Nieuwe bankbiljetten van SRD 100 worden in omloop gebracht

27
Surinaamse dollars SRD

De Centrale Bank van Suriname maakt bekend dat er nieuwe bankbiljetten van SRD 100 in omloop worden gebracht waarop de handtekening van de huidige bankpresident, Maurice L. Roemer, te zien is.

Deze biljetten zijn bedoeld ter vervanging van de beschadigde, vervuilde en versleten biljetten die uit circulatie worden gehaald.

Vooralsnog blijven de bankbiljetten met de handtekening van vorige bankpresidenten, die nog van goede kwaliteit zijn, in omloop.

De handtekening van Centrale Bank president Maurice L. Roemer,
zoals die te zien is op de nieuwe SRD 100 biljetten

27 REACTIES

 1. Pakiratigri heeft Monopoly altijd een leuk spelletje gevonden.
  Je kunt op twee manieren je billen reinigen na een grote boodschap te hebben gedaan. De eerste manier is met water. De tweede manier is met nieuwe honderd SRD- bankbiljetten voorzien van de edele handtekening van de bankpresident. De koers zal losgelaten worden. Dit zal pas geschieden wanneer alles in’ place’ is. Dus, pas ná de grote boodschap. Lang leve de inflatie.
  gemodereerd

 2. Eens zal toch plaats vinden, dat alle bankbiljetten vervangen worden,
  door een erkende betaald middel.
  gemodereerd

 3. Beste mensen…. Een paar opmerkelijke mediaberichten heb ik gelezen…. Edward Belfort heeft moeite met … Hij, Belfort zegt dat hij binnenkort met een economische groei-plan komt… We wachten af…. Santokhi de president zegt…, mensen heb geduld. Het IMF wilt een beleids-aanpassing.. Bepaalde veranderingen zijn onvermijdelijk .Het briefje van 100 srd is aan vernieuwing toe.. Roemer doet hard zijn best… Er bestaat onder de Roemers zeker weten iets als een familie-trots..Een Roemer zal zijn of haar beste beentjes voorzetten .. Dan doe ik een sprong..Er moet concurrentie zijn op de lijn.. Paramaribo – Amsterdam. Dat om de vliegtickets betaalbaar te houden … SLM vraagt meer geld.. …Men zoekt met de SLM naar een midden-weg… Covid-19 brengt heel veel ellende in India… De premier van India kiest voor de midden-weg..Hij zegt dat een totale lockdown de economische schade alleen zal vergroten… Ook de Russische sputnik vaccin is redelijk goed werkzaam zeggen de Hindoestanen , dit ondanks de negatieve propaganda van het westen, lees vooral de Amerikanen ..Dan hoor ik vreugdevol dat er een Amerikaanse helicopter een zachte landing op Mars heeft gemaakt… Vreugde is er hierover onder geleerde Surinamers wel te verstaan.. Misschien is er vreugde omdat Sikorsky een Rus uit Kiev de uitvinder van de helikopter is… Nu wat anders… ,, Covid-19 begon op een markt in China en raast door de wereld”… . Ik schaam me er niet meer voor het hardop te zeggen’, zei Donald Trump… Trump is weg en Biden is de nieuwe president van Amerika..Biden loopt op zijn teentjes, lijkt haast een vhp man… . Een Afro-hindoestaanse Harris is vice-president..van Amerika … Nee geen stille Tanja…Deze, kamala is wellicht erg stil voor een Afro-hindoestaanse.. . ‘Mensen voor nu sterkte en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 4. en wie zegt dat er ook 100jes uit de roulatie gehaald worden?
  of is dit gewoon makkelijk geld maken? of witwassen?
  want als ik bij de bank een slechte cq gescheurd biljet inlever, klagen ze dat ze het niet aanpakken.
  leg me dat eens uit dan? hoe ze aan mindere biljetten komen met zulke regels?
  gemodereerd

 5. De lafaard bouta heeft aldoor zijn kop in het zand gestoken en heeft het samen met zijn matie boefdraad nooit aangedurfd om de geldontwaarding aan te pakken. De domme leute die zich door hem liet foppen, geloofd nog heilig in zijn onschuld en ziet met lede ogen aan dat deze regering ondanks een lege staatskas de ene na de andere succes boekt.
  Dat deze gerechtigheid mag plaatsvinden is een zegen voor land en volk.
  Voor mijn part mogen al degenen die nu bereid zijn offers te brengen en hun schouders eronder zetten straks als het echt beter gaat, de grote stukken van de koek krijgen en ndp-ers natuurlijk de kruimels…..


  Maak melding

 6. Wie een degelijke kennis van economie heeft weet dat deze ingreep een strategische zet is. Veel mensen doen in de marge de kwebbel open maar komt niet met een alternatief. Onze VO die in bedrijfskunde is afgestudeerd laat alweer niets van zich horen. Zoals gewoonlijk moeten de Indianen en de Aziaten weer Suriname uit de puinhoop redden.


  Maak melding

 7. @Rambo

  Je praat veel. Je wil dat wij weten dat je een brede oriëntatie hebt op de actualiteit.
  Maar je zegt niks. Je somt alleen wetenswaardigheden op.
  Ik ga je belonen.
  Je bent een slimme jongen hoor 😖🤣😂😄 Rimbo
  gemodereerd

 8. Babachan uitgeven van geld kost veel meer geld.
  Vrouwen hebben een gaat in hun hand wordt er gezegd.
  Maar de vorige regering had een veel grotere gaat in hun handen.


  Maak melding

 9. De CBvS had alle oude biljetten moeten opruimen. Geef de mensen om binnen een week de oude biljetten in te ruilen. Kan je criminelen mee pakken. Na een week is het oude geld niet meer goed.


  Maak melding

 10. De aanhang van deze corrupte regering neemt deze ingreep in de economie voor lief terwijl deze maatregel een grote erfzonde is. De aanhang gedraagt zich alsof er niets aan de hand is of zijn zij zo dom.

  Dit is niets anders dan een verkapte vorm om de geldpers aan te zetten om overheidsuitgaven te financieren en om de binnenlandse vraag naar buitenlandse goederen te stimuleren. Suriname is immers afhankelijk van buitenlandse importen. De president afkomstig uit de Orange Movement probeert met deze maatregel zijn ondergang uit te stellen.. Voor hem zal het alleen maar slechter uitvallen omdat de afspraken met het IMF ook niet definitief zijn. Ze strooien ons zand in de ogen. Ze liegen en bedriegen het volk.

  In de praktijk heet dit versleten bankbiljetten vervangen door nieuwe bankbiljetten in omloop te brengen terwijl wij hier te maken hebben met monetaire financiering. De geldpers is aangezet. Ik weet zeker dat de heer Roemer van de Centrale Bank van Suriname zich zeker verzet heeft om dit slecht plan door te voeren. De inflatie zal hierdoor toenemen en de wisselkoers zal nog hoger worden. Voor landen die financieel en voor importen afhankelijk zijn van het buitenland is dat een zeer slecht plan.


  Maak melding

 11. Zodra het niet gaat is het vorige regering dat willen we niet meer horen dat weet iedereen al sommige mensen hier op waterkant snappen het nog niet waneer gaat deze regering hun verantwoording nemen dat moeten jullie vragen en niet steeds vorige regering deze regering lieg voor het bevolking staatskas is leeg maar heb wel geld om een vliegtuig uit USA vrij te krijgen en een directeur van de SLM een monster salaris te geven wie houd hier wie voor de gek


  Maak melding

 12. RobG6 mei 2021 At 07:20:
  Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten….
  Jou seniele leider heeft zijn matie Boefdraad keer op keer de geldmachine aan laten zetten. Toen hebben we je niet gehoord. Dat was monetaire financiering.

  Het gaat in dit geval om oude versleten bankbiljetten, je bent weer een heleboel onzin aan het verkondigen. Word je niet moe van het verspreiden van nep-nieuws?… Wij wel!


  Maak melding

 13. @RIC 6 mei 2021 At 08:12
  Er zit een paarse balk in je oog want deze regering neemt elke dag haar verantwoording om alles wat jou fascistische leider kapot heeft gemaakt te herstellen.
  Jij en je maatje robg vreten door haat en nijd je nieren op. Ik zou maar uitkijken want rioolratten als jullie komen niet in aanmerking voor een donornier 🙂


  Maak melding

 14. @RobGay! “ ze strooien ons zand in de ogen” hoe zand strooien in jouw ogen?
  Jij woont in Nederland! Wat doe je trouwens nog in Nederlands als de Nederlanders volgens jou zo slecht zijn?
  Graag een antwoord.


  Maak melding

 15. De paarse djamoe edes hebben niet alleen een groot gat in hun hand; maar óók een groot gat in hun geheugen. Opfrissertje: PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? En opa D zijn tijd komt nog. Beetje bij beetje wordt zijn paarse criminele boevenbende ontmanteld. Zie maar tafelberg. Moro e kong.


  Maak melding

 16. Boesskowtoe, zoveel reacties voor iemand die alleen reacties leest van Esmeralda en Para Express, omdat hij de overigen shit vindt hahaha🤡
  gemodereerd

 17. De wisselkoers had de Orange Movement losgelaten tot 15 SRD voor een US dollar. De ellende die dit heeft veroorzaakt voelt de bevolking nu aan den lijve.Het land gaat nu werkelijk falliet dankzij het beleid van de VHP. De Abop kunnen wij deze miskleun niet aanrekenen omdat het meelopers zijn.Thans brengen zij nieuwe biljetten van SRD 100,- in omloop zogenaamd om oude biljetten te vervangen. Hoe laag moet je niet gezonken zijn om de intelligentie van de bevolking zo laag in te schatten. De aanhang van de Orange Movement kunnen ze met dit verhaal het moeras insturen. Ze liegen en bedriegen het volk. Deze corrupte figuren moeten weg.


  Maak melding

 18. Hoe laag moet jij gezonken zijn om te twijfelen aan het intellect van het verarmd verarmd surinaams volk,l en ze nog steeds voor te houden, dat de regering van veroordeelde moordenaar en drugsdealer opa D en zijn paarse criminele boevenbende, goed was? Wie slaat je? Alleen paarse djamoe edes lopen met oogkleppen. Nogmaals: PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE?


  Maak melding

 19. @Louter Losse, de Surinaamse economie is te klein om de volume-groei binnen bepaalde domeinen binnen de samenleving aan te kunnen. De vorige regering was hierdoor genoodzaakt om de reserves aan te spreken om de vele sectoren binnen de samenleving draaiende te houden. Het geld is niet gestolen maar is uitgegeven t.b.v. het land. Jullie beweren dat het geld gestolen is terwijl er geen harde bewijzen kunnen worden aangedragen na bijna 1 jaar regering VHP-Abop-NPS-PL. Santokhi met zijn ‘ wo sit ing ‘ was niets anders dan een ” idee fixe “, met andere woorden een waan denkbeeld.


  Maak melding

 20. Alweer een devaluatie van de SRD! Elke keer dat de vorige regering nieuwe biljetten in omloop bracht, schreeuwde met name de VHP moord en brand dat het een verkapte devaluatie betrof. Dat werd hier op dit forum dan ook zo luid als mogelijk geëchood. Wel nu, het is hier nu natuurlijk onder die drollen oorverdovend stil!! Ook rept dit medium met geen woord over de investeerders die door de huidige roverheid worden weggehouden omdat zij niet mee mogen snoepen, geen tjoekoe krijgen, zichzelf niet zullen kunnen verrijken, hun maatjes niet mee zullen kunnen liften….vul maar zelf in!!


  Maak melding

 21. @Latour Posse: Nogmaals, haal je tong uit Chan zijn go’olo, veeg zijn schijt uit je ogen en van je gezicht, dan zal je weer helder kunnen denken!!


  Maak melding

 22. Kos kos ne broko zoro, lucie. Ik ga mij niet verlagen tot jouw rioolniveau . Dat jij een paarse djamoe ede bent., geeft aan dat je nog steeds een amoebe bent in de paarse stront beerput. Tenminste probeert Rob antwoorden te geven. Maar nog steeds blijft het: PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE jo paarse djamoe ede.


  Maak melding

 23. De nieuwe biljetten,hebben nog minder waarde als krantenpapier !

  IMF ,..OH POER LAW DJOENOE !..Santhoky oh set kong EZELS KUNNEN jullie niet zien hoe hij jullie in de maling neemt ,OMG.
  gemodereerd

 24. @lucien of zo, houd u zelf bezig met overzeese zaken, met SU komt het goed , ook zonder jou.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.