Ruim 900 kilogram cocaïne onderschept te Tafelberg

20
Ruim 900 kilogram cocaïne onderschept te Tafelberg
De in beslag genomen drugs.

Woensdag 28 april 2021 is te Tafelberg een hoeveelheid van ongeveer 902 kilogram cocaïne onderschept en in beslag genomen door een gemengde eenheid, bestaande uit  leden van het Korps Politie Suriname (KPS) en andere veiligheidsdiensten. Dat heeft de Communicatie Dienst Suriname woensdag bekend gemaakt.

Bij deze actie is een buitenlander, een Cubaan, die ter plekke aanwezig was, aangehouden.

De politie zet het onderzoek voort. Deze actie is onder meer het gevolg van de intensivering van de samenwerking tussen opsporings- en inlichtingendiensten van Suriname en Guyana (CANU) en andere internationale partners zoals afgesproken door de regeringsleiders van beide landen enkele maanden geleden.

Deze coöperatie zal  gecontinueerd en verdiept worden  teneinde de grensoverschrijdende criminaliteit, waarvan de aanpak bij deze regering hoge prioriteit geniet, in al haar facetten effectief te bestrijden.

20 REACTIES

 1. Wie deed ook alweer zo graag zaken met Cuba? Toch de fascistische dictator Bouterse? Deze man moet echt aangepakt worden want zolang hij leeft zal hij met dit soort acties Suriname een slechte naam blijven bezorgen terwijl de fantastische en integere huidige president juist zo hard zijn best doet om het imago van Suriname als drugsstaat op te poetsen. Iedere nieuwe stap vooruit richting ontwikkeling wordt door toedoen van de fascisten van de NDP teniet gedaan. Maar Chan is niet voor niets bezig aan de wederopstanding van Suriname.


  Maak melding

 2. Mooie vangst, weer een cubaan…dat kan geen toeval zijn!
  De grote jongens blijven altijd buiten schot. Ook als er bewijzen zijn worden ze niet aangepakt en wordt alles in de doofpot gestopt. De situatie schreeuwt om een andere aanpak.
  Dubbroe heeft het al genoemd. Special forces kunnen in Amerika opgeleid worden.


  Maak melding

 3. Tafelberg was vanaf de jaren tachtig één van de plekken om cocaïne te droppen in Suriname. Abrafoefoermang moet nou eens flink aan de tand gevoeld worden. Want in 1989 was hij af in de buurt van Tibiti met militaire wapens aan het jagen, toen er 200 kg cocaïne onderschept werd. De hoofddader ontsnapte uit AZ ondanks bewaking en is nooit meer teruggevonden. Dat brengt ons bij de hoofddader zelf, opa D, die vanaf 1983 bezig is gegaan met grootschalige drugstransporten via Suriname naar Europa in ruil voor wapens van het NL met oa de Farc in Columbia. Boerenveen heeft in 1986 4 jaar vastgezeten in de VS en nu bromt Dinootje
  nog steeds in de VS. Opa D moet nog 11 jaar zitten in Nederland. Welke paarse djamoeede spreekt dit tegen? Geweldige paarse lijders hebben die djamoe edes.


  Maak melding

 4. Lawmangdatra
  29 april 2021 At 09:40
  Dit is een ripdeal. Deze 900 kilo wordt gewoon weer doorverkocht. Zijn jullie blind?

  Niet ieder vogeltje zingt zoals ie gebekt is.


  Maak melding

 5. Zomaar heeft de Minister van NED. niet zijn uitspraak gedaan.(FAILED STATE).
  en toen vond de vorige bestuursleden onacceptabel.
  Men is gauw Geïrriteerd over Negatieve uitingen.
  De waarheid doet altijd pijn.
  Tafelberg kunnen ze beter ombouwen tot een Toeristische Resort.
  gemodereerd

 6. Alle cocaine terplekke verbranden op een grote brandstappel en goed vast leggen als bewijs. Niets opslaan of vervoeren, want de kans is groot dat de spul in meel of witte suiker verandert.Ook deze ndp handlanger op de brandstappel gooien.
  gemodereerd

 7. We hebben als land geen beste reputatie immers, de ex president- en de huidige vice president hebben beide (een cronto) veroordeling op zak.
  Het is maar de vraag of Suriname ooit afkomt van haar imago als narco staat.
  Columbia heeft jaren een bloedige strijd gevoerd totdat met hulp van Amerika Pablo werd opgeruimd en het land kon beginnen aan haar rehabilitatie.
  De vraag die in mij opkomt is, is er in heel Suriname geen man met ballen te vinden die het land (in alle stilte, lees, sniper) kan verlossen van alle onkruid en daarna gewoon een Parbo drinkt zonder dat ie gesnapt wordt? De veel gebruikte Plan – Do – Check – Act methodiek in de automatisering, is ook hierin toepasbaar, weliswaar in een ander volgorde. Het is maar een idee…:)


  Maak melding

 8. cocaine-goudwining houdkap,
  het land vernietigen verkopen en voor schut zetten!!
  je houd niet van het land!!
  you no lobby a kondre.
  dear people you no what I meen!!!


  Maak melding

 9. We mogen de komende periode verwachten, dat enkelen zullen worden afgerekend door de eigenaar. Zo werkt dat in de wereld van georganiseerde misdaad.
  gemodereerd

 10. Ruim 902 kilogram cocaïne onderschept te Tafelberg.

  Dus de (CANU) in Guyana heeft toch tijdig deze COCAÏNE laten onderscheppen in Suriname.

  De Surinaamse politie neemt in samenwerking met de CANU van Guyana 900 kilo cocaïne in beslag.
  Samenwerking tussen Surinaamse politie en Guyana’s Customs Anti-Narcotics Unit (CANU) heeft geleid tot de inbeslagname van meer dan 900 kilo cocaïne.

  James Singh, hoofd van de CANU, zei dat hoewel het vliegtuig niet in beslag werd genomen, de operatie de drugshandel een ‘grote slag’ had toegebracht.
  “Wat nog belangrijker is, is dat het resultaat is van een sterke samenwerking tussen agentschappen en de volledige steun van beide regeringen om de drugshandel aan te pakken”, vertelde News-Talk Radio Guyana 103.1 FM / Demerara Waves Online News.

  CANU zei dat de samenwerking en het delen van inlichtingen tussen Guyana en Suriname verder zal worden ontwikkeld.

  De drugsbuste is gemaakt op de Tafelberg ook wel bekend als de Tafelberg in het binnenland van Suriname.

  De cocaïne werd in beslag genomen nadat de autoriteiten informatie hadden gekregen dat daar een illegaal vliegtuig op een illegale landingsbaan was geland.

  Er is een Cubaan gearresteerd. Surinaamse media melden dat vermoedelijk een andere buitenlander zich schuilhoudt in de jungle, meldt Starnieuws.

  CANU zei dat het niveau van samenwerking deel uitmaakt van de veelzijdige aanpak van de regering van Guyana om de plaag van de drugshandel in Guyana te onderdrukken en uiteindelijk te elimineren.

  “De strategie zal verder worden verbeterd om mensenhandelaars ervan te weerhouden het grondgebied van Guyana te gebruiken om hun illegale activiteiten voort te zetten”, aldus het bureau.

  Mijn vraag in deze.
  Wie heeft de leiding van onze luchtverkeersleiding in Suriname?
  Wordt er ook 1 x 24 uur gecontroleerd wie gebruikt maakt van onze luchtruim?
  Als Suriname niet volledig de beschikking heeft in deze, waarom vragen ze dan geen samenwerking met de Fransen in Frans-Guyana?
  Want daar houden ze bijna alles in de gaten.
  Denk b.v. aan Kourou in Frans-Guyana.

  Bij Kourou ligt de lanceerbasis Centre Spatial Guyanais van de ESA, het Europese ruimtevaartproject.
  Het 3e Infanterieregiment van het Franse Vreemdelingenlegioen staat in voor de verdediging van de basis en bewaking van de grenzen.

  Forumleden er is ook een oud artikel te lezen op (wkn).
  Daarom heb ik het een beetje over onze Luchtruim.

  Hoofd Luchtvaartdienst Suriname vermoord. (wkn) 22-04-2010

  PARAMARIBO, 22 apr – In Suriname is geschokt gereageerd op de dood van John Veira, hoofd van de Luchtvaartdienst Suriname.
  De 59-jarige Veira werd gisteravond op brute wijze om het leven gebracht.
  Volgens berichten in diverse Surinaamse media, die spreken van een liquidatie, werd hij van korte afstand doodgeschoten bij zijn woning in het district Commewijne.

  Volgens buurtbewoners stopte een motorfiets met twee mannen rond negen uur ‘s avonds voor de woning van Veira.
  Een van de twee liep het erf op en riep Veira bij zijn naam.
  Toen Veira na een poosje de voordeur opende werd drie keer om hem geschoten waarbij hij in zijn borst werd geraakt.
  De dader sprong achterop de motorfiets en de twee waren snel verdwenen.

  Minister Richel Apinsa van TCT, SLM-directeur Henk Jussurun en Casas-directeur Vivian Hanenberg hebben verslagen gereageerd op de dood van Veira, meldt De Ware Tijd.
  Ook de Surinaamse president Venetiaan kon het nieuws niet bevatten.

  Zijn de DADERS ooit aangehouden?
  Waarom is deze MOORD nimmer opgehelderd?
  Wie zat of zaten als opdrachtgever achter deze MOORD?

  Het artikel is ook nog te lezen via (Suriplein.com) Donderdag 22 april 2010
  Liquidatie Hoofd Luchtvaartdienst John Veira
  En op (Suriplein.com) staat het ook uitgebreider te lezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.