Weer besmettingen cellenhuis Nieuwe Haven; nu 20 arrestanten besmet

5
bureau Nieuwe Haven

In Suriname zijn inmiddels al twintig arrestanten van het politiecellenhuis Nieuwe Haven positief getest op COVID-19. Zaterdag is het resultaat bekend geworden van vijftien die positief zijn getest en zondag van vijf anderen.

De besmette arrestanten zijn samen met hun lotgenoten in het cellenhuis. Door het Bureau Openbare Gezondheidszorg wordt de gezondheidstoestand van de arrestanten gemonitord. Een arts is zondag ook geweest naar het cellenhuis. Op dit moment is geen enkel arrestant ernstig ziek.

Advocaat Maureen Nibte zegt desgevraagd dat zij verzoeken zal indienen om arrestanten van dit cellenhuis in vrijheid te krijgen. Het gaat dan om arrestanten die aangehouden zijn voor lichte strafbare feiten. Volgens haar is het geen goede zaak dat alle arrestanten in een kleine ruimte zijn opgesloten. 

Ook de huisvader van het cellenhuis heeft intussen sympthomen van COVID-19.

5 REACTIES

 1. In deze moderne tijd moeten arrestanten afzonderlijk worden opgesloten of tenminste twee man op een cel zodat besmetting etc kan worden voorkomen. Een arrestant heeft n.l ook rechten naast de vele plichten. Een ieder kan eens in de Lik terecht komen kijk maar naar van Trikt en straks Hoefie en Bouta. ook u Amoksie kan eens moeten gaan zitten en zeg nooit nooit want een ex minister van Justitie nu wijlen heeft ookal in de Lik gezeten.


  Maak melding

 2. 2 op 1 cel is een luxe die men zich niet kan permitteren in Suriname.

  Een nieuwe Prado voor een “hoogwaardigheidsbekleder” dàt kan dus wel. Overheidssteun aan een volkomen failliete SLM dat kan ook trouwens. Diverse functies voor familieleden dat kan ook. Get the picture…

  Als gedetineerde moet je sowieso geen enkele vorm van luxe en comfort verwachten, tenzij je een big shot bent van een criminele orga.


  Maak melding

 3. Deze regering gaat pas de arrestanten misschien helpen als boefdraad en bouta ook daar zijn , let wel covid is sterker dan de beste advocaat , dus die mevrouw de advocate ……. , zal oppassen moeten voor covid U bent gewaarschuwd , covid is een snel rechter en niet aan een politieke partij verbonden , een gewaarschuwd mens telt voor twee toch advocate…….. .


  Maak melding

 4. Regering, niks doen, het probleem lost zichzelf op.
  Een ander alternatief is, geef ze brood en water voor een maand en sluit de tent. Kijk dan na een maand wat er over is van het uitschot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.