Broers kappen zwager na ruzie om oplader

26
oplader

Twee broers, Murven A. (19) en Delano S. (34), hebben hun zwager in Coronie gekapt, na een ruzie om een oplader. De politie van het district heeft beide mannen vrijdag na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname in verzekering gesteld.

Murven A. ging thuis bij zijn zus en zwager en wilde op een gegeven moment een oplader lenen. Toen hem die werd geweigerd, ging hij weg. Hij vertelde zijn broer Delano S. wat hem was overkomen waarna beide broers besloten om verhaal te gaan halen.

De mannen gingen gewapend met houwers, waarbij Murven A. zijn zwager heeft gekapt. Het slachtoffer is met de platte kant van de houwer ook slagen toegebracht. Hij liep een kapverwonding in zijn boven linkerarm op en moest medisch worden behandeld.

De Surinaamse politie heeft beide broers aangehouden. Er werden twee houwers in beslag genomen. 


26 REACTIES

 1. De economische ellende waarin het land terecht is gekomen is de voedingsbodem voor de ontstane agressie in het land. De kwaliteit van het leven op vele gebieden gaat hard achteruit. Om het minste of geringste raken mensen over hun toeren en ontstaat er een eruptie aan geweld. Mijn advies aan de mensen om hun agressie te bedwingen. Bij een calamiteit de adem inhouden en tot 10 tellen. Hiermee voorkom je heel veel ellende.


  Maak melding

 2. Er wordt veel gekapt in Suriname. Behalve illegale houtkap, worden er ook mensen op grote schaal gekapt. Kappen ermee! Alle kapattributen moeten naar de echte kapper.


  Maak melding

 3. Beste RobG, vertel een keer de werkelijkheid van en land Suriname.
  Een hint, begin vanaf 25 november 1975 en tot gisteren.
  Betrek, een broer, zwager en oplader niet bij!
  U zult uw, kennis mee verbreder.


  Maak melding

 4. @Boesskowtoe, blijf je kop maar in de grond steken. Het is jouw volste recht. Het is een teken van zwakte net als jouw president en zijn ministerploeg. Door de lockdown kan de massa nog niet op straat. Maar zodra de situatie genormaliseerd wordt zal de hel los breken. Ziekenhuispersoneel laat de trommel al roffelen terwijl andere groepen de messen ook aan het slijpen zijn. Ha,ha,ha blijf maar met je sterk vermagerde vingers naar de vorige regering wijzen. Het volk trapt er niet meer in.


  Maak melding

 5. Kap..Kap..vermijd Coronie want ze hebben korte lontjes. Bovendien is de weg naar Coronie zo slecht dat het de moeite niet waard is om er te zijn. Dussssssss……….


  Maak melding

 6. Rob Gofoeroe; ik ben woon weliswaar in Nederland, maar heb me tijdens het wanbewind van jou ndp zitten verbijten vanwege de vele blunders en de leenmentaliteit van de ndp. Jou seniele volks-plee-sident heeft in 10 jaar tijd meer dan 45 ministers versleten. Daarnaast heeft hij de economie naar z’n malle moer geholpen met z’n billiton-deal, goudinkomsten verpand aan Oppenheimer, monetaire financiering en de bevolking opgezadeld met een schuld waar ze nu de pijn van ondervinden. Hij staat in de geschiedenisboek bekend als moordenaar, drugsdealer en de meest onbekwame, lees oerdomme president van Suriname ooit. Niks van jou voorspelde doemscenario’s is ooit uitgekomen. Ik kan me nog herinneren dat jij hier op wtk. de eerste was die een vreugde dans deed bij de benoeming van dikie bulo door misiekaba. Nou, aan jou de vraag, hoeveel beleidsadviezen hebben we van haar gezien? Niks, nada, notie, neks…soso ka nanga koeng-koeng de na ini a ede.
  Komt nog bij dat de dagen van jou didibrie zijn geteld, want als hij van het toneel verdwijnt is het gedaan met jou national destruction party. Watch and see…


  Maak melding

 7. RobG 22 juni 2021 At 09:38
  Bij een calamiteit de adem inhouden en tot 10 tellen. Hiermee voorkom je heel veel ellende.

  Goed advies RobG, dus zou je het ook moeten proberen te doen. Je zal dan minder onzin uitkraaien.


  Maak melding

 8. RobG 22 juni 2021 At 11:13
  @Boesskowtoe, blijf je kop maar in de grond steken. Het is jouw volste recht. Het is een teken van zwakte.

  RobG
  Je hebt weer wat vernomen over zwakte. De gezegde van:
  Je kop in het zand steken, deze uitdrukking is helemaal geen teken van zwakte doch eerder een teken van ontkenning en of doen alsof er geen gevaar dreigt en je doet er niets aan (omdat je het gevaar niet ziet).

  RobG
  Ik apentaal uitgelegd: Je kop in het zand steken —-> dan kun je niets zien / waanemen waardoor je dus niets doet omdatr je niets ziet / waarneemt

  Voor de goede orde RobG
  Zien / waarnemen is niet hetzelfde als kijken.
  Hopelijk snap je het verschil
  Zoals horen niet hetzelfde is als luisteren


  Maak melding

 9. @Leek, de geschiedenis van Suriname vanaf 1975 doet niet onder voor heel veel landen na hun onafhankelijkheid. Kijk maar naar de geschiedenis van veel landen in Azië en Afrika. Heel veel parallellen zijn er te ontwaren. Na de dag waarop de onafhankeleid zich voltrekt begint een dekolonisatie proces. De geschiedenis van Suriname valt reuze mee als je het met veel landen vergelijkt. India, Pakistan en Bangladesh vormden vroeger één land. Tot heden zijn er problemen in dat gebied. Met name om Kasjmir. Jullie denken dat het allemaal hossana is na de onafhankelijkheid van een land. In Indonesië ontstonden ook de nodige problemen na de onafhankelijkheid van dat land. Dit vraagstuk van na de onafhankelijkheid van een land moet je vanuit een bepaald denkkader benaderen.Hiermee krijg je een beter inzicht in bepaalde processen die zich hierbij voltrekken. Een recent voorbeeld is het land Zuid Soedan dat zich van Soedan afscheidde. Kort na de onafhankelijkheid brak er een heftige burgeroorlog uit. Uiteindelijk kwam er vrede na hevige gevechten. Als je nu Juba, de hoofdstad van Zuid Soedan bezoekt en andere steden bezoek denk je dat je op bezoek bent in een moderne Europese stad. Moderne wegen, geordende stedenbouw, economische bedrijvigheid,enz. Het land trekt ook veel investeerders aan en bovenal gemotiveerde mensen die hun land tot ontwikkeling brengen.Veel informatie kan je vinden op het internet.


  Maak melding

 10. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Broers kappen zwager na ruzie om oplader in het Kokosdistrict CORONIE.

  Visser kapt collega op boot na ruzie om koplamp in het Kokosdistrict CORONIE.

  Hieruit blijkt, dat er een enorme overschot is aan KAPPERS in het district CORONIE.

  Wat zal de oorzaak hiervan kunnen zijn?
  Zijn ze in het leuke Kokosdistrict overspannen geraakt door veel te hebben gedronken van het Kokoswater?


  Maak melding

 11. Maar voor succesverhalen, hoef je niet helemaal naar Afrika.
  Neem Uruguay: was net als veel andere Zuid-Amerikaanse landen oorspronkelijk een kolonie van Spanje. In 1828 verklaarde het land zich onafhankelijk en kreeg in 1830 een eigen grondwet en parlement. Begin 20e eeuw groeide het land uit tot één van de meest democratische landen in Latijns-Amerika. In deze tijd ontwikkelde het land zich tot een moderne staat en was er economische voorspoed. Tussen 1973 en 1985 heerste het leger over het land; een militaire junta. Vanaf 1981 kwam de democratisering op gang en tegenwoordig is Uruguay weer een echte democratie.

  Het land staat bekend als één van de stabielste en minst corrupte landen in Zuid-Amerika. Doordat het land economisch erg stabiel en vrij rijk is wordt het ook wel het Zwitserland van Zuid-Amerika genoemd.

  Suriname heeft ook een militaire junta gehad en is bezig uit het dal te klimmen….


  Maak melding

 12. Beste RobG, u bent afgedwaald.
  Lezen en begrijpen wat iemand, zegt is vaak mooilijk te begrijpen en bij u is het te vaak.
  Lees nog een keer en misschien nog een keer en probeer achter de inhoud van mijn schrijven te komen, ik heb echt geen moeilijke woorden en cryptische zinnen gebruikt.

  Kom erachter hoeveel ontwikkelingshulp die landen hebben gehad, nu nog krijgen .
  Wat is er met die hulp gebeurd?


  Maak melding

 13. Wat een domme mensen zijn dit toch… Hutu en Tutsi mentalitiet zoals ik al eerder aangaf.
  Houwers hebben ze wel, mobiele tels hebben ze maar GEEN oplader.
  En waarschijnlijk ook geen beltegoed.
  Waardeloze broers…. als ik het slachtoffer was had ik ook de zus gedumpt bij haar kapbroers en gezegd ‘jij ook opgehoepeld”.

  @ Fer. E:
  Als de kokosnoten schaars worden en niet meer te vinden zijn gaat men elkaar maar even lekker kappen met een houwer in Coronie.


  Maak melding

 14. @Bigi Sma, wij communiceren niet op de juiste frequenties. Er is hier ook geen sprake van ruis. Je gebruikt het woord apentaal. Ik ken jouw apentaal niet. Wat moet ik hiermee…..?


  Maak melding

 15. haha RobG top
  Flower, jij hebt zeker nooit leren communiceren. Bij jou is het zeker een zacht briesje waait en jij stuurt er een tornado op af.
  leek wat je een ander verwijt doe je nu precies hetzelfde. Dit is veel erger, want dan heb je niets bijgeleerd


  Maak melding

 16. @Leek, in jouw eerdere reactie ben je zeer vaag geweest. Maar over ontwikkelingshulp gesproken. Ruim 90% van alle ontwikkelingsgelden moeten op aandrang van de ” schenker ” uitgegeven worden aan bedrijven uit het land van de gever. Er zijn heel veel studies naar dit fenomeen geweest. Maar misschien weet de zeer geleerde Bigi Sma meer over dit onderwerp.


  Maak melding

 17. ach er is wat gebeurd in coronie, en nu heeft iedereen het hoogste woord.
  terwijl het bijna dagelijks in de stad gebeurd.
  maar nu hoeven ze niet naar hun eigen achtertuintje te kijken.

  zoals ik al eerder zei….. het zit um in de opvoeding.
  waarom had die broer geen oplader? gestolen telefoon?
  logisch is dat de broer die oplader zelf nodig heeft voor zijn telefoon.
  de ontwikkeling van de surinamer is niet verder gekomen dan roven en kappen.
  dus eigenlijk niet erg vreemd al die dagelijkse verhaaltjes, want ze weten gewoon niet beter.
  ga je krijgen als je geen normen en waarden meekrijgt in je opvoeding


  Maak melding

 18. Murvin en Delano de Coroniaanse kappers waren boos omdat aan 1 van hen het gebruik van een mobiele telefoon oplader werd geweigerd.

  In Kapronie gebruikt men nu een nieuwe slogan. Niet wo set’ eng maar wo kap eng…


  Maak melding

 19. Blijkbaar was dit een routinezaak. Ze hadden wel vaker een oplader geleend. Alleen dit keer was de zwager het goed zat. Ga toch werken en zelf een oplader kopen, bijtte hij zijn schoonbroertje toe. Deze was erg ontdaan. Hij moest gaan werken! Hij vertelde dit aan zijn broer, ook een werkschuwe man. Samen maakten ze er werk van en lieten ze hun zwager zien wat er gebeurt indien ze gaan werken (met een houwer).


  Maak melding

 20. Beste waterkanters,
  U moet weten dat wanneer je RobG bij zijn ballen hebt hij:

  – afdwaalt (= afleidingsmanoeuvre)
  – geen reactie geeft (wie zwijgt stemt toe)
  – hij bron-bere heeft als bron
  – hij een eeuwige student is en nooit zijn studies afmaakt ( hij weet van alles een beetje en
  een beetje van alles…)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.