‘Ongelukkig verloop van gebeurtenissen bij benoeming BGVS-directie’

19
Maaltie Sardjoe nieuwe directeur BGVS

President-commissaris Wilfred Balraadjsing van de Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), zegt dat er sprake is van een ongelukkig verloop van gebeurtenissen in de kwestie van de installatie van Maaltie Sardjoe als directeur van de organisatie.

Dat er bij de installatie sprake is geweest van valsheid in geschrifte wordt ook door hem ontkracht. Hij zegt dat is gebleken dat de eerste aanstelling van mevrouw Sardjoe niet volgens het oprichtingsdecreet van BGVS was geschied. “Dat is intussen gecorrigeerd.”

Het blijkt dat de beschuldigingen van valsheid in geschrifte aan het adres van minister Amar Ramadhin helemaal ongegrond zijn. De installatie van de nieuwe directeur is volledig in samenspraak met alle betrokken actoren. De nieuwe aanstelling is intussen in overleg met het ministerie van Volksgezondheid op de juiste manier geëffectueerd.

Verder zegt de president-commissaris dat alle actoren reeds vorige week tijdens een ontmoeting in kennis waren gesteld over het aanstellen van Maaltie Sardjoe in de functie van directeur. Hij spreekt van een goede sfeer tussen alle betrokken actoren. Ook de scheidende directeur heeft volledig zijn medewerking verleend bij het proces van overdracht.

Er is in de samenleving verwarring ontstaan door een schrijven van de president-commissaris, waarbij werd aangegeven dat Bianca Gorlitz, onderdirecteur Commerciële Zaken, belast was met de waarneming van de directeursfunctie, ingaande 28 juli 2021. “Om de inklaringen te kunnen was er een noodvoorziening noodzakelijk.” De brief is opgesteld, omdat ervoor gevreesd werd dat haar handtekening niet herkenbaar zou zijn bij de technische autoriteiten. “Het was slechts daarvoor bedoeld, vandaar dat u ziet dat die brief aan niemand is geadresseerd. Die brief was slechts bedoeld om aan te tonen dat haar handtekening wel rechtsgeldig was.

19 REACTIES

 1. President Santhoki gaat maar door met zijn Vrienden en Vriendinnetjes beleid. Wanneer zal er geëvalueerd worden??

  President, u zou zich toch niet schuldig maken aan VRIENDJES POLITIEK??


  Maak melding

 2. @ Henry

  Als je alleen maar vrienden en vriendinnen hebt, wat kun je dan nog fout doen?
  Alleen verstokte NDP-trollen zullen te allen tijde blijven zeiken en zeuren.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 3. Kandidaten kunnen komen van de VHP, ABOP en NPS.
  Blijkbaar was het de beurt van de VHP.
  Dan mag de VHP zelf beslissen wie zij kiest.
  Waarom sommigen hierover steigeren, is niet geheel duidelijk.
  Misschien omdat steigeren in de genen zit.


  Maak melding

 4. Henry, de evaluatie is al geweest, hij vindt dat hij op de goede weg is, niks no fout. In het verleden heeft de president ook al uitgelegd dat wat hem betreft nepotisme geen slecht bestuur is, maar geoorloofd is op voorwaarde dat het gebruikt wordt voor het goede doel. In dit geval, Sranan uit de ellende halen.


  Maak melding

 5. DE NDP verwachtte dat pippy bouterse de voormalig minister zonder ministerie benoemd zou worden tot toilet juf om de brandkast te poetsen van binnen.


  Maak melding

 6. Reminder:
  ” …
  De Surinaamse president Bouterse heeft een veroordeelde drugscrimineel benoemd tot hoofd van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst CIVD. Het gaat om de oud-militair Hans Jannasch die betrokken was bij de exploitatie van een xtc-laboratorium in Paramaribo dat in 2003 door de Surinaamse politie werd ontmanteld.
  … ”

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 7. U volk gaat zien dat deze vrouwtje de BGVS zal leeg roven ten eigen bate. Bij de vorige roof is onderzoek gaande en de vhp heeft deze divegge toch als directeur benoemt.


  Maak melding

 8. @Poki: Ten eerste ben jij duidelijk weer een van de sub-fake trollen van een van de vaste trollen. Ten tweede: Wanneer wordt deze bedriegster afgerekend op wanprestaties? Kijk naar haar staat van dienst, soso POEPE!! Wanbeleid bij RGD….weggejaagd! Daarna nog enkele korte stops op geregelde posities, waar ze er ook een puinhoop van maakte! Eindelijk VHP aan de macht, dus papa Ram Sardjoe eist en krijgt een benoeming voor zijn dochter, deze keer bij het COVID managementteam, weer POEPE, soso wanprestatie, dus nu maar door naar BVGS! Begint al fout, juridisch en procedureel. Dus maar haar handtekening op een zeer dubieuze wijze legaliseren. Het liegen en bedriegen is cultuur binnen de VHP en dat blijkt nu weer. Volgende stop Brombere???? Zelfs dat kan ze niet aan, want ze is een incompetent, over het paard getilde ezelin!!


  Maak melding

 9. die paarse homo’s zijn op hun pikje getrapt , ja jij ook travestiet pony , maar jullie kunnen niet lezen en jullie kunnen niet luisteren of kijken naar het nieuws , de ongeschoolde klasse van de paarse boeven en moord partij de ndp , , lezen is weten , maar voor jullie geldt robg woord is het zelfde als moord en galbakken deze dame is wel goed aangenomen , follow the latest news , zou wel niet lukken want jullie niet kunnen lezen


  Maak melding

 10. @WAT: Wat lul je weer leeg uit je stinkende nek?? Ook al staart de informatie jou hard in de ogen, nog ben je niet instaat het op zijn merites te lezen cq beoordelen. Het gevolg is dan elke keer weer dat wij geconfronteerd worden met die oneindige domheid van jou! In het artikel staat: “Hij zegt dat is gebleken dat de eerste aanstelling van mevrouw Sardjoe niet volgens het oprichtingsdecreet van BGVS was geschied. “Dat is intussen gecorrigeerd.” Zelfs dat weten deze ezels in de haast om de dochter van de erevoorzitter van de VHP WEER EENS te faciliteren niet correct te doen. Met dirty Mell bij Staatsolie was dat toch ook al het geval? Toen koos de president ervoor om dan maar het hele statuut aan te passen. DE vraag is natuurlijk, wat ze nu hebben aangepast om deze incompetente ezelin te benoemen tot directeur!!


  Maak melding

 11. Een Boef is een boef , het maakt niet uit welke kleur ze hebben. Fout is fout. De meeste hadden verwacht(want dat heeft Santokhi beloofd) dat hij een eind zou maken aan corruptie . Friends and Family is corruptie. Er worden door meerdere partijen mensen benoemd die net eens een behoorlijk cv heb of de competenties niet eens hebben. Wil je vertrouwen geef een goede reden waarom degene op een bepaalde post wordt geplaatst en niet alleen hun achternaam en partij voorkeur.


  Maak melding

 12. @Lucien

  De NDP loog en verdraaide ook de boel en was ook niet vies van nepotisme.
  Daarover zwijg je als het graf! RobG praat ook alles wat de NDP fout heeft gedaan goed. Alleen lafaards vertonen dergelijk gedrag.
  Santokhi is de nagel aan je doodskist.


  Maak melding

 13. @Poki: Ik heb haar van dichtbij meegemaakt bij de RGD!! Soso POEPE, wanprestaie en gesjoemel. Uit alle macht probeert het OM als justitieafdeling van de VHP haar dossier weg te drukken. Die meid moet vervolgd worden maar onder deze gasten zal het niet gebeuren!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.