COVID19: Suriname gaat naar ‘code paars’

16
corona maatregelen

Uit de Covid-19 statistieken maken wij op dat de cijfers dwingen om over te gaan tot stringente maatregelen vanuit de overheid. Reden genoeg voor de regering om te gaan naar de COVID19-code: PAARS. Binnen de zorg is er sprake van code zwart. Dit vanwege de volledige opschaling binnen de ziekenhuizen. Code zwart is slechts relevant binnen de zorginstellingen. Volledigheidshalve treft u onderstaand, uit het Presidentieel besluit, de COVID19 codes die gelden voor de samenleving en de bijbehorende uitleg:

Afhankelijk van de ernst en de omvang van de buitengewone omstandigheid die heeft geleid tot de afkondiging van de uitzonderingstoestand, wordt bedoelde uitzonderingstoestand gecategoriseerd als:

 • Uitzonderingstoestand I
 • Uitzonderingstoestand II
 • Uitzonderingstoestand III en 
 • Uitzonderingstoestand IV

Voorgaande met bijbehorende kleurcoderingen respectievelijk “geel”, “oranje”, “rood” en “paars”. 

 • Van een uitzonderingstoestand I (code geel) is sprake in geval van gebeurtenissen of omstandigheden, die, alhoewel ze nog geen directe of ernstige gevolgen hebben voor de samenleving, een duidelijke ernstige bedreiging vormen voor de algemene veiligheid en/of gezondheid van de samenleving met een reële kans op verergering en escalatie. 

  Van een uitzonderingstoestand II (code oranje) is sprake, indien de omstandigheden en bedreigingen toepasselijk voor uitzonderingstoestand I zich hebben gematerialiseerd door aantasting van de algemene veiligheid en de gezondheid van de samenleving, terwijl een voortdurende dreiging nog aanwezig is. 

  Van een uitzonderingstoestand III (code rood) is sprake indien de omstandigheid van uitzonderingstoestand II zich in een dermate ernstige vorm manifesteert waarbij voor de aanpak de toepassing van de bestaande middelen en regelingen niet meer toereikend zijn, of waarbij stringentere maatregelen nodig zijn. 

  Van een uitzonderingstoestand IV (code paars) is sprake indien de omstandigheid van uitzonderingstoestand III (code rood) uiterst onbeheersbaar is en derhalve de algemene veiligheid en volksgezondheid niet meer gegarandeerd is.

In het kader van transparantie acht de regering het nodig onderstaande data met u te delen. Dit voor een correcte beeldvorming bij de Surinaamse gemeenschap omtrent de ontwikkeling van COVID19 in Suriname.

16 REACTIES

 1. En dat moet de doorsnee surinamer verstaan ,ik denk dat zelf niks van begrypt, ik hoop dat u de ernst van de situatie wel in ziet ,en nu serieus gaat handelen .


  Maak melding

 2. Okay, weer en novum in Suriname, er wordt politiek bedreven met de levensbedreigende situatie in het land. Let wel, code paars is waarschijnlijk een maaksel van die ezel in het presidentieel paleis of van zijn vriendje op VG. Doorgaans en daarmee bedoel ik wereldwijd, zijn de codekleuren geel, groen, oranje, rood en zwart. Maar ach ja, voor deze gasten is Suriname een speeltuin waar ze lekker los kunnen gaan met hun speeltjes en er maar op los parallelle realiteiten verzinnen. Dat het systeem omvalt door hun incompetentie snappen ze niet eens. Dit is wellicht het antwoord op de persconferentie van de NDP, die hun falend COVIDbeleid aan de kaak gesteld heeft. Lekker kinderachtig doen terwijl suma e dede!! En trouwens, voor welk deel van de bevolking heeft hij deze onzin laten optekenen? Toch niet het deel dat de regels aan zijn laars lapt of het grootste deel dat deze mededeling niet snapt? Is hij bang om op een eenvoudige manier zijn volk toe te spreken, of kan hij dat domweg niet? Het had nooit zover moeten komen!!! Dit is het resultaat van incompetentie en nepotisme en wij als volk betalen het gelag, al te vaak met ons leven!! Bah, bah, bah!!! Wat een misselijk makend bende criminele nepotistische egotisten!!!!


  Maak melding

 3. @Lucien Karwafodi 29 mei 2021 At 00:39

  In de ziekenhuizen gebruiken ze code paars niet. Landelijk wel. Ook in Nederland. Zie bijvoorbeeld: bd.nl/brabant/coronacode-zeer-ernstig-in-brabant-geen-reden-tot-extra-maatregelen~ac99dfbd/


  Maak melding

 4. Scherp Robles! Dank voor jou info. Ik werk nu al maanden onder hoge druk in het ziekenhuis en heb mij gefocust op de kleurcodes die wij hanteren.


  Maak melding

 5. Lucien Karwafodi 29 mei 2021 At 00:55
  Scherp Robles! Dank voor jou info. Ik werk nu al maanden onder hoge druk in het ziekenhuis en heb mij gefocust op de kleurcodes die wij hanteren.
  ========================

  Graag gedaan. Sterkte met je werk!


  Maak melding

 6. Beste Lucien, echte werkers in de zorgsector klagen niet die gaan ervoor. Waar heb je het zo druk met werken??? in de Bijlmer of Kruiskade zeker met het wachten op de ww uitkering. Ik ken ook mensen in Su die nu 100 tot 200 % geven om de mensen te redden en die hebben geen tijd om al rotzooi op deze site uit te kramen zoals jij doet, doe wat aan je paarse hersenen!!!


  Maak melding

 7. Robles die lucien karwafodi hebt jij echt KO geslagen met je bokshandschoen , hij ziet alleen maar paars en hij denkt dat hij een ziekenverzorger is , terwijl hij een vuilnisophaler is buiten op het terrein , want deze mongool mag niet naar binnen in het ziekenhuis.
  mooie KO Robles , hier in de ziekenhuizen is code zwart , dus je had hem nog een tik met je bokshandschoen moeten geven dan zag hij alles zwart voor de rest van zijn leven.


  Maak melding

 8. @Lucien Karwafodi

  Je bent zo vooringenomen om de huidige regering voor van alles en nog wat te beschuldigen. Nu blijkt dat je met de landelijke kleurcode paars betreffende de ernst van covid-19 er volledig naast zit, omdat in ziekenhuizen de kleur paars niet wordt gebruikt. Een beschaafd persoon zou excuses aanbieden.

  Je bent niet de Luciën Karwafodi die op FB te vinden is. Je bent iemand anders.
  Het is trending dat mensen zich op social media aanmelden met namen van anderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.