtelingen. Nu hang je hier zogenaamd de bruggenbouwer uit. Schijnheiliger kan het niet.


  Maak melding

 20. Ach poepe jantje!
  Je hebt een dagtaak om op alles te reageren.
  Leg me geen woorden in de mond.
  Indische bootvluchtelingen??? Sorry maar waarover heb je het?
  Luister als jullie zo heilig zijn, dat jullie niet in de gevangenis belanden mag je weer praten.


  Maak melding

 21. POEPE JANTJE,
  Je durft hé. Mij een racist noemen.
  Je denkt dat je wit bent, want je roept mij zwart. En waarom ga je schelden. Laat je masker maar vallen.
  Ik verlaag mij niet tot jou niveau.
  Wil je naar de PI komen waar ik werk.
  Om wat te doen???
  Waar een artikel niet toe kan leiden.

  Ik weet waarom je schrijft dat ik geiten verdraai.
  Haha gisteravond wilde die geit, zeker niet goed voor je draaien.
  Succes vanavond!!!


  Maak melding

 22. Wel frappant om bij bepaalde reacties steeds hetzelfde patroon van verdediging te zien. Niks mis mee is de redenering, omdat anderen het ook zouden doen etc etc. Hierdoor wordt het fundamentele probleem nooit serieus besproken. Niet toevallig dat de verdachten van de moord op advocaat Derk Wiersum en Peter R de Vries uit een bepaalde hoek komen, Ook niet toevallig dat bijna 80 % van de gedetineerde in de strafgevangenissen in Suriname uit dezelfde groep komen. Net gelezen op Waterkant dat er vannacht op een feest geschoten is in Amsterdam ZO. Ik denk niet dat wij alles als toeval moeten typeren en denk daarom dat het zinvoller zou zijn om door middel van zelf reflectie na te gaan waar de verbeterpunten zijn in de opvoeding.


  Maak melding

 23. En wat te denken van de 14 jarige jongen die door leeftijdsgenoten is gedood?
  Of de 16 jarige Joshua die door messengeweld om het leven gebracht is?
  Daders allemaal uit de hoek waar de kreet Black lives Matter” te horen was. Nu niet natuurlijk !


  Maak melding

 24. Een marron had gedroomd om van Suriname een 2e Dubai te maken !!!!
  Maar ben zelf in Dubai een vaak geweest daar zie ik niet de soortgenoten van die marron die hard werken, je ziet ze nergens in Dubai, hoe wil hij van Suriname een 2e Dubai maken???????


  Maak melding

 25. Arlet 1 augustus 2021 At 16:04
  Lijkt wel een project X oproep.
  Achter je laptopje zitten en andere mensen bashen is ook een kunst.
  Als jullie zulke lieverdjes waren, hadden ze jullie niet op de boot gezet. Paria’s, laagste kaste. Stelden niks voor!
  == === =

  @Arlet

  Je hebt lef te schrijven dat je geen racist bent.
  Lees je eigen zin met paria’s en laagste kaste maar terug en de racist heeft zichzelf verraden.

  Dank zij die paria’s en de laagste kaste hadden en hebben jij en degenen die op je lijken elke dag te vreten.

  Jouw voorouders, de slaven, zijn aan hun haren gesleept, gevangen genomen, en door hun eigen mensen verkocht aan de WIC. Als beesten zijn ze ingescheept en gebracht naar o.a. Suriname.

  Als jij wilt kaatsen, verwacht de bal terug!


  Maak melding

 26. Viyayarni 1 augustus 2021 At 19:24
  Arlet 1 augustus 2021 At 16:04
  Lijkt wel een project X oproep.
  Achter je laptopje zitten en andere mensen bashen is ook een kunst.
  Als jullie zulke lieverdjes waren, hadden ze jullie niet op de boot gezet. Paria’s, laagste kaste. Stelden niks voor!
  == === =

  @Arlet

  Je hebt lef te schrijven dat je geen racist bent.
  Lees je eigen zin met paria’s en laagste kaste maar terug en de racist heeft zichzelf verraden.

  Dank zij die paria’s en de laagste kaste hadden en hebben jij en degenen die op je lijken elke dag te vreten.

  Jouw voorouders, de slaven, zijn aan hun haren gesleept, gevangen genomen, en door hun eigen mensen verkocht aan de WIC. Als beesten zijn ze ingescheept en gebracht naar o.a. Suriname.

  Als jij wilt kaatsen, verwacht de bal terug!@@@@@

  Viyayarni, zo te zien weet je van wanten. (alsmaar hard gebeukt wordt komt de aap uit de mouw) hahaha


  Maak melding

 27. Op mij maak je geen indruk.
  Jou voorouders hebben hetzelfde lot ondergaan.
  En het leuke van is, ga nu naar India en niks is veranderd.
  Jullie stellen nog steeds niks voor. Ja hard om te horen, maar het is de realiteit.
  Heeft niks met racisme te maken. De laatste kaste, zakt elke dag in de strond. Leeft in extreme in armoede. De paria’s worden tot op heden als beesten behandeld. En jij bent een paria. Meisjes worden in kleine hokjes aangeboden aan vieze mannen.
  Van Free a girl, gehoord? Vraag aan Yolante Cabeau van Kasbergen.
  Toen dat geval van Sumantha speelde, heb je weiselijk je smoel gehouden.

  Weet wat je papa Lach, jullie leerde?
  Als wij niks van jullie kopen, hebben jullie ook niet te vreten.


  Maak melding

 28. @Arlet

  Wie is begonnen met het kaatsen van de bal?
  Dus schuif dat niet op mij af.

  Je geeft zelf toe dat je te vreten had en hebt dank zij de paria’s uit de laagste kaste.
  In bepaalde Afrikaanse culturen worden jonge meisjes aan oude mannen aangeboden om ontmaagd te worden.

  Iedere keer als een onnozele creool denkt met feiten over India hindoestanen de mond te snoeren, zal ik de onnozele creool keihard terugslaan met feiten uit Afrikaanse landen.

  Je bent een vieze vuile racist en verdraaien van feiten kun je ook. Dank zij creolen als jij zal Suriname een onderontwikkeld land blijven, terwijl India zich sterk aan het ontwikkelen is.
  Ram Nath Kovind, behorend tot de 2 na laagste kaste, heeft als president van India Suriname bezocht. Voor hem was Kocheril Raman Narayanan, die president was van 1997 tot 2002, ook afkomstig uit de laagste kaste.

  Op de slaven uit Afrika werd ook neergekeken door de Ashanti.

  Ga je algemene kennis opvijzelen armetierig lui wezen!


  Maak melding

 29. @Pony

  Ook bij jou zit racisme in de genen.
  Worden hindoestanen vernederd/beledigd dan zit je onder je steen uit je neus te vreten.
  Worden creolen beledigd en vernederd dan kruip je onder die steen vandaan om je grote smoel open te trekken.

  Ik heb jou al eerder met dit typisch gedrag geconfronteerd.


  Maak melding

 30. Viyayarni, je hebt gelijk, wat men racisme noemt zit bij iedereen in de genen, maar het wordt niet door iedereen onderdrukt door het besef dat het erg slecht is je hieraan over te geven. De beheersing krijg je mee met je opvoeding. Ik heb er geen last van.
  Dat ik meer sympathie opbreng voor mijn “soort”, om het zo te zeggen, vind ik logisch. Maar, dat wil nog niet zeggen dat ik de ander niet respecteer. Ik ga niet tot schelden over zoals jij, lees jouw reacties rustig terug, ik reageer dan niet. Mocht ik toch reageren dan niet met racistisch gedrag.
  Wat jij typisch gedrag noemt slaat ook op jou. Durf in de spiegel te kijken!!!
  Jij beantwoordt vermeend racisme met vormen van racisme, van daar mijn opmerking, de aap komt uit de mouw.


  Maak melding

 31. @Pony

  Omdat ik jou voor een racist uitmaak, ben ik dus ook een racist.
  Over het algemeen reageer ik niet op dit soort onderwerpen.
  Maar het is walgelijk om telkens India te betrekken. Nog walgelijker is het om Surinamers van Indiase afkomst te beledigen en te vernederen. (Het zijn wel mensen van jouw eigen soort die daarover beginnen en jij doet daar net zo hard aan mee).
  Dan krijg je met mij te maken. Net zoals jij sympathie voelt voor jouw eigen ‘soort’ met alle hebi’s, geldt dat ook voor mij.
  Dus hou jij je maar een spiegel voor en lees mij de les niet. En ja je bent een racist gelijk Arlet die dat ook is.

  Ik blijf het zeggen dat zolang creolen en hindoestanen op elkaar fitten en de één zich beter voelt dan de ander, zal Suriname een onderontwikkeld land blijven.
  Er is geen verdraagzaamheid onder de Surinamers.


  Maak melding

 32. ” …
  Viyayarni2 augustus 2021 At 07:42

  Zolang mensen in hokjes worden ingedeeld, zal er geen natievorming dus eenheid zijn onder het Surinaamse volk.

  … ”

  Deze persoon is een paarse spion die duidelijk loopt te stoken !
  Zogenaamd kleurloos net als Paarse Pique en Paarse Pony.

  Door dit soort Surinamers is er verdeeldheid in Suriname.

  Ik zie wel dat die paarse schizofreen beter wordt om zijn eigen personages als zogenaamde vijanden tegenover elkaar te zetten.

  Beste lezers,
  valt het jullie ook op ?
  Kijk uit voor de hitsige paarse slangen !

  Trouwens het schijnt toch dat de NDP achter de jongeren bijeenkomst zat. De oproep zou van een NDP DNA lid komen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 33. @Para Express

  Je hebt een paar regels uit een comment van 2 augustus 2021 at 7.42 geplakt onder dit topic.
  Op 2 augustus, vandaag dus, heb ik onder dit topic helemaal geen comment geplaatst.
  Ik weet dat ik commentaar heb gehad op een comment van jou waarbij jij minister Kuldipsingh een Hindoe hebt genoemd en minister Jubitana een Ingi.
  Je hebt deze 2 ministers in hokjes ingedeeld. De 1 heb je ingedeeld bij een geloof en de ander bij zijn afkomst.
  Daar slaan de regels uit mijn comment op en dat is bij jouw in het verkeerde keelgat geschoten en jouw weerwoord is dat ik een paarse spion heb.
  Je hebt mijn comment volledig uit de context gehaald en daarmee heb jij je zwakte getoond.
  Bovendien maak jij me ook uit voor een paarse spion die loopt te stoken.


  Maak melding

 34. Worden jullie niet moe van dat gel*l.
  Telkens weer hetzelfde verhaal.
  Maak je liever druk om de multinationals en politieke varkens die onze natuur vernietigen.
  Straks is er niets meer van over als het zo doorgaat.


  Maak melding

 35. @ HongKongFree3 augustus 2021 At 00:02

  Mee eens !
  We moeten ons bezig houden met de (weder-) opbouw van ons land !
  Maar dit is voor velen nog niet duidelijk. Verdeel en heers is de tactiek die nog steeds wordt toegepast. Zorgen voor destabilisatie / het een zittende regering zo moeilijk mogelijk maken is weer heel goed te merken.
  Deze groep Surinamers die zorgen voor verdeeldheid en destabilisatie begrijpen niet dat het volk als eenheid de belangrijkste schakel is voor het ontwikkelen van hun eigen land.

  De kolonisator had gezorgd voor eenheid op de werkvloer, 1 taal en 1 beleid waar iedereen zich aan moest houden. Het volk had toen een gezamenlijk gedeelde doel waaraan samen aan werd gewerkt. Het gevolg was dat de Sf meer waard was dan de Nederlandse gulden.

  Sinds de onafhankelijkheid en met name sinds de jaren tachtig (het aantreden van Bullshit Bouta in de politiek) is Suriname verdeeld en zie wat er sindsdien telkens weer met de Surinaamse munt gebeurt.

  Voor mij is het duidelijk dat deze regering die eenheid weer wilt herstellen maar het volk moet dan wel meewerken. Helaas zijn er Surinamers die het belang hun (politiek) leider boven alles stellen en hun eigen land en volk kapot maken.

  We kunnen pas die multinationals aanpakken wanneer wij als volk weer samen aan hetzelfde doel werken.
  Door het volk te verdelen en tegen elkaar opzetten zijn de lachende derden o.a. de multinationals en bepaalde politieke (paarse) leiders.
  In Suriname is duidelijk te zien dat wanneer 2 honden om 1 been vechten de derde HOND (die de ruzie tussen die anderen had veroorzaakt zodat hij kan profiteren) ermee heen gaat.

  De huidige president had voor de verkiezing ook gezegd we gaan SAMEN moeten werken. Laten wij vooral hieraan gehoor geven.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.