Regering zoekt oplossing overmaking collegegelden studenten Cuba

24
us dollars

Surinaamse studenten in Cuba hebben geruime tijd geen collegegelden ontvangen vanuit Suriname, omdat er door de Surinaamse overheid moeilijk overmakingen gedaan kunnen worden naar Cuba.

“Het is niet zo gemakkelijk om geld getransfereerd te krijgen naar Cuba en er worden nu naar andere mogelijkheden gekeken. Mogelijk is om via China geld overgemaakt te krijgen naar de studenten in Cuba. Maar wij gaan ze niet in de steek laten, wij zijn continu bezig onze mensen daar te ondersteunen”.

Zo sprak minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning dinsdag in het parlement tijdens de beantwoording van vragen van DNA-leden over de actuele situatie in Suriname. De minister gaf aan dat er alle mogelijke manieren worden bekeken om de overmaking te doen naar de studenten.

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei dat de studenten sinds november vorig jaar dreigden uit hun appartementen gezet te worden. Hij is vanaf dat moment ingekomen. Persoonlijk heeft hij 9 maanden voor 21 studenten USD 500,- per maand betaald aan verblijf en voeding. Slechts de collegekosten moeten betaald worden.

Doordat de collegegelden voor een langere periode niet zijn betaald, kunnen bepaalde studenten geen examen maken. De Raad van Minister (RvM) heeft intussen goedgekeurd dat de collegegelden door de staat Suriname betaald zullen worden, maar de overmaking is het probleem. Brunswijk vroeg minister Achaibersing zich ervoor in te zetten dat de collegegelden gauw overgemaakt worden naar Cuba.

24 REACTIES

 1. Robinhood is weer bezig.
  Gestolen geld/goud geven aan de armen!
  Oen reke na so je tja kondre.

  Maar ik heb goede hoop. Wan dei sa doro, ala sani sa kon bun.


  Maak melding

 2. Onlangs heb ik als reactie op onzin van RobG aangegeven dat onder didibrie 10 studenten naar Cuba afgereisd waren om hun medische studie te volgen met de belofte dat hun verblijf en studie door de staat Suriname bekostigd zou worden. Zie hier wat er terecht komt van beloftes van landrover bouta.
  Hij heeft zichzelf, zijn familie en vrienden met honderden miljoenen dollars verrijkt, maar heeft deze studenten aan hun lot overgelaten. Er was destijds genoeg geld, immers er was voor miljarden geleend, dus de studie en verblijfkosten konden ook in een keer betaald worden.
  Een veelgehoord argument hier op wtk. is dat deze regering familie en vrienden op hoge posities plaatst. Was het onder didibrie anders dan? Zijn dochter was adviseur, zijn schoonzoon min. van Financien, zijn maties Ramon en Edmund werden minister. Toen was het prima, iedereen vond het goed, nietwaar??
  Hoe dan ook, deze regering zal de studenten op Cuba niet in de kou laten staan en alles in het werk stellen om geld vrij te maken zodat hun Studie en verblijfskosten betaald worden door de staat Suriname.


  Maak melding

 3. RobG 28 juli 2021 At 09:44
  Zeg mongool, wil je mijn ouders hier buiten laten??
  Ik zal mij niet tot jou niveau verlagen en zeg niks over jou ouders, behalve dat je een zwaar mislukt product van ze bent.

  Ik ben aan jou god gekomen en je bent in alle staten. Bovendien lul je weer erom heen. Dat zijn we altijd van je gewend. Als je zo’n patriot bent, waarom zit je in Nederland te genieten van alle sociale voorzieningen en ga je niet naar je Opa D. om hem geestelijk te ondersteunen? Dan kan je meteen in z’n bil kruipen, want daar hoor je thuis.

  Verder ben ik heel goed op de hoogte van de grote puinhoop in Cuba. Het volk pikt het niet langer om uitgehongerd te worden en in grote armoede te leven. Het communisme in Cuba wankelt…


  Maak melding

 4. Tenminste helpt de vice president deze studenten persoonlijk. Heeft opa D, de gotrofather van de paarse drugsbende, dat ooit gedaan? Anderen helpen, lee mofo majoro? Enne, misschien kan je in je volgende hulpzending deze studenten ook gedenken ipv mensen beledigen.


  Maak melding

 5. Laat NDP eerst de Paarse auto’s die tijdens de verkiezing van 2020 waren verlot/beloofd aan hun aanhang geven.

  Robg trekt op ieder berichtgeving/nieuws zijn waffel open. Aan hem de vraag, al die belofte die in de 10 jaren zijn gemaakt, hoeveel van die beloftes zijn gerealiseerd en zonder lening of schuld achtergelaten?


  Maak melding

 6. @Boesskowtoe, doe niet zo dom….
  Jij snapt de internationale politiek niet. Amerika is al meer dan 50 jaar bezig Cuba economisch te isoleren van de rest van de wereld. Op het eiland zie je niet eens moderne auto’s rijden. Weet je waarom? Nee dommie dat weet je echt niet.Ha,ha,ha.
  Geen enkele scheepvaartmaatschappij of luchtvaartmaatschappij in de wereld mag dat soort goederen naar Cuba verschepen. Dommie, can you follow me, hoe nijpend de boycot is. Maar de Cubaanse regering overleefd het hoor.


  Maak melding

 7. RobG 28 juli 2021 At 11:01

  Ik ga niet meer in op jou onzin want het is las teng..
  maar kan je wel vertellen dat deze bospolitie van een heel ander niveau is dan de soort die je gewend bent. In de afgelopen tijd heb je dat ongetwijfeld gemerkt.
  Dus ga je storten op je studie and pray dat je ooit in Nederland op deze vlieghoogte mag komen. Tot die tijd blijf je een laagvlieger en daar hoor je thuis….


  Maak melding

 8. @Boesskowtoe, ben je eindelijk geneutraliseerd? Jij wekte de indruk lid te zijn van het ” dreamteam ” van Santokhi. Ongeschikt…..!

  @JK, jij produceert alleen maar onzin uit je nek.Heb je de auto niet gekregen?Nee,……… Zielig hoor…….!


  Maak melding

 9. @JK, jij produceert alleen maar onzin uit je nek.Heb je de auto niet gekregen?Nee,……… Zielig hoor…….!

  @Robg,
  Heb jij je zelf wel afgevraagd wat jij allemaal produceert uit je vette nek???
  Die paarse auto mag jij hebben. Jij bent dol op loze beloftes.

  Je bent erger dan een kakkerlak.
  Dat jij je nog zo schaamteloos hier vertoont zegt al genoeg.


  Maak melding

 10. Meneer SOA, wel opmerkelijk, dat men wetende, toch tien studenten richting cuba stuurt om te studeren. ?????
  Dus blaas maar op het houtje van je idool.


  Maak melding

 11. Hoe komt Bravo aan zoveel geld om 9 maanden lang Gudu Pa te spelen en betaalt deze brave heer wel belasting?
  Hoe kan Bravo het geld naar de studenten overmaken en de regering, waarin hij zitting heeft, kan dat niet?
  Wan sma e du kruktu sani ini a kondre, anga wan sma e léy.


  Maak melding

 12. Waarom bedenken jullie niet allemaal een manier om dit probleem op te lossen in plaats van elkaar op deze site af te breken met interne politieke onzin? Kom met oplossingen in plaats van alleen maar te kibbelen als kleine kinderen.

  Het probleem is een internationaal probleem. Ik zou willen voorstellen om China te benaderen om te helpen met de betalingen of Cuba gewoon het verschuldigde bedrag in goud te sturen.
  Als de $ 4500 kon worden betaald, waarom kan het collegegeld dan niet ook worden overgemaakt?

  Is het probleem een ​​van geld dat we niet hebben, of is het dat het geld niet verzonden kan worden?

  Het rotte embargo moet weg. Het is de reden waarom Cuba is zoals het is en niet het communisme. Ieder weldenkend eerlijk persoon kan zien dat er zonder het embargo geen lijden meer voor Cuba zou zijn. Helaas bestaat de wereld uit eerlijke en oneerlijke mensen. Het probleem is dat de waarheid over waarom Cuba is zoals het is, niet mag worden gezegd.

  Het is eigenlijk vrij eenvoudig. De overheid zou met SRD bitcoin of een andere cryptocurrency kunnen kopen en dat gewoon naar Cuba overmaken. Dit is trouwens een van de belangrijkste redenen waarom het is uitgevonden. Om de kwaadaardige vreemde greep van het internationale bankwezen op de wereldwijde financiële markten te kunnen omzeilen. En omdat het land met de grootste en meeste wapens je wil straffen omdat je niet hun marionet bent, verlammen ze de stroom van goederen en diensten naar je land.


  Maak melding

 13. waarheid 28 juli 2021 At 14:35
  Het is eigenlijk vrij eenvoudig. De overheid zou met SRD bitcoin of een andere cryptocurrency kunnen kopen en dat gewoon naar Cuba overmaken.

  waarheid
  Je kunt niet met SRD bitcoin’s of een andere cryptocurrency kopen want de SRD is geen vrijelijk verhandelbare valuta. Deze is alleen geldig in Suriname als betaalmiddel.
  Zeker het geluid gehoord (de klok) maar niet weten waar deze vandaan komt (waar de klepel hangt).

  De oplossing zou zijn, zoals Bouterse dat deed, gewoon de SLM pakken met een tas vol US$ cash en dit melden bij de duoane bij vertrek als in land van aankomst.
  Bij aankomst het bedrag afstorten bij de onderwijsinstellingen en vragen om een kwitantie
  Niks geen overmakingsprobleem en kosten


  Maak melding

 14. Dit komt omdat geen enkele buitenlandse bank nog zaken met Suriname wil doen De sanctie en het risico is niet in verhouding met wat Suriname oplevert. Denk maar aan de ABN, ING en nu ook RABO. Geen enkele correspondentiebank geeft thuis. Nu moet het geld een heeele omweg naar China maken met het risico dat het op Schiphol wordt geconfisqueerd.
  Dank je wel Bouta dat je Suriname financieel/ economisch naar de verdoemenis hebt geholpen. Nu zijn we geïsoleerd van de rest van de wereld. Financiële quarantaine heet dit.


  Maak melding

 15. In een mondiale markt is ALLES te koop en verkrijgbaar.

  Yu na wan bigi sma, iem sabi.

  Je moet gewoon de ballen hebben om te willen doen wat goed en nodig is.
  Wat is jouw oplossing voor het probleem, behalve kinderachtig geklets over Bouterse?


  Maak melding

 16. @waarheid, heel goed uitgelegd. Een mogelijke oplossing is dat de Surinaamse overheid de gelden overmaakt naar de Cubaanse ambassade in Suriname. De ambassade neemt dan de verdere afhandeling voor haar rekening.

  @John, wat een onzin ben je aan het verkopen?


  Maak melding

 17. Tuurlijk lee mofo majoro. Geld overmaken naar de Cubaanse ambassade. Ze willen op Cuba yankee dollars. Dus ben je hetmeest geld kwijt. Die dictators zijn niet te vertrouwen. Waarom stuur je geen geld voor de studenten, zoals je andere hulpgoederen?


  Maak melding

 18. robg, klets majoor dat je er bent , twee dingen gaan gebeuren, cuba gaat ten onder en zo is het probleem van die paarse studenten opgelost , en ten tweede jij wordt opgelost in ongebluste kalk


  Maak melding

 19. @Boesskowtoe: Je lult weer eens uit je nek! Ik ken persoonlijk medici die gefaciliteerd door Bouterse in Cuba hun studie hebben afgerond. Hun hoor je niet klagen, de varkens hier, waar jij duidelijk een van bent, wel. Heb je je afgevraagd hoe het een ongeschoolde, veroordeelde bankrover, drugscrimineel en moordenaar van vele Surinamers wel lukt om geld over te maken naar Cuba terwijl het de zogenaamd geschoolde ministers en president niet lukt????


  Maak melding

 20. Misschien het geld stoppen in flessen en in de Atlantische Oceaan gooien en hopen dat het in Cuba aankomt? Doe er wel een briefje bij dat het uit Suriname komt en bestemd is voor de Surinaamse studenten, die intussen misschien wel hun broeken moeten laten zakken en op hun rug moeten liggen om aan geld te komen.
  Z wilden zo graag in Cuba studeren. In een geboycot land. Dat moet dan de intelligentia worden.


  Maak melding

 21. luci ,jij lult ,die zogenaamd in cuba studeerden paarse ratten , deden niets en deze paarse nietsnutters is van het zelfde kaliber , en gestuurd door jou afgod bouta , maar betalen , ho maar dat kent jou afgod niet , , deze regering moet niets doen , laten de nep studenten maar naar bouta gaan dat deed de vp zeker ook
  luci en wat dacht je van die nep arts die die jongen geen verwijs briefje wou geven om die jongen naar het buitenland te sturen want hier kon die jongen niet behandeld worden door hem wat een klootzak , die jongen was geen ndp-er he luci , maar die nep arts is daar niet lang meer actief en verdwijnt van het toneel en jij ook luci


  Maak melding

 22. Luciën 28 juli 2021 At 20:03
  ‘Heb je je afgevraagd hoe het een ongeschoolde, veroordeelde bankrover, drugscrimineel en moordenaar van vele Surinamers wel lukt om geld over te maken naar Cuba terwijl het de zogenaamd geschoolde ministers en president niet lukt????

  Kafowroe: misschien wil je als vertrouwenspersoon van deze drugscrimineel, ons vertellen hoe hij dat doet. Immers, als hardwerkende eerlijke mensen, is dat onbekend terrein voor ons. We zijn benieuwd naar je reactie.
  En je kon als bilmaatje van RobGay natuurlijk niet achterblijven en moest toch proberen om hem (na dat pakslaag van gisteren) moreel te ondersteunen.
  Jij behoort tot de 60% laagopgeleide Surinamers en bent geen partij voor mij. Dus ga maar weer achter die productieband staan en maak je op die manier nuttig, want hier vertel je een heleboel loes-bere. Je zou bij bronbere beter tot je recht komen.


  Maak melding

 23. luci en robg zijn een , een boel shit ,een en al lullemeiers, een dezelfde paarse rattenkop, en ook die zombie debby zijn een met luci en robg, nou mensen we weten het een trio van een kaliber van een paarse rattenluis


  Maak melding

 24. Rob G. Wat is er met jou aan de hand? Als een ieder stront zit te verkopen dan ben jij de enige die met de oplossing kan komen.
  Vraag? wat is het probleem om geld naar Cuba over te maken en hoe los je dit op.
  Kom met een antwoord anders ben jij degene die stront zit te verkopen net als je vriend Bouva


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.