zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRegering Suriname komt ziekenhuizen te hulp met SRD 25 miljoen

Regering Suriname komt ziekenhuizen te hulp met SRD 25 miljoen

-

Does Travel - naar Suriname

Op basis van de zorgwekkende situatie binnen de zorg heeft de Surinaamse regering per heden een interventie gepleegd. Op een regeringsraad is besloten per direct een bedrag van SRD 25 miljoen beschikbaar te stellen.

Deze financiële injectie zal aan de volgende gezondheidsinstellingen beschikbaar worden gesteld: ’s Lands Hospitaal, Stg. Drs. L. Mungra Medisch Centrum, Psychiatrisch Centrum Suriname, Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Diakonessenhuis, Regionaal Ziekenhuis Wanica, St. Vincentius Ziekenhuis, Regionaal Gezondheids Dienst, de Bloedbank,de Medische Zending en Stichting Jeugdtandverzorging.

Deze kosten zullen gefinancierd worden ten laste van de begroting van het Ministerie van Financiën en Planning over het dienstjaar 2021.

Deze financiële tegemoetkoming stelt de ziekenhuizen in de gelegenheid hun bedrijfsvoering te garanderen. Hiermee kunnen de zorginstellingen voldoen aan hun verplichtingen bij kritische crediteuren. De regering geeft de zorg bijzondere prioriteit en doet alles in haar macht om de Surinaamse gemeenschap, ook onder deze uitdagende tijden, de garantie van kwalitatieve gezondheidszorg te blijven bieden.

De verdeelsleutel van het bedrag van SRD 25 miljoen ziet er als volgt uit:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Nederland geeft al voldoende hulp in de vorm van 500.000 tot 750.000 vaccins.
  Verder worden er 2 containers met zuurstof gestuurd en wordt medisch personeel ingezet voor hulp bij het zetten van de vaccins.
  Moet Nederland dan ook nog met financiële hulp inkomen? Ik vind van niet.

  In Nederland is door de vele bezuinigingen, de gezondheidszorg achteruit gegaan. Ik zie liever dat Nederland weer aandacht gaat besteden aan de gezondheidszorg door de bezuinigingen, vooral in de ouderenzorg, terug te draaien. Het is schandalig dat kinderen met een handicap, die thuis niet kunnen worden verzorgd en uit huis waren geplaatst voor die speciale zorg, toch weer thuis verzorgd worden.
  Daarom kan ik de Nederlanders begrijpen die zeggen dat het maar een keer afgelopen moet zijn met hulp aan het buitenland, terwijl de eigen bevolking aan de kant wordt gezet.


  Maak melding
 2. Het names & faces beleid van de regering Santokhi werpt haar vruchten af. De zeer foute aanpak van hem brengt het land in diepe ellende. Zeer deskundig en ervaren (medisch)personeel werd vervangen door klungels die tot de politieke familie worden gerekend. De zeer ervaren Cubaanse artsen waren ineens niet meer welkom. Met allerlei drogredenen probeerde men de foute beslissingen te rechtvaardigen. Door de
  foute aanpakk van Santokhi gaan de mensen onnodig dood. Santokhi is een ramp voor Suriname.


  Maak melding
 3. Ik dacht dat staatskas leeg was waar halen ze iedere keer stiekem geld vandaan koer verhogen brandstof prijs omhoog ja zo kan een kind ook de was doen


  Maak melding
 4. Gelukkig is deze regering sinds aantreden direct begonnen met orde op zaken te brengen en relaties aan te halen.
  Suriname heeft zodoende een beetje kunnen sparen om nu in deze nood in te kunnen spelen. Het nood is echter nog te groot, meer hulp en ondersteuning is daarom keihard nodig !

  Er kan bijvoorbeeld gekeken worden hoe defensie ingezet kan worden voor humanitaire hulp. Defensie moet expert zijn in logistiek ! Een goede logistiek is the key om in nood het volk te blijven voorzien van voeding, hulp en zorg.
  Defensie kan ook ingezet worden om hulp te verlenen bij de grote wateroverlast. Dit gebeurt overigens ook in Nederland en in vele andere landen. Internationale Defensie Eenheden worden regelmatig ingezet bij rampen en voor humanitaire hulp.

  Beste landgenoten,
  Wij allemaal zijn het er mee eens dat ons land en volk in een ernstige situatie zitten.
  Wij hebben daarom maar 1 keus:
  in eenheid en met saamhorigheid te werk gaan.
  Op een schip is er maar 1 kapitein !
  Deze regering is democratisch gekozen, laten wij hun de ruimte geven.
  Kom met ideeen, kom met kritiek maar
  stop met klagen en stop met dyugu dyugu !
  Maisha Neus bijvoorbeeld stelt op de PC vragen aan Min v Fin maar is niet aanwezig om naar het antwoord te luisteren.
  Waarom stel je vragen als je geen interesse hebt in het antwoord ?
  Dit is niet constructief, zo komen we niet uit de crises !
  Sinds de installatie van deze nieuwe regering zijn er groepen bewust bezig met destabilisatie, haat, racsisme en nemen de covid situatie niet serieus. Heikneuters en snotneuzen zijn constant bezig met ondoordachte, roekeloze en onverantwoorde acties. We zien nu dat dat niet constructief maar juist destructief is !

  Beste landgenoten,
  de financiele / administratieve crisis is voor velen een ver van mijn bed show, maar de covid crisis en de wateroverlast crisis is voor een ieder zichtbaar en merkbaar. Wij kunnen dit samen maar dan wel in eenheid en met saamhorigheid oplossen.

  Een speciaal oproep en verzoek aan de NDPers en Bouta-lovers:
  stop met opruiing en zetten jullie je nu eens een keer oprecht in voor ons land en ons volk.

  Aksi yu srefi sa yu kan du gi yu kondre !

  Together we will make it.
  Yess, we will.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding
 5. robje g , en ricje zullen Suriname niet helpen Para Express het is ook hun land niet ze zijn gewoon nog steeds verdrietig dat hun afgod bouta verloren heeft met de verkiezingen van 25 mei 2020 , en deze paarse ratten apen ook hun baasje na , bouta wilde niets met Nederland en deze paarse klojo’s ook niet , terwijl ze daar leven en van een uitkering rondkomen , en door die paarse bril zien ze dat deze regering Suriname weer op de rails kan krijgen , want tijdens bouta ontspoorde het , , en ook daarom geven ze de schuld aan deze regering , , dus je kunt zien dat robje g en ricje bij uitstek de beste reetlikkers zijn van bouta , en ratjes smaakt het nog , maar pas op in Nederland is poepbacterie opgedoken maar daar hebben jullie toch geen last van toch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES