Maaltie Sardjoe nieuwe directeur Bedrijfsgeneesmiddelen Voorzieningen Suriname

35
Maaltie Sardjoe nieuwe directeur BGVS

Het Bedrijfsgeneesmiddelen Voorzieningen Suriname (BGVS) heeft een nieuwe directeur. Sinds maandag 26 juli is Maaltie Sardjoe belast met de waarneming als directeur van het BGVS. Zij neemt het roer over van Ryan de Gama.

Het BGVS verkeert in grote problemen, waarbij er een groot financieel tekort is ontstaan als gevolg van het niet naleven van gemaakte afspraken door het ministerie van Financiën in november 2019.

Door het niet tijdig beschikbaar stellen van financiële middelen is er een financieringstekort ontstaan, welke invloed heeft gehad op de bedrijfsvoering. Onder andere heeft de bevoorrading van medicamenten niet tijdig plaatsgevonden.

De huidige regering heeft zich gecommitteerd aan het oplossen van het medicamentenvraagstuk en is reeds gestart met het inlopen van dit financieringstekort. Tot heden is bijkans 2 miljoen euro ingelopen aan bestellingen van medicamenten.

Maaltie Sardjoe is voormalig directeur van de RGD. Met het aantreden als leidinggevende binnen BGVS, gaat ook gelijk de beëindiging van haar periode als directeur van de stg. RGD in.

Er is een beroep gedaan op Sardjoe om de relatie met de diverse stakeholders in de farmaceutische keten te verbeteren en samen met de Raad van Commissarissen te geraken tot structurele oplossingen voor vele problemen in deze branche binnen de gezondheidszorg.

35 REACTIES

 1. Natuurlijk is er een financieringstekort op de begroting. Hoe dit komt? Miljoenen worden aan niet geregistreerde zogenaamde artsen uitgekeerd.Deze artsen moeten eerst gescreend wordt. Berucht is de kliniek in Paramaribo waar de arts (die zij duidelijk niet is) recepten voorschrijft die vervolgens in de eigen drugstore (die zich ook in de kliniek bevindt) afgehaald moeten worden natuurlijk tegen betaling. Een schoolvoorbeeld van belangenverstrengeling. Wanneer treedt de overheid tegen dit soort uitwassen van de samenleving op ?
  Mevrouw geeft zich uit voor arts maar dit is ze niet. Vaak klachten over haar gehoord en ook zelf ondervonden.
  Dus minister hier is de eerste taak voor u. Ik zie wat u met deze informatie gaat doen.


  Maak melding

 2. Conservatief Suriname

  De VHP Gaf Steeds Aan Dat Ze Super Veel Kaders En Deskundigen In Huis Hebben. Als Dat Zo Is Waarom Schuiven Ze Zo Iemand Naar Voren. Deze Mvr Maaltie Sardjoe Heeft Nog Steeds Een Rechtszaak Aan Haar Broek Hangen.


  Maak melding

 3. Het smerig kliekje onder de artsen maakt het te bond. Dat gesjoemel met medicijnen is niet mals. Prive apotheken worden voorzien van staats medicijnen en dan betaald de sur met zn sur verzekering.
  Deze vrouw is grote boef. Alles dat papa dr hft laten stelen hft haar ex gestolen. Dan had ze relatie met Ameerali.
  Ineens is er wel geld vr bgvs.
  Ramadhin is vloek voor Sur


  Maak melding

 4. De naam kan, berucht zijn.
  Nu waait er een andere wind.
  Beleid, voeren is niet voor iedereen weggelegd.

  De verbetering is van start gegaan bij onze president.


  Maak melding

 5. Deze vrouwtje is vaker in het nieuws geweest als een schurk met forse salaris voor hele dag zitten op kantoor. Zij is de dochter van de grootste ndp schurk sardjoe. Deze sardjoe is een grote Nederland hater en wou alle Surined terug naar Nederland sturen. Nu zijn deze ndp schurken omarmt als friends and families van de vhp. De vhp is niet aan het regeren, maar zijn friends and families aan het accomoderen.Weg met chan.


  Maak melding

 6. @kali madjoe

  Maaltie Sardjoe is niet de dochter van de NDP’er Dilip Sardjoe, maar van Ramdien Sardjoe die van 2005 tot 2010 vice president was tijdens Venetiaan III.
  Ramdien Sardjoe is altijd VHP’er geweest.
  Het heeft inderdaad veel van weg dat er weer nepotisme is toegepast door Maaltie Sardjoe te benoemen als directeur van BGVS.

  Of Dilip Sardjoe en Ramdien Sardjoe familie van elkaar zijn, is mij niet bekend.


  Maak melding

 7. Ze gaan maar door, kennen geen schaamte, niks nô fout en de achterban maar recht praten wat krom is. Sranan é porie alla dé moro moro.🙈🙈
  Als je van de overheid afhankelijk bent, ju ô dédé.


  Maak melding

 8. Ach de VHP is net zo corrupte tering partij als de andere partijen in Suriname. Net zo een stelletje narcisten die alleen maar bezig is met vriendjes politiek en eigen zakken vullen.
  Ook aan CHan heb je geen moer, net zoals velen die het goede hebben voor Suriname maar toch zo corrupt zijn. Sarie torie dat mijn mooie land nog dieper naar afgrond raakt. Uiteindelijk:De politiek is de kunst zich van de mensen te bedienen door hen te doen geloven dat men hen dient.


  Maak melding

 9. Dat domme NDP volk begint weer te krijsen voordat ze iets hebben uitgezocht en voordat ze weten hoe de vork in de steel zit.

  Dit volk, de Nationale Doemdenkers Partij, kenmerkt zich duidelijk aan jaloezie, afgunst, haat en verdeeldheid.

  Niet storen.
  (Je weet wel waarom.)

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 10. Wat gebeurt er in het land,het lijkt alsof de Hindoestanen de boel daar aan het overnemen, mensen worden willekeurig vervangen of mogen naar huis, alle overheidsinstelling en RC worden bemand met alleen maar één bevolkingsgroep, is dit de bromtjie djari van Santhoki, of heeft dit met een stukje racisme te maken, laten we niet proberen om verdeeldheid te zaaien tussen de groepen daar in Suriname, voor degenen die nu de macht in hebben, ik hoop dat jullie weten waarmee jullie bezig zijn.


  Maak melding

 11. Bad boy
  misschien heeft het met intellect te maken. Misschien kunnen andere bevolkingsgroepen andre dingen, bijv feesten, hardlopen, enzo


  Maak melding

 12. Reken erop dat deze VHP topper vol met rancune rondloopt en dat zij revanche zal nemen richting een aantal werknemers bij de R.G.D. Wordt vervolgd.

  Onderstaand een deel van een artikel in Starnieuws

  Tot tweemaal toe heeft de kortgedingrechter de ex-directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), Maaltie Sardjoe afgewezen in haar vordering. Zij vond dat de RGD haar nog geld moest betalen op basis van een vonnis uitgesproken in augustus 2016. De RGD heeft gevorderd dat integendeel Sardjoe nog SRD 50.000 met nog rente daarop, moet betalen. Waarnemend RGD-directeur Sebita Gopal om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat zodra het vonnis op papier is, dit betekend zal worden aan Sardjoe.
  De RGD-leiding was verbaasd dat ondanks de documenten er op 9 juli 2019 weer beslag is gelegd door Sardjoe. In het eerste kort geding zijn de redenen weerlegd. Daarna kwam Sardjoe met de volgende eisen:
  – Jubileumuitkering door te betalen voor nog eens 6 maanden salaris
  – Uitbetaling voor medische kosten
  – Uitbetaling voor 60 liter brandstof per week getankt in een voertuig dat voor mw. Sardjoe wordt gehuurd
  – 10 % loonsverhoging ingaande 1 januari 2019, omdat dit zou zijn overeengekomen met de bond.

  De Stichting RGD heeft ook bij de 2e beslaglegging aangegeven dat Sardjoe niets te vorderen heeft. Omdat er veel schade is geleden door de beslagleggingen, heeft de RGD ook een schadevergoeding gevorderd. Alle beslagleggingen zijn door de rechter opgeheven, terwijl Sardjoe SRD 50.000 aan de RGD moet betalen vermeerderd met rente van 6% per jaar vanaf 4 juli 2019 tot en met de dag van de algehele voldoening.


  Maak melding

 13. Onbegrijpelijk dat mini-ster Ramadhin dit zijn zegen geeft. Deze Mevrouw is een discutabel persoon, waar vele verhalen over rondgaan. Ook de rechtzaak die nog gaande is, is vaag! Waar blijven de capabele mensen, die over het hoofd worden gezien op belangrijke posten. Dit riekt wederom naar nepotisme. Fam and Friends op de eerste plaats.


  Maak melding

 14. hij geeft niet alleen zijn zegen hij geeft meer, veel meer en zij ontvangt op alle manieren
  dit is geen nepotisme, dit is lekker man zei die moslim jampa somo


  Maak melding

 15. FRANCO 11
  29 juli 2021 At 14:23
  Waarom is LEO BRUNSWIJK of BORDO het niet geworden? weer een VHP-er.

  Denk dat het met intelligentie te maken…. Zou dat het zijn ??


  Maak melding

 16. Die vrouw heeft de positie en krijgt allerlei privileges.
  Wat kan jij als gewone burger daaraan doen? NIETS.

  Iedereen weet dat Suriname een nest is van names en faces. Om je daar druk over te maken is zomaar.
  Die mentaliteit en cultuur gaat echt niet zomaar veranderen.


  Maak melding

 17. Beste mensen,

  Omdat mijn naam steeds gehackt worden door een vuile moslim, is het vandaag de laatste dag dat ik reageer onder mijn naam, Bhanumati.
  Als jullie v.a. morgen de naam Bhanumati zien, weet dan dat het die vuile hacker is. Reageer aub niet op z’n posts, beloon zijn hackgedrag niet en weet dat het niet van mij afkomstig is, maar van die hacker. Ik geef de naam Bhanumati op. Ik kies wel een andere naam.


  Maak melding

 18. Hier is geen sprake van vriendjespolitiek omdat haar vader geen positie bekleed in de regering. Sommige mensen kregen een te vroege ejaculatie. Ze konden de spanning niet aan om punten te scoren.


  Maak melding

 19. OM MOEDELOOS VAN TE WORDEN. FAMILY AND FRIENDS STILL IS THE ONLY OPTION.
  CHAN JE BENT ONBETROUWBAAR.. WOLF IN SCHAPENKLEREN. HUICHELAAR.


  Maak melding

 20. Paarse djamoe edes, we lul. Doordat alla sani nak panja, moeten de paarse lelekoes op vitale plaatsen vervangen worden om het huidig beleid niet te frustreren en destabiliseren. En zo ook bij dit staatsbedrijf.
  Tamara a moro bigi verkrachter foe sranang ka ofibana. Incontinentie luiers zullen hem niet helpen, die vuile moordenaar. Karma opa D.


  Maak melding

 21. @Viyayarni,

  Waarom zou het nepotisme zijn? Moet de huidige coalitie soms mensen van de NDP gaan aanstellen? Nee. Ze kijken eerst wat binnen hun eigen partijen aan kader is en kiezen daaruit. Dat de vader van de beste dame ooit in de politiek heeft gezeten (of nog steeds zit, weet ik niet) doet er niet toe. Zij is beschikbaar en de keus is op haar gevallen. Het zou me wat als ze Bouterse of Abrahams op die positie zouden benoemen.


  Maak melding

 22. @Bhanumati,

  Spijtig te zien dat sommigen niet onder hun eigen gekozen naam durven te reageren. Maar ook lafaards leven in deze wereld.
  Waterkant.net doet er niets tegen. Misschien weten ze zelfs helemaal niet dat dit gaande is.


  Maak melding

 23. Het is typisch dat hindustanen de benoeming van Maaltie Sardjoe niet als nepotisme zien. Net als Bouterse past ook Santokhi nepotisme toe.
  De diehard NDP’ers ontkenden en ontkennen dat en hetzelfde gedrag tonen ook de diehard VHP’ers.

  Ramdien Sardjoe is niet meer actief in de politiek, maar hij is nog steeds verbonden aan de de VHP als erevoorzitter. Zijn dochter Maaltie Sardjoe, tegen wie een rechtszaak loopt, benoemen als directeur van de BGVS is daarom alleen al niet kies.
  Kinderen van vrienden van de VHP (Ramdien Sardjoe is nog steeds een vriend van de VHP) valt onder nepotisme.
  Wie dat ontkent vindt nepotisme normaal.


  Maak melding

 24. Het is nooit goed in Suriname, al die tijd hebben wij blaka mang, presidenten geleverd, wat hebben wij van gebakken, niks dan alleen naam vergaren en staatkas plunderen, alleen president venetiaan en sardjoe, had de beste regering, en ik zie dat santhoki brunswijk de tweede is, zijn surinamers zo snel vergeetachtig, 10 jaar paars ndp, heeft Suriname totaal berooid achter gelaten, er was zelf geen geld om salaris te betalen, santhoki heeft ervoor gezorgd dat het in orde kwam met de salaris, soso foefoermang in Suriname en nog een grote wafel, hou op Suriname moet de hoogte ingebracht worden, maar dat gaat niet als ik zo lees, ik ding koeli chinese jsmpanesie no bin de wat hadden wij Afrikaner dan gedaan, kijk maar naar Haïti en andere Afrikaanse landen, zo lang zijn wij als eerste gekomen in Suriname, ik zie nog geen 1 creoolse met een winkel, het zijn altijd Hindoestaan chinees of javaan, ik ben moe een land,die staat als 17e rijkste land, en nog we pina, er is door iedereen die aan de macht is gekomen staatkas geplunderd, hou geeft andere de kans om het land te regeren, ik heb vertrouwen in brunswijk santhoki,
  Als ndp het goed had gedaan, dan waren wij tevreden met deze boef partij,
  Suriname heeft geen goede geschoolde president gehad, santhoki geeft openheid van zaken, en dat kan men van ndp niet zeggen, hou te bakkeleien, en laten wij zien wat santhoki brunswijk in vijf jaar gedaan heeft voor onze surinamers en voor het land?we lul gewoon, het is nooit goed, wat is dan wel goed, stelletje ongeschoold mensen??


  Maak melding

 25. Bhanumatie, is in deze wereld maar 1 naam Bhanumatie, je hebt miljoenen woorden, kies een andere naam, de naam zegt het al, Bhanumatie ke dil na toro,
  Mie hindu matie e taking?


  Maak melding

 26. Maaltie sardjoe, wat je ook gedaan hebt ivm een rechtzaak, wil ik niet weten, gaat me niks aan, 1 ding wordt van u verwacht te werken voor Suriname, en het land vooruit te brengen, en ik weet brunswijk santhoki en hun team kunnen dat, pas na 5 jaar zullen surinamers zien, wat santhoki brunswijk heeft gedaan voor Suriname,
  Gefeliciteerd Maaltie sardjoe, keep going!!


  Maak melding

 27. Bad boy sinds de onafhankelijkheid van Suriname, soso mie volk aan de macht,
  Jaloers op zijn minst, wat ik van jouw comment kan opmaken,
  De regering vertrouwen, sang oe negre doe 40 jarie, laat het over aan santhoki brunswijk, liebi sma nono lul lul, laat dit zo door gaan, geen racisme aub, mie werie kaba, ok ,dit land heeft onder brunswijk santhoki meer gedaan, dan ndp ok,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.