Trimmende vrouw doodgereden door dronken automobilist

8

Bij een aanrijding maandagavond in Suriname is een trimmende vrouw ter plaatse om het leven gekomen, nadat ze werd aangereden door een auto. Het verkeersongeval vond rond 18.00u plaats aan de Sir Winston Churchillweg, niet ver van de Marinebasis. Het vermoeden bestaat dat de veroorzaker onder invloed verkeerde.

Volgens de eerste informatie reed de auto over bovengenoemde weg richting Domburg, waar op dat moment twee personen die aan het trimmen waren uit tegengestelde richting kwamen. Door tot nu toe onbekende oorzaak raakte de bestuurder de twee met de rechterkant van zijn voertuig.

Een slachtoffer kwam langs de kant van de weg terecht (foto) en vertoonde geen teken van leven. Het ander slachtoffer, vermoedelijk ook een vrouw, raakte gewond. De Surinaamse politie werd ingeschakeld en heeft de bestuurder van de auto naar het politiebureau gebracht. Het vermoeden bestaat dat hij onder invloed verkeerde.

Diverse eenheden van de politie zijn nu ter plaatse bezig met het onderzoek. Over de toestand van de andere persoon is nog niets bekend. Later meer.


8 REACTIES

 1. Als zwakke weggebruiker in Suriname loopt je continu levensgevaar als je gebruik maakt van het asfalt. Als voetganger,fietser, bromfietsrijder of motorrijder. Continu levensgevaar.
  Ik ben als de dood om gebruik te maken van de weg als voetganger of fietser.
  Vaak zie ik mensen gebruik maken van de weg als voetganger in groepen, in het donker zonder enige verlichting. Dat deze mensen nooit bewust worden gemaakt vanuit de overheid hoeveel gevaar deze voetgangers op de weg lopen. Nooit begrepen van de Surinaamse overheid. Stukje verkeersvoorlichting is echt brood nodig in Suriname.
  Triest voor woorden, wat er gebeurt is.


  Maak melding

 2. Het is triest dat de reactie van wtk. een dergelijke foto plaatst, zonder respect voor slachtoffer en nabestaanden.
  Het is idd een feit dat je als voetganger of fietser vogelvrij bent in het (wild-west) verkeer van Suriname. Hetzelfde geldt voor kinderen die s’-morgens naar school moeten, die moeten langs de weg lopen, soms in het hoge gras omdat er geen voetpad is.
  Beleidsmakers en politici hebben nooit oog hiervoor gehad. Ze komen, vullen hun zakken, drinken een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was.


  Maak melding

 3. Het is natuurlijk hee triest voor de trimmers en voor de nabestaanden. Je gaat hardlopen voor je gezondheid. Maar de veiligheid is niet goed. Drinken en auto rijden gaan niet samen. De controles en straffen moeten scherper. En de horeca en de bevolking delen de verantwoordelijkheid dat iemand die drinkt niet meer gaat auto rijden. Verder is het natuurlijk wel verstandig om een reflectie vestje te dragen bij het hardlopen en een lampje voor en achter voor je eigen bescherming. Maar een drinkende bestuurder moet zeker zwaar gestraft worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.