‘Overtollige ambtenaren worden ingezet bij sociale instellingen’

11
Ambtenaren

Het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken zal overtollige ambtenaren inzetten bij sociale instellingen. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, heeft vrijdag in De Nationale Assemblee aangegeven dat er een oplossing komt voor ambtenaren die al dan niet bezoldigt thuis zitten.

“De huidige situatie is dusdanig dat de overheid bij vrijwel alle afdelingen te kampen heeft met overtollig personeel. In de periode 2019/2020 heeft de vorige regering ongeveer 10.000 ambtenaren aangetrokken. Het ministerie kijkt uit naar modaliteiten hoe deze nieuwe ambtenaren ingezet kunnen worden. Een van deze is door gesprekken te voeren met religieuze organisaties, kindertehuizen, stichtingen, bedrijven etc. om overtollig personeel die inactief zijn, te werk te kunnen stellen”, zegt minister Somohardjo.

Minister Somohardjo legt uit dat het ministerie wel vaak geconfronteerd raakt met ambtenaren die niet voldoen aan de kwalificaties zoals gesteld door de instellingen en organisaties. Deze groep ambtenaren zullen in een traject van bijscholing geplaatst worden, hetgeen in lijn ligt met de gedachtegang om in de nabije toekomst overtollig personeel uit te lenen en in te zetten middels een Site Service Center.

Een ander probleem is de vertraging die in het bevorderingsproces van landsdienaren loopt vanwege onvolledige documenten. In de praktijk komt het vaak voor dat deze stukken niet worden meegestuurd. “Er zal een rondschrijven naar de ministeries worden gestuurd om de onderliggende documenten verplicht mee te sturen, zodat het bevorderingsbeleid kan plaatsvinden”, zegt minister Somohardjo. Indien alle documenten ter staving van het gevraagde door het betreffende ministerie meegestuurd zijn, kan het proces van bevordering theoretisch gezien niet langer dan 5 weken in beslag nemen.

Intussen heeft minister Somohardjo sinds zijn aantreden ruim 1.000 ambtenaren een werkplek kunnen verschaffen bij verschillende instellingen en organisaties, die reeds een bezoldiging genieten

11 REACTIES

 1. overtollige ambtenaren die niet gekwalificeerd zijn?
  en dan wordt er geld tegenaan gegooit om ze bij te scholen?
  dan zijn ze dus nog steeds overtollig?
  deze ongekwalificeerde nietsnutten gewoon ontslaan aangezien ze niet voldoen aan de kwalificaties van de desbetreffende baan.
  dus ambtenaren gaan ergens anders ingezet worden? maar de regering blijft betalen?
  behoren die sociale instellingen zelf hun personeel niet te betalen?
  hier wordt weer nutteloos met geld gesmeten.
  alleen omdat ze geen ballen hebben om die nietsnutten en opvreters gewoon eruit te trappen


  Maak melding

 2. Waarom worden de overtllige ambtenaren niet overgeplaats naar gebieden buiten de stadt,
  zo verkomt men dat de stadt dicht slipt en de ministeries overbevolkt wordt met ambtenaren.


  Maak melding

 3. met de wilde bussen moet ook zoiets bedacht worden,ze moet niet allemaal naar het centrum,
  net als de staatsbussen vroeger ,die hadden poelepandje een bus station de Heilige weg en kleine combe’ zo ontlast men de stadt van de druke verkeer


  Maak melding

 4. 10.000 ambtenaren tegen een gemiddeld loon van rond de 2500 srd misschien 3000 is een slordige 25 tot 30 miljoen SRD aan uitgaven elke maand…


  Maak melding

 5. wat een onzin minister U had die 10.000 nep ambtenaren al vanaf dag 1 van U aantreden op de schop moeten nemen , nu kost het de staat extra geld ( geld van de belastingbetaler) en wie lacht in zijn vuistje , ja hoor de ndp , 10.000 paarse ratten krijgen een mooi salaris en ze doen niets hoor , neem een voorbeeld aan U collega de minister van OW , die heeft wel wat van die paarse nietsnutters eruit geschopt , die weet hoe het moet
  en van die vele ambtenaren die er nog zijn daar kan ook de helft wel opdonderen ze doen geen flikker en als je wat vraagt zeggen ze weet ik niet of mijn collega heeft vandaag vrij , wat voor rotzooi is dat , de ndp heeft er de laatste 10 jaar er een sociale werkplaats van gemaakt , weet je iemand met een beperking doet het 10 x beter dan die ongeschoolde nietsnutters daar , dus minister werk aan de winkel U moet het ambtenaren bestand halveren


  Maak melding

 6. Die 10.000 die kort voor de verkiezingen zijn aangenoemen en vaak ongeschikt zijn weten best dat hun geregelde baan onterecht gegeven is. Waarom deze opportunisten niet gewoon ontslaan??
  Wat je onrechtmatig verkregen hebt daar kun je geen beroep op doen!!


  Maak melding

 7. Gaat het IMF ook niet accepteren dat geschuif eb blijven financieren van overtollige ambtenaren. Helaas wil niemand zijn kiezers op straat zetten.


  Maak melding

 8. Het is eenmaal een gegeven dat deze 10.000 in dienst zijn van de overheid. Er is niets bekend over de getekende arbeidsovereenkomst tussen deze personen en de overheid.
  Is er getekend, wederzijds goedvinden, voor indiensttreden voor onbepaalde tijd of voor bepaalde tijd of voor een omschriven werkopdracht.

  2 maanden na de verkiezingswinst toen deze vergroting van het werknemersbestand bekend werd heb ik aangegeven om deze overtollig personen, ik spreek liever over boventallig omdat dit inhoudt dat hun functie die ze zoeden bekleden wellicht niet meer bestaat etc, op een aparte afdeling te plaatsen binnen een ministerie. Deze afdeling gaat zich gedragen als een soort uitzendbureau om hiaten / gaten bij de overheid in te vullen waarbij de uitvoring van werk niet gerelateerd is aan alleen een diploma maar meer in combinatie met ervaring en kunnen maar zeker ook willen.
  Voorbeeld:
  prijzen in winkels controleren. Dit kan een ieder dus ook degene die wel of geen lagere schoolopleiding heeft genoten of iemand van de middelbare school of Natin etc.
  De tijdelijke indienstneming wordt betaald door het Ministerie / Directoraat / Afdeling uit hun lopende budget / begroting.

  Wie neit voldoet zal moeten wijken voor degenen die wel voldoen aan de gestelde eisen en doelen
  Iemand bij de overheid moet willen dit op te zetten en te bewaken. Iedere uitlening is gebaseert op haalbare doelen uitgestippeld in een tijdpad etc.

  Zelfs RobG zou hier werk kunnen vinden / vervullen en dat is niet cynisch bedoeld.


  Maak melding

 9. Deze 10.000 man personeel ontslaan? En dan? Is er genoeg werkgelegenheid in Suriname dan??

  Misschien moet de overheid daar ook eens over gaan nadenken. Hoe scheppen wij werkgelegenheid!? Anders zal de overheid nog lang de grootste werkgever zijn en blijven in ons onkundig Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.