Vliegtuig tijdens taxiën van de baan geraakt

8
Vliegtuig tijdens opstijgen van de baan geraakt

In Suriname is dit vliegtuig woensdagmiddag tijdens het taxiën van de baan geraakt. Het incident vond rond 14:00u plaats op het vliegveld Peleletepu in het district Sipaliwini, waar de baan in deplorabele staat verkeerd.

Tijdens de take-off zaten er 7 passagiers aan boord. Niemand raakte gewond. Het vliegtuig werd door dorpsbewoners weer op de baan geduwd, waarna het richting Paramaribo kon vliegen.

Bewoners die getuige waren van het incident, beweren dat het tijdens de take-off is gebeurd. Het is onduidelijk of het incident reeds aan de autoriteiten is gerapporteerd.

Het is de tweede keer binnen korte tijd dat er een incident op een Surinaamse airstrip is, met een vliegtuig dat de binnenlandse route onderhoudt.

Een week geleden, raakte een vliegtuig beschadigd toen het probeerde op te stijgen vanaf de Cottica-airstrip aan de Marowijnerivier. Dit doordat het landingsgestel doorzakte op de door de regen ontstane drassige baan:

8 REACTIES

 1. Mooie foto!

  Heel aparte lockdown, iedereen doet maar.
  Baan niet gecontroleerd voor vertrek?Gingen ze brood halen in Paramaribo?

  Ook bij de inheemsen vallen er slachtoffers, jonge mensen.


  Maak melding

 2. Ai baja,…een tripje naar het binnenland staat gelijk aan spelen met je leven, dus ook dat gaan we niet meer doen.
  Tja, sinds didibrie van het toneel is verdwenen worden airstrips niet meer onderhouden omdat de kans dat ladingen worden geconfisqueerd (door het beleid van deze regering) groot is.
  Didibrie heeft de prijs van die wit boi poeder noodgedwongen moeten verhogen omdat hij moest uitwijken naar andere airstrips die hij eerst heeft moeten aanleggen. Die airstrips bevinden zich diep in het Surinaams regenwoud en zijn met kunst en vliegwerk bereikbaar.
  Als je als piloot niet over deze eigenschappen beschikt, horen we zo nu en dan dat er een vliegtuig is neergestort en dat er een lading is gevonden….


  Maak melding

 3. Investeer in helikopters. Geen lange landingsbaan meer nodig. Maar ja moni no de.
  Het is er wel maar beland allemaal in de zakken van de corruptelingen, hun buiten hoertjes en criminelen.


  Maak melding

 4. Met de abnormale regen in het land is het zaak dat de piloten de baan controleren. De banen zijn meestal zand/klei combinatie en wegglijden of je ingraven is groot. Ze zijn er goed van afgekomen.
  Ik neem aan dat de piloten dit melden zodat de volgende er rekening mee houdt. De luchtvaartdienst moet dit weten.


  Maak melding

 5. HongKongFree 10 juni 2021 At 15:16
  Investeer in helikopters. Geen lange landingsbaan meer nodig. Maar ja moni no de.
  Het is er wel maar beland allemaal in de zakken van de corruptelingen, hun buiten hoertjes en criminelen.
  =================================

  Dan kun je niet meerdere mensen en goederen vervoeren. En grote vrachthelicopters zijn veel duurder dan vliegtuigjes en ook het onderhoud is duurder en complexer. Je hebt ook duurdere piloten nodig.
  Er is momenteel sprake van enorme wateroverlast en een zware regentijd. Volkomen logisch dat de airstrips momenteel niet optimaal zijn. Shit happens. Dit soort incidenten komen wereldwijd voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.