Dc Winter vereerd met start voedselpakketten project in Coronie

12
Dc Winter vereerd met start voedselpakketten project in Coronie
DC Winter van Coronie (links) in gesprek met de reporter van CDS.

“Ik voel me vereerd dat de start van het landelijke voedselpakketten project van de overheid eerst in Coronie heeft plaatsgehad”, zegt districtscommissaris Maikel Winter van Coronie. Het district heeft op tijd haar huiswerk gedaan, snel en vroegtijdig om als eerste aan de beurt te komen, vertelt de burgervader in een interview. 

Toen hij de opdracht kreeg van Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport om de getroffen gebieden te lokaliseren en de mensen te registreren, die de voedselpakketten het hardst nodig hebben, heeft de dc gelijk opdracht gegeven aan de dr- en rr -leden van de bestuursdienst om er snel werk van te maken een lijst met namen samen te stellen. “Volgens mij waren onze lijsten als eerste af, waardoor vandaag de kick-off van het project kon plaatsvinden. We werken vandaag tot laat en gaan morgen door. Maandag wil ik alle 1100 huishoudens voorzien van een voedselpakket”, zegt de burgervader. 

Stanley Dijksteel, adviseur van de President tevens projectcoördinator verwacht dat alles ordelijk en gedisciplineerd verloopt. “We gaan huis aan huis met de pakketten, volgens de intekenlijst met in achtneming van alle Covid-19 protocollen”, geeft hij aan. Hij is van mening dat in tijden van crisis wij elkaar moeten ondersteunen en solidair zijn. Alleen dan komen wij er samen bovenop”, zegt hij. De ministers delen de eerste pakketten uit en de rest van de pakketten worden verder door militairen in samenwerking met de bestuursdienst in Coronie de komende dagen verstrekt. 

Binnen een week heeft Coronie bezoek gehad van twee regeringsdelegaties. Dc Winter omschrijft de delegatie van vandaag, zaterdag 12 juni 2021, als een toffe delegatie met bijna 70 % van de ministers. Het doet de mensen in het kokosdistrict goed dat de ministers zijn gekomen om zelf te oriënteren. “Ze hebben het probleem van de mensen gezien. We zijn dagelijks bezig met de mensen, maar als de leden van de regering het district aandoen, dan doet het de mensen ook goed. Dan zien de mensen dat de regering aandacht heeft voor hun noden en dat er naar hen geluisterd wordt”, zegt de dc. De delegatie die belast is met de uitvoering, onder leiding van coördinator Dijksteel, ronden de werkzaamheden in het district af om richting Nickerie te gaan. De komende week worden in diverse gebieden in het rijstdistrict pakketten uitgedeeld.  Apoera zal ook worden bedacht.


12 REACTIES

 1. “We gaan huis aan huis met de pakketten, volgens de intekenlijst met in achtneming van alle Covid-19 protocollen”, geeft hij aan.

  en dan staat daar de dc zonder mondkap?
  triest gewoon
  net zo triest dat de gaten in de doorvoer opeens gevuld werden na het ongeluk met 2 doden


  Maak melding

 2. Hoeveel dagen kun je eten van zo’n pakket?
  Het is monsterlijk dat de mensen in het binnenland niet eens een voorraad kunnen aanleggen van gedroogd voedsel, zoals gedroogde vis, vlees, tomaten e.d.
  Blijkbaar denken ze dat hen nooit iets zal overkomen. En zelfs na een ramp doen ze het niet. Altijd maar de hand ophouden is een zieke mentaliteit geworden.


  Maak melding

 3. Er is een gezegde in het Sanskriet: wienaash kaale, wieperiit buddhi (als het einde nadert, keert het gezond verstand om).
  Overal op de wereld zie je dat het gezond verstand verloren gaat. Mensen, landen, instituten zijn erg egoïstisch aan het denken. Dit kondigt grote rampen voor de mensheid aan. Dat wat ooit natuurlijk en gebruikelijk was – het gezond verstand gebruiken – is door het soort onderwijs dat thans bestaat, zowat uitgeroeid.
  Het eenheidsdenken heeft plaats gemaakt voor het commercieel denken en uitbuiting, tekorten, rampen en vervolging zijn het gevolg daarvan.


  Maak melding

 4. Ja de dc heeft een vb functie dus mondkapje op!
  Ja die voedselpakket ik hoop niet dat het een éénmalig intermezzo is
  Honger maakt blind en zet verstand op 0


  Maak melding

 5. Als dc van een district zou ik niet blij zijn om de eerste te zijn die de lijst met namen van de meest behoeftigen gereed heeft. Als dc van een district zou ik ook niet trots zijn dat mijn district als eerste voedselpakketten ontvangt.
  Als dc zou ik zo trots als een pauw zijn dat mijn district geen aanspraak hoefde te maken op voedselvoorziening vanuit de regering.
  Als dc ging ik met mijn burgers aan de slag om er voor te zorgen dat er een voorraad producten wordt ingeslagen om de burgers in nood zelf te voorzien in tijden dat er schaarste aan voedsel is.
  Bij natuurrampen vind ik wel dat de regering moet inkomen door de nodige maatregelen te treffen. Dat wordt dan ook gedaan.

  In Nederland zijn er voedselbanken die volledig op vrijwilligers draaien. Met hulp van het bedrijfsleven redden de voedselbanken het prima. Een paar keer per jaar staan vrijwilligers in supermarkten, waarbij ze het winkelend publiek benaderen om mee te helpen de voedselbanken te bevoorraden met producten waar veel vraag naar is.
  Nooit eerder had de regering subsidie verleend aan deze voedselbanken. Tot mijn grote verbazing werd ik aangenaam verrast dat de regering tijdens deze pandemie een groot bedrag aan de voedselbanken in de vorm van subsidie heeft verstrekt.
  Tijdens de covid-19 pandemie is het leven duurder geworden, waardoor veel gezinnen financieel in de problemen zijn geraakt.


  Maak melding

 6. Viyayarni, als de voedselpakketten op zijn en dan, hoe verder, wachten op de volgende ramp voor weer een pakket. Komen de president en VP dan zelf uitdelen. Ze moeten niet blijven hangen bij pakketten uitdelen, ze moeten het verder uitbouwen zodanig dat zij in de toekomst geen voedselpakketten meer moeten uit delen ( alleen bij grote calamiteiten als wateroverlast).
  Wat jij vindt van deze DC, vindt ik ook (belachelijke vent), alleen als ik het zou opschrijven hier op WKT, dan was de wereld te klein.
  In Suriname zorgen onder anderen de kerkgemeenten voor hun leden, door hen soms van een voedselpakket of andersoortig pakket te voorzien. Maar zij bereiken niet de “echt” noodlijdenden in de samenleving, die wonen verspreid door het hele land. (Deze zijn geen kerklid)

  Btw, ik heb het ook gelezen, de NL regering wilde in eerste instantie geen Corona steun geven aan de voedselbank, onder druk heeft de minister van financiën alsnog een bedrag van €100.000,00 toegezegd. Minder dan een schijntje in vergelijking met wat hij heeft uitgetrokken voor de Corona steunpakket. Kan best zijn dat het bedrag ondertussen verhoogt is.

  Ik ben geen een voorstander van voedselbanken, ik wijs ze ook niet af, particuliere initiatieven zijn altijd welkom en nodig, alleen de regeringen maken misbruik hiervan ,door dan weinig of niets meer te doen, met als argument, ga maar naar een voedselbank. meer omdat zo’n voedselbank al aanwezig is.


  Maak melding

 7. Poeny duh
  natuurlijk reageert men op je op de manier waarop je verwacht. wat wil je anders, je bent een walgelijke gore nsb’er. dat je nog met jezelf kan leven is een prestatie.


  Maak melding

 8. Haha onze ass heeft gereageerd. Hoe kan een mens moe worden om NSB’ers aan te geven.
  Nee, je moet ze vervolgen tot je ze hebt vernietigd.
  Jij bent en blijft een vieze vuile nsb’er.
  Je zal straks wel steun gaan zoeken bij anderen hier, zo werken secreten zoals jij.
  Ik kost van figuren zoals jij


  Maak melding

 9. Hahaha, onze EZEL heeft gereageerd. Hij is wel beetje uit zijn doen, waarschijnlijk lijdt hij aan “lulziekte” ( id zeikziekte) hij moet kotsen.
  Wimpie, blijf aub nuchter onder het kotsen, anders eet je straks je eigen kots nog op, bah, EZEL.


  Maak melding

 10. Haha, poney kan je niets zelf bedenken, wil je met mijn opmerkingen aan de haal gaan.
  Waar heb ik dat vaker gezien; O ja bij de aloe adhin boefdraad en de kasreserves
  wegwezen vieze nsb’er


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.