zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomie'Suriname pas in 2035 klaar met aflossen van bestaande schulden'

‘Suriname pas in 2035 klaar met aflossen van bestaande schulden’

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname heeft voor dit begrotingsjaar een begrotingstekort van 19,6 procent, een bedrag van ongeveer SRD 6,8 miljard. Dit tekort wordt vooral bepaald door rente en aflossingen van leningen. Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning geeft aan dat indien er geen nieuwe leningen worden aangegaan, Suriname pas in 2035 klaar is met het aflossen van de bestaande schulden. Dat zegt hij in een interview in ‘Financiën Actueel’.

Suriname is momenteel in gesprek met schuldeisers om die rente en aflossingen naar beneden bij te stellen of naar een latere periode te verschuiven, zodat het begrotingskort minder wordt. Daarnaast zijn er inkomstenverhogende en uitgavenverlagende fiscale maatregelen die ook in de begroting verwerkt moeten worden, om zo het tekort verder omlaag te brengen. Er zal een Nota van Wijziging worden ingediend. Deze Nota is al in het parlement besproken. De Nota van Wijziging zal met een realistischer begrotingstekort worden ingediend, maar dat kan pas wanneer de gesprekken met schuldeisers zijn afgerond en er bekend is wat de nieuwe rente en aflossingen zullen zijn.

Invloed herstelplan op de begroting
De inkomstenverhogende en uitgavenverlagende maatregelen en het sociaal pakket die allemaal in het Herstelplan zijn geformuleerd, zullen ook in de Nota van Wijziging worden verwerkt. Een deel van de maatregelen uit het Herstelplan zijn al in uitvoering; een ander deel is nog gepland.

Imago en rentebepaling
Minister Achaibersing geeft aan dat er ten aanzien van leningen en aflossingen materiële en immateriële zaken spelen. Tot de immateriële behoort het imago van een land. Zo heeft Suriname een behoorlijk slecht imago in de wereld. Om die reden trekt minister Achaibersing samen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale samenwerking op. Zo moet Suriname internationaal weer het imago van een betrouwbaar land krijgen.

De rente van leningen wordt bepaald op basis van de betrouwbaarheid als land en de inschatting of zo een land de schulden terug kan betalen. Deze worden risicopremies genoemd. De hoge rentes van de Oppenheimer-leningen, die in het vorig regeertermijn zijn gesloten, laten eigenlijk zien dat het idee bestond dat wij deze schuld als land niet zouden kunnen aflossen. Het feit dat we leningen gesloten hebben met hogere rentes, geeft het imago van Suriname in de wereld aan, en dat imago moeten we verbeteren, aldus minister Achaibersin

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

57 REACTIES
 1. En als de ndpers het niet wisten, er zou 4000 sociale woning worden gebouwd, helaas is dat nog geen 4 woning, maar er is wel geld geleend bij de imf om huizen te bouwen, oplichters allemaal bij de ndp, alleen maar oplichters?


  Maak melding
 2. Het opsporen en aanpakken van de zondaars zal ook bijdragen aan herstel van onze imago.

  Hoefdraad is niet de enige ! Er was een heel team betrokken bij die omstreden deals. Ook Bouterse, Adhin, Sardjoe e.a. moeten verantwoordelijk gesteld worden.
  Tot nu toe zijn alleen enkele handlangers en katvangers opgepakt.

  Met het ontmantelen en kaalplukken van de diverse criminele organisaties kan de staat rekenen op een meevaller van naar schatting zeker een miljard US Dalla aan crimineel vermogen. Tel daarbij op de inkomsten die vrijkomen door het stoppen van illegaal uitvoer en die weer ten goede komen voor de staat. Plus het met T.W.K. vorderen van achterstallige belastingen, terug vorderen van onterechte declaraties en tyuku’s van gewezen ambtenaren en ministers. Mocht dit alles binnen 2 jaar lukken dan kan Suriname versnelt uit de rode cijfers komen.

  Justitia Pietas Fides.

  Wij willen een clean Suriname. Krakti !


  Maak melding
 3. @maripa ko
  Mooie omschrijving voor je hoofd en hersenen!
  Blijf maar achter om zien.
  24 jaar is zo voorbij en in feite hoeft het allemaal niet zo lang te duren.
  Wanneer gaan de grenzen dicht voor alle illegaliteit die er plaats vindt in het binnenland?
  Hoe komt het dat 30.000 Brazilianen onze goud wegdragen en wij maar pienaren?
  Als Chan het niet aan kan, moet hij zijn mandaat maar terug geven aan het volk.
  Hij wist toch waar hij aan begon? Een pack sluiten met ABOP met een ongeleid projectiel als leider is ook een wankele basis.
  Bovendien lijkt de VHP vaak te vergeten dat zoveel Surinamers op ze hebben gestemd die geen VHP achtergrond hebben. Maar die graag een verandering in het land wilden zien.
  En ik moet zeggen dat Chan die uitstraling wel heeft om een president van alle Surinamers te zijn.
  Dus laten we hopen dat alle ellende van nu, de bita van nu. De opmars is voor een lekkere orgeade in de toekomst.
  Mi dati bita of no bita, me drai go baka na Su.


  Maak melding
 4. Deze gasten willen hun regeermacht bestendigen tot 2035. Dit verhaal is niets anders dan een zeer sterke leugen van deze machthebbers. Deze schulden zouden onder de vorige regering binnen 3 tot 5 jaar afgelost worden. Hoe durven zij de massa voor te liegen. Het is niets anders dan angst zaaien, leugen en bedrog. Volk van Suriname wees op je hoede. Jaag ze nu weg……..


  Maak melding
 5. Dus na veertien jaar komt het een einde aan de Economische Crisis.
  Tot dan, moeten de Inwoners rekening mee houden met Extreem Armoede.
  Suriname moet dan niet geprikkeld raken als van buitenaf negatief wordt gesproken.
  De Regering heeft het Zwaar te verduren.


  gemodereerd
 6. Alle landen hebben schulden niet su alleen maar deze regering doet voor komen net of su de enigste land ter wereld schulden heeft zelf rijke landen lenen om hun land op te bouwen deze regering is aan het klagen van van af de éérste dag ze wisten bliksem goed wat ze zouden overnemen en als ze het hadden onderschat dan pas je jou programma aan maar niet zo lopen klagen ga doen waar voor je gekozen bent en niet steeds vorige regering


  Maak melding
 7. I’m wens u slapelose nachten toe. Hier hebt u ze. Met honger ook nog complimenten van parmisser, aloe baba prof boefdraad en zijn exellentie kaboula desie.


  Maak melding
 8. Punten voor de regering 👏.

  “Insanity is doing the same thing over & over again, & aspecting different results”
  A.E.

  Het is absoluut niet de bedoeling dat deze coalitie zich te pletter werkt, om vervolgens alweer weggevaagd te worden.
  Nee, nope, nee!

  Rustig aflossen en langzaam opbouwen =
  Sta-bi-li-teit = uitstekende strategie.


  Maak melding
 9. Mijn geboorte land is al jaren failliet leeggeroofd door politici
  en het gaat maar door.de NDP met hun moordenaar die 15 Surinamers
  heeft doodgeschoten en toch president is geworden van het land leeft nog
  met het geroofd geld van het land.


  gemodereerd
 10. Alert!

  Ik heb de docu van T Huys niet gezien, maar wel de recensie in NRC 220421 gelezen. Onderstaand stuk is schokkend:

  “Goud kun je eenvoudig omsmelten en van een nieuw stempel voorzien – waarmee het feitelijk opnieuw geboren wordt. Zo heeft een onderneming uit Dubai een goudraffinaderij in Suriname, waarvan het product in Zwitserland een nieuwe identiteit krijgt. Als het al Surinaams goud is, want Jurna krijgt te horen dat er in die fabriek eigenlijk nooit iets gebeurt. Mogelijk wordt er alleen goud uit het door sancties getroffen Venezuela of van de Colombiaanse Farc witgewassen.”

  Het is nu wachten op een slimme suri journalist.


  Maak melding
 11. uitgaves van deze regering zijn nog steeds onnodig veels te groot.
  ministers dnaleden en andere opvreters die veels te veel betaald krijgen, en ook nog onkosten vergoedt krijgen?
  adviseurs en adviesgroepen die nutteloos en overbodig zijn?
  dubbele baantjes bij de regering?
  teveel mensen in loondienst van de staat die niets of nauwelijks wat doen?
  voormalige regering die niet aangepakt wordt op de wandaden die ze gepleegd hebben?
  slm die alleen maar geld kost met personeel dat in freaking usd uitbetaald wordt?
  en slm is daar niet de enige in….. werken voor su is betaald krijgen is srd
  werknemers van ebs die geen stroomrekening hoeven te betalen.

  prognose is 2035?
  ik zeg….dat gaan ze niet redden want ze blijven maar nutteloos geld uitgeven.
  het verhaaltje van chan was leuk…. maar hij is ook verkeerd bezig en brengt ook geen oplossing


  Maak melding
 12. CLAD CENTRALE LANDSACCOUNTANTSDIENST JA NOGMAALS CLAD moet alle gestolen gelden zien te achterhalen. CLAD moet alle dieven / FRAUDE ontmantelen.
  Ja CLAD moet ballen tonen.
  Maar nee ze zijn net slappe doksen daar. Al 1 jaar zijn ze bezig. Nog niets teruggevonden.
  Grote boeven lopen vrij rond.

  CLAD heeft geen capabele knapkoppen in dienst. Daarom gaat het tot het jaar 2095 duren voordat de schulden zijn afgelost.

  Clad moet gestolen gelden zien te achterhalen. De dief is later zaak. Zoniet bezittingen verkopen.
  De Clad opereert alleen lokaal. Internationaal gaan ze niet. Gelden zijn allang weg naar het buitenland. Ze werken met systemen uit het jaar 0.

  dan zijn de schulden pas in het jaar 2095 afgelost ja achaibersingh. SNIJ MET MES IN CLAD. HAAL KNOPKOPPEN BINNEN. DAN IS DE SCHULD IN 2025 AFBETAALD EN GEEN 2035.

  NOGMAALS SURINAME WIL DE GELDSTROMEN ZIEN VAN ALLE GESTOLEN GELDEN. TEKEN HET OP PAPIER MET NAAM EN BANKREKENINGNUMMERS ETC ETC. NU NA 1 JAAR MOET HET WEL LUKKEN TOCH!!!!!!!!!!!!!


  gemodereerd
 13. Het kan eerder worden afgelost ALS:
  een grootscheepse corruptie onderzoek plaatsvindt over de periode van 25 november 1975 en de onrechtmatig verkregen gelden, bezittingen (grond , woningen,etc) onteigenen en weer in staatshanden brengen en de betrokkenen(zonder aanziens des persoon) voor het gerecht slepen. Ook alle voorzieningen van welke exfunctionaris dan ook, intrekken. Dubbele en driedubbele salarissen afschaffen; evenals levenslange verzorging.Het verarmd Surinaams volk heeft al genoeg geleden en verdient beter!
  Er is GENOEG te halen bij alle charlatans,ongeacht welke politieke kleur ze hebben, die het Surinaams volk hebben benadeeld.
  ps. de grootste leugenaar bivakkeert op leonsberg.


  Maak melding
 14. Het is mooi en waar dat alle landen schulden hebben gemaakt om ontwikkelling te brengen voor hun bevolking, zels grote landen als Amerika en Duitsland hebben schulden. Maar het grote verschil van die landen met Suriname, is dat van al die geleende middelen DAADWERKELIJK naar bedoelde sectoren worden uitbesteedt. Terwijl dat helaas het geval niet is hier in Surimaribo.
  Denk bijvoorbeeld aan maar een voorbeeld te noemen van de zovelen zwendel en ook nog de meest recente geval het baggerproject waarbij een Chinese bedrijf het werk zou doen en dat het bedrijf al ermee begon met werken, maar ze een paar maanden sinds ze begonnen met baggeren ze helemaal niets zijn betaald. Maar dat geleende geld heeft Suriname al gehad. Rarara hoe is dat mogelijk!?
  En over bedrog, leugens naar het volk toe gesproken, wie kan mij zeggen waar Misiekaba, Jennie simons, Desie bouterse, Akiemboto zijn ? Als jij weet dat je na de verkiezing niet meer in de politiek actief wilt zijn, maar waarom heb jij jezelve verkiesbaar gesteld aan de laatst gehouden verkiezing!? Ondanks dat je gekozen bent!?
  En als de ndp-tje zou winnen, denk jij dat deze gasten de politiek zou verlaten, zoals nu het geval is? Mijn MARS!!!!
  Nou zeg mij eerlijk, wie houdt nou wie voor de gek.


  Maak melding
 15. Jullie lopen nog steeds massaal Chan in zijn gat te tongen. Let goed op wat er de komende tijd komt bovendrijven. Zodra dit soort berichten worden gelanceerd, staat er weer een streek bte wachten van de huidige roverheid. Dit is een afleidingsmanoeuvre!!


  Maak melding
 16. Het komt nooit meer goed met Suriname.

  De huidige politieke leiders met hun politieke partijen deugen niet. De Captains of Industries in Suriname, waarvan velen grote criminelen zijn en niet deugen zijn met hun enige eigen belangen bezig en niet met het Surinaamse algemeen belang. Deze bepalen wat er moet gebeuren en maken de coalitie ondergeschikt.

  Suriname is verloren, zeer slecht beleid, verdeeld land, zeer grote armoede zal hierdoor in stand blijven, een zeer kleine groep die schatrijk is en middenstand is uitgeschakeld, uitverkoop van natuurlijke rijkdommen, goud, hout, aardolie, zeevisserij, diamant, enz.

  Suriname is een roversnest en is verloren en zal de kant op gaan van Afrikaanse landen, Haïti,

  Ik heb het bekeken, geluisterd en komt tot deze conclusie.

  Zelf hoop is er niet, wat rest is, een verloren land, een armoede land, met de beste bedoelingen zal het niets worden met de rovers, vaak Captains of Industry, waarvan velen criminelen zijn, zeer slecht beleid. ddb is ermee begonnen en deze regeringscoalitie kan het niet ombuigen. Ze worden omringt door grote criminelen, die bepalen.


  Maak melding
 17. Het had allemaal niet zover hoeven komen als men niet als een kip zonder kop op de ndp had gestemd de afgelopen jaren. Wanneer de de schulden straks weg zijn kunnen we zeggen dat de zittende regering succesvol is geweest. Het vertrouwen en kwaliteit is er in ieder geval. Nog even de broekriem aan door alle veroorzaakte ellende van de ndp. Goede tijden komen er wel met deze regering. Heb geduld!! Hou vol!!


  gemodereerd
 18. Sinds 2020 probeert ene aniel L. heel suri over te nemen. Nu weer berichtjes in bijna alle online media.
  Wat denk je zelf aniel, de regering gaat niet in zee met dubieuze figuren. Dat bedrijf van je is nergens te vinden, village whatever.
  Besteedt je miljarden maar aan de minder bedeelden.

  Een (fiod)onderzoek waard lijkt mij. Ik zou maar rustig in een hoekje gaan zitten met je witboi praktijken.

  Wat ik niet snap, is dat de media dit klakkeloos overneemt zonder enige verificatie. Wie is die man?


  Maak melding
 19. Alleen het ongeletterde volk kan men met deze onwaarheden wijsmaken. Wat een belediging van het volk.Maar zoals je ziet gaat het bij deze regering alleen maar om de belangen van Friends & Family. De komende jaren gaan deze leugenaars uit van een nul groei van de Surinaamse economie. Dit houdt dat er de komende jaren helemaal geen surplus aan inkomsten voor het land gaat optreden. Geen wonder dat zij stevige posities willen bezetten bij het schimmige Surfin en Staatsolie.Het geld gaat verdwijnen in de zakken van deze figuren en in de zak ban Ma Dinie die stevig door hen wordt beloond. Het volk moet deze gasten verdrijven. Onder de vorige regering was er armoede onder de bevolking. Maar de armoede die deze regering veroorzaakt is onbeschrijfelijk. Mensen creperen in vuile huizen, kinderen hebben geen eten. Onder de regering Bouterse was er aandacht voor deze mensen. Onder deze regering mag het volk creperen.


  Maak melding
 20. Oei @robg
  Ik heb zo met je te doen. In één klap zijn al je dromen ontploft. Tsja moeilijk hoor, 2035, dan ben je waarschijnlijk ver boven de 80. Daarnaast heb je op Syllie S. gestemd, dit zet geen zoden aan de dijk, gevangen in je eigen keuzes.
  Fá yo set éng now.

  Onder pres Venetiaan heeft het circa 10jr geduurd om de koers te stabiliseren naar 1 op 3, en dit na een destructieve ndp regering. In 2021 is het weer eens zover, alleen zijn de schulden nu torenhoog. Dus 2035 is juiste inschatting.

  Misschien kun je piqué joinen, hij is tegenwoordig een artiest.


  Maak melding
 21. DIT IS HET PLAN, EEN VOORNEMEN VAN DE REGERING.
  Directeur zb, juist. Dat gaan ze niet redden. De minister heeft het over de gemaakte schulden van de vorige regering. Hij geeft aan dat ze nu ook leningen moeten aangaan om het hoofd boven water te houden.
  Hoeveel willen en gaan ze erbij lenen en wanneer worden die schulden dan afgelost.
  Lijkt wel dezelfde attitude van NAGGENDE DAKLOZEN PARTIJ.
  Nu vreten, morgen kijken en het is aan derden om het recht te zetten.
  Mensen zet je schrap en trek je broekriem aan. We gaan het regelen. De komende jaren; wi e go kaka wan jeep.
  Zij die hebben krijgen, de rest moet geven.
  EEN GEZEGEND LAND HEBBEN WIJ IN DE AFGELOPEN JAREN DE POORTEN VAN DE HEL INGELOOSD.

  Protesteren, klagen en kritiek hadden wij toen moeten hebben, we gingen schijnbaar met voorspoed, onze toekomst tegemoet.
  Wij moeten niet slechts naar oplossingen zoeken. Wij moeten mensen ook verantwoordelijk stellen en hen terechtstellen voor hun wandaden.
  Kennelijk mag alles ongestraft gerust voortgaan.(vb Douane zaak recentelijk enzenz)
  Juist nu moeten we tonen dat wij ballen hebben.
  Lopen en handelen als een gecastreerde, wekt geen vetrouwen in de samenleving.


  Maak melding
 22. ” …
  Het is nu wachten op een slimme suri journalist.
  … ”

  Mee eens.
  Zijn er wel Suri journalisten die eerst op onderzoek uitgaan en daarna betrokkenen durven te confronteren ?

  Er is in Journalistiek Suriname nog zoveel meer te doen en te ontdekken, er zijn nog zoveel specialisaties mogelijk. Er zijn zoveel onderwerpen en initiatieven die onderbelicht zijn. Ook het beeldmateriaal !

  Journalistiek Suriname is ook aan ontwikkeling toe !

  Krakti !


  Maak melding
 23. Hee paarse djamoe ede,
  je pa was ongeletterd; het druipt van minachting voor het, door jouw paarse criminele bende olv opa D, verarmd Surinaams volk. Je geeft je niveau weer , rob getverderie. Ga, samen met die andere djamoe ede Lucie, protesteren bij ocer en leonsberg en vragen : PE A MONI DE EN PE HOEFDRAAD DE?


  Maak melding
 24. Een ding weet ik zeker in 2035 zit opa D allang in de hel daar de schepten aan het zwaaien.
  In zelfs daar zullen er mensen zijn die hem blindelings steunen. Zoals ongeletterde ROBG.RIC.LUCIËN. WENDY enz enz.


  gemodereerd
 25. Ik denk dat de regering zwaar onder de indruk is van de ndpschoffies hier op waterkant.
  😂😂😂😂
  kom jochies hou op jezelf belachelijk te maken. ga echte zaken zoeken.
  Juliie geblèr lijkt meer op een puf


  Maak melding
 26. ” …
  Wat ik niet snap, is dat de media dit klakkeloos overneemt zonder enige verificatie. Wie is die man?
  … ”

  Deze projectontwikkelaar, Anil P L, probeert Porches te verkopen in de Sahara m.a.w. zijn product of dienst past niet in zijn beoogde locatie en past sowieso ook niet onder huidige omstandigheden.
  Hij moet dus kiezen voor een ander product of voor een ander plaats.

  Die 15 miljard USD is wel heel erg ambitieus maar ik denk wel dat hij een netwerk heeft dat goed ontwikkeld en vermogend is. Als hij zijn toon en fantasie aanpast zou hij best leuke projecten kunnen neerzetten in Suriname. Met deze regering valt te praten.

  You have to change to stay the same. Krakti !


  Maak melding
 27. @robg
  Onder de vorige regering was er armoede onder de bevolking.

  zei jij in een andere topic niet dat er geen armoede onder bouterse was?

  zou wel eens netjes zijn van waterkant als ze je ip adres eens blokkeren voor het eeuwig neerzetten van domme onzin


  Maak melding
 28. waarom zit suriname altijd in de ellende??
  het zijn niet de rovers en criminelen die het doen
  het is het volk zelf met hun domme achterlijke kortzichtige mentaliteit
  je ziet het elke dag weer

  de handvol die het wel doorhebben kunnen de kar niet trekken met al die dooie paarden ervoor
  want ze blijven botsen op die achterlijke mentaliteit van het overige volk, die alles vernietigd
  je ziet het bij elke politieke partij…. ze brengen niets en vreten alles op
  het hele justitiele apparaat van suriname is een lachertje
  geen wonder dat criminelen gewoon door blijven gaan met het land vernietigen, ze worden er toch nauwelijks voor gestraft
  en hoe groter de misdaad… hoe lager de straf
  bouta en bravo zijn daar zelf de grootste voorbeelden van.
  ouders van tegenwoordig boeit het ook niets als zoonlief met geld aankomt en niet wetende waar het vandaan komt…. zolang ze maar profiteren ervan.
  zolang de mentaliteit van de surinamer niet veranderd?? zal het altijd in een vicieuze cirkel blijven.
  waarom denk je dat overal ter wereld de bevolking groter wordt en in suriname niet?
  omdat niemand dood gevonden wilt worden in suriname.


  Maak melding
 29. slot conclusie?
  suriname zal nooit ergens komen omdat het bevolkt is met surinamers.
  grote bek en meer hebben en kunnen ze niet


  Maak melding
 30. De vorige regering was een totale ramp op elk gebied.
  Maar deze regering is ook niet eerlijk. Waarom vertelt ze de mensen niet dat Suriname bij lange na nog niet een ontwikkeld land is en derhalve de mensen op een lagere voet zullen moeten leven. Want dat is de realiteit. Surinamers willen de realiteit niet accepteren? Daar moet de regering dan voor zorgen. Verhoog de belasting flink voor luxe importgoederen en voor alle zaken waarvoor er een alternatief van eigen bodem is. Dat is tenminste een begin.


  Maak melding
 31. Ik had het al een paar keer aangegeven: de overheid zou nu eens vermogensbelasting en onroerendgoedbelasting moeten heffen zonder aanziens des persoon of politieke kleur. Je gaat tegen bepaalde schenen schoppen. Maar dat maakt niet uit. Je moet de rekening van falend beleid niet op, het al, verarmd surinaams volk afwentelen.
  Er zal bogo bogo veel kapitaal worden opgehaald.


  Maak melding
 32. Ze willen niet luisteren, maar het is echt de beste oplossing dat ook nog direct toepasbaar en controleerbaar is: alleen 4 loonklassen!!
  Uiteindelijk zal de hele wereld op dit systeem overgaan. Klaus Schwab van de World Economic Forum is dit aan het voorbereiden en de verwachting is dat binnen 10 jaar, tegen 2030, dit systeem in zowat alle landen van de wereld gangbaar zal zijn.


  Maak melding
 33. Surinamers gaan NOOIT een land kunnen Besturen.
  Want ze hebben onder alle Culturen van Nature Lange VINGERS.
  Wie zal het geloven, ook dromen kun je niet.
  Ik heb wel vertrouwen in als ze met Buitenlandse deskundigen op een goeie afspraak
  samenwerken en vooral de Rekenkamer op controle houden.


  gemodereerd
 34. Ma deese regeering wille tot 2035 bleife?
  Dang die foorig regeering was heel slim. Se hebbe gemaak heel feel sgulde, dang se hebbe alles naa gelaate foo deese regeering om op te losse. Dang intussen se gaan segge, datie deese regeering deuge nie en hebbe feel sgulde gemaak.
  Dang die foorig regeering hebbe nie alleen gelt en kompjoeter, maa ook mienister laate ferdweine. Misgien se hebbe geleer fan Deefid Kooperfelt.


  Maak melding
 35. Suriname kent zoals ik al zo vaak heb gezegd, geen jounalisten!!! Het zijn verslaggevers en mensen die in dienst zijn van een mediahuis dat zijn geld verdient met het publiceren van wat dan ook! Inhoud, diepgang, ethiek en waarheid zijn niet nodig. Je moet een verhaal kunnen schrijven, je moet klakkeloos een verslag kunnen schrijven of doen van wat er gezegd wordt door dees of gene. Onderzoek doen, vraag en wedervraag toepassen, toetsing van de informatie, bijsturen, vergelijken en filteren van verkregen info, getrokken conclusies toetsen aan de informatie…….ach, ik zeur gewoon, ik verwacht dat ze voor hun bovenmenselijke prestaties leveren…..teveel gevraagd. Dus maar terug naar de realiteit en dat is dat IN SURINAME WORDT ER GEEN JOURNALISTIEK BEDREVEN!! Ook niet door de z.g. Surinaamse media in o.a. Nederland dus ook niet door WK.net!


  Maak melding
 36. Lucienne en de andere ratten zien nu wat er is aangericht. Nu 15 jaar pinaren na 15 jaar plunderen roven feesten. Dit heb je te danken aan je paarse ratten ndp partij. Rob g,ga slapen achterlijke mongool. Lage hond ben jij die hier nooit wat zinnigs heeft gepost.


  Maak melding
 37. We hebben geen geld maar willen waterkant verfraaien voor toeristen die niet eens mogen komen naar Su.
  Maar binnenstad vies, heel Su is dat.


  gemodereerd
 38. @Esmerald, er heerst thans een mega lieg-cultuur in Suriname. De regering probeert haar hoofd te redden en liegt maar op los. De president, zijn ministers en hun aanhang liegen om de regering te redden. Er heerst nu ook een gigantische directe armoede en een enorme leed in Suriname. Er wordt thans door mensen verschrikkelijk veel gestolen om te kunnen overleven.

  Meer dan de helft van de bevolking leeft thans in embarmelijke omstandigheden. Het aantal bedelaars is gigantisch toegenomen. Op vele hoeken van straten lopen en kruipen mensen rond te bedelen.

  Kinderarbeid is schrikbarend toegenomen. Veel kinderen staan op straat knippa’s en ander fruit te verkopen. Mensen die kippen, geiten,varkens houden hebben geen rust meer. Deze dieren worden door de hongerige massa gestolen om te overleven. Kijk maar wat Bambie in Paramaribo Zoo is overkomen. Onder de regering Bouterse kwamen deze wantoestanden niet voor in ons geliefd Suriname.


  Maak melding
 39. robje g , wat ben jij een verdomde vieze vuile gore leugenaar , paarse stink rat , jij zegt dat deze regering kinderarbeid stimuleert , nou vervloekte waardeloze kontenlikker van bouta , jij donkerpaars dropje ben zeker niet tussen 2010-2020 in Suriname geweest , of ben jij galbak uberhoud ooit wel eens in Suriname geweest paarse eikel , , juist tussen 2015-2015 zag je veel kinderen langs de weg en zeker bij de stoplichten waren te verkopen , en weet je waarom smeerzak om dat je geliefde bouta niets daar tegen deed en ze niet van straat haalde en naar de school stuurde , , en tevens had je meer bedelaars dan nu , alleen net voor de verkiezingen ging je baasje bouta ze paaien met een voedselpakket om een stem , , maar daar voor zette hij ze bij het vuil , , moeten we nog meer vertellen robje g , , donderstraal op paarse rattenluis , covid vindt je wel aardig en misschien maakt die snel kennis met jou dr. robg


  Maak melding
 40. En de liegende regering gaat maar door, het is al eerder gezegd deze regering misleid het volk en liegt over van alles en nog wat en de media zet alles 1op1 door in de kranten en media zonder een kritische nood of vragen te stellen.

  Aswhin had deze minister al naar bewijs als onderbouwing van zijn leugens in de DNA gevraagd en het volk wacht nogsteeds daarop. Nu lezen we dit van deze meneer die nu al in het gevang zou zijn als Suriname een land was waar men recht en regelgeving echt zou toepassen.

  Deze leugenaar heeft het over begrotingstekort over begrotingsjaar. Heeft de regering de begroting van het begrotingsjaar al besproken en overlegd aan de DNA. Is er dus een begrotingsbehandeling geweest in de DNA? Wie kan de cijfers verifiëren die deze man hier boven noemt? Begrotingstekort is dus 16miljard Srd’s. Zijn deze alleen maar Surinaamse schulden, zo nee, dan zal dit gaan oplopen wat de koers zal gaan stijgen Maw men berekent de buitendienst schulden naar Srd’s met de huidige officiële koers. Tijdens Bouterse was de schuld lager want de officiële koers was 7,80, nu is de officiële koers 16,40. Straks als de officiële koers 20 Srd’s is gaat het tekort dus hoger zijn. Dan zullen we pas in 2040 het afbetaald hebben als we niet meer lenen toch mini-ster.

  Het moet nu duidelijk zijn waar IMF zelf niet met deze regering in zee wil, het domme volk kunnen jullie wel belazeren maar IMF niet.

  Nederland en Amerika houden zich zover mogelijk om deze sjoemelaars en leugenaars te steunen, het arme volk zal het gelach betalen van zoveel onkunde.


  Maak melding
 41. Ik vraag mij af waarom waterkant.net de reacties van de betaalde vhp kracht watje nogsteeds toelaat op dit forum. Is het niet overduidelijk dat hij het niveau zodanig omlaag haalt naar de beerput oftewel wc waarin hij vertoeft.

  Deze onmenselijke parasiet kan niets anders dan schelden, alhoewel misschien is dit het niveau van de gemiddelde Vhp’er schelden en leugens verkondigen, ze kunnen niet anders.


  Maak melding
 42. Het is niets anders dan angst zaaien, leugen en bedrog. Volk van Suriname wees op je hoede. Jaag ze nu weg…

  Neen, bovenstaande is niet juist.
  U, werkt niet samen met volk en land.
  Dat u, verschilt van mening over de oorzaken van de grote schuld, duidt erop dat u in angst leeft.

  Voor u is, echter makkelijker gezegd dan gedaan.
  Het lijkt wel verstandig te vertrouwen op de inzichten van de regering en de schuldeisers.
  Niet aflossen, heeft/kan catatrofaal zijn voor land en volk.
  En ook hier kan het geen kwaad het gezond verstand te blijven gebruiken.


  Maak melding
 43. Deze regering is een grote corrupte bende. Friends & family, hebben voorrang. Deze mensen zijn schaamteloos bezig. Het waren deze mensen die brieven schreven naar internationale organisaties om Suriname te dwarsbomen. Ze scheten op piepten in hun eigen nest. Nu wordt het hen door internationale organisaties betaalt gezet. De internationale organisaties vertrouwen de regering niet.

  Ook de diaspora heeft geen vertrouwen in hen. Binnen de kortste keren ben jij je geld in Suriname kwijt. Met allerlei leugens en pyramide constructies proberen zijrnsen geld af te troggelen. Het toverwoord bij hen is paysa Lele, paysa Lele. De zwendel met Haïtianen is een duidelijk voorbeeld. De SLM mocht grof geld verdienen met het vervoer van Haïtianen in combinatie met de vervalste reisdocumenten die de mensen kregen uitgereikt. Een miljoenen inkomsten voor de regering in een Covid periode waar reizen verboden is of wordt afgeraden.


  Maak melding
 44. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Suriname pas in 2035 klaar met aflossen van bestaande schulden’.

  M.b.t. bovenvermeld artikel, zijn veel reacties te lezen.
  Op dit ogenblik ongeveer 48 (reacties).

  @Para Express 24 april 2021 At 10:57
  Gedeeltelijk mee eens.
  Maar er is nog meer om eventueel de bestaande SCHULDEN ook eerder af te lossen.
  En dat dat zal zonder onderscheid moeten worden aangepakt.

  Ook t..a.v. de JOURNALISTEN in Suriname, is echt om te huilen.
  Ze durven geen enkel onderzoek te gaan verrichten.
  Ik zeg het nogmaals. Ze zijn bijzonder zwak en ook nog BANG om over de waarheid te gaan schrijven.

  Forumleden, is het jullie niet opgevallen dat er plotseling een artikel hier niet meer te lezen is?
  Want men mag zijn eigen mening hierop niet meer ventileren.
  En het gaat om het volgende artikel die ook te lezen was op (wkn).

  BREAKING: Tientallen containers met illegaal hout in haven ontdekt. (23-4-2021)
  Tot heden is er verder niets meer naar buiten gebracht voor de bevolking.
  Is er onmiddellijk beslag gelegd op deze CONTAINERS?
  Zijn de DOUANE medewerkers die de CONTAINERS hebben verzegeld ook in beeld gebracht?
  Wie is de eigenaar (verkoper) in Suriname die betrokken is in deze?

  Want het is voor 100% verweven met de Surinaamse politiek.
  En dit is reeds jaren aan de gang in Suriname.
  Dus een enorme inkomstenbron die reeds jaren uit Suriname verdwijnt.

  En ik ben bijzonder blij, dat ik naar de (documentaire) over Waarde van de Aarde heb zitten kijken.
  En veel mensen hebben er naar zitten kijken.


  Maak melding
 45. Héé @Watje

  Ik heb die reactie aan drama-queen robg overgelaten aan jou, omdat ik weet dat jij de enige echte Surinamer bent. Jij weet exact wat er speelt. Zet hem op! 👍


  Maak melding
 46. De schurken van de NDP hebben het spel goed uitgespeeld. Maak schulden, roof alles wat je kan en laat een nieuwe regering achter met alle ellende.
  RobG kan nog steeds niet verklaren waarom computers, printers, harde schijven e.d. verdwenen zijn. Volgens hem was dit geoorloofd beleid van de NDP.
  Degene die onder de naam RobG reageert moet echt wel een gewetenloos figuur zijn.


  Maak melding
 47. @Robg zit hier alles te herhalen wat ze zelf hebben gedaan.
  Ze zijn NDPjers en die ongeletterde aanhangers van opa D.
  Liegen en bedriegen hebben ze zelf uitgevonden.
  Ze zeggen en doen alsof ze voor het volk opkomen.
  De grootste leugen van de NDP is dat ze liegen over de grootste rover aller tijden PÉ HOEFDRAAD DÉ.
  Waarom houden ze hun grote stink bek stijf dicht .
  @WAT power bro.
  Die lulletjes van de ndp willen hier leugens verspreiden.
  ROBG als aanvoerder van die ratten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES