Vliegtuig loopt schade op bij opstijgen op drassige baan

8
Vliegtuig loopt schade op bij opstijgen op drassige baan

Dit vliegtuig, dat woensdagmiddag probeerde op te stijgen vanaf de Cottica-airstrip aan de Marowijnerivier, liep daarbij schade op aan de propeller en rechtervleugel. Dit doordat het landingsgestel doorzakte op de door de regen ontstane drassige baan.

Het gaat om een Cessna 206 van Vortex Air Services met als inzittenden naast de piloot drie passagiers. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Volgens Dagblad Suriname zou het vliegtuig beschadigd zijn bij de landing, maar dat klopt dus niet.

8 REACTIES

 1. Hoe lang vliegen we nou, en nog steeds geen geasfalteerde landings-en/opstijg banen, te gek voor woorden hoor.
  Surinamers word wakker!!!


  Maak melding

 2. Komt weer door de adhoc oplossingen van de MINI-STER van OW. Alleen maar zitten fitten op de werknemers en zelf niet komen met een goede doordachte oplossing. What a shame ….INVESTEER in een DUURZAME oplossing om er jaren van te genieten, maar nee even boetboetoe en de rest verdwijnt in hun zak. Vandaar dat wij nu met de gebakken peren zitten en geen vooruitgang merken.


  Maak melding

 3. Jupiter8, ongeacht of het economisch haalbaar is om alle airstrips in het Surinaamse binnenland te asfalteren (moni no dé), moet je je ook afvragen hoe men het asfalt en de benodigde machines ter plekke krijgt om dat werk uit te voeren. Ongeasfalteerde banen voldoen 99% van de keren dat ze gebruikt worden, men zou de weinige keren, wanneer het teveel regent, dat ze niet voldoen, ze gewoon niet moeten gebruiken, inspectie van de baan is zo gebeurd.


  Maak melding

 4. Franco Franco Franco, wat een frustratie ten opzichte van deze minister , pas op dat het niet zo erg wordt met jou dat je ook stemmen in je hoofd krijgt dat je naar de Bosje brug moet lopen. In al jouw reacties ben je alleen maar bezig om af te geven op iemand waarvan Maxima zou zeggen beetje dom. De interviewer van het programma waarin deze man een uitspraak deed is een rasechte NDPer en heeft dit uitgelokt en nu wordt dit gebruikt in vele programma’s zonder te begrijpen wat hij bedoelde. Waar was je met je commentaar niet zo lang terug???Deze man laat nu al veel meer doen dan zijn voorganger, en dat was jullie geliefde heer Chotkan en ga nou een keer de situatie begrijpen en afgeven op die opruiende vakbondsleider Salons die het werk vertraagd en steeds weer alleen verhogingen eist. Moni no De.


  Maak melding

 5. Sorry hoor @Surined, je blaast wel hoog van de toren, over een minister die op vele fronten, de plank misslaat. Van alle leden binnen deze regering, heb ik voor hem het minste respect. Bah.. wat een misselijkmakend zelfingenomen kwast is dat..!


  Maak melding

 6. Surined 3 juni 2021 At 16:52
  Franco Franco Franco, wat een frustratie ten opzichte van deze minister , pas op dat het niet zo erg wordt met jou dat je ook stemmen in je hoofd krijgt dat je naar de Bosje brug moet
  ===========================================================
  Surined,ik ben total niet gefrustreerd door handelen van deze minister als jij dat denkt. Het volk zal uiteindelijk met hem afrekenen want de aanpak is sorry..super slecht. Bovendien ben ik niet van de NDP, maar ook niet van deze regering. Geen Politieke kleur dus. Het gaat erom dat ik ontwikkeling wil zien anno 2021 en ik merk niet dat deze regering visie..competentie en feeling heeft om het volk uit de crisis te halen. Telkens janken over de vorige regeerders, maar zelf het NEPOTISME in stand houden…pak ze op en sluit ze op’.. en pluk ze kaal..maar doe wat en laat zien dat je doet wat je zei en beloofde..want aan het eind van de rit zal ook deze regering zich moeten verantwoorden. We zijn een jaar verder en telkens hoor ik.. wij zitten nog maar pas 10 maanden”…Wat een lamlendig beleid. Na 5 jaar komen wij er dan achter dat deze GRAPPENMAKERS niets hebben betekend voor ons LAND, maar zich zelf hebben verrijkt. Men heeft geen visie en is incompetent. VOORUITZIEN EN REGEREN. EEN LEIDER MET EEN ONTWIKKELINGSVISIE.
  IK GA VOOR EEN ZAKENKABINET EN KIES VOOR ONTWIKKELING EN VOORUITGANG.

  DUS MI MANG….BE SMART OR KEEP ON DREAMING.

  THINK..!!!


  Maak melding

 7. Wat heeft een vlieg incident met een minister te maken?? Er zijn heel veel actoren die hun rol en verantw moet nemen… waar is casas, waar is de DC, waar is de beheerder, waar is de vliegmij leidung en tenslotte, de piloot…. dat laatste was de last defence; hij had moeten besluiten noet landen of stijgen. Punt.

  Ps. Ik be zeker geen fan vd minister en regering, maar dat terzijde.


  Maak melding

 8. Jupiter8 en FRANCO11
  Gras en dirtbanen zijn in alle tropische landen in het binnenland de norm oplossing.

  Hoe denkje dat er voor 1, 2 of 3 vliegvelden van het formaat Cesna een verharde baan in het binnenland aangelegd kan worden.
  Texel “International” Airport (ja heus) waar enorm veel meer gevlogen wordt vanwege parachutespringen wat daar veel beoefend wordt vliegt op een grasbaan.

  De pilot is de verantwoordelijk het is aan hem om goed gebruik te maken van wat geboden wordt en te weten wat zijn vliegtuig aankan. Het landingsgestel bezweek en of dat door de baan komt of iets anders staat er niet bij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.