5 kilo cocaïne uit Suriname onderschept tussen geschenkverpakkingen

16
drugs-onderschept
Eén van de onderschepte partijen cocaïne. Beeld: Openbaar Ministerie Rotterdam

Tijdens diverse controles in de Rotterdamse haven hebben douaniers de afgelopen 6 dagen een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne onderschept. Het gaat in totaal om 2.773 kilo drugs met een straatwaarde van ruim 207 miljoen euro. Ook zijn er 7 aanhoudingen verricht, 2 verdachten zijn voorgeleid en blijven langer vastzitten.

Avocado’s

De eerste partij werd vorige week woensdag, 28 april, tijdens een controle aangetroffen. De drugs, in totaal 48 kilo, zaten verstopt in de luiken van een container geladen met avocado’s uit Colombia. In de nacht van 30 april op 1 mei bevinden zich 3 onbevoegde personen op het haventerrein. Vermoedelijk waren zij daar om verdovende middelen uit containers te halen. De personen zijn aangehouden door de zeehavenpolitie en Douane en na verhoor op vrije voeten gesteld.

Duikers, sporttassen en bananen

Een dag later, 2 mei, troffen medewerkers van de Douane twee sportassen op het haventerrein met 35 kilo cocaïne. Iets verderop werd een verdacht persoon gesignaleerd en vervolgens aangehouden. Uit het onderzoek tot nu blijkt dat deze 18-jarige Rotterdammer mogelijk betrokken is bij het uithalen van de verdovende middelen. De verdachte is door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de verdachte nog 14 dagen langer vast blijft zitten.

Op maandag 3 mei onderschept de Douane achter het kopschot van een container 32 kilo cocaïne. De container was geladen met bananen uit de Dominicaanse Republiek. Een dag later, dinsdag 4 mei, troffen medewerkers van het duikteam tijdens een controle in de haven van Vlissingen een kist onder een vrachtschip aan, in de kist zat 50 kilo cocaïne.  

2040 kilo cocaïne en 6 aanhoudingen

Diezelfde dinsdag onderschepten douaniers een grote hoeveelheid cocaïne in de Rotterdamse haven. In een container geladen met oude auto’s en motoren uit Amerika vond men 1470 kilo drugs. Vervolgens werd er een andere verdachte container opgehaald door een chauffeur. In deze container, geladen met computerspullen uit Maleisië, werd 570 kilo cocaïne aangetroffen. Deze drugs hadden soortgelijke kenmerken. Mogelijk hebben personen geprobeerd de cocaïne te switchen van container.

De 52-jarige chauffeur uit Ermelo is aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Vandaag is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de man 14 dagen langer vast blijft zitten. Ook werden rondom de container 5 personen aangehouden die vermoedelijk de cocaïne wilden smokkelen van het haventerrein.  

Vis, geschenkverpakkingen en pompoenen

Op Bevrijdingsdag werden twee kleine partijen onderschept: 13 kilo cocaïne tussen vis uit Colombia en 5 kilo cocaïne uit Suriname tussen geschenkverpakkingen. De straatwaarde van deze partijen samen is nog steeds een groot bedrag, ruim 1,3 miljoen euro.

In een container geladen met pompoenen uit Brazilië heeft de Douane gisteren 550 kilo cocaïne onderschept. De verdovende middelen lagen op twee pallets in de container.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn vernietigd.

16 REACTIES

 1. Kan je iets nuttigs maken van cocaine? Iets tegen pijn of
  een verdovende medicijn voor operaties?Van opium kan je legale pijn medicijnen maken.


  Maak melding

 2. tungak 7 mei 2021 At 22:56
  Kan je iets nuttigs maken van cocaine?

  Je kan wel een nietsnut maken van de mensen die het gebruiken.


  Maak melding

 3. 5 kilo cocaïne uit Suriname onderschept tussen geschenkverpakkingen.

  Dus die 5 kilo cocaïne uit Suriname was tussen (vis) als geschenk verpakt.
  Bij het eten van zulke visproducten gaat men behoorlijk hallucineren.

  Dus veel DRUGS nieuws uit (crimesite.nl) overgenomen.

  Maar er is nog meer hierover te lezen uit (crimesite.nl). van 5 mei 2021
  Voortvluchtige Belg in verband gebracht met Surinaamse en Braziliaanse cocaïne

  De Belg Flor Bressers wiens identiteit en beeld recent door België zijn verspreid kwam eind 2018 in Nederland vast te zitten voor een cocaïne-transport vanuit Suriname naar de haven van Antwerpen.
  Daarna kwam hij op vrije voeten en week hij uit naar het buitenland.
  Zijn Surinaamse zakenpartner werd in 2019 vermoord en gevonden in Guyana.
  Lees het volledig artikel verder op (crimesite.nl)
  En de vermoorde zakenpartner is niemand anders dan Nitender Oemrawsingh.
  Zie (wkn) van 15 januari 2019
  Rijstondernemer Nitender Oemrawsingh doodgeschoten in Guyana.

  PARAMARIBO, 15 jan – Nieuwe, maar vooral heftige ontwikkeling in de zaak van de drugsvangst in rijstcontainers: de 40-jarige Nickeriaanse ondernemer Nitender Oemrawsingh, die eerder genoemd werd in deze zaak, is in Guyana (Berbice) doodgeschoten.
  Dit bevestigt zijn raadsman Irvin Kanhai tegenover Starnieuws in Suriname.


  Maak melding

 4. Controle opvoeren, verderfelijk spul, geef de honden geen kans, overal in de wereld breng cocaïne problemen, honden bedoel ik met criminelen die door dit cocaïne mensen in de afgrond boren, ga niet met mensen om die cocaïne gebruiken, die willen ook dat jijzelf moet gaan gebruiken, hou zulke vrienden op een afstand, coke is slecht, begint er niet aan??


  Maak melding

 5. Er zijn zat mensen met hoge functies die dit spul gebruiken. Advocaten aan de Zuidas leven hierop. Je zou het niet verwachten van hun omdat ze er keurig bijlopen.


  Maak melding

 6. Mix chic volgens mij gaat het hier om de rommel uit Suriname en omstreken. Jij lult maar over roddels die jij niet kan onderbouwen. Wat weet jij nou over advocaten en de zuidas? Dus hou je domme commentaar voor jou net als je nichtje Ric,ook zo een domme mongool.


  Maak melding

 7. Wat een heisa voor niets. Cocaine gewoon legaliseren en beschikbaar hij de aptheek. Op deze manier is het natuurlijk water naar zee dragen. Er is een behoefte, markt, supply chain. De gansters die vroeger marihuana deden zijn na legalisatie overgestapt naar een ander product. Maar het justitieel industry complex ziet opsporing en berechting als hun bron van inkomen.


  Maak melding

 8. Ach, de VHP is aan de macht, dus de drugsbaronnen kunnen ongestoord hun gang gaan!! oemrawsingh was blijkbaar een kleine jongen in de VHP. De grotere VHP drugsjongens, die de verkiezingen hebben gefinancierd, hebben bedongen dat zij ongestoord hun dingen kunnen doen. Vandaar dat er vrijwel elke week wel wat gevangen wordt en we weten met zijn allen dat de grote hap door de controles glipt, vaak georganiseerd een geregisseerd. Dit is nog maar het begin, Suriname wordt straks de grootste narcostaat van Zuid-Amerika en dat hadden we moeten weten toen we op de VHP stemden!


  Maak melding

 9. Ze weten niet dat havens bewaakt worden door drones die met Infrarood camera’s vliegen.
  Dus ze zien alles.
  Dacht dat dit al een tijdje bekend was.


  Maak melding

 10. De VHP zal het nooit lukken om de NDP te overtreffen in drugszaken. een simpele controle bij de bestaande drugsdealers van de NDP (in ruste???) kan uitkomst bieden. Er is dus werk aan de winkel.
  gemodereerd

 11. Door deze soort MPP zijn wij, zeg maar de gene die de wet respecteert, de dupe van alle lekkere producten van Su.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.