Met corona besmette arrestanten: “We zitten als ratten in een kooi”

29
gevangenis

“We zitten als ratten in een kooi”. Dit wordt vernomen van arrestanten die zaterdag positief zijn getest op COVID-19. Er zijn nog steeds geen maatregelen getroffen in het cellenhuis Nieuwe Haven waar zij zijn opgesloten.

De politie is zaterdagvond niet geweest om het aantal arrestanten te tellen. De arrestanten denken dat de politie bang is om besmet te raken.

Volgens een van de arrestanten is niemand in het cellenhuis ernstig ziek. Enkelen hebben geen smaak en reuk. Anderen hebben lichaamspijnen.

Intussen is het bekend dat familie van de arrestanten contact hebben opgenomen met advocaten. Advocaat Maureen Nibte is gebeld door de ongeruste familieleden.

Er zijn in totaal 15 arrestanten van het cellenhuis positief getest op het gevreesde virus. Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Suriname was zaterdag weer hoog. 186 nieuwe gevallen zijn geregistreerd.

29 REACTIES

 1. Wij zitten ook als ratten opgesloten in onze eigen woningen, sorry heren, hopelijk lukt het god met covid een beter job dan de politie of justitie te doen. En dat is opruimen, voor eens en altijd. Herinnering, jullie zitten daar niet voor je goede daden voor de gemeenschap.


  Maak melding

 2. Kies deng moi…achter de tralies met Corona, niks doen, geen recht op behandeling. Nibte mag ze gaan verhoren, zonder mondkapje.


  Maak melding

 3. Stelende rattenbende horen inderdaad in een kooi opgesloten.Door te stelen, roven en moorden is dit jullie straf. Heb geen medelijden met zulke gasten. Hun familie moet men ook opsluiten. Laat ze aub niet vrij, want ondanks corona gaat ze weer op roverspad.
  gemodereerd

 4. Laat deze honden daar creperen, en ook als zij daar kapot gaan, dan geen genade, deze arrestanten hebben de kracht om te werken, nee zij kiezen voor het makkelijkst, stelen mensen benadelen overvallen, als ratten in een kooi, domme beesten ik zou ze nog bijelkaar persen zodat de virus het werk kan afmaken? Veel mensen werken in Suriname en ze moeten alle eindjes aan elkaar knopen om rond te komen en deze dagoes, die gaan werkende mensen benadelen,?dus opruimen, en geen genade mee??


  Maak melding

 5. Wellicht is de speciale reden dat het Surinaamse Volk al tientallen jaren gebukt gaat onder hardheid, moeilijkheid, het resultaat is van jullie verziekte inborst! Neem als voorbeeld alle reacties hierboven van de “meest beschaafden” onder ons!
  gemodereerd

 6. Wat een heftige reacties zeg. Ook gevangenen hebben rechten. Hoe zou men reageren als zoonlief/ neef / oom opgesloten was ?
  gemodereerd

 7. Jammer dan, als een burger zich aan de regels houd word je niet in het gevang gedropt. Dan leef je als een paradijsvogel buiten de kooi ipv als een rat in een kooi.


  Maak melding

 8. Wat voor MAATREGELEN, er is geen GELD.
  HADDEN ze maar hun BEST gedaan om niet zo ver te komen.
  Wie heeft met wie MEDELIJDEN. verzorgd worden als een PRINS.
  Willen ze alles gratis: bad- brood- Bed. en de LUXE.
  HET Leven is Hard: zweet, bloed en tranen.
  HET ECHTE BESTRAFFING IS IN AANTOCHT.
  gemodereerd

 9. De beschaving van een volk is af te meten aan de manier waarmee ze omgaan met hun gevangenen.

  Lees hier boven de reacties van de zieke vhp’ers, hun mate van beschaving kunnen we overeenkomstig meten. Geen enkele beschaving dus, het zijn net dieren.


  Maak melding

 10. Suriname heeft zich gecommitteerd aan conventies aangaande mensenrechten. Hieronder vallen ook een menswaardige behandeling van gevangenen. Het is dus niet vrijblijvend. Van tijd tot tijd komen er mensenrechtencommissies voor een inspectie. Over het algemeen scoort Suriname een schamele voldoende. In cijfers uitgedrukt; tussen 4-6. Er valt onnoemelijk veel te verbeteren. Gevangenen klagen onder andere over het slechte eten, veel gevangenen in een cel, mishandeling door bewakers, weinig recreatie en luchten, slechte ventilatie ,gebrekkig licht en extreme hitte. De politiecellenhuizen zijn er nog erger aan toe. Dit alles staat volkomen los van de huidige situatie betrekkende Covid-19. Deze erbarmelijke toestanden bestonden dus al. De staat Suriname moet (verplicht) de omstandigheden verbeteren . Vooral nu in verband met Covid-19. De politie wordt ook vaak genoeg verweten buitensporig geweld toe te passen bij aanhoudingen. Opa Doelie jeugddetentie centrum, scoorde wel een voldoende vooralsnog. Het is een mentaliteitskwestie. Zolang wij als beesten met elkaar omgaan ,zullen we ook als beesten denken en blijven.


  Maak melding

 11. Wat willen deze arrestanten eigenlijk? De hele samenleving is in lockdown om besmetting met Corona te voorkomen, maar omdat deze arrestanten besmet zijn met Corona, verwachten ze van ons dat we hun lockup opheffen?


  Maak melding

 12. Dreai
  23 mei 2021 At 11:21
  De beschaving van een volk is af te meten aan de manier waarmee ze omgaan met hun gevangenen.

  Lees hier boven de reacties van de zieke vhp’ers, hun mate van beschaving kunnen we overeenkomstig meten. Geen enkele beschaving dus, het zijn net dieren.

  Jouw verwijzing naar zieke vhp’ers en hun mate van beschaving kan ik nergens plaatsen. Hoe weet je dat achter de reacties vhpers schuil gaan? Misschien ben jij er een van die een reactie plaatst om zo een vhper neer te zetten als beest. Ik vind het een hele rare reactie.
  gemodereerd

 13. Ze hebben ook als Ratten gestolen/ opgelicht/gevochten enz enz.

  De enige die voor jullie begrip zal hebben is je advocaat. Want als jullie niet in de gevangenis als Ratten zitten heeft hij/zij geen werk.
  En bovendien betalen jullie hem/haar om begrip voor jullie te tonen.

  De volgende die begrip voor jullie zal hebben is een crimineel of iemand met een criminele gedachtengang.

  Jullie zijn geen lieve jongens geweest om begrip en medelijden van de overheid te vragen.


  Maak melding

 14. Pakiratigri zuiver

  Zolang wij als beesten met elkaar omgaan ,zullen we ook als beesten denken en blijven.
  Het virus moet bestreden worden ook al zit men in de gevangenis voor mischien diefstal.

  Jullie gaan anders piepen als het India virus aan land komt .god spaar suriname.


  Maak melding

 15. Dreai omdat het zelfde om een soort gaat,die jouw aanspreekt, geen genade, want zij hebben geen genade met de slachtoffers??priet ding mpp??


  Maak melding

 16. De politie werkt dit lockdown weekend niet
  omdat hun ouwe schoenen knellen en ‘geboord’ zijn zeggen ze.

  Als ze thuis mogen uitzieken, is het besmettingsgevaar voor hun geliefden en ook geen controle. Denk dat het die houtdieven zijn. Vluchtgevaarlijk.

  Suri is een ontwikkelingsland, maar wil conform de regels van het westen leven.
  Kijk effe naar Brazilië, Columbia, Guyana, Venezuela, Peru. In die landen hebben de boeven een airco, bad en toilet plus tv op de kamer.


  Maak melding

 17. Dus wat ik begrijp uit de reacties hierboven. Is dat het virus zijn dodelijk werk vrijuit mag doen onder de gevangenen. Dit zegt genoeg over de in en in slechte inborst van veel Surinamers. Het lijkt mij duidelijk dat we mekaar niets gunnen en ziek zijn in onze hoofden. De haat die uit jullie woorden spreekt, zegt veel over de verhoudingen in het land. Je wenst je ergste vijand toch geen ziekte toe. Deze situatie vraagt om aandacht van de overheid. Veel arrestanten in het cellenhuis zijn verdachten en misschien onschuldig. Elk individu op deze aardbol heeft rechten. Ook in het cellenhuis. Het word tijd om de mensonterende omstandigheden, waarin een arrestant terechtkomt te verbeteren.


  Maak melding

 18. @dreai
  De beschaving is misschien deels van een volk te meten aan de aantal gevangenen per aantal personen …Hoe weet jij dat als iemand extreem tegen criminaliteit en voor burgerveiligheid is, wil zeggen dat die persoon VHP’er is? hahhaha Volgens mij heb je zelf een (racistisch) probleem, maar ja bepaalde voelen zich gediscrimineerd maar kijken niet haar hun eigen gedrag en oorzaak..

  @bobbelgum
  zeker hebben ze rechten, maar als de situatie het beperkt (door eerdere oorzaken), gaan onschuldige burgers en vooral kinderen voor. Ze zitten niet zomaar daar en waarschijnlijk hebben ze op 1 of ander manier iemand iets aangedaan. Ja dus rechten, maar achteraan in de rij… En als het je oom, neef of kind is, ja had ie zich aan de wet moeten houden he!


  Maak melding

 19. Hoe zit het met de mensenrechten van de slachtoffers? Daar hebben de mensen die opkomen voor de gevangenen het nooit over.
  De slachtoffers van verkrachting, beroving gepaard gaande met mishandeling, diefstal van auto’s, bezittingen en andere criminele daden hebben vaak levenslang door de opgedane trauma’s.
  De nabestaanden van vermoorde mensen zijn ook voor de rest van hun leven getraumatiseerd.
  Ouders, kinderen, broers, zussen die hebben gezien hun moeder of zus is verkracht, daar heeft men het niet over.
  Het draait alleen maar om de mensenrechten voor de gevangenen, die zich ook als beesten hebben gedragen tijdens het uitvoeren van hun criminele daden.


  Maak melding

 20. Wel,de arrestanten hebben ervoor gekozen…ze hadden een keus om nooit daar te zitten .Het is hun eigen keuze geweest …ze kozen voor de criminele pad en nu betalen ze de prijs …


  Maak melding

 21. Deze “ratten” krijgen tenminste nog meer te eten dan mensen die thuis zonder werk en inkomen zitten door al de lockdown maatregelen.

  In andere landen worden gedetineerden gewoon als goedkope arbeiders gebruikt. Juspol kan dat afkijken en desnoods overnemen van ze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.