Minister: Koers in Suriname pas loslaten als alle ‘instrumenten in place zijn’

22
US dollars

Het loslaten van de wisselkoers is een veel besproken onderwerp de afgelopen dagen. De Surinaamse minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, ging tijdens de persconferentie van 4 mei ook in op het koersvraagstuk en gaf aan dat de koers niet zomaar kan worden losgelaten.

Wij hebben onze economie volledig geanalyseerd, zei hij. De koers ongefundeerd loslaten kan ook een negatieve impact op de financiële sector hebben, daarom moet dit op een beheerste manier gebeuren. Negatieve impact op de solvabiliteit van lokale banken moet daarbij voorkomen worden.

De minister verzekerde dat dit vraagstuk integraal benaderd wordt. De overheid wil de koers op een gegeven moment loslaten, maar wil daarvoor eerst alle instrumenten in ‘place’ brengen aldus Achaibersing.

22 REACTIES

 1. Als blijkt dat NIET alle instrumenten in place zijn komt er geen geld van het IMF. Linksom of rechtsom zal de koers vrijgelaten moeten worden.

  Dit is een keiharde eis van het IMF heb ik begrepen van Winston Ramautarsingh.


  Maak melding

 2. Tenminste eentje die blijkt er verstand van schijnt te hebben.
  De vorige zou nog meer illegaal geld gaan lenen en het IMF proberen op te lichten.


  Maak melding

 3. die instrumenten zijn zeker de rovers die het geld moeten verduisteren?
  gemodereerd

 4. Met de juiste mensen op cruciale posten, komt het ooit wel goed met Suriname. Als we als Surinamers meer vertrouwen in elkaar zouden hebben, zou er veel meer eenheid en saamhorigheid zijn dan nu het geval is. Die verdeeldheid is echter niet uit de lucht komen vallen. We weten allemaal wel aan wie we dat te danken hebben.


  Maak melding

 5. Ik heb er alle geloof in wat deze minster in duidelijke taal uitgelegd heeft. Ik twijfel niet aan zijn integriteit om Suriname echt te helpen. Hij weet wat een puinhoop en misere de vorige regering onder leiding van Desi Delano Bouterse achtergelaten heeft. Zonder die puinhoop had Suriname nu zonder hulp van buitenaf een geweldige start gemaakt. Velen zijn stekeblind voor het werk dat deze regering heeft uitgevoerd en nog aan het uitvoeren is. Mensen weten wel wat een puinhoop er achtergelaten is maar zijn bang om hun mond open te trekken.
  gemodereerd

 6. transparantie van die plannen en die instrumenten?
  gemodereerd

 7. Dit alles is te mede danken aan de vorige misister van financien doe thans GERUISLOOS is VERDWENEN uit de Surinaamse grondgebied.


  Maak melding

 8. @Surimaribo man. 5 mei 2021 At 20:09
  Dit alles is te mede danken aan de vorige misister van financien doe thans GERUISLOOS is VERDWENEN uit de Surinaamse grondgebied.
  ===================================

  Die nog steeds niet op de Internationale opsporingslijst staat.


  Maak melding

 9. Jullie mogen blij zijn dat ons Surinaams Econoom Robgay zijn koersen niet loslaat.
  gemodereerd

 10. Iedereen heeft het telkens over Boefdraad, maar wie was van alles op de hoogte, wie bepaalde uiteindelijk wat er moest gebeuren, wie had het hoogste gezag. Die is dan toch ook schuldig aan de malaise…


  Maak melding

 11. paki-rat-igri( poesje) jij met hart en nieren een ndp rat ,weet toch waar die boefdraad vertoefd , maar je bent bang om het te zeggen he mislukkeling , want je bent bang dat bouta je in de rug zal schieten he schijterd.
  deze minister van financiën en zijn team weten wat ze doen poesje , sla je zelf voor je rattenkop dan zie je open deuren.


  Maak melding

 12. Hoefdraad en partners staan nog niet op de opsporingslijst van Interpol, omdat hij niet is veroordeeld !

  Hoe zit het met vorderingen van DNA in kwestie Hoefdraad e.a. ex ambstdragers ?
  Ook kwestie Ashwin Aloedin is niet meer behandeld in DNA. Waarom dan ?

  Er waren toen procedurele fouten gemaakt.
  Zijn die inmiddels al hersteld ?
  Had DNA niet alles uitgesteld ?
  De vraag is waarom worden Hoefdraad, Putter, Buyssee e.a. niet veroordeeld ?

  En hoe zit het met de arrestatiebevelen van Putter en Buysse ?

  Met alleen een schuldige vinger wijzen en zeggen dat ze worden gezocht brengt geen turf aan den wal.

  Wij willen rechtvaardigheid !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 13. Wat doet DNA met ex ambtsdragers die schuldig zijn aan een of meerdere misdrijven, de politieke criminelen ?

  De vernietigers van land en volk moeten veroordeeld worden !

  Wij hebben gekozen voor een rechtvaardig Suriname !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 14. Er is geen enkele Surinaamse journalist die de kwestie Hoefdraad en Co kritisch volgt !

  Zij mogen een voorbeeld nemen aan hun Nederlandse collega’s die bijvoorbeeld Joran van der Sloot op de hielen zaten en hem hadden opgespoord.

  Surinaamse journalisten zijn alleen goed in nationale sensatie- en roddel nieuws verspreiden !
  Zogenaamd volgen zij alleen de huidige regering kritisch.

  Journalistiek Suriname moet ook ontwikkeld worden en moet professioneler en betrouwbaarder !
  De kwaliteit van journalistiek Suriname staat op het spel.

  To be or not to be. Krakti !

  p.s.
  Misschien kan Misdaadverslaggever Peter R. de Vries ingehuurd worden.


  Maak melding

 15. De koers loslaten is niets anders dan de inwerkingtreding van de politieke dood van deze regering, de president en van de VHP. De Abop ontkomt aan deze politieke dood omdat het meelopers zijn die de verborgen agenda van de VHP niet begrijpen. Voor de leider van Abop is de titel van V.P. belangrijker dan het begrijpen van de inhoud van deze functie.

  De kritieken op de regering hebben enkelen binnen de regering doen besluiten om eieren voor hun geld te kiezen. Maar dit gaat hen niet redden.Je weet trouwens ook niet of alle mensen binnen de regering dit standpunt delen. Immers, de figuren die kiezen voor het loslaten van de koers leven in een parallelle wereld. Ze leven in een luxe wereld binnen de Surinaamse samenleving en zijn neerbuigend voor de onderklasse. Deze rijken zijn voorzien van alle luxe en begrijpen het alledaagse leven en de strubbelingen van het gewone volk niet.

  Als zelfs Belfort zegt dat het leven onder Bouterse voor de mensen veel aangenamer was dan moet bij een ieder de alarmbellen gaan rinkelen. De NDP is in een opmars en niemand kan deze ontwikkeling stuiten. Het volk heeft deze regering uitgekotst. Ze liegen en bedriegen.


  Maak melding

 16. Hebben ze van de beste geleerd, liegen en bedriegen, zoals jij beweert. n.l van opa D en zijn paarse criminele boevenbende. PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Leg dat nou eens uit aan het verarmd surinaams volk robgetverderie.


  Maak melding

 17. RobG
  De vorige regering loog en bedrog. De huidige regering heeft te traag nu pas het volledige beeld weten te krijgen en kan nu pas zaken doen.
  Boefdraad heeft heel wat gesaboteerd in zijn laatste dagen.

  Qua liegen en bedriegen bekijk het filmpje van de opening van de woningbouwfabriek die niet gereed was.
  Zie het debacle Brokopondo en Suralco en de enorme voordelen die Adhin aan die deal toeschrijft.

  De huidige regering heeft internationaal veel bagger en bedrog moeten wegwerken en krijgt door het bedrog dat Boutere en Boefdraad jegens het IMF gedaan hebben niet meer de kans om hun gang te gaan. Ze hebben bijna een deal en zullen daar na moeten leven.
  Als die deal is dat Suriname tot 2036 aan de schulden van Bouterse / Boefdraad vast zit zal dat duidelijk worden. Dat er herschikt gaat worden is een feit, dat de rente naar beneden zal gaan als er vertrouwen komt, dat de behoefte aan dollars gaat afnemen etc gaat aardig helpen.
  Want beste RobG feit was dat bij het doorgaan volgens de lijn Bouterse /Boefdraad dit jaar 90% van de staatsinkomsten naar de staatschuld zou gaan omdat Boefdraad heel veel aflossingen naar 2021 en later door geschoven had.

  Er ontstaat een fundament, het rechtsstelsel begint te werken, de eerste NDPers staan voor hun veroordeling, de hulp gaat komen als er een fundament is.

  Het volk kotste de NDP uit want ze zien onder tussen traag dat wat geprioriteerd wordt ook afgemaakt gaat worden. Nu zijn er nog heel veel inkomsten van de staat verpand. Als die vrij gaan vallen en de broekriem strak gehouden wordt knalt Suriname de komende jaren uit het dal.

  Een hardwerkende vriend stelde in mei 2005 dat na 5 jaar Venne men weer kon sparen inplaats van achter de feiten aan rennen.
  De kaalslag van 10 jaar Bouterse/Boefdraad vergt jaren.

  Verder Belfort is een neuroot die gefrustreerd langs de zij lijn staat.


  Maak melding

 18. Dat sommige hier het vorige regering aan het verdedigen zijn, waardeloos.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.