zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPatricia Etnel: Tijdbom in samenleving is ready om te ontploffen

Patricia Etnel: Tijdbom in samenleving is ready om te ontploffen

-

Does Travel - naar Suriname

NPS-parlementariër Patricia Etnel heeft vandaag op haar Facebookpagina wederom van zich laten horen over onder andere de eis van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om de wisselkoers in Suriname los te laten en het beleid dat gevoerd wordt door de regering. Zij is geen voorstander van het loslaten omdat het volgens haar een ware ramp zal betekenen voor de samenleving.

President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag laten weten dat er negen maatregelen zijn om de koers beheersbaar te houden. Volgens hem zijn drie reeds in werking en binnenkort volgen de anderen. In juni wordt er besloten als de koers wordt losgelaten.

“De koers loslaten zal een ware ramp betekenen voor die samenleving! Kies in deze wel een andere richting, een ander beleid, want dit wordt een ramp. En waarom? Onze instituten zijn te zwak, onze controle mechanismen zijn rampzalig en die tijdbom in de samenleving is ready om te ontploffen.

En bepaalde ontwikkelingen e mik a volk las bribi ernstig één daarvan is het benoemingsbeleid dat zeer beschamend en onrespectvol is naar de samenleving toe. En wat ik constateer is dat er een bepaalde houding is van ik doe wat ik wil, ondanķs de vele kritieken. Gewoon diep triest en ja suma na Patty no. Maar goed in 2019 heb ik aan de NDP fractie gezegd: wat je vandaag hebt hoef je morgen niet meer te hebben.

De samenleving heeft het laatste woord en met die impopulaire besluiten die genomen worden zou ik mij wel anders opstellen. Maar goed skin firi moet je hebben om te begrijpen hoe die samenleving naar je kijkt en wat de uitkomsten van je genomen besluiten kunnen zijn voor de toekomst. Integriteit, respect, rechtvaardigheid, wijsheid, kunde en skin firi moet je bezitten om in tijden van grote problemen de samenleving te leiden.

Wenk: de regeringen olv Venetiaan waren niet in alles de beste maar bepaalde besluiten hebben gewerkt. Het wiel opnieuw uitvinden is niet nodig. Buig voor het Volk”, aldus Etnel.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

65 REACTIES
 1. Jawel mevrouw maar niet deze regering is verantwoordelijk dat het nu gedwongen wordt om bij het IMF te bedelen. Het volk is 10 jaar lang voorgelogen en deze regering moet daar een eind aan maken.


  Maak melding
 2. Patricia: De regering heeft geen andere keus door de gang naar het IMF te maken met dank aan de veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR.

  De Nationale Deplorabele Partij heeft het land naar de bedelstaf gebracht en zichzelf verrijkt.


  Maak melding
 3. Had het volk maar toen de ballen om zo ferm een signaal af te geven als nu. Het volk moet niet vergeten wie in 2016 het IMF hier naartoe haalde met een lening van $450 miljoen. Toen had het volk de kwebbel moeten opentrekken.


  Maak melding
 4. Patricia, zorg dan dat het gestolen geld en rijkdommen door opa D en zijn paarse criminele boevenbende weer terug i n de boezem van de staat komen. Dan hoeft Suriname de gang naar het IMF niet te maken.


  Maak melding
 5. Ze voel de bui al hangen en als ze ballen heeft als een echte vrouw dan stap ze nu op maar nee ze stemt met alles meen in de DNA en nu klagen tu mofo gon


  gemodereerd
 6. Nou nou, zelfs de NPS moet z’n mond houden van de debielen hier op Waterkant. Zullen we de democratie maar afschaffen en Chan voor het leven alleenheerser maken?


  Maak melding
 7. Robles
  2 mei 2021 At 20:33
  Nou nou, zelfs de NPS moet z’n mond houden van de debielen hier op Waterkant. Zullen we de democratie maar afschaffen en Chan voor het leven alleenheerser maken?

  Het volk had de kwebbel tijdens het dictatoriale regime van de fascist Bouterse open moeten trekken. Hij heeft het IMF in 2016 naar Suriname gehaald en toen was het ok ? Het IMF heeft vertrouwen in de Surinaamse economie en j deze regering ! Ja laat een bepaalde bevolkingsgroep maar nu ook eens gaan werken zodat de economie aan trekt. De tijd van gratis voedselpakketten is voorbij!


  Maak melding
 8. Patty is goed bezig mi lobing, ze moeten ook een keertje naar haar luisteren.


  gemodereerd
 9. 10 jaren lang heb ik haar niet gehoord , en nu is de tijdbom klaar om te ontploffen.

  VROUW, YA MI MARS YERE.EN GA ERGENS LEKKER ZITTEN KNIKKEREN…


  Maak melding
 10. @Paul “ recht voor zijn raap” 2 mei 2021 At 20:46
  Het volk had de kwebbel tijdens het dictatoriale regime van de fascist Bouterse open moeten trekken.
  ===============================

  Wat zit je nou te zeuren. Het volk heeft de NDP toch weggestemd? Ik snap je probleem niet.

  @JK 2 mei 2021 At 21:16
  10 jaren lang heb ik haar niet gehoord , en nu is de tijdbom klaar om te ontploffen.
  =================================================

  Etnel 10 jaar niet gehoord? Onder welke steen leeft u. Ze is altijd enorm aanwezig in de DNA. Soms zelfs tot het ordinaire aan toe.


  Maak melding
 11. Klopt wat robles zegt. Zelfs opa D kon niet tegen haar op en riep HAAR viswijf en wojo tanta. Patricia, praat met Gregory en de andere structuren van de NPS hoe verder. Zo niet, steun de regering in haar poging om Suriname uit de paarse stront te halen en blijf die paarse criminele boevenbende van ocer en leonsberg battelen in DNA, dat ze nu niet moeten lullen, maar zwijgen net als opa D met zijn zwijgrecht.


  Maak melding
 12. @Robles,
  Ga met haar knikkeren, misschien krijg je een kans in je leven. Uit welke riool kom jij vandaan?
  Waarom heeft ze haar bek niet open getrokken toen het land werd leeggeroofd door jou afgod en consorten???
  Jij ook YA MI MARS


  Maak melding
 13. Mevrouw Etnel,
  Wat stelt u voor?
  Hebt u, wat anders, die wij niet hebben?
  Door onze regering is de ontsteker van de bom onklaar gemaakt.


  Maak melding
 14. JK 2 mei 2021 At 21:31

  Je lult gewoon slap. Dat mens is altijd enorm actief geweest in de oppositie. De NPS hadden Rusland eruit moeten gooien en haar naar voren moeten schuiven. Dan hadden ze nu waarschijnlijk meer zetels gehad.


  Maak melding
 15. De mens heeft wat nodig?
  Voedsel. Water. Een hutje. Wat kleren of boomschors.
  Allemaal te vinden in de natuur in grote hoeveelheden.
  Toch is de mens erin geslaagd schulden te maken……
  Hoe stom kan men niet zijn?
  Zelfs de Neanderthalers maakten geen schulden. De moderne, zgn opgeleide mens, wel. Dan kijkt men nog neer op de Neanderthalers.


  Maak melding
 16. Sorry Etnel maar je argumentatie en verhaal deugd niet.
  Een vrije koers met veel aanvullende maatregelen is de enigste weg. Veni begreep dat destijds wel. Ook al zal dat een zware tijd inluiden. Je verhal is inhoudsloos populisme en onkundig.
  Waarom kom je niet met voorstellen om de overheidsuitgaven flink te verlagen?? Liever een goed sociaal vangnet dan allerlei dubbele en meer inkomens en 7-even ambtenaren. Liever geld en ruimte voor goed sociaal, eonomisch en monetair beleid.
  Een jaar ang hebben we niets wezenlijks van jou en je partij gehoort, en nu kom je op het verkeerde moment de populist uithangen.


  Maak melding
 17. Klaas 2 mei 2021 At 21:45
  Sorry Etnel maar je argumentatie en verhaal deugd niet.
  Een vrije koers met veel aanvullende maatregelen is de enigste weg.
  =============================================

  Ik ben zelf ook voor een vrije koers en zo snel mogelijk. Het is de enige optie. Ik ben het wel met Etnel eens dat de maatregelen mogelijk voor veel sociale onrust zullen zorgen.


  Maak melding
 18. @JK , WAT BEN JIJ EEN VULGAIR MENS. ALLEEN GROGFE TAAL UIT JOU MOND WAARMEE JIJ EET DRINKT EN PRAAT. OOM IN DE OPPOSITIE WAS ETNEL TE HOREN. GA JIJ MAAR VERDER DROMEN. GA LIEVER WEG VAN HIER. GA VERDER DROMEN.


  Maak melding
 19. Deze drs. Ethnel gebruikt viswijven taal om voor het volk verstaanbaar te zijn. Over welke bom heeft ze het? De klappen die het volk zal krijgen met het implementeren van de eisen van de IMF? Als coalitie lid zou ze het volk moeten uitleggen wat hun te wachten staat. Na regen komt zonneschijn. Het doel is het volk een betere leven te geven. We moeten door zwaar weer gaan. Mischien zelfs een siebie boesie. Bid God en houdvol. Wees dapper. We komen er door. Troost het volk en houdt hun hoopvol, drs Ethnel.


  Maak melding
 20. Weet deze stront Etnel hoe de economie werkt?? Ik vraag mij in gemoede soms af, wat voor intellect in de DNA zit. Ik heb een hard hoofd in als deze mevrouw Etnel weet hoe de economie functioneert. Ja, natuurlijk moet de koers losgelaten worden. De evenwicht koers moet zich via vraag en aanbod stabiliseren. Dat is een harde voorwaarde voor het goed functioneren van de economie.
  Het lijkt of deze kabinet Chan- Brunsie dat zij die 4 miljard schuld hebben gemaakt. Het volk van Suriname mag blij zijn met Chan, die zijn kop uit wil uitsteken om de economie van Suriname gezond te maken. Hij heeft zijn hoofd vrijwillig op het hakblok gezet. Respect voor Chan en Aicherbersingh.
  Weet deze mevrouw nog dat de koers vroeger 1 op 2000 was??
  Het wordt tijd dat deze mevrouw minder hoog van de toren gaat blazen en zich in de rudimentaire economie gaat scholen. ze lijkt mij een analfabeet. Ja, holle vaten klinken altijd het hardst heb ik geleerd.


  Maak melding
 21. Met de dag gaat mij de geest rijpen dat ze een DOMME KOE IS. EEN INTELLECT VAN LIKT MIJN FACE. DOM, DOM. Ze begrijpt niet hoe bepaalde mechanismen werken in de economie. De economen vereniging onder leiding van Ramautar Singh heeft nog veel pionierswerk in Suriname te doen. Misschien kan deze mevrouw een paar lessen algemene economie en macro economie voorgeschoteld krijgen. Als het moet 3 keer het stof uitleggen. Hoop dat de lessen in vruchtbare aarde vallen. Jammer,dat je intellect niet bij Kersten kan kopen.


  Maak melding
 22. Patricia vergeet hierbij niet te zeggen dat er nog ontwikkelingshulp uit Nederland nog dik aanwezig was die Venetiaan geholpen had om bepaalde zaken te realiseren. Maar nu hebben we niets. Startpunt is nihil.


  Maak melding
 23. Integriteit, respect, rechtvaardigheid, wijsheid, kunde en skin firi

  kwaliteiten die deze en vorige regering niet hebben


  gemodereerd
 24. Het democratische graad van jullie is nul,je mag tegenwoordig niet critisch zyn en de beledigingen liegen er niet om.
  Ik wil my niet inmengen in deze discussie omdat de vorige regering het beter deed ondanks dat er een schuld is van vier miljard, men maak van een mug een olifant ,nu gaan ze zelfs ook lenen,en er is verder weinig veranderd, het pynlyke is dat deze mensen ons landt weer aan Nederland aanbiedt als of men niet begrypt dat nederland de ontwerper is van ons probleem
  terwyl nerderland zelfs in de schit zit. men doet beschuldigende uitspraken over Drugs dan
  denk ik wel de pot verwyt de ketel, mensen ik verzoek jullie gooi geen olie op het vuur.


  Maak melding
 25. Au au au 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂tegenwoordig mag je geen kritische dingen zeggen over deze Coalitie. Lippen op mekaar en gewoon kijken tot 2025 wat er uit de bus 🚌 komt waar is Oma Inge leeft ze nog , want zij was de Kritische Burger, mevr Etnel was er ook 1, maar hier op waterkant mag je nogmaals niet kritisch zijn 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫 alles wat Chan /Brunswijk doen is heeeeeeeeeeeeeel goed , en alles wat Fout gaat is de vorige Regering 🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫


  gemodereerd
 26. Nee, niet Nederland is het probleem. Maar opa D en zijn paarse criminele boevenbende, die vanaf februari 1980 Suriname keer op keer naar de afgrond hebben gebracht met hun krabita anoes en zg nationalisme. PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Simpele vraag. Vorige regering was beter? Ai boi, die conclusie is buiten de realiteit leven.


  Maak melding
 27. Je kan uit de uitspraak van Etnel merken dat zij tot de groep politica hoort die Suriname nog 100 jaar wilt door laten gaan met boven haar stand te laten leven. Het foute economische beleid van de afgelopen 45 jaar is Suriname nu duur komen te staan dat zelf een gang naar het IMF moet worden gemaakt. Een volk kiest haar leiders.

  Maar diverse politica zoals Etnel strooien nog altijd Surinamers scheepsladingen vol zand in de ogen met luchtgebakken uitspraken alsof Suriname in staat is om nog een eigen economisch beleid te bepalen. Wederom een volk kiest haar leiders.


  Maak melding
 28. Integriteit, respect, rechtvaardigheid, wijsheid, kunde en skin firi. Van al deze termen vult men geen maag en verdwijnt ook niet de financiële crises. Vene wordt altijd genoemd om op zijn manier uit de crises komen. Die man heeft gewoon de nullen weggehaald zonder enige dekking. en weet je nog Stabiliteit kan je niet eten was de verkiezing leus van NDP.
  Dus kom niet met: Integriteit, respect, rechtvaardigheid, wijsheid, kunde en skin firi.


  Maak melding
 29. Tuurlijk mag Patricia zich uiten!
  Gooi het eruit en graag vaker NPS geluid.

  Patricia is namelijk niet de enige die ‘angstig’ is. 80% van het volk snapt absoluut niet wat de plannen zijn, ondanks het FEIT, dat suri nu, vandaag in 2021, een eerdere imf-lening aflost.
  De afgelopen 10 jr is er geen bom ontploft. Misschien vanwege de Tafelberg ladingen, waarmee ze het volk van pakketten en salarissen hebben voorzien? Who knows.

  Het hele ding is communicatie, nogmaals communicatie. In jip en Janneke taal.
  Common sense ontbreekt mensen zijn bang. Daarnaast hoeft niet iedereen alles te weten. Elk dna-lid heeft een eigen portefeuille.

  Dus.. doen jullie effe rustig.


  Maak melding
 30. Zij maakt twee dingen duidelijk:
  1) deze regering heeft daadkracht en durft verantwoording te nemen
  2) zij heeft zelf geen daadkracht en is bang om moeilijke keuzes te maken.

  Slim- Suriname heeft niet alleen slim gestemd maar ook verstandig.

  Zij en de klagers uit de samenleving moeten inzien wat de oorzaken zijn van de ellende wat het zo moeilijk en zwaar maakt. De financiele crises, covid en nu ook nog eens zware regenval worden niet veroorzaakt door deze regering.
  Patrica Etnel en de klagers uit de samenleving mogen dankbaar zijn dat deze regering met oplossingen komt.

  Zware regenval is overmacht, Min v OW kan de regenwolken geen omleiding geven.
  Dit waterprobleem heeft Suriname al deccenia !
  De regeringen o.l.v. Bullshit Bouta had van 2010 tot 2020 de tijd om dit waterprobleem op te lossen. Maar het is inmiddels duidelijk dat de NDP alleen op nyang uit was.

  Haar opmerking is misschien als attendering naar de regering toe bedoelt. In dat geval trapt ze een open deur in. Het is overduidelijk welk deel van de samenleving de saamhorigheid verstoord, deze deel vertegenwoordigt niet de gehele samenleving.

  Ik denk eerder dat het probleem is dat NPS-ers de telleurstelling dat ABOP meer zetels heeft nog niet hebben verwerkt. Zij hadden natuurlijk heel graag meer willen doen voor land en volk.
  Maar dat komt goed. First things first. De NPS wordt straks ook constructief ingezet.

  No spang.
  Chan n’a pres fu Sranan.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding
 31. @Para Express 2 mei 2021 At 23:21
  Zij maakt twee dingen duidelijk:
  1) deze regering heeft daadkracht en durft verantwoording te nemen
  2) zij heeft zelf geen daadkracht en is bang om moeilijke keuzes te maken.
  ======================

  Je loopt vooruit op de zaken. Nog niemand heeft het uiteindelijke herstelplan gezien. Ik zou eerst even rustig afwachten wat ondermeer de vakbonden gaan doen. Lees ook even het artikel ‘Overeenkomst met IMF mooi, maar hoe gaan we de klappen opvangen’ op de Ware Tijd.


  Maak melding
 32. @@Wim 30 april 2021 At 20:06
  Zoveel domheid in het eerste stuk van ponny dat ik maar gestopt ben met lesen (get it)
  luister meisje als je geen verstand hebt stop dan om je mening te geven. Te dom voor woorden

  Het allerleukste is dat dreai het een goed stuk vindt, nu brown nog
  hahaha.@@

  Wim waar blijf je met je commentaar. Jij hebt toch verstand van zaken. Zie ook ingezonden brief van de hr Kensenhuis (de ware tijd), net als Etnel, ook lid van de coalitie. Ik wil niet lullig overkomen maar verwacht van je dat je een beter, doordachte analyse kunt geven, in plaats van anderen dom te noemen, niet !!! hou dan anders je kwebbel en trek je terug in je hol aan de Noordzee. De groeten.


  Maak melding
 33. Tegenwerking van de oppositie in welke vorm dan ook, hetzij via ingezonden stukken, fake news, ophitsing vh volk zal desastreuze gevolgen hebben voor de zwakkeren onder de bevolking.

  Toen ze er zaten is het ze niet gelukt om het niveau van deze groep op te schalen. Ergo, het is altijd puin ruimen na paars. Dit keer hebben ze alle records verbroken.

  Je kunt alleen maar duimen dat het misgaat, als er geen greintje compassie in je lichaamscellen zit. Dan ben je een onmens.


  Maak melding
 34. Rbrown “de vorige regering deed het beter”whaaahaaaaa.
  Mi Lafu jere goeie grap.
  Jazeker deed de vorige regering het beter voor die njangman’s en voor die luiaard .
  Rbrown je ben een inheemse tog.
  Ga maar weer lekker in je hangmat liggen.en van die onzin ding bedenken.
  O ja je heb toch een stichting voor die inheemse die heb je ook zeker leeg geplunderd.


  Maak melding
 35. Ik denk dat de Surineds geen ontwikkeling willen hebben in ons land, want dan kunnen zij niet meer dagelijks hun “stomme”en “domme” eitjes kwijt. Praat maar met een willekeurige surined over Su en je krijgt een litanie van klachten over hoe het gaat in Su, het is nooit goed, ze hebben altijd te zeuren.🙈🙈
  Surineds hebben zoveel vertrouwen in regering Santokhi dat zij liever hun hand op de knip houden.


  Maak melding
 36. Ik ben het voor 1000 procent eens met Wim.
  Die Pony blijf maar HELE lange reacties geven.
  Één advies ponymin of ponyman
  Hou het kort en zakelijk.


  Maak melding
 37. Koos Banti , Wim heeft het goed verwoordt en die pony is een travestiet dat kun zien aan al haar paarse reacties, want ze schrijft net als een lulletje.


  Maak melding
 38. juffie Etnel en tigri Belfort waren goede DNA leden van de oppositie tijdens bouta 2 , de paarse ratten kregen het te verduren als ze hun gal spuwden op regering bouta 2 , maar nu zie je dat ze deze regering niet steunen , heeft bouta ze drogeert , het beste is dat ze alle twee uit het DNA worden gezet , en werkzaam worden gezet bij OW om de bermen schoonmaken.


  Maak melding
 39. Geen wonder dat jullie liever steuntrekkers blijven. Wat een westerse gebrabbel en huis en tuin filosofen. Kom geen van allen terug.jullie zijn de neokolonialisten waar hooghart het over heeft.wat een gekwebbel. Deze regering houdt zich niet aan gemaakte afspraken met het volk.maar dat zal jullie geobsedeerd door ddb totaal ontgaan.suriname zit niet alleen met financiële problemen.


  gemodereerd
 40. @ Robles2 mei 2021 At 23:38

  ” …
  Je loopt vooruit op de zaken.
  … ”

  Wie de regering Santo. / B. sinds haar aantreden volgt ziet waar zij mee bezig is. En als men ook nog eens goed luistert naar Z. E. Santokhi en zijn DreamTeam dan kan je inderdaad op de zaken vooruit lopen. Er is namelijk een trend in samenhangend en opbouwend handelen.

  En laten we eerlijk zijn, welke regering heeft meer met het volk gecommuniceerd dan de regering Santo. / B. ?

  In de afgelopen maanden zijn zelfs medewerkers van de regering vaker in beeld geweest dan Bouterse tijdens zijn regeerperiode.

  De reputatie en het handelen van Team Santokhi geeft mij het vertrouwen dat Suriname in goede handen is.
  Men moet niet blijven mierenne#ken en blijven mekkeren over benoemingen. Tenslotte komen de benoemingen ten goede van land en volk.

  Doemdenkers kunnen niet bij de feiten blijven maar laten zich leiden door angstbeelden.
  Zo is het een feit dat de overname een ravage was, het is ook een feit dat Covid een rem zet op de vooruitgang en ieders geduld op de proef stelt en dan krijgt Suriname nu ook nog eens last van zware regenval die eigenlijk op te vangen was als de NDP regeringen prioriteiten had gesteld.

  Wie op de wereld kan dat Covid stoppen ?
  Wie op de wereld kan een natuurramp stoppen ?
  Aan de financiele en materiele rampen wordt nu met man en macht gewerkt.
  Emotionele schade kunnen we voorkomen door elkaar te blijven steunen i.p.v. elkaar doemscenario’s voor te spiegelen zoals bv de NDP dat doet.

  De maatschappij staat onder druk en wordt nu op de proef gesteld. Maar wie eerlijk is ziet ook dat elke besparing die de regering maakt teruggegeven wordt aan de maatschappij !

  De regering doet haar best, de maatschappij moet niet zo ondankbaar zijn.

  Ik heb het al vaker gezegd:
  Pasensi na wan bita bon,
  ma en froktu switi fu nyang.

  Er wordt gewerkt aan een nieuw en beter Suriname voor ons allen.

  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding
 41. Mevrouw Etnel ik begrijp je volkomen want de koers word straks 25 srd voor 1 euro maar de president kan niet anders ik zal u nooit uitschelden de boosdoener is bouterse de president pakt ook niet alles goed ik begrijp je hij luistert minder naar het volk daar heb je gelijk in


  Maak melding
 42. Er zitten veel sabisoś op wtk….ik lees liever postings die hout snijden en wel die van
  Para Express en Emerald.
  Patricia is een vrouw naar mijn hart en heeft destijds onder bouta altijd felle kritiek geleverd, echter het was een stem uit de woestijn. Als ze tegen het loslaten van de wisselkoersen is, moet ze beter motiveren waarom ze dat vind. Ook heeft ze 10 jaar aan den lijve ervaren wat een rampzalig beleid is en raakt haar uitspraak over het beleid van deze regering kant nog wal. De slaat de plank daarmee echt mis. Zelf ben ik ook voorstander van het loslaten van de wisselkoers omdat daarmee het principe van vraag en aanbod wordt toegepast. Het grote voordeel is, dat de CBS een veel betere uitgangspositie heeft dan nu het geval is.


  Maak melding
 43. @Para Express
  Helemaal mee eens! Deze regering is goed bezig, vele ministers werken 7 dagen per week en dat mag wel meer worden gewaardeerd. Ook komen er steeds meer ‘lijken uit de kast’ om het zo maar te zeggen! Achter de schermen is men bezig met het OM om de bendes op te rollen, maar dat vergt tijd! Geduld is een schone zaak en idd komt na regen zonneschijn!


  gemodereerd
 44. De IMF heeft het een paar keren erg verkeerd gehad. Het is goed te zien dat onze regering niet blindeloos de IMF volgt.


  gemodereerd
 45. De kiezers zijn 75 % analfabeten.
  en als je met geld strooit komen ze op jou af.
  zonder na te denken verder dan hun neus lang is.
  Vandaag PRET, morgen in de SHIT.
  Wil je binnen een JAAR, dat alles is opgelost.


  gemodereerd
 46. Zowel Etnel als Bellie van de ABOP hebben hun eigen politieke agenda die niet overeen komt met die van hun partij. Bellie wil ooit president worden van ons land (dat zag meneertje in een droom hahaha), En Etnel droomt ervan om haar huidige partijvoorzitter Rusland (“de Slappe”) te vervangen. Om hun doelen te bereiken maken deze twee dagdromers gebruik van alles wat voor de hand ligt, van valse informatie tot kapot slaan van alles wat hen doet ontwaken uit hun bedrieglijke dromen.


  Maak melding
 47. Weer elkaar afmaken op deze site zieke geesten. Idereen noemt zich de beste. @pony je bent dapper hoor je bent terug robbles ook. Ga niet in discussie met zieke doordramende gasten hun denken supet te zijn met hun shit gezwam. Welke bom gaat ontoloffen en hoeveel bommen zijn er in suriname nog?


  Maak melding
 48. ” …
  Wenk: de regeringen olv Venetiaan waren niet in alles de beste maar bepaalde besluiten hebben gewerkt. Het wiel opnieuw uitvinden is niet nodig. Buig voor het Volk”, aldus Etnel.
  … ”

  De regeringen o.l.v. Venetiaan hebben nagelaten om de politieke criminelen aan te pakken !
  Indien zij dat wel hadden gedaan dan had NPS vandaag de dag meer zetels, meer zeggenschap en zouden zij wellicht ook nog de grootste partij van Suriname zijn.

  De regering Santo. / B. moet leren van deze fout en inzien dat het een eerste basisvoorwaarde is om het crimineel kartel dat genesteld is in politiek Suriname te ontmantelen voordat er verder gebouwd kan worden ! Zolang dit crimineel netwerk actief is is het dwijlen met de kraan open en zal Suriname nooit ontwikkelen !

  Het volk heeft haar vertrouwen gegeven aan
  Z. E. Santokhi. Het is nu zijn plicht de politieke criminelen die Suriname structureel leeg hebben geroofd aan te pakken. Als dit hem nog dit kwartaal lukt zal het volk weer tot rust komen en zal begrip en vertrouwen toenemen.

  De tijd dringt want aan de andere kant voeren de paarse plunderaars hun propaganda activiteiten weer op. En de groep zielige Surinamers is weer aan het groeien.

  Z. E. Santokhi,
  wacht niet te lang !
  Smeed het ijzer nu het heet is !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 49. Boesskowtoe ik heb maar een ding te zeggen tegen jouw een mens kan je uit het oerwoud halen maar het oerwoud niet uit de mens.
  Zo is het ook met achterlijk gedrag.


  Maak melding
 50. Mevrouw Etnel,
  Wat is dan het verschil tussen deze en de vorige regering ?
  Want toen was er ook een “BOM FATAAL” die hen dreigde.


  gemodereerd
 51. “ Zie ook ingezonden brief van de hr Kensenhuis (de ware tijd), net als Etnel, ook lid van de coalitie.”

  Alweer fout @ pony
  Woon je wel in surimaribo? Die kensenhuys is ndp van para.
  En dan nog een grote mond hebben, pffff
  Hangmat, kasirie, kadekra.

  Doei!


  Maak melding
 52. De koers zal op een gegeven moment losgelaten moeten worden, maar op een verantwoord moment.
  Het is te voorspellen wat er gebeurt wanneer de koers vrij gelaten wordt, daarom geeft Z. E. Santokhi daar nog geen toestemming voor.
  First things first geldt ook hier ! Zodat de dip opgevangen kan worden.
  Het is daarom goed om te weten dat er nog een dip aankomt maar er staat dan daar ook een oplossing voor klaar !

  Team Santokhi is geen groep tovenaars maar een DreamTeam van professionals !

  Tja go. Set kong !

  Wi no sa frede. Krakti !


  Maak melding
 53. Foutje Esmeralda, touché, was vergeten dat die oelewapper was overgelopen naar de NDP, ik ben geen NDPer, maar dat neemt niet weg dat hij als oud NPSer, zich terecht zorgen maakt. Trouwens haal maar niks in je hoofd over Surimaribo!!!! hetzelfde geldt voor onze Pablo. (Pablito) haha.


  Maak melding
 54. Sandra/ Angela(ch)
  Pony is geen echte held hij is een pantoffel held.
  Met zijn ellenlange niets zegende commentaar.
  Ik stopt al na de tiende regel.
  Door lezen is zonde van je kostbare tijd.


  Maak melding
 55. Esmerald je was ons net voor , die paarse pony die travestiet heeft echt wel kennis van mensen , ze had een date met die kensenhuys van de ndp en na een wip dacht ze dat hij NPS-er was ha-ha-ha😁😁😁, ja zo worden helden geboren he pony ,
  maar p.etnel zal de ontplofte bom overleven.


  Maak melding
 56. Sandra
  3 mei 2021 At 11:01
  Weer elkaar afmaken op deze site zieke geesten. Idereen noemt zich de beste. @pony je bent dapper hoor je bent terug robbles ook. Ga niet in discussie met zieke doordramende gasten hun denken supet te zijn met hun shit gezwam. Welke bom gaat ontoloffen en hoeveel bommen zijn er in suriname nog?

  Sandra Aka Angela,
  Pas jij maar op dat de bom niet op jouw toetsenbord ontploft met je nietszeggende bijdrage.


  Maak melding
 57. Wat een verhalen hier, maar als regering Venitiaans toen Bouterse had opgepakt, was het nooit zover gekomen met suriname. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. ze hebben bouta gewoon zijn gang laten gaan en het domme gepeupel had hem weer alle rechten gegeven, dus kon meneer weer president worden. A jang alla monie en heeft het land leeg achtergelaten. Maar nog steeds zoekt niemand uit wat met al het geld is gebeurd en die heerschap komt aangereden in een geweldige auto. Hij heeft het goed, waarom gaan jullie daar niet je recht halen, je weet toch waar hij woont?
  Wij in europa hebben ervaring met IMF, het zal lastig worden in suriname, maar schulden moet je betalen, dat betekend alle hens aan dek, er moet gewerkt worden, in hangmat is verleden tijd. elke dag werken van 8 tot 5. Wat dacht je daarvan, dat doen mensen al in suriname, die het land vooruit willen helpen, maar het luie gedeelte moet nog leren om de handen uit de mouwen te steken en niet op te houden, is een andere beweging jonge.
  En deze mevrouw heeft er moeite mee, want ze weet wat er straks van de bevollking gevraagd gaat worden. Maar door te schelden zul je niet vooruit komen, werken, dat is het woord. Voor sommige mensen een vies woord.


  Maak melding
 58. Mee eens met Kat4 mei 2021 At 08:26.

  Het probleem is dat het paarse pakketten-volk met bedelcultuur te lui is om uberhaupt zelf na te denken. Dit volk is het paarse pronkstuk van de NDP en weet met hun zieligheid en gejank telkens weer de aandacht te trekken.
  Het grootste probleem is echter dat ze allemaal zijn verenigd in 1 partij ! Waardoor het lijkt alsof zij het volk van Suriname vertegenwoordigen en waardoor zij telkens weer een grote hoeveelheid zetels weten te bemachtigen.
  En dit kan dus ook weer een gevaar worden bij de eerst volgende verkiezingen ! Want dit pakkettenvolk is net een bijen kolonie die gesamenlijk maar 1 koning aanbidden en anders denkenden doodprikken !

  Gelukkig heeft Slim-Suriname zich nu ook verenigd en wij zien nu dat slim-Suriname veel groter en veel wijzer is.
  Slim-Suriname moet wel uitkijken met de propaganda machine van de paarse slangen, want verdeel en heers d.m.v. racisme en haat te verspreiden is hun sterke eigenschap.

  Helaas trapt Etnel ook in de leugens van de paarse pinokkio’s. En is zij onzeker van de coalitie waar zij zelf ook onderdeel van is. En dan ben ik weer heel trots op Slim-Suriname, want zij hebben en nemen nu met kennis, kunde en daadkracht de leiding !

  Patricia Etnel praat over “buigen voor het volk”
  Maar welk volk bedoelt zij:
  het volk van Suriname òf
  dat paarse pakkettenvolk met bedelcultuur ?
  Want daar zit een heel groot verschil !

  Het wordt nu ook heel duidelijk merkbaar dat de èchte Surinamer die kiest voor ontwikkeling en vooruitgang zich distantiert van dom-Suriname. En zij tonen zich bereid om de mouwen op te stropen en aan het werk te gaan.

  Trots op Slim-Suriname. Houden zo !
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding
 59. Een ingezonden stuk: ter overdenking.

  🤮 aanmatigend in het oordeel over anderen
  🤢 arrogant zijn in de opstelling naar anderen toe
  👹 minachtend neerkijken op anderen en snel een pedant oordeel hebbend
  🤮 hooghartig zijn
  😪 uit de hoogte doen

  En dit allemaal zonder “de ratio”.
  Misschien iets voor onze Paraman🤷‍♂️


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES