Ministerie Grondbeleid en Bosbeheer onthult naambord en logo

5
Ministerie Grondbeleid en Bosbeheer onthult naambord en logo

Het Surinaamse ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft bij aantreden van de nieuwe regering een naamsverandering ondergaan. Het departement werd omgedoopt tot Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Vrijdag 23 april 2021 was minister Diana Pokie zover om het nieuwe naambord met logo te onthullen.

De bewindsvrouw verduidelijkt dat het ministerie zich niet alleen met grondzaken in Suriname bezighoudt. Het nieuwe logo symboliseert dan ook de taken en verantwoordelijkheden van GBB. Minister Pokie wil samen met haar directie en personeel dat er een frisse wind gaat waaien binnen het ministerie. Zij gelooft dat het departement met het nieuwe naambord en logo mensen beter tegemoetkomt.  

Er is vanaf haar aantreden vooral gewerkt aan de reorganisatie van het Domeinkantoor. Getracht is zaken te vergemakkelijken door verkorte procedures. De afdeling Grondinspectie is verhuist naar het oud-Taxatie Instituut aan de Maystraat. Er is nu een samenwerking tussen de Grondinspectie en de Landmeetkundige afdeling, waardoor er meer veldonderzoeken verricht kunnen worden. Met de rapporten geproduceerd door deze afdelingen kunnen zaken ook beter afgehandeld worden.

Verder wordt er gewerkt aan het digitaliseringsproces. “Als zaken gedigitaliseerd zijn dan kunnen de lopende zaken van de burgers sneller afgehandeld worden”, aldus de bewindsvrouw. Ze benadrukt dat er ook hard gewerkt wordt om achterstanden in te lopen. Vanwege de COVID-19-maatregelen worden de uitreikingen van documenten niet groots gedaan. 

De minister heeft vanaf het aantreden van de regering tot nu toe 1500 beschikkingen afgehandeld. Er zijn reeds 510 beschikkingen van Para getekend, maar nog niet uitgereikt. Van Reeberg in het district Wanica zijn er ongeveer 100 beschikkingen afgehandeld. Minister Pokie streeft ernaar om voor 25 mei 3500 beschikkingen te hebben gecompleteerd. Ze zegt dat zaken als familieverdeling en overdrachten heel vlot gaan. 

Haar ministerie is ook belast met duurzaam bosbeheer. Volgens de bewindsvrouw moet er een bewustwordingscampagne opgestart worden over bescherming van onze natuur. Bij beleid over bescherming van natuurreservaten moeten mensen uit de directe omgeving meer dan ooit betrokken worden. Minister Pokie: ”Zodat we allen baat hebben bij de bescherming van ons bos.”

5 REACTIES

 1. De voormalige speeltuin van Somohardjo! Nu van Ronnie, kan hij naast de 10 duizenden hectare die hij al heeft nog meer concessies opstrijken. Wat een boeven bij elkaar!! Nu snap ik hoe het werkt. Chan laat eerst Ronnie iets doen dat niet door de beugel kan en doet dan ook iets dat niet mag…niemand kan elkaar dan beschuldigen van foutief handelen. Yu du, mi du, yu no man tak neks, mi no e tak neks!! Wat een criminele bende!!


  Maak melding

 2. Verkorte Procedures bestaan niet bij een gevraagde Afhandeling normaal.
  Pas als je WAT! onder tafel doorgeschoven hebt, dan kom je in aanmerking.
  Dit hele Schandaal moet opgedoekt worden, door een Klachten Bureau op te richten
  voor alle Zaken. net als in Nederland noemen ze de OMBUDSMAN.
  Velen hebben meegemaakt voor Grond en Overdracht behandelingen.
  gemodereerd

 3. Zogenaamd is het financieel niet goed in het land maar is dit dan een van de prioriteiten. Dit kost zeker geen geld. De naam Suriname zullen ze zeker ook gaan vernoemen.
  gemodereerd

 4. Namen en borden vergeten maar de smokkelaars en corrupte duane aanpakken. En beindig export van rond hout. Volk wilt dat corruptie dat een paar mensen enorm verrijkt en de rest verloedert zo snel mogelijk eindigt. Desie had 14 miljoen USD onder de tafel van boskalis ontvangen. Wij willen dat met boete en interest terug.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.