Wapens en munitie uit wapenkamer residentie ex-president Bouterse verdwenen

57
Bouterse

Op 23 juni jongstleden is er bij de afdeling Recherche van de Militaire Politie in Suriname, aangifte gedaan van diefstal en/of verduistering van wapens en munitie, die in beheer waren bij de beveiliging van de Surinaamse ex-president Desi Bouterse.

Deze wapens en munitie waren opgeslagen in een wapenkamer op zijn residentie. Het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt voorgezet.


57 REACTIES

 1. Is het nu pas ontdekt na zelfmoord van Walter of eerder. Zijn de beveiligers aan de tand gevoeld? Zijn er nooit camera’s geplaatst. Wapens en beveiligers is de kat op het spek binden. Wie is er betrouwbaar hier in.ons land???
  gemodereerd

 2. je hoort niks meer over de dood van de zoon/klein zoon van ddb.. het is muis stil rondom het gebeuren..
  vraag, wordt hij begraven/gecremeerd.. of in de koelhuis opgeslagen.. tot papa lief terug komt..


  Maak melding

 3. M.a.w., Walter heeft het gestolen en daarmee zelfmoord gepleegd…, case closed!!! Geen enkel verband met drugs, zou je gelijk denken……


  Maak melding

 4. Sinds wanneer mogen personen die schuldig bevonden zijn aan het plegen van massamoord een heel arsenaal aan wapens onder hun beheer hebben? Ik probeer mijn volwassen zoon, zonder strafblad, medegebruiker van mijn jachtgeweer te maken, maar dat kan niet, omdat wij niet op hetzelfde adres wonen en dit soort misdadig tuig kan beschikken over zoveel wapens als hij wil.


  Maak melding

 5. Soms denk ik hier met heel geschikte senario schryvers temaken te hebben, men schroomt er niet voor om gewoon anderen met hun fantasie te bezwaren , Hahaha.
  Jullie horen in Hollywood thuis.


  Maak melding

 6. Henkes 26 juni 2021 At 00:14
  Sinds wanneer mogen personen die schuldig bevonden zijn aan het plegen van massamoord een heel arsenaal aan wapens onder hun beheer hebben?
  ========================================

  Iedereen met grote goudconcessies hebben beveiligers en wapens. Ben je wel eens langs het huis van Brunswijk gereden? Doe niet zo naïef. Hoe denk je dat het goud naar de stad komt. Met Surpost pakketverzending?


  Maak melding

 7. Robles, nu je hebt uitgelegd dat goudconcessiehouders beveiligers met wapens hebben, snap ik nog steeds niet waarom een massamoordenaar, die zich steeds moet komen verdedigen bij de rechter, een arsenaal aan gevaarlijke wapens mag bezitten.. Hoe denk je dat hij opgepakt zal worden als de rechter beslist dat hij van Leonsberg moet verhuizen naar Santo Boma?


  Maak melding

 8. Henkes 26 juni 2021 At 01:47
  Robles, nu je hebt uitgelegd dat goudconcessiehouders beveiligers met wapens hebben,
  ============================================

  Als je zelf de link niet kan maken dan ga ik het niet voorkauwen. Maar als jij je geroepen voelt zou ik zeggen rij even langs Leonsberg en ga daar staan klagen. Of schrijf een brief aan de PG. Je staat hier maar een beetje anoniem te schuimbekken maar je weet blijkbaar niet hoe het werkt in Suriname (en grote delen van Zuid Amerika). Je denkt dat Chan niks heeft geregeld? Dat hij geen wapens thuis heeft? Nu via de staat beveiligd maar hiervoor privé natuurlijk. En waarschijnlijk nog steeds ook privé want wie kan je vertrouwen in die slangenkuil. Dat is dus vreselijk naïef als je dat niet snapt. Je kan een Roger Khan niet als minister zijnde uitleveren aan de VS en daarna rustig slapen. Dan neem je de nodige maatregelen. Waarom komt Rutte op de fiets maar komt Chan met 10 volgwagens? Do the math.

  En om verder antwoord te geven op de vraag hoe ze DDB op gaan pakken. Als je als rechtbank dat echt wilt gaat een wapenkamer je niet tegenhouden. Als een wapenkamer je wel tegenhoud ben je niks waard. Waar heb je dan nog een korps politie en militairen voor.


  Maak melding

 9. Raar verhaal dit en ook als het waar is verbaasd het mij met hoge mate dat een expresident dus nu een normale burger gewoon legaal mag beschikken over een wapendepot…tja ik denk niet dat ex president venetiaan dat ook heeft..


  Maak melding

 10. Olivia 26 juni 2021 At 01:12
  DDB IS NU EEN GEWONE BURGER EN EEN ARSENAAL VOL WAPENS OP ZIJN RESIDENTIE. WAT GEBEURD IN SURINAME? SAI PSA INI SRANANG?
  ====================================

  Niet schreeuwen. Er zijn meer gewone burgers met een arsenaal aan wapens. Denk aan beveiligingsbedrijven. Kijk naar Kuldipsingh die z’n eigen waardetransport heeft. Er zijn zat zakenmensen in Suriname die voor de beveiliging van hun bedrijf en goederen 1 of meer wapens hebben. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf of bezigheden zullen het aantal wapens navenant zijn. Ik snap niet zo goed dat mensen dit niet begrijpen. Hoe denken jullie dat de goudmijnen beveiligd worden. Daar staan ze echt niet met een houwer. Hoe komt het goud naar de stad. Niet op de fiets met een busje pepperspray. Dus doe niet zo enorm naïef zeg. Hoe denk je dat de casino’s beveiligd zijn.


  Maak melding

 11. robles , zie je wel , je valt weer door de mand , dat jij de VHP haat is jou ding , wij zijn geen VHP-ers maar we haten ze niet , , maar jij laat dit keer weer zien dat je een paarse aanhanger bent van bouta’s zijn ndp boevenpartij , en laten wij nou die dodenpartij ndp gruwelijk haten en dat is ons ding


  Maak melding

 12. bouta wil weer eens in het nieuws komen , wat een lafbek , i.p.v. dat die moordenaar zijn rouw betuigd over wat er met zijn kleinzoon is gebeurt , schuift hij het op diefstal van wapens uit zijn wapenkamer , of is dit de link dat hij er meer van weet en zogenaamd wapens zijn verdwenen , maar met beter weten


  Maak melding

 13. Op en Top SU. Vraag je af, als ze hebben kunnen inbreken in de zwaarst bewapende en beveiligde miljoenen villa van een ter zake laffe Moordenaar om wapens te stelen, hoeveel makkelijker zou het zijn dit beest om te leggen. Dit wordt nog vervolgd (met lijken uit de kast). Groetjes.


  Maak melding

 14. WAT 26 juni 2021 At 02:40
  robles , zie je wel , je valt weer door de mand , dat jij de VHP haat is jou ding
  =======================

  Onzin. Ik vind gewoon het gelul hier over wapens dom. Iedereen die in Suriname woont weet dat ondernemers wapens hebben. Het is geen Nederland. Dus al die domme insinuaties slaan nergens op. En hoe kan ik de VHP haten. Ik heb vrienden in alle politieke stromingen. Onzin dus. Dat WTK een dom Surined platform is met kritiekloze Chan aanhangers is wat anders. Stel randdebielen bij elkaar op een uitzondering daargelaten.
  Verder heeft DDB rouw betuigd over de dood van zijn kleinzoon. Dat je dat hebt gemist is je zaak. Hij heeft het wel gedaan.


  Maak melding

 15. Robles: “waar heb je dan een korps politie en militairen voor”?

  Robles, je bent het dus met mij eens, ook jij snapt niet dat hij nog steeds kan doen en laten wat hij wil in het land. Het verschil in deze tussen jou en mij is dat jij de machtsmiddelen pas wil inzetten wanneer hij opgehaald moet worden, terwijl het mij verbaast dat het nog niet is gebeurd.


  Maak melding

 16. @ Marcel het is inderdaad doodstil rondom (zelf)moord/afrekening van wijlen walter. Die verhalen worden diep begraven op het nivo van zelfcensuur. De journalisten zijn gewoon bang over te schrijven en de nieuws buro’s herinneren zich te goed wat opa b tot staat is. Een psychopaath die wapens thuis heeft is natuurlijk een gevaarlijke zaak wat gaat minister van juspol mijnheer Amoksie daartegen doen? Boefdraad kan hij ook niet laten vinden.


  Maak melding

 17. Robles, ik weet niet of goud concessiehouders, Kuldipsingh en andere grote onderbemers een bewijs van goed gedrag konden overleggen toen ze hun wapenvergunningen aanvroegen? Zo ja, dan is er niets aan de hand dat ze zichzelf met wapens trachten te beschermen. Als zij aantoonbaar misdadigers zijn, dan zal het mij net zoveel verbazen dat de Surinaamse overheid het toelaat dat ze de beschikking hebben over vuurwapens. Ik heb zelf een vuurwapen, maar voordat ik een vergunning daarvoor kreeg, heeft de politie mijn vrouw en de buren gevraagd of ik misschien een psychopaat was, die misschien ongewapende burgers op de vlucht zou kunnen doodschieten.


  Maak melding

 18. Robles verder alles goed? Anders bied bosje brug oplossing. Wat een achterlijk persoon ben jij. Jou moeten ze geen wapenvergunning geven. Jij zou zelfmoord plegen om wtk commentaar.


  Maak melding

 19. Dit stinkt aan alle kanten. De regering en verantwoordelijken kunnen mij niet wijs maken, dat zij niet op de hoogte waren van dit gegeven. De beveiliging wordt toch door de staat betaald.
  Joost mag weten, wat er werkelijk gaande is.
  Heel slordig van deze regering. Geld weg, wapens weg.

  WIE IS HIER DE VERANTWOORDELIJKE?


  Maak melding

 20. Dit zal wel in scene gezet zijn, het is wel heel toevallig zo rond de dood van Walter.

  Wie heeft het lef om bij Desi de duivel Bouterse’s prive terrein te stelen ?
  En ineens is zijn beveiliging zwak en lek.
  Ra ra hoe kan dat ?

  Anyway, is het heel goed dat er een grondig onderzoek komt, want er kan gelijk onderzocht worden of de papieren en vergunningen wel kloppen en of sprake is van verboden wapenbezit.
  Is het uberhaupt wel nodig dat Bouterse een wapenarsenaal bezit van dergelijke omvang ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 21. Beste Mensen,
  Moord of zelf moord dat weet ik niet. Wat ik wel weet is de wet van karma.wat gij zaait,zul gij oogsten.
  Dat geldt voor een ieder.


  Maak melding

 22. Rbrown over slechte films gesproken
  Jij schrijft hele slechte indianen films en jij bent de hoofdrol speler daar in.
  Dus stop aub met die indianen streken.
  “Pief paf poef je bent een boef” één van jouw eigen teksten.


  Maak melding

 23. En wordt het weer eens duidelijk dat wetten, regels en voorwaarden omtrent het bezit van wapens voor prive / werk / na diensttijd en het verhandelen ervan grondig te bestuderen en te herzien.

  Hoe verloopt trouwens de case van kolonel Doewet Veira en de uitgegeven wapens ?
  Journalisten mogen best wel vaker in de doofpot snuffelen en cold cases aanhangig maken.

  Wij willen een veilig Suriname !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 24. Surinaamse journalisten zijn nep en alleen na praters als anderen het onderzoek al hebben gedaan.Ze durven niets te onderzoeken , geven alleen commentaar op anderen uit hun veilige kantoor,


  Maak melding

 25. Het is bij drugsbaronnen normaal dat ze een groot arsenaal aan wapens hebben, dus het verbaasds me niks. En als hij geen drugsbaron is welk gevaar loopt hij dat er zoveel wapens nodig zijn voor zijn bescherming? Met zijn verleden is hij met zoveel wapens een gevaar voor de democratie en onbegrijpelijk dat de sur. autoriteiten het oogluikend toestaan.
  Komt nog bij dat hem vergelijken met Kuldiepsing gelijk staat met appels met citroenen vergelijken.


  Maak melding

 26. Deze ” man”, laat zich niet zomaar gewonnen geven/kisten.
  Hij is in een wereld gestapt en kan niet meer uitstappen.
  Maar goed, wapens verdwenen!
  Nog even is de eigenaar verdwenen.
  Maar zeker niet vrijwillig.
  Beste eigenaar, veel slapeloze dagen en nachten.
  Zie je het niet zitten, ga da even zitten en droom waar je was en bent.
  En als je spoken ziet, laat je beveiligers een loekoeman/vrouw halen, die helpt je naar de verdoemenis.
  Neks no fout.


  Maak melding

 27. misschien droom ik met open ogen en begin ik verschijnselen van dementie te vertonen waarbij het recente verleden niet is opgeslagen maar het verre verleden wel. Ooit waren er toch ook wapens gestolen olv Dino? Die jonge die laatst slapend is aangetroffen in bed met een wapen op zijn bed was toch ook beveiliger van zijn opa?
  Mi no sabi jere ma wang lesi mi dagoe bit mi mi naki ing kiri wangtrong bika wan dagoe sang tesi broedoe wang lesi e kong gridi gi broedoe. Zonder aanziens des persoons!
  Maar ja zo los je dus het mysterie van een vrijwillige uittreding ook op.
  Vader is MASSAMOORDENAAR zoon is WAPENDIEF EN WAPENHANDELAAR kleinzoon PLEEGT ZELFMOORD NA DE ONTDEKKING VAN HET LEEGHALEN VAN OPA ZIJN MUNITIEKAMER DOOR ONBEKENDEN.
  Zonder aanziens des persoons no tja doorai kong na mi !
  SOEMA LAW SA PIKI.


  Maak melding

 28. Para Express en Boesskowtoe hebben bij dit onderwerp van bespreking zinnige opmerkingen gemaakt. Dat kan ik.niet van iedereen hier zeggen.


  Maak melding

 29. Letwel: 22juni zelfmoord, 23 juni aangifte van verdwijning van wapens, 23 junilijk wordt vrijgegeven geen sprake van misdrijf.
  Wordt vervolgd


  Maak melding

 30. Beste Mensen

  Voormalig Veiligheid Chef En Beste Vriend Van Bouterse Is Nu Veiligheids Chef Van Santokie..

  Santokie Santokie Santokie.. Jij Bent Een Groot Nationale Grap


  Maak melding

 31. Een nieuwe coup stond al in de steigers.

  Deze levensgevaarlijke fossiele gek, met veroordelingen voor drugscriminaliteit en massamoord, is een gezwel in de samenleving.

  Dit monster met bloed aan zijn misdadige klauwen moet zsm achter slot en grendel.

  Hoe minder er van die BOUTERSE familie vrij rondlopen, hoe beter.

  LOCK THEM UP !!!!!!!!!


  Maak melding

 32. QQQ..

  Welk Advies Hoopt Santokie Dat Zijn Nationale Veiligheids Chef Tevens Ex President Bouterse Beste Gabber Hem Zal Geven.. Santokie Veiligheid Chef Gaat Hem Steeds Op Het Dwaalspoor Zetten.

  Mama Sranang .. Wat Doet Men Jou Aan.


  Maak melding

 33. Johnny 26 juni 2021 At 02:58
  Op en Top SU. Vraag je af, als ze hebben kunnen inbreken in de zwaarst bewapende en beveiligde miljoenen villa van een ter zake laffe Moordenaar om wapens te stelen, hoeveel makkelijker zou het zijn dit beest om te leggen. Dit wordt nog vervolgd (met lijken uit de kast). Groetjes.
  ============================================

  Dat is ook het eerste wat in mij opkwam. Je moet wel van goede huize komen om thuis bij één van de meest beveiligde en meest discutabele man van Suriname in te breken en daar ook nog eens wapens “te stelen en/of te verduisteren”.
  Als deze man het over wapens begint te hebben is het hele land in gevaar.

  Deze mensen denken dat ze nog steeds met stommelingen te doen hebben.


  Maak melding

 34. Wat een ophef in dat dorp!
  Alleen gangsters en drugsdealers bezitten een wapenkamer in huis met hun gezin. Geen enkele ondernemer heeft een gesealde wapenkamer.

  Aangifte bij de militaire politie geschied uitsluitend bij betrokkenheid v militairen. Opa b is geen bevel meer. Minister v Defensie waarom beschikt deze burger over een privé wapen arsenaal. Waar is die piloot/drugsdealer/militair gebleven? Je ziet het op camera dus..

  Hij kan beter asiel aanvragen en zijn 20jr ‘veilig’ in Holland uitzitten.

  Popcorn time voor een geselecteerd gezelschap vanwege covid in suri; Season 1 Episode 2. Columbiana.


  Maak melding

 35. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Wapens en munitie uit wapenkamer residentie ex-president Bouterse verdwenen.

  Dus deze veroordeelde Drugscrimineel en tevens veroordeelde MOORDENAAR Baas Bouta, heeft als ex-president een enorme wapenarsenaal op zijn woonadres.

  En dit nieuws werd als BREAKING NEWS zogenaamd naar buiten gebracht door de media in Suriname.
  Maar natuurlijk in opdracht van……!!!

  @Sammy the Queen.
  Die gasten denken dat wij gek zijn.
  Maar wie met Baas Bouta besmeurt is, zal ook de gevolgen ondervinden.
  Ik zal even proberen om enkele figuren hun hersenen op te frissen.

  Kan men de volgende TV beelden in Nederland nog herinneren van 3 december Vechtpartij Karel (1984)
  Raadpleeg (YOUTUBE).
  3 december 1984 – In de (live) talkshow van Karel van de Graaf gaan voor- en tegenstanders van het Surinaamse Bouterse-regime met elkaar op de vuist…
  Het was een van de “tv-momenten aller tijden”:

  Wel die vechtende Evert (Tjon) WOLF is nu op 71 jarige leeftijd in Suriname overleden.
  Overlijdensbericht: Evert Eugene Leonardus Wolf, meer bekend als Tjon.
  Waaraan hij is overleden weet ik niet.


  Maak melding

 36. Dat is de grootste fatoe vd die “stoere” suri’s @Sabaku.

  Ze zijn 40 jaar lang en nog steeds bang, voor dit individu, terwijl hij nog banger is. Waarom met kogelvrije auto’s, gesealde wapenkamer en in een safe-bunker wonen.

  Anyhow, het gonst vd geruchten op social media. Speedboot, rubberbootjes eruit, nachtelijke uurtjes, kikvorsmannen, nachtkijkers en een drone.

  Noches de insomnio.


  Maak melding

 37. Zou de zogenaamde diefstal de voorloper kunnen zijn van een te proberen wapenopstand door NDP getrouwen?
  Of zijn de wapens verdwenen voor het geval er verzet zal zijn bij het arresteren en overbrengen van Bouterse naar Santo Boma?
  Wie weet. Time will tell


  Maak melding

 38. Als ik dit alles lees van de deskundigen van Waterkant .net dan heeft de Recherche weinig werk bij het speuren naar de daders van deze diefstal. In feite is er al een oplossing aangedragen…zelf BIGI SMA waagt een gokje. Meneer WAT had weer het hoogste woord…zo zie je maar de deskundigen zitten bij Waterkant hun gal te spugen…
  DE BESTE STUURLUI STAAN AAN WAL..!!


  Maak melding

 39. FRANCO 11 26 juni 2021 At 13:28
  Als ik dit alles lees van de deskundigen van Waterkant .net dan heeft de Recherche weinig werk bij het speuren naar de daders van deze diefstal. In feite is er al een oplossing aangedragen…zelf BIGI SMA waagt een gokje. Meneer WAT had weer het hoogste woord…zo zie je maar de deskundigen zitten bij Waterkant hun gal te spugen…
  DE BESTE STUURLUI STAAN AAN WAL..!!
  =================================================

  Spiegeltje, spiegeltje……..aan de wand.

  Wie is de grootste mislukkeling in het hele land….

  Een beetje betweterig doen hier alsof je het zelf beter weet hé rioolrat.


  Maak melding

 40. Heeft Walter misschien met een gestolen wapen die in beheer was bij de beveiliging van zijn opa, de Surinaamse ex-president Desi Bouterse, suïcide gepleegd?


  Maak melding

 41. @ Viyayarni26 juni 2021 At 14:26

  That is a point to be noted !

  Welk wapen en munitie is aangetroffen bij Walter, hoe komt hij daaraan en was het legaal ?
  Zijn er nog meer wapens en munitie aangetroffen bij Walter Bouterse ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 42. Die wapen = dat wapen.

  @Para Express

  De berichten rondom de suïcide van Walter zijn summier.
  Heeft hij echt zichzelf door het hoofd geschoten of is hij vermoord?
  De berichten omtrent zijn dood vind ik wazig. Het lijkt erop dat de waarheid in de doofpot wordt gestopt, waardoor speculaties toenemen.


  Maak melding

 43. Opmerkelijk:
  Zelfmoord
  Wapens en munitie verdwenen uit wapenkamer residentie expresident.
  Vraag: hoe komt het dat een expresident een wapenkamer in zijn (met gestolen staatsgeld) residentie heeft en dat het is ontvreemd ondanks beveiliging?
  Zelfde week pleegt zijn kleinzoon zelfmoord met een wapen?
  Vreemde gang van zaken in de familie van de grootste verkrachter van Suriname . Vindt u niet?


  Maak melding

 44. Para Express 26 juni 2021 At 14:46
  Welk wapen en munitie is aangetroffen bij Walter?

  Para Express 26 juni 2021 At 14:46
  Een Walther P99 of een P5 misschien


  Maak melding

 45. franco 0,0 , je kunt een van die gestolen wapens kopen bij de directeur zonder bedrijf , want hij heeft weer een bedrijf geopend alleen Webshop , het was makkelijk he dikkedeur om die wapens bij bouta te stelen toch , , franco 0,00 het bedrijf is directeur met bedrijf.sr


  Maak melding

 46. Dus met serienummer en al opgegeven bij de politie?
  Leonsberg wordt toch heel goed bewaakt, dus wie sloop er ongezien binnen en geladen met wapens weer buiten?
  Er waren geen bewakingscamera’s?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.