Total lockdown in Suriname tot en met 18 juni

34
lock-down-leeg-suriname
Lege straten nabij Torarica in het centrum van Paramaribo tijdens de vorige total lockdown in Suriname.

President Chandrikapersad Santokhi heeft zojuist een total lockdown aangekondigd in Suriname. Voor dit weekend geldt er reeds een total lockdown. De aangekondigde total lockdown is van maandag 31 mei tot en met vrijdag 18 juni.

Het staatshoofd heeft aangegeven dat de situatie onbeheersbaar is. Voor Suriname geldt ingaande vrijdag 28 mei code paars en voor de ziekenhuizen code zwart. Een aantal bedrijfsgroepen zullen tijdens de total lockdown voorwaardelijk open zijn op maandag, woensdag en vrijdag van 08.00 uur tot en met 16.00 uur.

Van maandag 31 mei 2021 tot vrijdag 18 juni 2021 gelden de volgende maatregelen:

De algemene maatregelen blijven van kracht;
1. Het dragen van mond en neus bedekking buiten het eigen huis is verplicht, met name bij het betreden van ruimten. Kinderen beneden 12 jaar zijn niet verplicht een mondkap te dragen.
2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID-19-afstand, altijd in acht.
3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een handsanitizer.
Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan. 

Maatregel 1
Het uitgaansverbod van 29 en 30 mei blijft van kracht. Het uitgaansverbod van maandag 31 mei 2021 tot vrijdag 18 juni 2021;
● Maandag 31 mei 2021 tot vrijdag 18 juni 2021 is er dagelijks een uitgaansverbod!
● Op de maandag, woensdag en de vrijdag is per huishouden 1 volwassen persoon in de gelegenheid de nodige inkopen te doen en wel van 07:00 uur tot en met 16:00 uur.
Tijdens het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen;
Maatregel 2
Geen samenscholing van groepen groter dan vijf (5) personen op openbare plekken en in openbare ruimten. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Geen toestemming en dispensatie wordt verleend hiervoor. Deze zijn potentiële mass-spreading events. Illegale feesten zullen gestopt worden. Iedereen zal volgens de COVID-19 WET beboet worden. De politie zal zwaar optreden waar nodig.
Maatregel 3
Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer dan vijf (5) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn (indien de ruimte de anderhalve meter afstand toelaat). Dit op de meest veilige wijze en met inachtneming van de COVID-19 protocollen. Uitvaartbedrijven zijn verplicht om alle uitvaarten aan te melden bij het Covid-19 clusterteam. Gebedshuizen zijn gesloten.
Maatregel 4
Alle groeps- en contactsporten zijn verboden.
Maatregel 5
Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is verboden. Voor personeel van essentiële diensten geldt hierop een uitzondering. Het transport zal door desbetreffende bedrijven georganiseerd worden.
Maatregel 6
In deze periode gelden voor publiekelijk toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten, het volgende:
De navolgende sectoren zijn op maandag, woensdag en vrijdag open voor het publiek onder strikte naleving van de protocollen.
a) Supermarkten
b) Bakkerijen
c) Slagerijen
d) Bouwmaterialen zaken
De navolgende sectoren zijn dagelijks open onder strikte naleving van de protocollen
e) De vaccinatie en Swab posten
f) Voedselproducenten en – distributeurs
g) Extractieve industrie (goudmaatschappijen en de essentiële diensten en groepen zoals aangegeven in het Presidentieel besluit.

Maatregel 7
Navolgende vluchten zijn toegestaan in het Surinaams luchtruim:
a) Brazilië: uitsluitend cargo en outbound personenverkeer;
b) Cuba: uitsluitend cargo en outbound personenverkeer;
c) Haïti: geen personenverkeer toegestaan;
d) Nederland, Caribisch gebied en de Verenigde Staten van Amerika: outbound en inbound vluchten voor essentieel personenverkeer.

Vanuit het buitenland naar Suriname mogen reizen, uitsluitend mensen die:
a) Aantoonbaar volledig gevaccineerd zijn tegen het Covid-19 virus;
b) In het bezit zijn van een negatieve PCR-testresultaat niet ouder dan 72 uur voor vertrek van de vlucht naar Suriname; en
c) Zeven (7) dagen na aankomst in verplichte zelf-thuisquarantaine gaan.
De grenzen met Guyana en Frans Guyana zullen, met uitzondering voor essentieel personenverkeer, gesloten gedurende deze periode.
Maatregel 8
Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, medicamenten voorziening en voor noodgevallen.

Maatregel 9
Personen in quarantaine of isolatie, thuis of op een daartoe aangewezen locatie, of opgenomen in een ziekeninrichting, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hun strikt verboden om de vorengenoemde plekken te verlaten en zich elders te begeven of te bevinden.
Maatregel 10
Overheidskantoren zijn gesloten. Slechts zeer essentiële overheidsdiensten zijn met minimale bezetting open.

Maatregel 11
Het toezicht op de naleving van algemene Covid-19 protocollen op de werkvloer wordt opgevoerd, door de aanwijzing van een functionaris door de werkgever, die speciaal hierop moet toezien.
Maatregel 12
Alcoholgebruik voor en nabij winkels en supermarkten is niet toegestaan. Ook het onnodig ophouden rond winkels en supermarkten is niet toegestaan.
Maatregel 13
Alle markten zijn gesloten. Marktverkopers, groente- en fruitventers mogen hun waar niet langs de straat/weg aanbieden.
Maatregel 14
Voor alle winkels die onder voorbehoud open mogen geldt het volgende
1. Max 10 klanten simultaan in de zaak (met uitzondering van winkelpersoneel)
2. Uitsluitend volwassenen mogen boodschappen doen (18+jr).
3. Er mag per gezin slechts 1 (een) volwassen persoon toegelaten worden tot supermarkten en andere zaken die volgens het protocol zijn opengesteld
4. Strenge handhaving zal plaatsvinden, bij het niet naleven zullen bedrijfsvergunningen ingetrokken worden

Maatregel 15 Scholen zijn tot nader order gesloten.

Extra vermelding:
1.Op eenieder wordt een beroep gedaan om de regels en maatregelen strikt na te komen, teneinde de verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen en het beheersbaar te houden.
2. Op eenieder wordt het beroep gedaan om elke overtreding van deze maatregelen terstond te melden aan de POLITIE of andere handhavingsorganen (115, 178)

Opmerking;
Op de bevolking doen wij een beroep thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan. Wij brengen nogmaals in herinnering dat het dragen van een mondneusmasker verplicht is. Met name in openbare ruimten, voertuigen en in de nabijheid van groepen mensen. Laat u zich reeds bij beginnende symptomen zo snel mogelijk testen en isoleert u zich van collega’s en familie, totdat de testuitslag bekend is.
COVID19 gerelateerde klachten of verschijnselen kunnen zijn:
– Koorts (temp vanaf 37,5°C) zonder duidelijke andere oorzaak (of koortsig gevoel)
– Hoesten
– Verlies van smaak of reuk
– Lichaamspijnen of spierpijnen zonder duidelijke andere oorzaak
– Diarree of braken
– Misselijkheid
– Vermoeidheid
– Koude rillingen
– Kortademigheid
– Keelpijn
– Verwardheid
– Hoofdpijn (actief vaak achter de oogbollen)
– Loopneus
– Algehele malaise/algeheel onwel bevinden
– Ontsteking aan handen of voeten

34 REACTIES

 1. Tot vrijdag had je gelegenheid om boodschappen te doen.

  Het probleem is dat de mensen die vrijdag geen boodschappen konden doen, dat dus de komende 2 weken ook niet kunnen doen.

  Moeten we nu allemaal boodschappen laten bezorgen dan, want bijna niemand mag nu naar buiten…


  Maak melding

 2. toespraak van vetnek
  ik ga over me nek van dat zwakzinnige domme gelul van die kaolo beest

  deze lul had vanaf het begin hard op moeten treden tegen overtreders.
  maar nee… alles werd met de zachte hand gedaan.

  zachte heelmeesters maken stinkende wonden…. dit is chan ten voeten uit
  bouta is het begonnen, deze lul gaat het afmaken…. suriname naar de klote en huftertje en vrienden zitten veilig


  Maak melding

 3. Paniek voetbal bij de regering. Deze problematiek is voor hen een maatje te groot. Deze mensen zijn stuurloos .Het bestuur van het land is de afgelopen 10 maanden vervallen tot een ramp. De ezels kunnen het niet. Er zit geen regie in het beleid. Mensen raken gefrustreerd. Emoties lopen hoog op.Marthelise Eersel het hoofd van de Covid-bestrijding heeft daarom per direct haar functie neergelegd. De regering pakt dit vraagstuk aantoonbaar verkeerd aan. Nu is op dit moment de NDP niet de zondebok maar Marthelise Eersel.


  Maak melding

 4. SURINAAMSE REGERING IS TEN EINDE RAAD

  Heb Jij Een Ander Alternatief. Elk Land Waar Het Uit De Klauwen Liep Hadden Ze Maar 1 Alternatief … Total Lockdown En Heeft Geholpen Ook.


  Maak melding

 5. Door al die losers die gewoon door feesten en met het hele gzin uren gaan winkelen omdat daar een airco is.
  Code zwart in de ziekenhuizen betekent dat er mensen die dringend medische hulp nodig hebben die niet krijgen en een zeer grote kans lopen te overlijden. De ontkenners en onverantwoordelijke mensen zijn verantwoordelijk voor hun dood!!


  Maak melding

 6. Op DWT staat: “Supermarkten, bakkerijen, slagerijen en bouwmaterialenzaken zullen slechts op de maandag, woensdag en vrijdag open mogen van acht uur ’s morgens tot vier uur ’s middags”.

  Dus ik snap de boodschappen paniek niet zo. Ik neem aan dat je dus op die tijdstippen gewoon op straat kunt. Het gaat dan wel super druk zijn maar ja. Wat moet een regering anders als er mensen liggen te stikken op de IC. Waarom blijft dit een NDP versus VHP verhaal. Suriname maakt de ergste crisis sinds lange tijd door en hier op deze website vechten een stel debielen elkaar de tent uit. Waarvan de meerderheid niet eens in Suriname woont.

  Laten we afwachten wat uiteindelijk in de praktijk de maatregelen inhouden. Dat ze iets moeten doen is evident bij code zwart.


  Maak melding

 7. Creativiteit Van Wij Surinamers Word Op De Proef Gesteld.

  Overleving Strategie Gaat Men Moeten Toepassen.. Wie Het Dan Niet Lukt Is Het Einde Verhaal.

  God Is Groot

  Eind Goed Al Goed


  Maak melding

 8. Hoe moeten we dit zien??? Tot 18 juni thuisblijven??? Wat een vreselijk besluit?? Het weekend alleen is al vreselijk!! Ik word er depressief van!!! Begin bij het ontslaan van het incapabele regeringsteam, waaronder de ministers van volksgezondheid, openbare werken en die van justitie. Deze Mensen zijn ongeschikt in hun functie. Ipv alle overtollige ambtenaren thuis te laten zitten en niet uit te betalen. Hadden deze mensen aan het werk gezet moeten worden als handhavers, om de pandemie te beteugelen. Nu zitten we met de gebakken peren. Het beleid heeft dit ook in de hand gewerkt. Het was vandaag vrijdag 28 mei wederom een massa spreading event. Mensen die massaal de straat opkomen om nog even snel zaken en boodschappen voor 6 uur in orde te maken. Te gek voor woorden. Winkels die uitpuilen van het last minute publiek. Heel veel aanrijdingen en zelfs ongelukken met dodelijke afloop. Allemaal omdat ze haast hebben. Er is duidelijk mismanagement gepleegd. Ondanks dit duidelijk zichtbaar was voor een ieder. Bleef deze minister vasthouden aan zijn lockdown onzin. Het resultaat is nu hier. Ik denk wel dat er hier straks een paar zullen roepen dat dit alles de schuld is van 10 jaar paars. Ik ben benieuwd…


  Maak melding

 9. @Konsensi 29 mei 2021 At 01:48
  Hoe moeten we dit zien??? Tot 18 juni thuisblijven??? Wat een vreselijk besluit??
  ==========================================

  “We hebben een verantwoordelijkheid dat de voedselvoorziening gegarandeerd moet zijn. Daarom is besloten dat een aantal bedrijfsgroepen voorwaardelijk open zullen zijn en wel op maandag, woensdag en vrijdag van 08.00 uur tot en met 16.00 uur. Personen kunnen zo hun boodschappen doen”, aldus de president in een dringende oproep aan het volk.

  Op die tijdstippen kan je dus gewoon op straat. Het zal wel tyfus druk zijn dan.


  Maak melding

 10. sital mahinder 29 mei 2021 At 02:13
  terwijl suriname huilt zit de vrouw van van chan lekker in holland te chillen
  ===============================

  Die wist al dat dit eraan zat te komen en is lekker vertrokken.


  Maak melding

 11. robles die gasten snappen het niet , zoals de directeur zonder bedrijf , , limbo , , hkf , , robje g , , konsensi , , en alle paarse dommies die nog komen , ze lezen de koptekst , maar niet de volledige tekst , dus deze dommenrikken raken in paniek en het mooiste is de meeste van hen in Nederland wonen, dus ze hebben niets te doen met de lockdown hier , daar in Nederland gaan ze volgende week versoepelen , omdat de mensen zich beter houden aan de covid regels en er 17 miljoen mensen wonen , en hier in Suriname met ons 600:000 inwoners kunnen we dit niet klaren dus wij zijn allemaal gewoon dom ja robles wij ook hoor want wij horen ook bij die 600:000 inwoners.
  maar wat wel klopt is dat bouta ons land voor 80% na de knoppen heeft gebracht en covid maakt de 100% vol , dus einde Suriname , velen zullen nu denken waren we in 1975 maar niet onafhankelijk geworden.


  Maak melding

 12. @WAT 29 mei 2021 At 02:33
  robles die gasten snappen het niet
  ========================

  Klopt. Ze lullen vanaf de Noordzee. Weten niks. We kunnen 3 dagen per week boodschappen doen. Maar veel bedrijfjes moeten wel 2,5 week de deuren sluiten. Dat is een enorme klap. Hopeloos hoor. Maar ja. Blijven lachen en doorgaan.

  P.S. Ik stond vanmorgen klaar met mijn bokshandschoenen aan maar ik had je niet meer gehoord 🙂


  Maak melding

 13. @Cornelis 29 mei 2021 At 04:00
  Wst dacht je van die politiebond demonstratie. Dat was DE BRON. IDIOTEN.
  =========================================

  Daarom is de haard in het westen van Suriname. Hou toch op.


  Maak melding

 14. Robles wat hebt je toch met bokshandschoenen , geil je je daarop of zo , hebt je zo’n grote reet dat die handschoen jou lust geeft , wat een reactie en je zegt ik heb niets van je gehoord , we hebben jou al aangegeven dat je het met de pen moet doen , maar het blijkt dat dat niet jou sterkste kant is , vraag robje g die wil je hol verwennen met de grootste bokshandschoen xxxl .


  Maak melding

 15. @wat
  dus ik snap het niet?
  het volk dat al moeite heeft met rondkomen moet nu voor meerdere dagen inslaan
  klanten die dan toch op die 3 dagen naar de winkel gaan ipv in 5 dagen.
  dus zo erg is het niet ook weer voor die winkeliers.
  overige luxe winkels hebben het toch al slecht vanwege het economische wanbeleid van deze regering… dus deze maatregel maakt dan ook niet meer uit.
  mij een paarse dommie noemen is helemaal een achterlijke opmerking en bewijs dat je totaal niet weet waar je het over hebt.
  en het dan hebben over in nederland wonen, iets waar je dus ook totaal niet van weet.
  waardoor je hele vervolg opmerking gewoon het gelul van een achterlijke dwaas is.
  suriname krijgt wat het vediend
  een achterlijke bevolking die niet luistert en een achterlijke regering die niets doet en niet optreedt.
  vanaf het begin zitten er 100-200 man op de politie academy elk weekend.
  dan doe je toch iets fout aan de straffen die op die regels gezet zijn.
  wat deze regering gewoon zwaar aangerekend kan worden.
  feesten waarbij een kleine boete wordt gegeven, waar 10tallen tot 100 tallen mensen zijn?
  en alleen de organisator krijgt een boete?
  ze hadden al die kaolo aanwezigen een boete moeten geven.
  dus ja, je sarcastische opmerking dat suriname dom is klopt perfect.
  de bevolking is te dom en regering niet dom en niet capabel om er wat aan te doen.
  en nee ik ben niet 1 van die huilstruiken uit nederland die hier altijd zit te jammeren.
  ik erger me ook rot aan dat soort landverraders
  maar goed.. jij denkt alles te weten zonder ook maar enig fei te plaatsen.
  oftewel? je bent gewoon een droevige lul


  Maak melding

 16. Dus tot en met 18 juni, geen demonstraties tegen deze regering…best slim..

  Maatregel 13, waar moet je dan je groenten en fruit kopen? thuis bij de marktverkopers?


  Maak melding

 17. Ik dacht dat de totale lockdown maandag 31 mei zou ingaan. En je boodschappen kan je nog gewoon doen. Is die Pique de groter Covid ontkenners nog steeds schoon? Sommigen van die domme mensen en ontkenners gun ik het van ganser harte.


  Maak melding

 18. groenten en fruit kan je kopen bij de mensen thuis , als je een kraampje buiten zet kan een ieder daar terecht, uiteraard op de aangegeven dagen, maak van deze ellende een creatieve mogelijkheid en het zijn nare maatregelen maar in de gehele wereld is deze maatregel effectief gebleken dus we moeten door de zure appel heen bijten! Plus ferme boete’s uitdelen voor degene die zich niet houd aan de maatregelen.


  Maak melding

 19. Dit is echt fuck up snap wel dat er maatregels getroffen moet worden
  Zo gaan er meer doden vallen en dan wordt de ziekenhuizen bomvoller dan ze nu zijn en code zwart wordt nog zwarter dan zwart want goed eten is belangrijk als al
  hun immuunsysteem wordt verzwak geen boodschappen kunnen halen alles wordt gigantisch duur de bevolking is letterlijk al dood
  Shan Doti of Toki What ever en die andere panter kunnen in zee springen wat voor voorzieningen hebben ze voor de mensen ze mogen beide weer naar de kleuterschool en op nieuw basisschool en kijken of ze geschikt zijn
  Ik snap dat er maatregel genomen moet worden maar dit is letterlijk shit en tof


  Maak melding

 20. Zolang mensen nog massaal, hersenloos achter een voedseltruck aanrennen, zonder bescherming en onderlinge afstand. Er nog politieke meetings worden gehouden, zal dit corrupte, criminele narcolandje eeuwig een FAILED STATE blijven.


  Maak melding

 21. Wees lief voor elkaar.
  Alleen met liefde zullen wij het reden.
  Met alle haat en negatieve reacties hier gaan wij het zeker niet reden.


  Maak melding

 22. NDP Geeft PERSCO. SCHOBJAKKEN DIE STAATSEIGENDOMMEN VLAK VOOR DE OVERDRACHT LATEN VERNIETIGEN OF STELEN. ZEGT VEEL HOE ZE INELKAAR ZITTEN. LANDVERRADERS. ADHIN HOU JE GROTE MUIL. GEEN RECHT VAN PRATEN.


  Maak melding

 23. Op de maandag, woensdag en vrijdag kan je rekenen op enorme drukte op de wegen en lange rijen voor de winkels en supermarkten.

  Niet alleen de regering is een beetje laks geweest, de gemeenschap zelf ook. Want men hield zich niet strikt aan de covidmaatregelen. Nu betaald de hele gemeenschap het gelach.

  En om idiote politiek getinte en gefrustreerde reacties te geven heeft geen enkele zin. Iedereen voelt het en mensen gaan dood. Alsof Covid kijkt naar je politieke kleur. Schei toch uit met die nonsens, idioten.

  En nee, ik woon niet in Nederland zoals een stel debielen suggereren.


  Maak melding

 24. Nu zijn wij dus dubbel gelocked ……Lekker thuis zitten in het water…..ehhhhh..niet zitten maar staan en het liefst op een stoel of tafel want pas op voor de wurgslangen. Wat een straf. Eerst door die Lummel bij OW en nu door de GRootttte broerr van die Lummel….Ik kan nergens naartoe want ook het Luchtruim is gesloten…Wauwwwwwww…


  Maak melding

 25. Iedereen reageert op de topic alleen racist WATje reageert op personen en is weer zwaar kinderlijk bezig kostmisselijk.
  Ze rent na holland kan geen kan op met overstroomd suriname.
  Hoop dat ze is komen praten over ontwatering van heel suriname.
  Wageningen heeft selectief sommigen mensen opvang en pakketten aangeboden .
  Stop racisme.


  Maak melding

 26. In verband met de ontwikkelingen in Suriname de laatste dagen is het goed om eens terug te kijken. Wateroverlast na hevige regenval en de situatie in verband met Corona willen we maar al te graag als gevolg van 10 jaar Bouterse definieren. Luitenant-Kolonel D. Veira werd vervangen door de hindostaanse opvolger Maaltie Sardjoe die het beter wist toch?
  Zondebokken gevonden en we kunnen afreageren. Dan a poptjie foe wie attie s’dong.
  Maar is dat de werkelijkheid?
  Paramaribo is als stad door de Nederlanders gebouwd, stukje bij beetje. En toen Paramaribo een groot deel kleiner was dan wat het vandaag is aan oppervlakte was er een gedegen afwatering. Vraag het maar aan de ouderen tussen ons. Een Heel net aan grachten, kreken en kanalen was er om te zorgen voor de afwatering naar de Suriname rivier. Sommige straten hadden aan beide kanten zoń gotro. De Wanica straat, Rust en Vrede straat de Gravenstraat, Weidestraat en zo nog vele. Wie weet nog waarom we spreken van Limesgracht, Knuffelsgracht, van Roosevelts kade. Wie weet nog waar de Sommelsdijksekreek liep en de Viotte kreek. In en om de Palmentuin liepen er van die gotroś, compleet met krabben en srikaś.
  Met handbediende sluizen zorgde men er voor dat bij laagwater het overtollige water in die grachten naar de rivier stroomde en die op tijd weer werden gesloten ter voorkoming dat bij hoog water in de rivier die kanalen weer ongewenst volliepen. Veel van die kanalen, de gotroś en baka gotro’s genoemd waren uiteindelijk gewoon open riolen. Niet bevorderlijk voor de volksgezondheid en men ging toen bewust over tot demping. Er werden kokers geplaatst. Wat toen is verzuimd is de zorg voor dit buizenstelsel ook uit te voeren zodat ze hun afwaterende werk konden blijven doen. Vanaf toen liepen dus steeds meer delen van Paramaribo onder water na een regenbui. Bouterse’s aandeel hierin is dus dat hij net als zijn voorgangers niets gedaan heeft om hier verandering in te brengen. En laten we eerlijk zijn, ook Chan no doe notie foe set’ ing. Surinamers, maak je borst dus nat. Na Chan zal je nog steeds natte voeten hebben in Paramaribo na een regenbui.
  Wat covid 19 aangaat. Ik hoor Bouta nog de mensen op het hart drukken in een toespraak van iets langer dan een jaar geleden: ‘MENSEN HOUD JE AAN DE MAATREGELEN, WANT SURINAME KAN EEN CORONA UITBRAAK NIET AAN!’
  Verder was hij een van de eersten die zich niet aan die maatregelen hield, maar het volk kan niet zeggen dat hij niet gewaarschuwd heeft. Al heb je nog zo’n hartgrondige hekel aan de man, je kan het niet ontkennen.
  En wat heeft Sardjoe gedaan om het beter te maken?
  We zitten nu met code zwart, en Suriname moet links en rechts bedelen om hulp. Om zuurstof en vaccins. Om medisch personeel, nadat we met overmoed, de Surinaamse term is ‘big ass’ de Cubaanse artsen hebben heengezonden. Overdenk dit allemaal eens goed.
  Thank you Chan, neem nog maar een barra.


  Maak melding

 27. ” groenten en fruit kan je kopen bij de mensen thuis , als je een kraampje buiten zet kan een ieder daar terecht, uiteraard op de aangegeven dagen”
  Isabelle, je mag niet langs de weg verkopen het staat er duidelijk. En ik ken de adressen niet eens van de verkopers.

  En we hebben elke dag groenten en fruit nodig voor onze gezondheid..vooral met Covid toch?


  Maak melding

 28. els trek eens aan de bel , wat hoor je dan ? , , het is totale lockdown hier in Suriname en wat betreft jou uitlatingen over WAT dat deze WAT een racist zou zijn tegen personen hier lees jij de reacties niet goed lellebel , , racist is toch : witte aap schiet zwarte aap neer of zwarte aap knuppelt gele aap of gele aap trapt paarse aap onder zijn kloten , maar als paarse aap oranje aap vermoord is paarse aap geen racist he , dus wie is er een racist els


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.