‘Geen mogelijkheid om merk van vaccin te kiezen bij vaccinatie’

30
Foto (c) AstraZeneca

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft vrijdag tijdens de Begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee aangegeven dat het niet mogelijk zal zijn voor het publiek om een merk-keuze te maken voor het Covid-19 vaccin. “Als er andere merken vaccins in ons land aankomen, zal op basis van de beschikbaarheid, geografische spreiding, onderliggende aandoening en afloopdatum bepaald worden wie in aanmerking komt voor het vaccin”, zegt de minister. 

Vanuit de Surinaamse overheid zullen de mensen niet verplicht worden om te vaccineren. Het ministerie werkt liever aan motivatie en overtuiging.

De bewindsman gaf verder aan dat Covid-19 velen in Suriname treft. “Personen in thuisisolatie worden momenteel centraal gemonitord door een groep van 23 artsen bij het BOG. Elke verslechtering wordt goed gemonitord middels het meten van de vitale functies. Sommigen die thuisblijven zonder te swabben en geen arts bezoeken, worden niet gemonitord en blijven onder de radar. Enkele personen overlijden dan ook thuis. Dit zijn suspect cases waarbij een postmortum swab wordt afgenomen”. De minister roept daarom eenieder op bij klachten passend bij Covid-19, zich gelijk te laten swabben.

Minister Ramadhin deelde het parlement ook mee dat de gemiddelde wachttijd voor een PCR swab-uitslag ruim is teruggebracht naar tussen de 24 en 36 uur. Bij duidelijke symptomen wordt er tevens ook een antigeen-sneltest ingezet waarna monitoring of behandeling gelijk kan starten.

De minister stelt de samenleving ook gerust over het onterecht typeren van mensen als een Covid-19 dode. “Ik kan garanderen dat de doodsoorzaak niet zomaar wordt vastgesteld. De doodsoorzaak wordt zorgvuldig vastgesteld en men kan altijd terecht bij het Ministerie van Volksgezondheid, waarna onze geneeskundige inspectie een gericht onderzoek zal doen”, aldus minister Amar Ramadhin.


30 REACTIES

 1. Laat de mensen die zich niet willen laten vaccineren gewoon hun gang gaan en goede oude Darwin heeft een permanente oplossing voor hun DNA. En de regering hoeft echt niet op te draaien voor hun uitvaart onkosten want het is niet langer een made in china overmacht.


  Maak melding

 2. De overheid zal ze niet verplichten! De overheid kan ze niet verplichten.
  De overheid zal indien er andere merken vaccins voorradig zijn, de mensen de keuze moeten geven om te kiezen.
  Voor ons hier in Suriname is gezien de afwezigheid van de opslag van vaccins -80C, astra op dit moment prima.
  De minister loopt gezien de situatie waarin wij verkeren, zijn ballen vooruit
  Men wil zoveel mensen als mogelijk vaccineren of niet?
  Wilt Men dat, laat Men dan kiezen, als dat mogelijk er is.

  Wat nu niet mogelijk is, kan later wel zo zijn, dus minister?????.


  Maak melding

 3. Je denkt toch niet dat de mensen die geprikt gaan worden, eerst de verpakking uit de prullenbak gaan vissen om te controleren of ze vaccin A, B of C ingespoten krijgen? M.a.w. je mag dan wel.een voorkeur voor een bepaald vaccin uitspreken, maar hoe ga jij, als leek, dat controleren?


  Maak melding

 4. Het wordtj e gezegd en je krijgt een sticker op je prikkaart deze zijn voorzien van een barcode.
  Men zou je nooit mogen prikken met een ander vaccin, dan men je vooraf aangeeft. Men mag onder geen enkel beding inbreuk maken op je lichaam, persoonlijke integriteit dan bij wet geregeld. Degene die dat doet, is strafbaar en kan zn baan vaarwel zeggen.

  Ma goed, voorlopig is het astra en zien wel wat voor vaccin we nog meer krijgen toegestuurd.
  Kunnen we het zelf kopen, dan is het een andere chapter.


  Maak melding

 5. Suriname neemt verder ook geen initiatieven om te zorgen dat we over Pfizer of Moderna beschikken. Het blijft bij afwachten, wat er geschonken word. De hand in eigen zak steken om minstens 100.000 van elk ander vaccin te kopen blijkt onmogelijk! Dan zal hoogstwaarschijnlijk blijken, dat de motivatie onder de bevolking zal toenemen om zich te laten vaccineren.

  In deze zouden de schuldeisers toch enig begrip moeten opbrengen, want de gezondheid van ieder individu op deze aarde is belangrijk. Ik erger me aan die tje poti houding van Chan en kornuiten. Maak je sterk om minimaal dat voor elkaar te krijgen.


  Maak melding

 6. Soms val ik van verbazing, als ik mij uit piëteit niet op tijd heb kunnen inhouden, bijna in lachen uit als ik hoor en lees wat mijn kondre mangs weer eisen. Er is en was niet genoeg vaccins en dan wil men kunnen kiezen met welke vaccin men geprikt wilt worden. Man o man , dit is toch je reinste kolder, als je geen prik wil tot daar aan toe, maar op hoge poten gaan eisen welke vaccins men wil hebben, terwijl wij het moeten doen met weinig vaccins en nog wel van een merk. Deze mensen mogen van mij een schop onder hun kont krijgen.(figuurlijk dan).


  Maak melding

 7. Ari, je hebt gelijk, men kan en mag je niet, zonder dat je het weet, een ander vaccin geven dan jij wil hebben.en dat wist/weet ik ook, ik wilde gewoon uit mijn nek kletsen.


  Maak melding

 8. Pony, je moet compassie hebben met ons. Het kwartje valt vaak niet bij ons. Jij hebt het over een figuurlijke schop…… al is het letterlijk dannog heeft dat geen effect.
  Het is niet anders en zaken waarop je geen invloed kan uitoefenen in positieve zin, moet je links laten liggen. Het is lachen en kijken.
  Dus PONY, ga niet de logo van de Ferrari nabootsen.
  Ik lig vaak in een deuk op de bank en hoor mn moeder zeggen; Malingri man e gi gado sari.
  Ik kan me vaak ook ergeren.
  DONG SIKI NO HABI DRESI.


  Maak melding

 9. Vaccinatie programma is nu goed op gang gekomen al is het met Astra Zenica omdat men in Su niet de beschikking heeft over een andere. Su krijgt misschien wat van China van hun gemaakte vaccin met misschien weer wat Chinese rommel erin en mijn advies is vaccineer eerst de azijnpissers Belfort en Asabina ermee en wacht het resultaat af. De minister zegt dat men gaat mogen kiezen als er meerdere vaccins voorradig zijn maar de kleine beetjes die men krijgt gaan eerst naar de verre oorden in het land is het deze mensen dan niet gegund heren. Deze heren zijn gewoon bezig het bevolkingsdeel die ze zogenaamd vertegenwoordigen bang te maken. Hoeveel prikken zijn er gezet in Su en wat is het aantal bijwerkingen met ernstige gevolgen, komen jullie eerst met harde bewijzen alvorens alles maar af te kraken.


  Maak melding

 10. Welke Vaccin is wel veilig ik heb phizer vaccin gekregen ik moet er nog 1 krijgen lees ik sinds 2 weken in de krant. Phixer en moderna vaccin geven hartproblemen dus alle vaccins zijn niet 100% dus surinamers niet zeuren en alles opeisen de andere vaccin hebben ook bijwerking ik hoop dat de onderzoekers het mis hebben ik wil geen hartproblemen ik heb al genoeg ellende en mijn arme moeder ook geprikt wil ik nog niet kwijt. Of het Astra Zenica of phizer of chinees of hollands of brits geen een 100% veilig. Veel mensen krijgen geen bijwerking door hun sterke DNA enz.


  Maak melding

 11. Nou nou, belachelijk toch ik heb er geen woorden voor, je heb 2 soorten syndromen in Suriname, namelijk de NDP syndroom en de China syndroom, discriminatie van de Nederlandse Astrazenica vaccin, aan de mensen van de NDP wil ik deze vraag stellen, waar waren de Chinezen vanaf het begin van de corona pandemie, welk heeft als eerste hulp geboden aan Suriname, wie zijn de mensen die hun eigen leven , en gezondheid op het spel hebben gezet om Suriname hulp te komen bieden , waar waren de beste vriendin van DDB en de NDP, de landen waar mee zij bilaterale betrekkingen zijn aangegaan. China heeft 75% van Suriname in handen, door de vorige regering onder Leiding van DDB en consorten, Suriname is een dump put geworden voor de rommel uit China, over een paar jaren word Suriname gecontroleerd door China, want al die kleine Chinezen die in Suriname geboren zijn die naar China worden gestuurd, en massaal naar Suriname gaan terug, hebben jullie een groot probleem.


  Maak melding

 12. Wel iets opmerkelijks; Cuba is het enige land dat Covid vaccins ontwikkeld in het Latijns Amerikaans en Caraïbisch gebied. Volgens hun trials schijnen de vaccins voor meer dan 90% effectief te zijn. Maar (nog) geen enkele erkenning/ goedkeuring door de WHO of andere organisaties…


  Maak melding

 13. hkf we zeiden al dat je ongeschoold bent , je kent het verhaal niet he omdat je zeker nooit een krant leest of naar het nieuws kijkt , dus afwachten meneer
  weet je nog vorig jaar dat jou baasje bouta toch steun kreeg van zijn vriendje cuba , nou er kwamen artsen(?????) en een medicijn in vorm van een tablet , nou je hoort niet of die tablet crona heeft verslagen toch , dus testen van een vaccin moet goed gebeuren en dat kost tijd, maar ja jij bent ongeduldig


  Maak melding

 14. “WAT”

  eff voor de goede orde, voor mijn part interreseert het me geen hol of jij de kanker krijgt en eraan sterft of aan de corona.

  Bouta was nooit mijn baas en zal dat ook nooit zijn.

  Jij echter, blijft een kankergezwel waar geen enkele vorm van chemo tegen helpt…

  Dan heb je nog het lef om scholing aan te halen terwijl je heel taalgebruik nog erger is dan dat van een kleuter.


  Maak melding

 15. Je kan beter elke dag op Leonsberg gaan staan schelden, ga vlak voor de poort. Ga daar vechten met security en DDB. Dan doe je iets beters.

  Maar alleen op WTK maak je anderen uit voor alles en nog wat toch. Omdat je lekker veilig zit achter je schermpje.

  Gefrustreerde bacterie, dat ben je.


  Maak melding

 16. Hkf was en is toch die lul hond die te beroerd was om t helpen de rotzooi op te ruimen in de stad. hij was zelf te beroerd om er over na te denken. nee meneer had het heel heel druk
  6!!!! dagen in de week werken.lange dagen en wat zien ik dag in dag uit de hele dag hangt hij hier rond op waterkant. geen leven


  Maak melding

 17. ???????????
  lullo ik weet niet waar je het over hebt. wat ik wel weet is dat je een grote smoel hebt en dat de hele dag iedere dag hier laat zien
  wie heeft het dus druk op waterkant
  mars ga die trens schoonmaken


  Maak melding

 18. maar hoe zit het met je drukke leven. ZES!!!!!!!!!!!!!! dagen in de week keihard werken. savonds moe thuis komen geen moegelijkheid om mee te helpen toch.
  mars jij liegbeest. een echte luie donder, te lui om te werken te lui om jezelf te schamen
  iedereen weet nu als ze het al niet weten hoe je bent.
  luie donder


  Maak melding

 19. Lijkt erop dat je jaloers bent dat ik 6 dagen kan werken.

  Jij schijnt meer tijd over te hebben zo te zien met al je alter ego’s. Blijf lekker ontkennen. Zelfs een psycholoog kan je niet helpen.


  Maak melding

 20. Kan werken
  iedereen kan werken lullo
  iedereen kan een handje helpen om het land, de stad zijn straat schoon te houden, maar lullo niet die heeft het druk druk en nog eens druk met een lo ka de hele dag hier te schrijven
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


  Maak melding

 21. En iedereen is vrij om meerdere persoonlijkheden erop na te houden. Ik neem het je niet kwalijk. Je kan er niks aan doen. Inteelt maakt meer kapot dan lief is…


  Maak melding

 22. HongKongFree 27 juni 2021 At 20:16
  Oow dus je hebt meerdere accounts. Dan weten we dat ook.

  Je zal het wel druk hebben met al die accounts…
  ==============

  Die is mooi door de mand gevallen 😂 Wat een kneus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.