Surinamers weer naar China om trainingen te volgen

10
Surinamers weer naar China om trainingen te volgen

De ambassadeur van de Volkrepubliek China Z.E. Liu Quan heeft eergisteren een bezoek gebracht aan DNA-voorzitter Marinus Bee MSc. LL.B.

In het teken van 45 jaar strategische samenwerking en vanwege de solidaire opstelling van China in de strijd tegen de groeiende greep van de covid-19 pandemie, heeft Z.E. Liu Quan 20.000 wegwerpmaskers gedoneerd aan DNA. 

Voordat de Covid-19-pandemie uitbrak zijn veel Surinamers in de gelegenheid gesteld om trainingen in China te volgen. De ambassadeur gaf te kennen dat die trainingen wederom opgepakt zullen worden wanneer Covid-19 beheersbaar is.

In het verlengde hiervan sprak DNA-voorzitter Bee de hoop uit dat de people-to-people uitwisselingsprogramma’s en diplomatieke missies tussen beide landen weer van start kunnen gaan. Het is niet een kwestie van of, maar van wanneer.

Voorzitter Bee gaf aan dat zowel de coalitie als de oppositie in DNA zich wederom committeert aan de ‘One China Policy’.

10 REACTIES

 1. De hele wereld doet samen werken, en dat als het ten goede komt voor Suriname, we moeten vooruit komen, Suriname kan niet blijven slapen,
  gemodereerd

 2. En wie betaalt de kosten van de trainingen of is het Gratis.
  In welk TAAL gaan ze het volgen en voor hoe lang duurt het of is het
  water naar ZEE dragen. dit gaat niet werken- Tijdverspilling.
  Juist moeten mensen van buitenaf komen helpen in Suriname.
  gemodereerd

 3. Zodat ook deze regering zich laat pakken om.meer hout en goud in de schoot van Chi te werpen. En om.onze bedrijven te annexeren !!! Wat doet HUWAWEI bij TELESUR ???


  Maak melding

 4. Regering stop hiermee.De studenten worden later spionnen van China. Suriname gaat nog meer bedelen bij de kolonisator China.
  gemodereerd

 5. Dus ze hebben onze handel in handen en nu willen ze de gangen van de politie kennen.
  gemodereerd

 6. Zie je wel ook deze regering laat zich ook verleiden door de dictatorstaat china , en trapt er met beide benen in , china gaat beetje voor beetje Suriname naar zich toe eigenen , weet je waarom er al zoveel chinezen hier in Suriname zijn en er zullen nog velen komen , en net wat hier iemand al zei dat de Surinamers die daar naar opleidingen gaan en terug komen zijn geen Surinamers meer maar chinezen .
  En nog wat PL U zit ook in de regering en U keurt dit goed , U weet toch wat met U geloofsbroeders de Moslim gemeenschap de Oeigoeren daar in china gebeurt toch of zegt U dat niets , , maar een gewaarschuwd mens telt voor twee , als china voet aan wal zet hier in Suriname overkomt U het zelfde lot als de Oeigoeren , denk daar maar eens over na.


  Maak melding

 7. Wat hebben de chinezen aan de voorzitter van de DNA Bee belooft en of vergoed om dit door te zetten.
  Iemand schreef hier op WTK bij een ander artikel , dat ABOB misschien wel NDP 2.0 wordt , en alles lijkt erop dat dit gaat gebeuren , veel Surinamers hebben geen vertrouwen meer in de ABOB en als er morgen verkiezingen zal zijn , halen ze geen 9 zetels meer , en abob zullen ndp worden om te overleven.


  Maak melding

 8. china heeft totaal geen respect voor Democratie, Vrijheid van Meningsuiting, Mensen Rechten en wordt bestuurd door een facisties voor het leven gekozen president waar zelfs hitler trots op zou zijn. China is in constant staat van oorlog met al hun buurlanden eveneens een oneerlijke handelspartner. Van die honderden illegale containers met hout hoeveel van ze gaan richting china? Wie een cursus in china gaat volgen gaat overal ter wereld met argusogen worden aangekeken als een snesie spion het is net als studiebeurs aannemen van hitler. Ze bezetten Tibet, hebben de democratie in Hong Kong verkracht en dreigen Taiwan altijd met oorlog en militaire overname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.