Volksgezondheid brengt Nederlandse medische missie naar Nickerie en Boven-Suriname

5
Volksgezondheid brengt Nederlandse medische missie naar Nickerie en Boven-Suriname

Marc Sprenger, speciaal afgezant van de Nederlandse overheid en delegatieleider van de Nederlandse medische missie heeft samen met de ambassadeur van Nederland in Suriname, Henk van der Zwam en de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin een bezoek gebracht aan respectievelijk Nickerie op donderdag 10 juni 2021 en het Boven-Surinamegebied op 11 en 12 juni. Enkele leden van de medische missie alsook directieleden van het ministerie van Volksgezondheid waren aanwezig bij deze werkbezoeken.

In Nickerie werd na een kennismakingsronde bij de dc van Nickerie, Senrita Gobardhan een bezoek gebracht aan de RGD-poli van Pettenpolder, waar er volop werd gevaccineerd. Het team heeft gelijk gebruik gemaakt van de gelegenheid om na te gaan hoe het proces van vaccineren loopt. In het Medisch Mungra Centrum (MMC) werd op diverse afdelingen nagegaan waar de knelpunten zijn in o.a. de covid-zorg.

Op vrijdag 11 juni vertrok de delegatie, samen met de Medische Zending, naar het Boven-Surinamegebied. Onderweg werd een bezoek gebracht aan de poli van Brownsweg, waarna de delegatie zich begaf richting Ladouani, alwaar een verkenningsbezoek werd gebracht.

Samen met de Medische Zending zijn een aantal knelpunten in de covid-zorg en de vaccinatiecampagne besproken. Nagegaan werd welke dringende behoeften aanwezig zijn om de zorg te continueren.

Intussen komt de steun uit Nederland goed op gang. Zo arriveerde op vrijdag 11 juni een medische missie met 15 gezondheidswerkers en medisch apparatuur t.b.v. de covid-zorg.


5 REACTIES

 1. forza , volgens robg , konsensi , alle lucien’s , dikkedeur , meneer y , limbo. pony , glenn-rrrrrrr , en verder alle paarse ratten moet Nederland zich niet bemoeien met aangelegenheden hier in Suriname , in feite hebben ze gelijk , Nederland blijf in Uw land , U kunt dadelijk weer feesten en plezier maken door Uw goede maatregelingen , dus laat de Surinamers het zelf maar uitzoeken , ondankbaar volk , en regering en de vorige regering thank you


  Maak melding

 2. @Watje alias mister Poesie, onder de regering Bouterse werd een goede medische infrastructuur in Suriname opgezet. Het Wanica ziekenhuis werd gebouwd samen met de ziekenhuizen van Atjonie en Albina. Het academisch ziekenhuis werd samen met het ziekenhuis van Nickerie en S’Landshospitaal werden gerenoveerd of gemoderniseerd. RGD poli’s werden uitgebreid en opgeknapt. Er werden tussen de 40 en 50 Cubaanse artsen en gezondheidsdeskundigen aangetrokken. Tientallen Surinaamse studenten kregen de mogelijkheid om in het buitenland een artsenopleiding te volgen. Kortom de regering Bouterse deed niets anders dan ” drieng dresie en waktie siekie. De structuren om in te springen bij een medische calamiteit werden door de regering Bouterse gelegd. Als Surinamer kwam de trotsheid over je heen als je zag hoe goed men zich had voorbereid. Maar deze klungels die nu aan het bewind zijn, zijn een schande voor het land.


  Maak melding

 3. RobG 14 juni 2021 At 12:03
  @Watje alias mister Poesie, onder de regering Bouterse werd een goede medische infrastructuur in Suriname opgezet. Het Wanica ziekenhuis werd gebouwd samen met de ziekenhuizen van Atjonie en Albina. Het academisch ziekenhuis werd samen met het ziekenhuis van Nickerie en S’Landshospitaal werden gerenoveerd of gemoderniseerd. RGD poli’s werden uitgebreid en opgeknapt. Er werden tussen de 40 en 50 Cubaanse artsen en gezondheidsdeskundigen aangetrokken. Tientallen Surinaamse studenten kregen de mogelijkheid om in het buitenland een artsenopleiding te volgen. Kortom de regering Bouterse deed niets anders dan ” drieng dresie en waktie siekie. De structuren om in te springen bij een medische calamiteit werden door de regering Bouterse gelegd. Als Surinamer kwam de trotsheid over je heen als je zag hoe goed men zich had voorbereid. Maar deze klungels die nu aan het bewind zijn, zijn een schande voor het land.
  =========================================

  Je zou wel helemaal gelijk kunnen hebben. Maar helaas heeft je afgod dit allemaal op str@nt gebouwd en zal je nu hopelijk eindelijk snappen dat het volk hier op de lange termijn niets aan heeft. Oh sorry mijn fout, ik was vergeten dat in zijn sociaal akkoord met het volk ook stond aangegeven dat hij in de kasreserve van het volk mocht graaien als hij niet meer kon lenen. Ook in zijn sociaal akkoord met het volk stonden de woorden “Après moi, le déluge”.


  Maak melding

 4. RobDroplul,
  Die a-sociale, corrupte, criminele paarse rattenkolonie, o.l.v. een veroordeelde drugscrimineel/massamoordenaar, hebben schaamteloos 200 miljoen kasreserves gejat (geld van het volk). 140 miljoen pensioengelden gestolen (geld van het volk). De goudvoorraad verkwanseld. Daarom zitten inmiddels paarse schurken als v. Trikt, Kromosoeto, Hausil al 1,5 jaar achter de tralies. Is de criminele lafaard Hoefdraad op de vlucht geslagen met een veroordeling van 12 jaar aan zijn broek. Staat de crimineel Adhin in de verdachtenbank voor verkopen van dienstauto’s, verduisteren en vernielen van staatseigendommen. Schaamteloos hebben deze honden de staatskas leeggeplunderd en het land met 3,3 miljard aan schulden achtergelaten. En is de meervoudig moordenaar op weg naar 20 jaar bajes. Allemaal megaboeven waar jij voor staat te klappen, smerige schurfthond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.