Regering wil meer Surinamers toegang geven tot bancaire systeem

7
Voorbeeldfoto pinautomaat in Suriname ter illustratie.

De regering in Suriname zet zich samen met de bankiersvereniging en BNETS in, om meer Surinamers toegang te geven tot het bancaire systeem. Het gaat bij deze samenwerking er concreet om dat onder andere de personen die in het bestand van Sociale Zaken voorkomen, kleine ondernemers en marktventers ook bankzaken moeten kunnen doen. Dit betekent dat zij met een bankrekening ook moeten kunnen profiteren van diensten die banken aanbieden.

Hiertoe is er op woensdag 28 juli 2021 een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de bankiersvereniging en de ministers Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). Dit gebeurde, op het kabinet van de vicepresident.

De acties binnen het plan zullen ertoe moeten leiden dat Surinamers, ongeacht waar van het land zij zich bevinden, optimaal bankzaken kunnen doen. De samenwerking heeft als doel om meerdere cashpoints (ATM’s) op te zetten, waar ook personen in het achterland makkelijk toegang zullen hebben tot geld. Tijdens de persconferentie die na de ondertekening is gehouden op het ministerie van SoZaVo, hebben verschillende actoren een uiteenzetting gegeven over hoe het systeem zal werken. Op 31 juli 2021 zal met de ingebruikname van een cashpoint te Guyaba het project gelanceerd worden.

Minister Ramsaran zegt dat met dit project het verstrekken van voedselpakketten volledig weg zal komen te vallen. Dit zal door middel van het verstrekken van subsidies aan behoeftigen, via het bancaire systeem. Er zullen op verschillende cashpoints worden opgezet, zodat burgers niet te hoge kosten hoeven te maken om deze te bereiken. SoZaVo-directeur Melitia Sentelia zegt dat financial inclusion al jarenlang een gekoesterde wens is. Zij acht het van eminent belang dat burgers effectief en efficiënt toegang hebben tot het bancaire systeem.

BNETS-directeur Carlo Hendrison noemt het een belangrijke stap om te gaan richting het verbeteren van het financieel landschap in Suriname.

7 REACTIES

 1. Goed idee om meer Surinamers toegang te geven tot het bancaire systeem, maar ze moeten wel een uitzondering maken voor Boefie, Aloe Baba, Brampie, DiDiBri and last but not least that Tricky SOB.


  Maak melding

 2. Een bank rekening hebben wilt nog niet zeggen dat je geld hebt. Die srd 1000 is nauwelijks genoeg vr mn tank. Je moet goedkope basisgoederen voor de mensen hebben.
  Dat ding dat ze doen om mensen een pakket te geven of een waardebon en te filmen met melissa is een zware belediging. Wat een waardeloze vertoning.
  De wereld ziet hoe waardeloos deze gasten zijn. Erg voor de mensen die in 1 jaar zo verarmd zijn.


  Maak melding

 3. In Suriname staan nog steeds mensen in de rij om rekening van licht/water te betalen, waarom doen ze niet digital betalen en de kassa’s weg bezuinigen. Betalingen van salarissen/pensioenen en sociale voorzieningen moet direct op de bankrekening van de gerechtigde gestort worden. Overheid /semi overheid moet contante betaling verbieden. Winkeliers moeten zoveel mogelijk afrekenen met pinbetaling.


  Maak melding

 4. Beste mensen,

  Omdat mijn naam steeds gehackt worden door een vuile moslim, is het vandaag de laatste dag dat ik reageer onder mijn naam, Bhanumati.
  Als jullie v.a. morgen de naam Bhanumati zien, weet dan dat het die vuile hacker is. Reageer aub niet op z’n posts, beloon zijn hackgedrag niet en weet dat het niet van mij afkomstig is, maar van die hacker. Ik geef de naam Bhanumati op. Ik kies wel een andere naam.


  Maak melding

 5. nou zombie debby jij valt telkens door de mand he (robg) , , jij gebruikt jou 1000 srd voor de auto die je niet hebt en je koopt er geen basis goederen van , , blijf dromen dat robg jou een autootje geeft , maar jij azijn pisser , dat bancaire-systeem is ook niet voor jou , alle paarse ratten zijn geen Surinamers dat zegt de regering toch , dus gaan jullie maar naar cuba of venezuela die zijn dichtbij , of je gaat verder weg naar rusland , china , marrokko ,of een van die andere dictator staten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.