De Jonge: ‘Binnen enkele dagen hulpmiddelen en snel medisch personeel naar Suriname’

58
De Jonge: 'Binnen enkele dagen hulpmiddelen en snel medisch personeel naar Suriname'

De Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft vandaag via Twitter nogmaals bevestigd dat Nederland Suriname gaat bijstaan, nu de COVID-19 situatie in het land uit de hand loopt.

“Wegens de schrijnende coronasituatie in Suriname sturen we binnen enkele dagen hulpmiddelen en vertrekt er snel medisch personeel om te helpen. Ook sturen we vanaf 21 juni, afhankelijk van de levering en behoefte, 500.000 tot 750.000 doses AstraZeneca” aldus de minister.

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag een total lockdown aangekondigd in Suriname. Voor dit weekend geldt er reeds een total lockdown. De aangekondigde total lockdown is van maandag 31 mei tot en met vrijdag 18 juni.

“Uit de COVID-19 statistieken maken wij op dat de cijfers dwingen om over te gaan tot stringente maatregelen vanuit de overheid. Reden genoeg voor de regering om te gaan naar de COVID19-code: PAARS” aldus de Surinaamse regering vrijdag.

58 REACTIES

 1. Suriname heeft hulp nodig nu de situatie uit de hand dreigt te lopen. Vaccineren, vaccineren, vaccineren is het devies.

  Belfort en Adhin moeten ophouden LEUGENS te vertellen dat het Astra Zenica vaccin in Nederland is afgekeurd.

  De huisartsen in Nederland prikken nog steeds met dit vaccin. Over 3 weken moet ik mijn 2e prikje AstraZenica gaan halen.

  Shame on you Belfort en Adhin: Jullie zijn ordinaire LEUGENAARS.


  Maak melding

 2. Voor hen die bijvoorbaat lopen roepen dat Nederland afgedankte medicijnen stuurt, het volgende advies: Laat je vooral niet vaccineren. W’o k@ wan (Stef) Blok.


  Maak melding

 3. @Henry

  Gisteren was ik bij de huisarts (niet voor het laten zetten van het vaccin tegen
  covid-19). Het was druk.
  Mensen stonden keurig op 1,5 meter afstand van elkaar in de rij.
  De huisarts en zijn assistentes waren bezig met het zetten van Astra Zeneca vaccin bij mensen die om welke redenen ook, hun eerste prik niet konden krijgen. De assistente die mij behandelde, vertelde dat zij alleen het Astra Zeneca vaccin zetten bij de mensen. Dus dat vaccin wordt wel degelijk nog steeds gebruikt.
  Ook mijn dochter en schoonzoon hebben Astra Zeneca gekregen. Zij moeten 12 weken wachten op de tweede. Over 3 weken krijgen ze de tweede.
  Nu is gebleken dat het tweede Astra Zeneca vaccin al na 4 weken gezet kan worden, maar de huisarts houdt het toch op 12 weken, omdat dat veiliger zou zijn.

  Bij mij is het Pfizer vaccin gezet. De tweede krijg ik 5 weken na de eerste volgende week. Dan ben ik klaar voor dit jaar. Hoogstwaarschijnlijk zal men zich jaarlijks, voor degenen die dat willen, laten vaccineren tegen het covid-19 virus, omdat dit virus een blijvertje zal zijn.


  Maak melding

 4. In Duitsland wordt toch weer met Astra Zeneca gevaccineerd. Ik ben met Astra geprikt. Schijnt volgens een specialist 1 (dr. Kluge) van de beste vaccin te zijn voor ouderen. In Suriname hebben al mijn mensen inmiddels hun tweede gehad, en die zijn allemaal ouder dan 65. Ondanks het feit dat ze officieel niet-ingezetenen zijn, zijn ze ook allemaal inmiddels volledig gevaccineerd.
  En die al zakken die beweren dat het niet deugt, en die anderen aan het misleiden zijn die zou ik ophangen aan de hoogste boom (figuurlijk gesproken).


  Maak melding

 5. RobG onder regering Bouterse was de covid aanpak pappen en nat houden. Suriname zou dan overgeleverd zijn aan Covax. Dankzij regerinv Santhoki is de bevolking in juli ingeent en kan de samenleving weer open.


  Maak melding

 6. Velen zijn hier in sme volleerd achterlijk.
  Nu begint de besmetting goed om zich heen te grijpen.
  Nog geen 700duizend inwoners, geen goede medische zorg, geen middelen, niets.
  We krijgen vaccins van derden en toch lopen bekenden in de samenleving mensen te ontmoedigen om zich te laten vaccineren, anderen ontplooien besmettingsgevaar met hun voedselpakketten gezeik,feesten en bijeenkomsten
  DOE HET was agressief in het waarschuwen van de mensen en kennelijk is dat de enige manier om het ongeschoolde schorem tot inkeer te doen komen.
  COVID GAAT NOOIT MEER WEG. JE TEGEN VACCINEREN IS DE ENIGE OPLOSSING.

  MENSEN, VERTROUW OP DE WETENSCHAP EN NIET OP BETWERERIG GEZEIK.
  DRINGI DRESI EN WAKTI SIKI.
  LAAT JE NIET MISLEIDEN DOOR ZAKKENWASSERS.
  verdiep je in de gevolgen van covid, vertrouw op de wetenschap.


  Maak melding

 7. @RobG, ten tijde van regering Bouterse bestond de braziliaanse corona variant niet eens. Wereld heeft het voor problemen gezorgd. Moet er niet aan denken dat de paarse kliek in deze tijd voor zeggen zou krijgen. Mensen zouden bij bosjes doodgaan. Santhoki / Brunswijk is een zegen voor Suriname. De huidige regering kan overal aankloppen voor hulp. Bouterse komt niet verder dan een paar schurken staten.


  Maak melding

 8. Heel goed meneer de Jonge. Stuur de middelen zo snel mogelijk naar Suriname. Ben blij dat de hulp niet in de vorm is van doekoe maar goederen en diensten. Zolang Surinamers ervoor kiezen om criminelen in de regering te benoemen moet Nederland geen financiële hulp aan Suriname geven. Indien nodig, alleen in de vorm van goederen en diensten. Geen geld geven aan bankrovers, moordenaars, drugsdealers etc. Met criminelen in de regering blijft Suriname een Failed state


  Maak melding

 9. @Koos, jij verkeerd nog steeds in de waan dat het falend beleid van Santokhi succesvol is. Het is een grote puinhoop. De mensen zijn radeloos. Pas eind mei kan Suriname beschikken over partijen afgedankte vaccins uit Nederland ? Waarom zo lang wachten op vaccins terwijl men een beroep had kunnen doen op vaccins uit Cuba, Rusland, China,enz. Het desastreuze beleid van Santokhi werpt haar zure vruchten af. Het is allemaal Paisa Lele voor Friends & family wat de klok slaat. Schaam jij je niet om het voor Santokhi nog steeds op te nemen.


  Maak melding

 10. Haha ik zeik in mijn broek van het lachen. RobG noemt de uit Nederland komende
  vaccins afgedankt. Maar beveelt wel de vaccins uit Cuba,Rusland, China aan.
  Man man grotere rotzooi is er niet. Wat een giller.


  Maak melding

 11. @Vliegende Hollander, je komt met een dergelijke reactie alleen maar uit diepe schaamte voor het falend beleid van ‘ Wo sit ing ‘. Kruip maar uit je cocon. De realiteit gast aan jou voorbij. Lees de verschillende artikelen in de media. De meerderheid van de Nederlanders wil geen Astrazeneca terwijl de NL-se regering tientallen miljoenen vaccins van dit merk heeft besteld. Zij zullen met een grote voorraad opgescheept zitten.Natuurlijk kan men een deel van de voorraad kwijt in Suriname. Lees ook de internationale rapporten en berichten over de vaccins uit Cuba en Rusland. Ben je soms een half-analfabeet?


  Maak melding

 12. RobG
  Je mag de Heer op je blote knieën danken dat je in Nederland verblijft en gratis je prikjes kan krijgen.
  Ware je in Suriname dang yu bo dedé leki wang metie.
  Jij kunt niet anders dan accepteren of weigeren van de zo door jou genoemde AstraZeneca.
  De vraag is aldus
  Heb jij je prik gehaald of besluit naar Suriname te gaan om behandeld te worden met oso dresie


  Maak melding

 13. RobG 29 mei 2021 At 10:38
  Onder de regering Bouterse was iedereen het erover eens dat de Surinaamse aanpak van het Covid-vraagstuk als voorbeeld diende voor Nederland en de rest van de wereld.
  ==================================================

  RobG, vieze vuile paarse rioolrat, als je afgod de afgelopen verkiezingen had gewonnen, was inmiddels heel Suriname doodgegaan. Alleen zijn naaste familie en vrienden hadden het waarschijnlijk kunnen navertellen. Dus houd alsjeblief met fabeltjes te verkondigen hier.
  Dat zou wat moois zijn geweest!


  Maak melding

 14. Ach en maar zeuren over die bakras. Surinamers zijn over het algemeen een ondankbaar volk.
  Zolang er iets te halen valt bij die bakras zijn ze goed. Geef een keer niets, dan ben je direct een griedie dagu. Daarom worden wij nu afgestraft. We hebben allemaal gekozen voor een stelletje narcisten die alleen aan zelfverrijking doen en niets met het totale volk heeft.
  Maar ja neks no toch?


  Maak melding

 15. @Viyayarni,

  Mensen als Belfort en Adhin zijn het volk gewoon aan het ophitsen om zich niet te laten vaccineren met het AZ vaccin.

  Belfort pleit zelf voor de Oso middelen van de heer G. May tegen het Corona virus.

  Zolang de meeste mensen niet zijn ingeënt zal de overheid Lockdowns moeten afkondigen.


  Maak melding

 16. Robg, gun ons hier ook enigzins bescherming tegen Corona. ASTRAZENECA is geen afgedanke vaccin.
  Nederland is hor dan ook op dit moment, de enige die Suriname zoveel geeft.
  Het biedt bescherming en meer niet. Het is geen vrijbrief dat je niet besmet kunt raken daarna.
  We hebben schulden bij de landen die je bewierookt met je vaccin gelul.
  Als ze genegen waren, hadden wij uit die landen hulp gekregen.
  Je zit hoog en droog gevaccineerd, dus zaai geen paniek onder de ongeletterde hier in Suriname.
  De mensen hier , hebben geen inkomen als zodanig, alkes ligt op zn gat, trouwens over de gehele wereld.
  De maatregelen in landen met de meest gevaccineerden, versoepelen hun maatregelen en wij hier moeten die juist aanscherpen.
  Het lijkt een politieke spel over de ruggen en leven van ons hier.
  Wij moeten ophouden om covid aan te grijpen om onze dubbele agenda uit te voeren.
  Onze samenleving is het, die gebukt gaat onder covid en de economische malaise.
  Mensen, ga massaal je vaccinatie halen, zij die niet willen prima.
  Mensen ontmoedigen en schrik aanpraten is mijn inziens sabotage, ondermijning van de samenleving.


  Maak melding

 17. @Ari,

  LAUWPIE alias RobG gaat jou geen antwoord kunnen geven op je vraag hoeveel mensen in Engeland gevaccineerd zijn met het AZ vaccin.

  LAUWPIE is een gefrustreerde KUMAKOISI-LOVER. Zijn Gado is onttroond op 25 mei 2020 bij de verkiezing.

  LAUWPIE alias RobG no habi sjing fu sorie eng fesie tapu WKN


  Maak melding

 18. @Henry

  Zag net een video waarin Adhin oso dresi promoot. Hij zegt dat de mensen dat ook moeten uitproberen. Geen enkele oso dresi van welke bevolkingsgroep zal dit virus kunnen bestrijden.
  Adhin moet ophouden met onzin te verkondigen. Deze regering staat hem niet aan dus pakt hij alles aan om de regering te kunnen verwijten dat die verkeerd bezig is.

  In de jaren 80 van de vorige eeuw, toen hiv-besmetting het gesprek van de dag was, vertelde een man mij dat hij een oso dresi had gemaakt om hiv uit te roeien.
  Help dan de besmette mensen, zei ik tegen hem. Neen zei hij, want ze willen die oso dresi gratis, ze willen niet betalen. Die man was gewoon een kwakzalver en wilde dus geld verdienen ten kosten van hiv-besmette mensen.

  Het is niet dat ik niet geloof in oso dresi. Die zijn er heus wel, maar dan meer voor uitwendige ziektes zoals jeuk, snijwonden, verstuikte enkels enz. Soms ook voor inwendige ziektes als diaree, hoest, brandende en zurige maag enz. maar echt niet voor zeer besmettelijke virussen met vele doden als gevolg. Ook aan hartziektes en andere inwendige ziektes of hersenbeschadigingen kunnen oso dresi geen genezing bieden.
  Daarom geloof ik ook niet volledig in aryurvedische geneeskracht.


  Maak melding

 19. @RobG 29 mei 2021 At 13:19
  Pas eind mei kan Suriname beschikken over partijen afgedankte vaccins uit Nederland ?
  ==========

  In Engeland zijn 32 miljoen mensen geprikt met Astra. Duitsland prikt weer alle volwassenen met astra. Je hebt dus ongelijk.


  Maak melding

 20. @Viyayarni,

  Ik ben ook niet tegen Oso dresie maar Belfort en Adhin moeten mij niet komen vertellen dat Oso dresie van de heer G. May DE oplossing is tegen het Corona virus.

  Ik geloof in de wetenschap en waar de wetenschap ophoudt een oplossing te brengen zal ik mijn toevlucht nemen tot alternatieve geneeswijzen.


  Maak melding

 21. Volgens mij heeft RobG(oebbels) alle mogelijke varianten van de Covid-19 onder de leden. Is hij nog bezig met het tellen van de door de Nationale Dieven Personen gestolen geld?! Lekker hè RobG(oebbels) “veilig” in Groningen Nederland waar de Javanen in 1975 naar toe gevlucht zijn. Op dit moment is AstraZeneca inderdaad second best. Maar liever één twa twa in je hand dan tien twa twa’s in ndp- uniform in de lucht.


  Maak melding

 22. @Bigi Sms, je reageert als een man die vroegtuig klaarkomt tijdens de daad met een vrouw/man. Wat zal jouw partner gefrustreerd rondlopen. Ik heb nooit beweerd dat Suriname moet afzien van de afgedankte Astrazeneca die door NL geschonken worden. Door de deplorabele situatie waarin Santokhi het land in heeft gemanoeuvreerd staat Suriname met de rug tegen de muur. Ze hebben in het land geen keus. Ook met deze Astrazrneca kunnen vele levens gered worden.Ik gun jou je prikjes met Astrazeneca. Ik heb al een prikje met Pfeizer gehad.De tweede volgt binnenkort.

  @Robles, ik vertel geen onzin. Ik geef alleen informatie door. Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland hebben kort na elkaar aangekondigd het gebruik van het AstraZenecavaccin te staken. Eerder stopten onder andere Nederland, Ierland en Denemarken al met het gebruik van de prik.


  Maak melding

 23. Ik denk dat men vergeten is waar en hoe de wetenschap is begonnen, de eerste wetenschappers in medicijnen onderzochten planten dieren en mineralen om na te gaan hoe het werkzaam kon zijn voor de mens, als voorbeeld kan genomen worden dat de huidige wetenschapper de cannabis voorschrijven voor vele moderne ziekte verschijnselen. Zij die pretenderen wetenschapper te zijn en geen heil zien in wat de natuur verstrekt, zijn naprater en weten niet wat er het eerst was, de kip of het ei.
  Ik ben zeer zeker blij dat de minister heeft ingezien dat de natuur een apotheek is van God.


  Maak melding

 24. Denken jullie niet dat deze hulp gratis is. Suriname heeft nog altijd een restant van 10 miljoen uit de verdragsmiddelen van 1975. Deze hulp zal daarvan ten laste komen. De noodhulp komt niet ten laste van de ziekenhuizen, noch ten laste van de Nederlandse belastingbetaler. Het is een koekje van eigen deeg.


  Maak melding

 25. @RobG
  De Astra Zeneca vaccins die NL eind juni zal leveren aan Su is geen afgedankte partij.Ze moeten nog aan Nl geleverd worden.En er wordt nog volop geprikt met Astra Zeneca.De partij die voor Su is bestemd is besteld bij de farmaceut.Daarom kan het ook niet stante pede geleverd worden.


  Maak melding

 26. Men neigd overalles grappen temaken,als het by u aan de deur is dan gaan jullie anders blerren, dit is een seriues probleem waar geen grappen over gemaakt dienen teworden.
  Myn vraag wanneer en hoe veel vacins heefd de staat suriname besteld of heefd willen kopen.


  Maak melding

 27. @Robg,

  Vraag aan jouw
  Hoe zou jij deze situatie hebben aangepakt?
  Je bent overduidelijk iemand die allemaal dan ook alles afkeurt wat deze regering doet.
  Onder de regering Bouterse/Adhin was het ook niet rooskleurig. Wat heeft de regering Bouterse/Adhin voor de volksgezondheid in Suriname gedaan dat vandaag de dag de bevolking profeit van heeft?
  Je schreeuwt als een dolle hond om je heen maar ik ben zeker dat jij nog Bouterse/Adhin niet in de schoenen willen staan van de huidige regering.
  Als jij geen oplossing heb, hou aub je grote gore waffel dicht en profiteer van alles wat je van de blanken krijgt.
  Want de meeste van jou soort schreeuwers wonen in Nederland.

  Dus tap ie bek!!!!


  Maak melding

 28. RobG 29 mei 2021 At 18:59
  @Robles, ik vertel geen onzin. Ik geef alleen informatie door. Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland hebben kort na elkaar aangekondigd het gebruik van het AstraZenecavaccin te staken. Eerder stopten onder andere Nederland, Ierland en Denemarken al met het gebruik van de prik.
  ====================

  Dan klopt je informatie dus niet. Duitsland is inmiddels weer volop alle volwassenen aan het prikken met Astra. Nederland prikt ook door. Ook Ierland prikt weer bepaalde groepen. De enige reden dat men terughoudend is met het prikken van Astrazeneca zijn de aanhoudende leveringsproblemen. Men vreest door die leveringsproblemen dat men de 2e prik niet kan geven. Omdat Pfizer zijn productie inmiddels heeft opgevoerd wordt deze nu vaker ingezet. Maar dat Astra niet goed zou zijn is een fabel. En dat al die landen Astra niet meer prikken is domweg niet waar. Dus stop met het verspreiden van valse informatie.

  Disclaimer: Ik reageer niet meer op scheldende trollen. Alleen nog op mensen die op een normale manier willen discussiëren. Ook als ze het oneens zijn met me.


  Maak melding

 29. Suriname is door de NDP regering zo verarmd dat Suriname overal moet bedelen naar vaccins. Dit is het paradijs die de NDP honden aan de Surinamers. WELKOM IN HET PARADIJS VAN BOUTERSE. Die heeft zich allang laten prikken met Astra Zeneca. Die zit al hoog en droog en zijn hele inner cirkel.


  Maak melding

 30. RoBG vertelt alleen fabel of probeert de boel op te jutten

  Robles je verhaal is correct door leveringsproblemen is men bang dat men de tweede
  prik niet kan geven. Alle vaccins hebben bij sommigen een bijwerking helaas. Maar
  dat is ook bij een griepprik zo.


  Maak melding

 31. @Sing Sing, Santhoki en zijn bende verarmen het volk verder, terwijl hij had beloofd plannen klaar te hebben om het land binnen acht maanden weer op de rails te krijgen. Er moet zo spoedig mogelijk een zakenkabinet komen, dan kunnen al deze amateurs naar huis.


  Maak melding

 32. Vliegende Hollander 29 mei 2021 At 21:22
  Alle vaccins hebben bij sommigen een bijwerking helaas.
  =======================

  Kans op trombose

  Astrazeneca 4 gevallen per 1.000.000 vaccins dus 0.0004% (gevallen, dus niet overleden. Dat getal ligt nog lager).
  De pil 500-1200 gevallen per 1.000.000 vrouwen dus 0.05% – 0.12%
  Roken 1763 gevallen op 1.000.000 rokers dus 0.18%
  Covid infectie 165.000 gevallen op 1.000.000 besmettingen dus 16.5%

  Dan mogen de anti-vaxxers zelf uitrekenen of ze een prik halen of liever vertrouwen op hun immuunsysteem 😉


  Maak melding

 33. @Robles, in Duitsland heeft men recent om praktische redenen besloten om mensen onder de 60 met Astrazeneca te vaccineren. Het land telt 83,02 miljoen inwoners. Men ging de focus leggen op andere vaccins die minder negatief in het nieuws verschenen. Maar de levering van vaccins van Pfeizer Moderna, Jansen &Jansen en de Europese goedkeuring van Sputnik laten lang op zich wachten. Deze vaccins konden niet op tijd geleverd worden. Om de onnodige dood van heel veel mensen te voorkomen heeft men besloten om weer het vaccin van Astrazrneca te gebruiken. De overheid wil dat graag maar de bevolking loopt niet warm voor Astrazeneca.


  Maak melding

 34. Ik vernam net in het programma ‘ Met het oog op Morgen ‘ dat de situatie in Suriname nog nijpender gaat worden. Een Surinaamse internist vertelde dat de Cubaanse artsen dit weekend Suriname verlaten. Hierdoor is er minder gekwalificeerd personeel beschikbaar voor de hulp aan Covid-19 patiënten.


  Maak melding

 35. Astra is de ROLLS ROYCE van allemaal!!! De beste die je maar kan hebben!! Mijn moeder doe in NL woomt heeft haar vaccinatie geweigerd omdat ze ASTRAzeneca wilt hebben! Dan lees ik nu hier is afgekeurd!?? Mensen AUB HOOR!


  Maak melding

 36. RobG 29 mei 2021 At 23:41

  Spijt me om het te zeggen. U heeft in uw hoofd dat Astrazeneca slecht is. Dat niemand het wil hebben. U gebruikt verouderd nieuws om uw punt te maken. U heeft domweg ongelijk. Zie hieronder het meest recente nieuws. Dit ziet er niet uit als een EU wat geen Astrazeneca meer wil hebben. Doe er verder mee wat u wilt. Maar dit zijn de feiten.

  Bron: Businessinsider 26 mei 2021

  De Europese Commissie heeft woensdag een miljardenvergoeding geëist van vaccinfabrikant AstraZeneca. De Commissie vroeg de rechtbank van Brussel de Brits-Zweedse farmaceut 10 euro te laten betalen voor iedere dag dat een dosis van het coronavaccin is vertraagd.

  AstraZeneca verwacht vóór 1 juli maar 100 miljoen van de beloofde 300 miljoen coronavaccins te kunnen leveren. Vanaf dat moment staat het bedrijf dus 200 miljoen doses in het krijt.

  Als dat zo zou blijven, zou de schadevergoeding dagelijks met twee miljard euro toenemen. AstraZeneca leverde begin mei 50 miljoen doses geleverd, dat was slechts een kwart van het aantal beloofde vaccins.

  Volgens een advocaat van de EU zou AstraZeneca niet eens hebben geprobeerd om zich aan het contract met de EU te houden. Ook zou de farmaceut tekort zijn geschoten met het informeren over leveringsproblemen. Vooral omdat het bedrijf altijd volhield dat het aan zijn afspraken zou voldoen.

  Het bedrijf had de EU in december gewaarschuwd voor productieproblemen. Pas eind januari, vlak voor het begin van de leveringen, zou het bedrijf hebben medegedeeld dat er veel minder vaccins zouden worden geleverd dan afgesproken in het eerste kwartaal.

  De advocaat van AstraZeneca benadrukte dat een contract voor een medicijn wel wat anders is dan een contract voor de levering van schoenen of T-shirts en de productie van een nieuw vaccin zeer complex is. Volgens de farmaceut moet de schadevergoeding fors naar beneden worden gebracht bij een negatief vonnis. Hij zei verder de beschuldigingen van de EU schokkend te vinden.

  Verder wees de advocaat van AstraZeneca erop dat het bedrijf zijn leveringsdoelstellingen had geformuleerd op basis van vroege ramingen van de productiecapaciteit. Hij voegde eraan toe dat het vaccin tegen kostprijs werd verkocht. Het contract was in zijn ogen ook niet bindend, omdat het bedrijf alleen maar kon beloven dat het zijn uiterste best zou doen om aan de afspraken te voldoen.

  Met de rechtszaak probeert de Europese commissie de vaccinmaker zover te krijgen vóór juli minstens 120 miljoen doses te leveren. De volgende hoorzitting is op 4 juni, gevolgd door een vonnis dat ergens later die maand wordt verwacht.


  Maak melding

 37. RobG 29 mei 2021 At 23:47
  Ik vernam net in het programma ‘ Met het oog op Morgen ‘ dat de situatie in Suriname nog nijpender gaat worden. Een Surinaamse internist vertelde dat de Cubaanse artsen dit weekend Suriname verlaten. Hierdoor is er minder gekwalificeerd personeel beschikbaar voor de hulp aan Covid-19 patiënten.
  ============================

  Er is Nederlands personeel onderweg.


  Maak melding

 38. moengoman 29 mei 2021 At 15:30
  Ach en maar zeuren over die bakras. Surinamers zijn over het algemeen een ondankbaar volk.
  Zolang er iets te halen valt bij die bakras zijn ze goed. Geef een keer niets, dan ben je direct een griedie dagu. Daarom worden wij nu afgestraft. We hebben allemaal gekozen voor een stelletje narcisten die alleen aan zelfverrijking doen en niets met het totale volk heeft.
  Maar ja neks no toch?
  ==============================================

  Thank you, maar het is nog erger dan je denkt.
  Hoe meer je ze geeft, hoe meer je ze je uitschelden.


  Maak melding

 39. Verder zijn er geen heel goeie of heel slechte vaccins binnen de goedgekeurde vaccins van de WHO. Er zijn wat kleine verschillen maar allemaal werken ze voldoende om de pandemie te bestrijden. De mrna vaccins van Pfizer en Moderna lijken de vaccins van de toekomst. Maar de vector vaccins zoals Janssen, Astrazeneca en Sinopharm werken ook uitstekend. Ik vind het een dom NDP praatje om nu Astrazeneca weg te zetten als afvalproduct. Heel kinderachtig gedrag en als je het werkelijk meent met de bevolking dan loop je dit soort angstzaaierij niet te verkondigen. Politiek bedrijven over de gezondheid van het volk is intens bedroevend.


  Maak melding

 40. Dankjewel wel Nederland, maar is het niet verstandig om ook Pfizer en moderna te sturen, Suriname heeft geen hulp middelen nu de Brazilianse variant over Suriname raast, maar goed Dankjewel Nederland, er zullen ook azijnpissers zijn in Suriname, aan de klagers 1 advies,in het binnenland heb je voldoende oso dresi, doe je tegoed daarmee,


  Maak melding

 41. Er zijn 2 zeurpieten hier, Rob gay, en robles agoe, ik zweer het, nooit lees ik van deze 2 azijnpissers, ongelukkig geboren schijnbaar poep?


  Maak melding

 42. Kronto wat een kronto ben je weet jij hoe kronto watra in kronto ede ede is gekomen.
  Met je wat was er eerst kip of ei.
  Het gaat niet of een oso dresi goed of slecht is . Het gaat hier om de hoeveelheid die je in neem.bij een oso dresi doen ze het op de gok.
  Bij een bepalende dosering werk medicijnen pas .dus bij oso dresi als je te weinig inneemt dan werkt het niet ,en als je teveel inneemt kan het gevaarlijk voor je zijn.
  Dus laat die Belfort en de allu baba hun smond dicht houden .ze brengen het volk in gevaar.


  Maak melding

 43. @Robles, voor mij maakt het niet uit welk vaccin de mensen krijgen. Het gaat om de bestrijding van een serieuze dreiging van de gezondheid van mensen. Ik ben een fervent voorstander van de in enting van mensen. De informatie die ik verstrek is niet door mij uit de duim gezogen. De media staat er vol van. Het internet is een open informatiebron. De ontwikkeling van vaccins is door politici zelf in een oost versus west en noord versus zuid wedloop getrokken. Ik kijk altijd kritisch naar de informatie die ik krijg voorgeschoteld. Veel van die informatie is bagger en misleiding om mensen te beïnvloeden naar een bepaalde richting.


  Maak melding

 44. RobG 30 mei 2021 At 10:41

  Veel van de informatie is desinformatie vanuit onbetrouwbare bronnen. Die dienen alleen om onrust te veroorzaken of om geld te verdienen over de ruggen van bange mensen. Of politiek gewin zoals in Nederland Forum voor Democratie overduidelijke en bewezen fake nieuws verspreid om extra achterban te krijgen.


  Maak melding

 45. Roman 30 mei 2021 At 01:43
  Er zijn 2 zeurpieten hier, Rob gay, en robles agoe, ik zweer het, nooit lees ik van deze 2 azijnpissers, ongelukkig geboren schijnbaar poep?
  =====================

  Ik heb al eerder aangegeven niet meer te zullen reageren op trollen die alleen maar kunnen schelden. Dat lijstje bestaat uit WAT, Esmerald en nu bent u ook de gelukkige winnaar van mijn ignore list. Veel plezier met uw gescheld. Wel nog 1 tip. Mocht het u lukken om de lagere school af te maken dan ga ervoor. Succes!!


  Maak melding

 46. @Roman, laat die idioot hoor, nauwelijks 2 dagen geleden gaat hij als een paars varken tekeer. Nu komt hij mooi weer spelen. Tjek dit;

  “Robles
  29 mei 2021 At 00:17
  Esmerald 29 mei 2021 At 00:08

  Weet je wat Esmerald. Misschien moet je gewoon die enorme domme kop een keer van je houden. Je zit maar hersenloos te blaten. Je volgt de betreffende kamerleden niet op Twitter. Je hebt geen contacten met mensen in Suriname in de gezondheidszorg. Dus je weet geen ene moer. Je zit met je hatelijke zure kop maar driftig om je heen te slaan. Ik ben alle respect voor je verloren. Ik ga ook niet meer op je reageren. Je bent gewoon een trol die er een kick van krijgt om te zieken. Er zijn gelukkig andere mensen hier met wie wel normaal te praten is. Ook al zijn dat mensen met een andere mening.
  Adieu. Lul maar tegen mijn kont. Mijn kop hoort je niet meer.”

  Echte dagoe. 🤮


  Maak melding

 47. @penny

  Wat een onzin over de first lady. Hoewel de besmettingen in Europa afnemen omdat mensen vaccins laten zetten, vinden nog elke dag besmettingen plaats.
  De first lady behoorde tot de eerste Surinamers die zich heeft laten vaccineren. Hoop dat ze de tweede ook heeft laten zetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.