Vliegtuigen en auto van bedrijf gezochte militair in beslag genomen

43
Vliegtuigen en auto van bedrijf gezochte militair in beslag genomen
De militair die gezocht wordt.

In de zaak waarbij ruim 900 kilo cocaïne door de Surinaamse politie werd onderschept bij de Tafelberg, zijn deze week twee vliegtuigen en een auto in beslag genomen van het bedrijf 9 Aviation NV. Dat meldt de Surinaamse krant Times of Suriname donderdag op de voorpagina.

Eigenaar van het bedrijf is de militair Romaneo Kalidien (foto), die sinds vorige week in verband met deze zaak wordt gezocht door de militaire politie.

Volgens de krant zouden met de in beslag genomen roerende goederen vermoedelijk drugs zijn getransporteerd, hetgeen na onderzoek door een drugshond zou blijken.

Kalidien wordt gezocht omdat een ter plekke aangehouden Cubaan zijn naam zou hebben genoemd. De 40-jarige militair die beheerder is van de airstrip bij Tafelberg, moest zich daarom melden bij de militaire politie, maar is tot nu toe spoorloos.

43 REACTIES

 1. A NO SPOTOE: Een militair die in het bezit is van 2 vliegtuigen, een bedrijf en een airstrip te Tafelberg.

  Ik heb begrepen dat iemand die ZOUTVLEES op de markt verkocht voordat hij minister werd ook eigenaar is van enkele HELIKOPTERS. In een land als Suriname kan je snel miljonair worden.
  gemodereerd

 2. Vreselijke smeerlap. Denk toch na wat met Oemrawsingh is gebeurd.
  gemodereerd

 3. Deze was gewoon een strobaas van opa’s a en b. De grote haaien gaan echt niet onder hun eigen namen opereren. Die vliegtuigen zijn met valuta gekocht dat natuurlijk niet van een soldaten salaris kan komen. Natuurlijk staat de DEA gereed om te helpen onder het motto follow the money. Kansen zijn ook kalidien gaat ook nooit meer praten net als wijlen rijsthandelaar Oemrawsing.
  gemodereerd

 4. Einde oefening Romaneo Kalidien. Het is nu een kwestie van tactische terugtrekking, gebruikmakend van alle dekkingen. Je zal één moet worden met het terrein. Je zal nog beter dan een kameleon moeten zijn. Soldaat ! Geeft Acht! Op de plaats; Rust! Voor jou helaas geen rust.


  Maak melding

 5. De bouterse regering heeft deze man beheerder gemaakt van de airstrip op de Tafelberg.Kan ook onderzocht worden wie de toestemming heeft gegeven? De politie moet deze drugdealer verhoren. Drugtransit.
  gemodereerd

 6. Blijf zoeken, hij moet ergens zijn . Kijken jullie bijvoorbeeld in Nederland waar dit soort gasten met een Ned paspoort de bink uithangen. In Almere leven deze honden op grote voet. Alles in beslag nemen en voor 20 jaar de cel in gooien.


  Maak melding

 7. @Pakiratigri, ”

  Einde oefening Romaneo Kalidien. Het is nu een kwestie van tactische terugtrekking, gebruikmakend van alle dekkingen”

  Daar is je afgod Kabouta toch ook goed in Pakiratigri???
  Nu beroept hij zich toch ook op zijn zwijgrecht??

  De politie onderschept bijna 1000 kilo coke op de Tafelberg en de verdachte piloot die op de opsporingslijst staat, is de heer Romaneo Kalidien. Hij is eigenaar van luchtvaartmaatschappij “9 Aviation” en kreeg in mei 2019 het alleenrecht van Bouterse om op de Tafelberg te vliegen. Blue Wings en Gum Air kregen van Bouterse een vliegverbod naar de Tafelberg, waar beide luchtvaartmaatschappijen tegen protesteerden. Hun protest werd zonder opgave van redenen afgewezen en toen al opperden ze dat de airstrip op de Tafelberg gebruikt zou gaan worden als een voorziening van drugstransporten en nu blijkt dat ze gelijk hebben gekregen! Het is te hopen dat Kalidien levend wordt opgebracht, maar ik vermoed dat hij net als Nitendra Oemrawsingh gaat eindigen. EN NU HET MEEST FRAPPANTE: NOOIT IS IN AL DEZE ZAKEN DUIDELIJK GEWORDEN WIE ER ECHT AAN DE TOUWTJES TREKKEN! De kleine visjes worden gepakt en veroordeeld, maar de grote heren, de opdrachtgevers blijven buiten schot. Er wordt nooit onderzoek naar gedaan, omdat de belangen te groot zijn van de rijke, machtige, politieke en zakelijke elite. Onder paars is justitie verworden tot een werkarm van DDB, Abrahams, Chotelal, Raj Oedit en anderen! Wat we onderscheppen is slechts het topje van de ijsberg, rekent u maar dat het honderdvoudige door de mazen van de wet glipt. Want deze mensen worden meestal beter beschermd dan de staatskas van Suriname….


  Maak melding

 8. Helaas zal straks blijken dat deze militair niet meer aanspreekbaar zal zijn. De achter de scherm opererende hoogwaardigheidsbekleders zullen zorgen dat ze niet in beeld komen, dus is er maar een remedie. we volgen het op de voet , maar hopen dat deze militair verenigd zal worden met zijn familie.
  gemodereerd

 9. Aub ook beslag op zijn onroerende goederen leggen en dat van zijn naasten. Hij en zijn naasten mogen dan met bewijsstukken komen. Niemand kan mij wijs maken dat je van een militairen salaris vliegtuigen kan kopen. zijn vaste baan was gewoon een dekmantel.


  Maak melding

 10. Verbazend dat niemand zich ooit geeft afgevraagd hoe het kan dat een militair 2 vliegtuigen heeft. Dit kan dus alleen in Suriname.
  Deze man is met de noorderzon vertrokken. De kans dat hij gepakt wordt is klein, eerder kans op het vinden van zijn stoffelijk overschot. Een paar jaar geleden is ook zo een figuur omgelegd in een rijstveld in Guyana.
  gemodereerd

 11. Onzin de drugscriminaliteit in Suriname is door Bouterse mogelijk gemaakt en is onder zijn bewind verder toegenomen.
  gemodereerd

 12. Beheerder van de airstrip? Eeheh!!!! .Deze gast had dus een prima cover , militair ,en dat is duidelijk dat hij NIET van z,n militaire inkomen, op zo,n grote voet kon lopen en leven . We moeten dus niet vreemd van opkijken als vroeg of laat hem t zwijgen zal zijn opgelegd, of hij nooooooooit meer kan praten omdat hij vertrokken/geholpen is naar de eeuwige jachtvelden. No sweat, deadman talk one way or the other. Wordt vervolgd


  Maak melding

 13. Vermoedelijk is hij al dood, zoniet dan zal dat alsnog gebeuren. Stel je voor dat hij zijn mond voorbij praat en vertelt wie de opdrachtgever is. Bouterse heeft veel vrienden gemaakt onder de hindustanen met de reden hen te misbruiken voor zijn drugspraktijken.
  Over de zaak Oemrawsingh is niet meer vernomen of die tot op de bodem is uitgezocht.


  Maak melding

 14. Wat een schorem commentaar allemaal….dat er tonnen drugs in rottetdam en antwerpen wordt gevonden heeft toch niks met rutte en boudewijn te maken??!!

  Simpele idioten … ben benieuwd of Sherif hier wat aan gaat doen of ook de andete kant opkijken, want de partijkas moet tenslotte gevuld worden!
  gemodereerd

 15. Beste KPS verkoop een van die vliegtuigen, en gebruikt dat geld als gouden tip geld.moet je kijken hoe snel hij wordt op de pakt .
  Inclusief de grootste boef van Suriname Boefdraad.gewoon een geld bedrag op zijn kop.


  Maak melding

 16. Hete Peper torie hier. Hoeveel vliegtuigen had deze paljas ter beschikking? Want hij zal ooit moeten landen of er moet een wrak gevonden worden ergens in onbegaanbaar tropisch bos. Boyke faya ini a kino disi.


  Maak melding

 17. De technische recherche alle sporen laten zoeken en veiligstellen. Vingerafdrukken, DNA, etc.
  De data kan de netwerken blootleggen en een rol spelen bij veel toekomstige processen. De DEA zal daar best in willen ondersteunen.


  Maak melding

 18. Ai ka now. Al die jaren als een koning geleefd met fam n vrienden n nu kan hij nietmeer onder de zon verschijnen omdat hij moet onderduiken in een donkere hol.
  De mensen die hij bevoordeeld hft mt drugsgeld moeten ook opgepakt worden.
  Paniek onder deze bende nu
  gemodereerd

 19. Alle waterkan.net juristen zonder diploma ,stuk voor stuk verdriet ,sommige van jullie leven zullen geen inhoud hebben ,laat de justitie en de rechtstaat gewoon zijn werkt doen vele van jullie zijn geen haar beter…steeds maar blijven bekristeren
  gemodereerd

 20. Militairen,politie,douane, sommigen van hen houden zich met zaken bezig die het daglicht niet kunnen verdragen.Zou het de macht der begeeerte zijn?


  Maak melding

 21. Na Hoefdraad is ook deze Militair Kalidien verlopig Spoorloos ik zelf denk dat hij Samen met Hoefdraad Dikke Maatjes worden aldien niet Levend dan wel Dood


  Maak melding

 22. Er zijn nog meer van deze gasten die gogelen met hun inkomen in loondienst en pseudo zaken man . Ze hebben bezittingen waarbij je je afvraagd hoe dit mogelijk is in zo’ n kleine economie of salaris. Zelfs ditecteuren politici met een salaris van 35000 srd hebben onroerend goed die je met een normale hypotheek op zo’n inkomen niet kan realiseren. Binnen korte termijn miljonair worden. Rara hoe kan dat..😁😁😁
  gemodereerd

 23. @Jiyani
  Mensen laten zich niet misbruiken. Ze worden gedreven door hun eigen hebzucht. Niet een ander de schuld geven, ook al is die ook niet pluis.


  Maak melding

 24. Djaki, verbaast over de reacties, waarom denken de “Surineds” zo over ons land, ze zien Su overwegend als een roversnest. Als het terecht is, tja, wie zal het zeggen.
  Onze regering is nog clean, maar wanneer het grote geld gaat binnen rollen, moet je kijken wie er gaat profiteren. (Corruptie kent vele gezichten en vormen)

  Viyayarni, Bouterse heeft veel vrienden onder de Hindoestanen gemaakt om ze te misbruiken voor zijn drugspraktijken, een te simpele redenering. Ze zijn uit eigen beweging met hem gaan samenwerken, vele van hen hadden de faciliteiten (handelszaken enz.) om een drugslijn naar vooral Europa op te zetten. Zij op hun beurt kregen alle vrijheid van Bouterse om hun handelsimperiums uit te breiden. En je weet drugsgeld is makkelijk verdient geld. Volg het zwarte geld dan zul je je ogen uitkijken wie dat allemaal zijn.

  Wil je de drugshandel in Su definitief uitroeien dan zul je een bom op Su moeten laten ontploffen, en dit gaat never gebeuren. (aub niet letterlijk opvatten wat er staat, maar meer de redenering volgend). Drugsgebruik (het is een eeuwenoude gebruik) is altijd een vorm of way of life geweest en zo lang er vraag is zal drugs (coca) geproduceerd worden.

  Dus forummers, elke keer reageren met beschuldigingen bij een drugsvangst of drugsgerelateerd gebeuren of wat dan ook is verloren tijd, laat de Overheden hun werk doen. Ik ben high, hahaha, grapje.


  Maak melding

 25. De tijd nadert voor de meervoudige laffe moordenaar.DEA en anderen zijn nu dichter bij spoor van deze criminelen.
  gemodereerd

 26. @Djaki je weet veel man, veel mensen gebruiken dat smerige spul ik weet niet waarom ook in mexico en columbia. Hij heet kalidien ik ken veel lichtgekleurde creolen met hindostaanse vader en of moeder hun dragen ook hindoestaans achternamen. Vooral ook in suriname veel families die in stad wonen getrouwd met creools mensen.


  Maak melding

 27. Suriname is het enige land ter wereld waar een militaire 2 vliegtuigen bezit. Hoe is Abrahams ook gekomen aan de helicopters komt er een onderzoek. 10 jaren geleden was Abrahams een jager met een badslippers aan de Oost Westverbinding!!! Nu is hij 1 van de rijkste man in Suriname. Wanneer wordt de kaalpluk wet in het leven geroepen in Suriname. Zal nooit omdat de meeste partijen worden gesubsidieerd met duistere gelden.


  Maak melding

 28. Iedereen weey dat je niet zomaar naar tafelberg gaat. Je moet toestemming hebben van Jong tjie fa. Ex minister van Somo
  gemodereerd

 29. Geen goeie instructies gehad van de vorige BAAS.
  Hoe langer je schuil houdt, hoe langer de Straf.
  Meld je aan.
  gemodereerd

 30. Deze man is bling bling boy.. Hindoestaanse money hond. Sorry hoor… Een militair met 2 vliegtuigen. Zelf de straatjongen in Suriname kunnen ruiken dat er iets niet klopt aan deze man.


  Maak melding

 31. Loopjongen voor bigi dagoes zoals…….sssssttttttt velen uit ocer en leonsberg. En dan bedoel ik niet alleen opa D. Nogmaals grootschalig onderzoek naar corruptie en infiltratie van de drugsmaffia in alle geledingen van de Surinaamse samenleving


  Maak melding

 32. Al die domme reacties hier van hoe het komt dat een militair 2 vliegtuigen bezit…enz.
  Het is niet van hem, maar het is ondernemingsvermogen van het bedrijf 9 Aviation NV.


  Maak melding

 33. Als ik r ,kalidie zou zijn, dan heeft hij tegenwind van 2 kanten, justitie zoek hem, en zoals oemrausingh eindigde met kogels, dus kalidien bouta jouw beste maat gaat jouw laten opruimen, laat je verlopig niet zien?waar je ook mocht zijn?????


  Maak melding

 34. Vliegtuigen en auto van bedrijf gezochte militair in beslag genomen.

  En nu verder deze VERDACHTE OPSPOREN.

  Wie de opdrachtgevers zijn is nog niet bekend.
  Volgens de Surinaamse Justitie zijn ze bezig met hun eigen onderzoek.
  Maar wij blijven deze zaak op de voet volgen.
  Allerlei (figuren) zijn hierbij betrokken.
  “Hand- en spandiensten worden zeker in deze verleend”.

  Ik zat net een artikel via (crimesite.nl) te lezen over ‘Wietwinst stroomde naar China’
  6 mei 2021
  Lezen jullie het volledig artikel zelf.
  In het zelfde artikel wordt ook verwezen naar een recente aanhouding van Chinezen in Spanje.

  65 Chinezen in Spanje opgepakt om georganiseerde wietteelt
  20 april 2021 (crimesite.nl)

  Stof tot nadenken.


  Maak melding

 35. Zal me niet verbazen @vbaalen
  De opgepakte cubaan heeft in ieder geval dezelfde advocaat.

  “Hola cubano, una llamada para ti.
  Dígame.
  Oooh, no sabe nada, pero….
  como se dice, el patrón, aaaah siii.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.