Controle Dienst voert inspecties uit in Para na klachten over prijsopdrijving

4
Controle Dienst voert inspecties uit in Para na klachten over prijsopdrijving

Winkeliers in het district Para hebben bezoek gehad van de Economische Controle Dienst in Suriname. Deze werkarm van het Surinaamse ministerie van Economische Zaken is onder meer belast met de controle van consumentenprijzen. Tijdens de inspecties wordt ook nagegaan of men over een geldige vergunning beschikt en of men aan de voorwaarden voldoet. De winkelcontroles vonden plaats op dinsdag 27 juli 2021.

Giovanni Souprayen, ECD-inspecteur 1ste klasse, geeft aan dat vanuit de samenleving klachten de dienst hebben bereikt dat winkeliers in het district aan prijsopdrijving doen. Tijdens de inspecties zijn er ook andere onregelmatigheden geconstateerd. Het gaat om vervallen keuringen op weegschalen en vervallen vergunningen voor de verkoop van op gedistilleerd drank.

Verder bleken aankoopbonnen niet in orde of onvolledig te zijn. Zo ontbreken naam en stempel, is er geen duidelijke omschrijving of is deze in het Chinees. Winkeliers die op de bon zijn geplaatst zullen bij parket om hun boete moeten voldoen.

De ECD doet een beroep op winkeliers om hun zaken in orde te hebben en zich te houden aan de vastgestelde winstmarge. Verder dienen alle producten die ten verkoop worden aangeboden voorzien te zijn van een duidelijk zichtbare prijs.

De samenleving kan klachten of onregelmatigheden doorspelen via de app van de afdeling Consumentenzaken (Coza-app). Elke klacht wordt onderzocht en conform de wettelijke regelingen gehandeld.

4 REACTIES

 1. Ik zou de verenging van winkeliers adviseren om de winkels de komende 2 weken dicht te gooien. Kijken wat dit dan opleveren zal. Laat ze maar gaan naar combe markt e.d.


  Maak melding

 2. Er is gewoon veels te veel mis in de handel en tussenhandel van producten.

  Bij schaarste maken ze alles duur. En bij genoeg voorraad dan is het weer goedkoper. Als kleine man kan je niks daartegen doen.

  Dat is ook een heel groot nadeel als het land alsmaar blijft importeren.
  De valuta stroomt weg en men betaald veels te veel voor de producten. Is alleen maar verlies.


  Maak melding

 3. Beste mensen,

  Omdat mijn naam steeds gehackt worden door een vuile moslim, is het vandaag de laatste dag dat ik reageer onder mijn naam, Bhanumati.
  Als jullie v.a. morgen de naam Bhanumati zien, weet dan dat het die vuile hacker is. Reageer aub niet op z’n posts, beloon zijn hacking niet en weet dat het niet van mij afkomstig is, maar van die hacker. Ik geef de naam Bhanumati op. Ik kies wel een andere naam.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.